Ben durun tahmin edeyim? Cihazı kutudan çıkan şarj aleti ile mi şarj ettiniz? O cihaz 30w güç ile 45 dereceye getirip pili pişiren bir alet. Hızlı şarj düzenli kullanımda pili eskitir. Bu telefon çıktığından beri yazdım bu konuda. Hatta kendim denedim 9w 10w cihaz ile şarj edip sıfır dan 100e. Birde 30w orjinal şarj cihazı ile ettim. 30w hzılı şarj yapınca 100den 90'a düşme hızından anladım pili zorladığını. Malum yavaş yavaş şarj edince pil yavaş bitiyordu. Pillerin doğal bir discharge rate'i var. Onu bozuyor işte hızlı şarj. Bu konuda bunları dedim diye bana saldıran herşeyin en iyisini bildiğini sanan karşında ki insanın mühendis olduğunu bilmeyenler saldırdı durdu. Şimdi herkes ağlıyor pili dayanmıyor. Dayanmaz tabii. Öldürdün pili çünkü. Pil değişimi tek çare şuan. Ben normal bir şarj cihazı ile kullandım cihazı da 2020 yazında aldım. Gayet çıkarıyor. Hatta dışarı çıktığımda akşam eve yüzde 38 ile dönüyorum. Gps 4g ve Bluetooth açık akıllı saate bağlı. Son android 13 update de yapmadım. Yapmayın diye de çok uyardım son sürüm tuzaktır. Siz siz olun pili 40 derece üstüne çıkaran şarj aleti kullanmayın. Pil boşalır veya şarj olurken sıcaklığı ömrünü etkiler. Amper de etkiler. Birde akılsızlar 100w telefon şarj cihazı çıkarıyor. Denemek bedava kardeş. 2 sene oldu ve haklı olduğum ortaya çıktı. Fan boylar bana demediğini bırakmadı şimdi çoğu farklı cihaza geçtim demiş. Eee ;) Benim ne performans ne pil sorunlu gayet memnunum. Sanal Ram özelliği ini kapatınca telefon uçtu zaten :) Hadi iyi forumlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (627. sayfa)

-
-
Hocam sende hızlı şarj aleti kullananları elinde sopayla bekliyorsun😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
😂
Hocam benim derdim insnaların bin bir emekle kazandığı paralar ile aldıkları cihazı uzun süre yüksek performans ile kullanmalarıydı. Ben sadece uyarmak istemiştim :)
Hayır birde pandemi vardı kimse evden çıkmıyordu. Gece tak şarja 3 saatte dolsun acelen ne ki 40dk da dolmasını istiyorsun :) dimi
Telefonu pirzola yapmanın alemi yoktu. Acil işin vardır pilim azdır işte o anlarda iyidir hızlı şarj kullanmak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sonuna kadar haklısın ama insanların o acı tecrübeyi yaşaması gerek. Ne demişler bir musibet bin nasihatten iyidir. 😂quote:
Orijinalden alıntı: teknoCat😂
Hocam benim derdim insnaların bin bir emekle kazandığı paralar ile aldıkları cihazı uzun süre yüksek performans ile kullanmalarıydı. Ben sadece uyarmak istemiştim :)
Hayır birde pandemi vardı kimse evden çıkmıyordu. Gece tak şarja 3 saatte dolsun acelen ne ki 40dk da dolmasını istiyorsun :) dimi
Telefonu pirzola yapmanın alemi yoktu. Acil işin vardır pilim azdır işte o anlarda iyidir hızlı şarj kullanmak
şu çok bilmiş teknocati biri sustursun allah aşkına :D 2 yıldır kullanıyorum telefonu, her zaman orijinal şarj aletiyle kullandım, 2 yıldır telefonum da batarya performansım da taş gibi. Yok pili şişermiş de bilmem ne olurmuş :D Sende hiç mi kafa yok bilader, bu cihazlar orijinal üretildikleri aletlerle test ediliyor, ona göre optimize ediliyor, teknolojisinin gelişmesinin de bi amacı var, millet senin gibi 3310 kullanırcasına 4 saat prizde beklemek istemiyor. Ki beklemelerine de gerek yok. Her pil tüketiminde sorun yaşayanı çok bilmiş gibi şuraya atlıyosun ya bayılıyorum kafana :D Adamın belli ki yazılımında teknik bir sorun var. Sabır yarabbim ya şu az zekalıları forumdan uzaklaştırsak da rahatlasak, merak etme tek mühendis sen değilsin biz de mühendisiz. Tüm pillerin en nihayetinde bir şarj döngüsü var. Kaç kere şarj edildiği boşaldığı önemli. Senin keriz gibi 4 saat beklediğin pille benim takıp geçtiğim pil aynı derecede eskidi yani, istiyosan ekran süresi karşılaştır. Hadi uza şurdan insanları yanlış bilgilendirme bi daha
unutmadan devamındaki boş zırvalamanı yeni okudum, eve ortalama olarak akşam 8'de %70 ve üstü şarjla dönüyorum. 8de kalkıyorum sabah. Gece 2 gibi uyurken yüzde 40ın üstünde şarjım oluyor. Telefonu yoğun kullanıyorum. Gün boyu gps ve bluetooth açık saate bağlı, updateler sonuna kadar yüklü ve son update tüm sürümlerin en iyisi durumunda. Görünüşe göre senin pil bitmiş yanlış aletle şarj etmekten, bi değiştir istersen orijinal bulabilirsen. Sonra öğrenirsin orijinalle şarj etmeyi. Haksız olduğun ortaya çıktı çok bilmiş reis
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatataftaf -- 14 Haziran 2022; 11:44:20 >
-
Teknocat e katılıyorum ilk aldığımdan beri Sony 2.1a 5v şarj adaptörü ile şarj ediyorum hala 10 saat ekran süresi alıyorum fazla da ısınmıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu 10 saati neye göre alıyorsunuz ben çok merak ediyorum, herkes tutturmuş bir 9-10 saat ekran süresi...
