Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.961
Cevap
170
Favori
776.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu durum hatırladığım kadarıyla diğer Xiaomilerde de böyle. Mi9'da da böyleydi Mİ9T'de de. Google arama ile olan birşey değil bu yani. Google Arama koymasının nedeni de kendi arama uygulamasındaki ses kayıt özelliği. Google bunu Global cihazlarda istemiyor. Durum bu..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mayıs güncelleme babada geldi arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Hocam bu durum hatırladığım kadarıyla diğer Xiaomilerde de böyle. Mi9'da da böyleydi Mİ9T'de de. Google arama ile olan birşey değil bu yani. Google Arama koymasının nedeni de kendi arama uygulamasındaki ses kayıt özelliği. Google bunu Global cihazlarda istemiyor. Durum bu..
    Aynen hocam bu telefona özel değil tabi. Global bütün modellerinde kullanıyormuş. Yalnız ekran açıkken arama geldiğinde o kadar küçük yazı seklinde kabul et menüsü çıkana kadar en azından android one'larda olduğu gibi kabul-red butonu koyabilirlermis. Artık iadare edeceğiz ama Samsung arayüz konusunda kesinlikle Android'in kraliymis bunu daha iyi anladım 😀
    Bu arada benim telefon Xiaomi Türkiye garantili ama evafon yerine GENPA gelmiş. Sizin telefonda genpami?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Aynen hocam bu telefona özel değil tabi. Global bütün modellerinde kullanıyormuş. Yalnız ekran açıkken arama geldiğinde o kadar küçük yazı seklinde kabul et menüsü çıkana kadar en azından android one'larda olduğu gibi kabul-red butonu koyabilirlermis. Artık iadare edeceğiz ama Samsung arayüz konusunda kesinlikle Android'in kraliymis bunu daha iyi anladım 😀
    Bu arada benim telefon Xiaomi Türkiye garantili ama evafon yerine GENPA gelmiş. Sizin telefonda genpami?

Alıntıları Göster
    Demiştim size değil mi arayüz konusunda en iyi Android telefon Samsung diye :) yapacak bir şey yok artık aldık cihazı, gülü seven dikenine katlanır :) Bu telefonun zaten eksiği arayüz ve uyumsuzluk. Yoksa telefon gayet güzel. MIUI 12 ile bu açık birazda olsa kapanır diye düşünüyorum.

Evet hocam benim de GENPA garantili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 11 Haziran 2020; 13:30:22 >

• Mayıs güncellemesi ile şarj animasyonu değişmiş daha değişik olmuş ilk farkettiğim o. Şu yakınlık sensörü sorunu umarım çözülmüştür.
  • yahyademirci kullanıcısına yanıt
    Hocam yakınlık sensörü konusunda sanki ufak bir iyileşme var gibi ama sensör testi yaptığımda hâlâ aynı şeklide kılıftan dolayı kararsızlık var cihazda. Kılıf olmayınca hiç bir şekilde sorun yok gayet güzel çalışıyor yakınlık sensörü.

• Sensörü test ettim kılıf takılıyken. Google aramada bazen kapatmıyor bazen kapatıyor. Ekranı kapattıktan sonrada tutarsızlık var. Telefonu uzaklaştırıp yakınlaştırınca ekranı geri kapatmıyor.
    Ama WhatsApp sesli aramada sıkıntı yapmadı ve defalarca yakınlaştırıp uzaklaştırdım sensör sorun olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofearnomercy

Sensörü test ettim kılıf takılıyken. Google aramada bazen kapatmıyor bazen kapatıyor. Ekranı kapattıktan sonrada tutarsızlık var. Telefonu uzaklaştırıp yakınlaştırınca ekranı geri kapatmıyor.
    Ama WhatsApp sesli aramada sıkıntı yapmadı ve defalarca yakınlaştırıp uzaklaştırdım sensör sorun olmadı.
    Hocam Google Arama ile yazılım uyumsuzluğu var bu aşikar.. Çünkü True Phone uygulaması ile daha iyi sonuçlar alınıyor. Mesela sizde WhatsApp arama da sorun yaşamadığınızı belirtiyorsunuz.. Google arama uygulaması ile sensör uyum sağlamıyor, sağlıklı çalışmıyor, kılıf doğrudan etki ediyor. Google Arama kullanılacaksa ve kılıf takılı olacaksa kılıfın üst kısmı açık olmalı. Şuanki durum bunu gösteriyor. Android 11 veya MIUI 12 ile belki düzelebilir bu durum.

• Demekki sorun google arama uygulamasından kaynaklanıyor. Bundan önce mi 9T kullanıyordum onda xiaominin arama uygulaması var bir kere bile sorun çıkarmadı. Bunda insanı sinir ediyo google arama.
  • yahyademirci kullanıcısına yanıt
    Şimdi kılıfı çıkarıp denedim yine sıkıntı yaptı sensör ekranı kapatmadı yani google kılıf olsun olmasın sensörle uyumsuz.
    Truephone uygulamasını yükledim denedim sorun yok. Truephone uygulamasında görüşme kaydı varmıydı varsa bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofearnomercy

Şimdi kılıfı çıkarıp denedim yine sıkıntı yaptı sensör ekranı kapatmadı yani google kılıf olsun olmasın sensörle uyumsuz.
    Truephone uygulamasını yükledim denedim sorun yok. Truephone uygulamasında görüşme kaydı varmıydı varsa bulamadım.
    Kılıfı çıkardığım an bende sorun kalmıyor.

