Şimdi Ara

Xiaomi Mi Mix 2S tanıtımında sürpriz Türkiye detayı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz maliyet demek değildir. Şimdi sallıyorum; adamlar Çin'de algısıyla vergisiyle a modelini 500 dolara satışa çıkartıyorlar. Bu fiyata vergisi, taşıması, kârı, çalışan ücretleri vs her şey dahil. Türkiye'ye geldiklerinde 500 dolar maliyet olmayacak. Telefon fabrikadan 300 dolara çıkıyorsa öyle ithal edilecek ve onun üzerine eklenerek satışa sunulacak. Yani 300 dolar üzerine vergisini, nakliyesini, çalışan maaşlarını ve kârını koyduktan sonra satış fiyatı belirlenecek. Fiyatlar artmayacak demiyorum ama artmasına gerek yok diyorum. Artarsa bu maliyet değil, Xiaomi'nin Türkiye fiyat politikası olur bence.

    Sizin karıştırdığınız nokta bu. Bizim ithalatçı firmalar cihazları toparlayıp getiriyorlar ama fabrika çıkış fiyatından değil, perakendecilerden aldıkları fiyatlarla getiriyorlar ve zaten bu yüzden stok sorunu çıkıyor bazen. İthalatçılar cihazları piyasada 5(hadi toplu alımla falan 4 birim olsun) birim maliyetle bulup getiriyorsa, Xiaomi 3'e üretiyor demektir. Kısacası esas üreticiyle piyasadan cihaz toplayanların maliyetini bir tutmak çok yanlış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tabi tabi departman yöneticileri ve personeller bedavaya çalışacak mülk sahibi kira almayacak o zaman aynı fiyattan alırrsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalbimizi fethettin Xiaomi.
  • Xiaomi kullanın Xiaomi kullanın derken boş yere kullanın demiyoruz herhalde, helalin var Xiaomi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bahsettiğin maliyetlerin hepsi paralelci için de var. Az ya da çok. Bunlardan bahsetmiyorum. Bir işletme maliyetinden bahsediyorum. Bu pararlelci için aylık 20bin ken xiaomi için 200 bin olur. Reklamları saymıyorum. Bir reklam 200 bin zaten.Satış dramatik artmadıkça maliyet artar. Net.

    Ayrıca servisis az düşün. Xiaomi pararelci gibi 3 5 servis le anlaşıp geçer mi? Bir kvk anlaşması milyonlar demek....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    İşte anlatmaya çalıştığım şey de bu. Birim başına maliyeti daha düşük olacağı için bu kalemlere ayıracak daha fazla bütçeye sahip olabilirler.

    Mesela;
    İthalatçı firma ürünü 5'e getirip üzerine maliyet kalemlerini ekledikten sonra 10'a satıyor diyelim.
    Xiaomi ürünü 3'e getirince 10'a satmak için 5 değil, 7 birim pay kalıyor. O ekstra 2 birim çalışanlar için yeterli olur diye düşünüyorum. Reklam yapmayacak zaten, fiyat ile vuracak insanları şimdiye kadar yaptığı gibi. Resmi olarak Türkiye'de olduğu için tereddüt eden sayısı da minimuma inecek. Reklamı telefonların satışını yapacak olan bayiler yaparlar afişlerle. Xiaomi'nin popüler olması reklam sayesinde değil, fiyat politikası sayesinde sonuçta.

    Bizim bilemediğimiz maliyetler de vardır muhakkak ama yine de fiyatların aşırı artması anlamına geleceğini düşünmüyorum. Eğer aşırı artarsa bunun Xiaomi'nin fiyat politikası olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Demek istediğim de şu:

    5 e geleni 3 e getiremez. En iyi ihtimalle 4.5.

    5 e gelen 10 a satılamaz. En iyi ihtimalle 6. Dünya satış fiyatları belli zaten. Paralel ürün satıyorsun. Uçamazsın.

    Senin az olur dediğin işletme ve personel giderleri üretimden fazla tutar. Genelde %50-60 arasıdır. Paralelci bunu kısar xiaomi kısamaz.

