Hayırlı olsun zamanlama mükemmel. Moral bozmak gibi olmasın 1 gbit çok iyi ama superonline eskisi gibi öncü ve kaliteli hizmet vermiyor. Tek beğendiğim özelliği internette kopma, gitme, gelme sorunu olmuyor. Mekânda elektrik olduğu sürece o internet her zaman var ama sürekli bir sorun da var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (177. sayfa)




-
-
Zamanlama şahane oldu şaşırdım valla ben de. İşin komiği kışlık ikametimize fiber altyapı gelsin diye aylarca uğraştık (gerçi o bile daha aktif olmadı), buraya yine Superonline kendileri gelip çekmiş. Geçenlerde forumda bir arkadaş burada isteyene değil istemeyene fiber geliyor demişti. O haklı çıktı resmen
Yok ya moral bozmam ben böyle şeyler için. Hocam doğrudur kalite düştü yorumlarını ben de gördüm. Kendim henüz kullanmaya başlamadım ama en azından forumdaki yorumlardan okuduğum kadarıyla öyleymiş. Ağır sansür, VPN yasakları, sıkıntılı yurtdışı çıkışları, bazı servislere bandwidth throttling uygulanıyor gibi şikayetler var. Beğenmezsem iptal ederim yazlık ev için 1000 Mbps zaten şart değil. En kötü denemiş oluruz sağlık olsun.
-
Arkadaşlar bugün 4a giga modem elime ulaştı. Normalde windows 11 var bilgisayarda, python3 ile openwrt kurabilir miyim yoksa sanal makine ubuntu ile mi kurmak zorundayım? internette bir kaç video izledim ama hepsi farklı farklı yapmış cihazı brick yapıp işleri zorlaştırmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
-
Windows ortamında sanal bilgisayar ayarlayıp ubuntu kurmak 5-10 dakikalık bir iş. Eğer onunla bile uğraşmak istemiyorsanız tavsiye edilen yöntem docker ile kurulumdur.
https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion#using-docker-also-works-on-windows
-
kurarım hocam sıkıntı yok beceremezsem o zaman attığınız linkle halletmeye çalışırım sağolun.
-
Rica ederim hocam eger takildiginiz bir nokta olursa buradan yazin yardimci olmaya calisalim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cihaz çalışıyordu, deneme için restart yaptım, pppoe bağlandı ama internete bağlanamıyorum.
neden kaynaklı olabilir?
-
Teşekkür ederim, sorun çözüldü. Donanımsal Nat boşaltma ile 0 cpu, yazılımsalda %40 CPU kullanımı ile işlemi yapıyor. Donanımsalı da aktif ettim şuanda bir sorunum kalmadı. Kullanıma aldım cihazı. Tekrar teşekkürler.
-
Direk Windows Store'dan Python 3.10 indirdim.
Gerekmiyor. Python'u PC'e kur. Powershell ile olayı hallet. Ben şahsen böyle yaptım. Docker falan da kullanmadım.
- https://codeload.github.com/acecilia/OpenWRTInvasion/zip/refs/heads/master adresinden indir arşivi. Klasörü arşivden çıkart ve klasöre gir.
- Shift + Sağ tık ile PowerShell penceresini burada aç de.
- pip3 install -r requirements.txt komutu gir.
- python3 remote_command_execution_vulnerability.py komutunu gir.
Telnet erişimi hazır. Windows özelliklerinden aktif et.
telnet 192.168.31.1 çek. Devamı da konudakiler ile aynı.
--------------
Konuya eklenebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --MK-- -- 1 Temmuz 2022; 20:47:45 >
-
Muhtemelen bir konfigürasyonu sorunu var.
-
Rica ederim. Güle güle kullanın.
OpenWrtInvasion, önceden script çalışabilmek için pycrypto, pycryptodome paketlerini falan gerektiriyordu. O nedenle Windows üzerinde sıkıntılıydı ama güncel durumu bilmiyorum. Tarif ettiğiniz gibi Windows üzerinde çalışıyorsa müsait bir zamanda ilk mesajı güncelleyelim. Bilgi için teşekkürler.
-
-
-
3.10 bu cevap geliyorsa muhtemelen sorun yoktur. Gerekli paketler yüklüdür.
-
-
Iyi günler. Elimde 4a giga versiyon router var. Modem olarakta ttnet in verdiği wifisi zayıf olan eski bir b10b model zyxel var. Ben modemi bridge moda alıp openwrt yuklu xiaomiden çıkış alsam. Adguard dns gibi özellikleri kullanabilir miyim? Yoksa adguard dns illa modem üzerine mi tanımlı olmalı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar dün yardımlarınızla openwrt kurmuştum. Bugün biraz kurcalayım dedim. Wireguard kurdum sıkıntısız fakat modemdeki tüm cihazlar vpnden bağlanıyor. Bunda kural atama bulunuyor mu cihaz seçip sadece onda wireguard kullansam
Birde çekim gücü için çin yapmak yeterli mi başka detay bir ayar var mı önereceğiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Policy-Based Routing ile yapılıyor
-
Dediğiniz mümkün. Hem cihaz tabanlı, hem subnet tabanlı, hem de policy-based routing yapılabilir. OpenWrt'de bu tür şeyler tamamen sizin hayal gücünüz ve bilginizle sınırlı.
Örneğin policy-based routing ile sadece netflix için vpn kullan diye bir kural yapabilirsiniz. Evdeki cihazlar internete normal çıkış yapar ama örneğin netflix açtığınızda hangi cihaz olursa olsun vpn ile bağlanır otomatik olarak. İnternette bununla ilgili rehberler bulabilirsiniz.
-
Kullanabilirsiniz.
Zaten modemi dediğiniz gibi bridge moda alacaksanız o cihazdaki dns ayarının hiç bir anlamı yok. Bütün network işi router'da olacak. Zaten makbul olanı da budur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X