Hindistan Romu gibi Global olmayan romlardan telefona kurarsak bence sorun kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 11 Haziran 2020; 15:26:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

Demekki sorun google arama uygulamasından kaynaklanıyor. Bundan önce mi 9T kullanıyordum onda xiaominin arama uygulaması var bir kere bile sorun çıkarmadı. Bunda insanı sinir ediyo google arama.
    Eşimin mi a2 telefonunda da durum aynı. Sorun Google arama uygulamasından kaynaklı ama çok sorun edecek bir durum yok. Samsung a71 de bu konuda kararsız calisiyordu. Android telefonlarda hala stabilite sorunu var.

Xiominin kendi arama uygulamasında ekran açıkken gelen çağrılar tam ekran mi yansıyordu hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 11 Haziran 2020; 15:41:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Kılıfı çıkardığım an bende sorun kalmıyor.

Hindistan Romu gibi Global olmayan romlardan telefona kurarsak bence sorun kalmaz.

Alıntıları Göster
    Hocam hindistan romunu yükleyince mesajlar ve arama uygulaması xiaominin kendi uygulaması ile değişiyor ama kilitini açtığımız zaman garanti dışı kalıyormuş. Garantisiz alanlar için sorun yok ama biz de sıkıntı olur. Bir de play store da bir kaç tane true uygulaması var siz hangisini kullanıyorsunuz? Ben iki tanesini denedim ekran açıkken aramalar yine tam ekran olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Hocam hindistan romunu yükleyince mesajlar ve arama uygulaması xiaominin kendi uygulaması ile değişiyor ama kilitini açtığımız zaman garanti dışı kalıyormuş. Garantisiz alanlar için sorun yok ama biz de sıkıntı olur. Bir de play store da bir kaç tane true uygulaması var siz hangisini kullanıyorsunuz? Ben iki tanesini denedim ekran açıkken aramalar yine tam ekran olmuyor.

Alıntıları Göster
    Hocam root edersiniz ve sonrasında sıkıntı çıkarsa telefonda garanti dışı kalıyor ama sadece bootlader kilidini açıp root etmeden kullanırsanız sıkıntı olmuyor ..

play.google.com
    True Phone Dialer & Contacts & Call Recorder - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hb.dialer.free

Bu uygulamayı kullanıyordum düne kadar ama dün Google Arama ya geçtim. Kılıfsız kullanıyorum şuan evde olduğum için...
    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 11 Haziran 2020; 15:58:44 >

• ben de bugün aldım telefonu gcam yükleyip deneyen var mı hangi sürümü yüklemeliyim?
  • ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Evet GENPA.

• cy2828 kullanıcısına yanıt
    hocam bu nasıl arada kalmak? biri 4000₺ biri 6000₺ ? :) tavsiyem lite modeli olacaktır. Mi note 10 ile lite modelleri arasında kamera farkı var. Kamera çok olarak da abartılacak kadar fark yok iki cihaz arasında..
  • ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Xiaomi ayıbı bu. Kendi arama uygulamasını güncelleyip ''arama kayıt'' özelliğini kapatmaları daha doğruydu.

Bu arada Xiaomi'nin Google arama uygulamasını kullanma sebebi AB yasaklarından kaynaklanıyor. AB diyor ki; bireysel kullanıcılar çağrıları kayıt altına alamaz. SAÇMALIK!!! Herkes her görüşmeyi kaydediyor. İş halka gelince hoop sen ses kaydı yapamazsın. KOMİK bir karar AB adına.
  • Dostlar herkes ekran koruyucu arayışında, okuduğum kadarıyla.. Mi note 10 da kullandığım ekranı tam kaplayan
    (eğimli kenarlar dahil) koruyucu jelatin var, linkini bırakıyorum aşağıya.. Kırılmazcam değil, koruyucu jelatindir. Fakat ekranda yok gibi göründüğü için benim tercih sebebimdi, yine sipariş geçtim Note 10 lite cihazım için. Ekran ve kasa Mi Note 10 ile aynı olduğu için tam uyumludur.

www.akilliphone.com
    Gor xiaomi mi cc9 pro-note 10-10 pro 3d kavisli full ekran koruyucu 2 adet set
    https://www.akilliphone.com/incele/gor-xiaomi-mi-cc9-pro-note-10-10-pro-3d-kavisli-full-ekran-koruyucu-2-adet-set-102861

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KuTLuBeY- -- 11 Haziran 2020; 20:40:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -KuTLuBeY-

Xiaomi ayıbı bu. Kendi arama uygulamasını güncelleyip ''arama kayıt'' özelliğini kapatmaları daha doğruydu.

Bu arada Xiaomi'nin Google arama uygulamasını kullanma sebebi AB yasaklarından kaynaklanıyor. AB diyor ki; bireysel kullanıcılar çağrıları kayıt altına alamaz. SAÇMALIK!!! Herkes her görüşmeyi kaydediyor. İş halka gelince hoop sen ses kaydı yapamazsın. KOMİK bir karar AB adına.
    Haklısınız. Yalnız sadece arama değil takvim, mesajlar hatta kamera uygulaması bile Google'ın. Biraz hazıra kaçma durumuda var. Anlasmalari artık nasılsa! A71 den sonra Google one arayuzu kullanıyor gibi oldum. Samsung arayüz konusunda gercekten çok başarılı.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.