    Bu saydığım nedenlerle vir çok firma ithalatçı ihracatçı firma ile anlaşır. Telpa kvk vs gibi. Bunların yatırımı servisi vs hazırdır yapılmıştır. Yeni xiaomi getirmek reklam vs haricinde 3 5 personel haricinde maliyet üretmez. Nitekim üzerine de 200 tl koyup satmaları da bundan. Ancak bildiğim kadarıyla xiaomi kendi satıyor sadece. Bu da çok maliyet demek.

    Mevcuttan memnunlarsa bunu yapmazlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Rakamları öylesine vermiştim. Ciddiye alınacak rakamlar değil, sadece anlatmak istediğimi anlatmamda araç oldular. İthalatçı garantili ürün satan firmalar direkt Xiaomi'den ürün almadığı için perakende fiyatından alıyorlar demek istemiştim.

    Her neyse, Türkiye'ye gelip gelmeyecekleri bile meçhul zaten. Umarım resmi olarak gelirler de ortalık kızışır. Sohbet için teşekkür ederim. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok abartılacak bir şey gibi görünmese de yaptıkları şeyi bir Türk olarak gerçekten takdir etmemek mümkün değil. Konu telefon olunca en pahalısı olsun ya da en harika sistemi olan olsun diye tutturan biri değilim. pek de anlamam detayından işin açığı. Xiaomi ile tanışmam 2017'de patronum Çin'e iş gezisi için gitmişti, gelirken de xiaomi mi 3s prime almış bana, parmak izi okuma özelliği falan vardı çok hoşuma gitmişti, o zamanın dolar kuru ile 350-400 tl arası çok uygun bir şey tutmuştu telefon, hala kullanıyorum, her türlü işimi görüyor, oyun bile oynuyorum sıkıntı çekmeden. Mi'ye özel çok güzel yenilikler güncelleme falan geliyor hala ara sıra. Telefon yenilemem icap ederse kesinlikle ne iphone ne samsung, Xiaomi almayı düşünüyordum zaten, bu inceliklerini görünce daha da pekişti düşüncem.

  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Bizim madeni parayı kullanmalarından bunu anladın yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmesin batırır bu millet Xiaomiyi ;)

  • Ne zaman satışa çıkacak

  • iphone x de yani soldaki fotoda sadece çooook hafif bulanık çıkmış ama yorum yazanlar baya gaza gelmişler.kimsenin kötülediği yada övdüğü yok.sadece çekim kalitesini gösteriyolar.

  • Xiaomi Mi Mix 2S tanıtımında sürpriz Türkiye detayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Sadece bir resimden bunu nasıl anlayabildin :) uzak tarihi tarihi geçtim Doğu Türkistan'ı unutmamak lazım.
  • Bu güne kadar teknoloji bilim ve kültürel olarak ileri gidemememizin sebebi kamera keskinlik testlerinde diğer ülkelerin parasını kullanmasıydı çok şükür oda haloldu artık ileri teknolojili ve kültürlü bir toplumuz. O kadar açız ki paramız fotograf testinde kullanıldı diye mutlu oluyoruz çıkarımlar yapıyoruz yazık bize çok yazık... Bunun gb basit bir olayla mutlu olan bir toplum bir milim bile ileri gidemez... Bilmi kendine gerçek anlamda kılavuz edinmiş bir toplum olmamızı çok isterdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 30 Mart 2018; 9:41:48 >
  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Doğu Türkistan olayı muamma dır çünkü Amerika medyası baş baş bağırıyor sa ben o habere şüpheyle yaklaşımımız.



    Dünya medyası da malum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı veren düdüğü çalar demiş .

  • Buraya gelecek mi bu telefon. mix 2 alacam yoksa onun kamera istediğim gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    Gelecek, global romun çıkmasını bekliyorlar. Hong Kong satışı başladığına göre global romun da eli kulağındadır.



    Asıl mesele fiyat. Mix 2 2000₺ civarına KVK garantili bulunabilirken Mix 2s fiyatı ne olacak? Çin'de sadece 100 yuan fark var taban modeller arasında. Fakat Mix 2s yeni çıktığı ve her Xiaomi cihazı gibi ilk etapta karaborsaya düştüğü için fiyat daha yüksek olacaktır. Ben de şu sıralar Mi 3 ve Mi 4'ü emekliye ayırma planları yapıyorum. Eğer fiyat farkı çok olmazsa daha az frekans desteği olmasına rağmen sırf kamera farkı ve Project Treble için Mix 2s almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizanagi -- 11 Mayıs 2018; 14:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.