4.5g yi kapat, bluetooth u kapat, sürekli wifide kullan, konumu kapat vs vs telefonu ipod gibi, 3310 gibi kullanırsanız 10 saat de açık ekran alırsın 12 saat de.
Bende gün boyu bluetooth açık, gps açık, 4.5g açık, sabah 100 de çıkardığımda akşam eve 65-70 arasında dönüyorum, birkaç saat evde uğraşırsam 30-35 lerde günü kapatıyorum. Ortalama aldığım ekran süresi 6-6.5 saat.
-
Ben 40-45 saat bekleme süresi 7 saate yakında ekran süresi alıyorum 1 yıl orjinal şarj aletiyle kullandım. Sonra kaybettim bi 6-7 ay kadar düşük wattlı şarj aleti kullandım. 2 aydır tekrar orjinale geçtim. İlla ki batarya ömründe kayıp olmuştur ama gözle görülür değil bence.
Evet aynı şekilde ben de 4.5g de kullanırsam akşam eve döndüğümde yüzde 50 lerde kalıyor ve ekran süresi de 5-6 saat arası oluyor. Yüzde olarak oranlarsak 10 saat ediyor. Wifi ile kullanılırsa daha fazla da olabilir. Ekran parlaklığı otomatikte, konum açık, Bluetooth bir cihazım yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben MIUI 13'ü telefona güncelleme ile geldiğinden beri kullanıyorum ve dikkatimi çeken bir bug yok. MIUI 12.5 ile beni deli eden ekran kararması, pilin yüzde 100'e şarj olmaması, uygulamaları karanlık moda zorlaması vs. bugların hepsi MIUI 13 ile düzeldi. Şu an şikayetçi olabileceğim bi şey arıyorum ama yok, bulamıyorum hatta sanal rami kapatın kasıyor, telefon sapıtıyor dediler sanal ram ile benim telefon daha da hızlandı, yavaşlama, sapıtma gibi bir durum hiç olmadı. Aldığımdan beri, 2 sene oldu, sürekli hızlı şarj ettim ve batarya 1.5 günü çıkarıyor gps hep açık hiç kapatmıyorum. MIUI 12 ile ne rezillikler çekmiştim, MIUI 13 ile her şey yoluna girdi bende, çok ilginç benimkini eskitmeyi unuttu sanırım Xiaomi.
Hahahahaha birebir katılıyorum, aynı şekilde sanal ram hızlandırıyor, e bunlar da malum şahsa girsin
Netflix veya exxen uygulamalarını kullanmıyorsunuz sanırım. Uygulamalarda ses artirma ve azaltmaya tıklandığında ekran gidiyor bir kaç saniyeliğine. Bu durumu raporladim henüz bir düzeltme vb durum olmadı.
Netflix kullanıyorum, böyle bir durumla karşılaşmadım ben.
-
Bu sorun Android 12 ve miui 13.0.1 sürümü ile geldi. Konudaki bir kaç arkadaşta bu sorun ile karşılaşmış. Sizin sürüm eski sürüm olabilir mi? 12.5 veya 12
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SyLaR046 -- 17 Haziran 2022; 13:43:1 >
Yok bende de android 12, miui 13.0.1 TR rom kullanıyorum.
-
Birebir aynı yazılım bende olup sizde olmaması ilginç. Xiaomi sürprizlerle dolu.
Bugün amazon prime videoda da denedim aynı sorun devam ediyor. Yeni güncellemeyi beklemekten başka çare yok sanırım.
-
son zamanlarda çok az bu kadar "haklı" bir yazı okudum. harika. Altına imzamı atarım.
miui 13 kullananlar, aynı telefona 11 yüklese telefonu tanıyamazlar. 12 ve 12.5 da çöp zaten.
Devekuşu gibi kafanızı kuma gömmek, gerçekleri değiştirmez arkadaşlar.
-
Dayanamayıp 13.0.2.0 global kurdum 3 gündür kullanıyorum. Batarya miui 12.5 kadar iyi olmasa da idare eder. Hatalar minimal seviyede.
hocalarım artık telefonun ahizesinden çok zor duymaya başladım. sanırım tozdan pislikten. bunu kendim çözmem mümkün mü? garantisi bitti fakat telefonun içini vs açtırmak istemiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X