Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.121
Cevap
83
Favori
380.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    imzayı ilk mesaja ekledim, bu arada konuyu açan arkadaş (izinsiz yapıldı) yazmış galiba, konuları düzenlemek ve karışıklığı gidermek görevim olduğu için düzenledim.Herkese iyi forumlar...
  • Şubat güncellemesini gcami kaldırmadan beraber yaptım. Sorun olmadı. ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bana cstrak27 adlı geliştiricinin gcam derlemesi iyi geliyor en azından resim çekerken resmin işlenmesi sırasında ekran kararmiyor.arnova sürümlerinde bu kararmayi giderebilir miyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazartesi itibariyle eski Xiaomi mi 4 yeni Xiaomi mi A1 kullanıcısıyım. Annemin telefonu artık işlevselsizleşmeye başladığı için mi 4' ü ona kendimede yeni bir telefon olarak mi a1 ' i tercih ettim. Aslında mi 4' ten gayet memnundum. Üstün körü testlere falan bakındım. Orta seviye için fiyatına göre oldukça güzel bir telefona benziyor. Ben n11 ' den haftasonu indirimiyle aldım. 1107liradan -55lira ve yine indirim demek lazım aslında world puan olarakta 50lira yüklenecek. 1002liraya gelmiş oldu. Yanında kendi filmide geldi ve nano film olması lazım. Nedenmi diye sorarsanız daha önce nano film görmedim mi 4 ve çevremdeki insanların tellerinde normal film mevcuttu. Bunu takarken arka tarafı çıkartıp yapıştırdıktan sonra mavi olanı sökmeye çalışırken tabi kalın birşeyler arıyorum hatta bi ara bu mavi mi böyle koruyucu falan meğer altta nano incecik yapışmış bile farkedene kadar maviyi epey bir zorladım sanki içinden başka birşey ayrılacakmış diye Uygulamayıda iyi yaptım muhtemelen üstünde yok gibi birşey.

Telefona gelirsek en son mi 4 miui 9' a update olmuştu. Tabi bu yeni tel android one ve bir takım farklılıkları mevcut. Elimden biraz tablet vs android cihazlar geçtiği için ve neticede miuide sade bir android sayılır, 3 5 farklılıklarla 1 günlük kullanım sonrasında arayüze iyice alışmış oldum. Çok aktif elinde telefon kurcalayan birisi değilimdir. Oyun performansı falan çokta umrumda değil açıkcası o yüzden barındırdığı özellikler gayet yeterli benim. Aynı donanımlar olmasada mi4' ün özelliklerine yakın sayılır şeklinde değerlendirip miuiden biraz daha akıcı olduğunu söylemek mümkün android oneda. Ben mi 4' ü de aldığımda miui 6 olarak gelmişti, aktif kullanıma miui 7 ile başlamıştım, ilk aylarda buglar mevcuttu güncellemelerde gelmeye devam ediyordu. Mi A1' de biraz zaman tanımak lazım çokta aceleci olmamak lazım. Tel geldiğinde Android N 7.1.2 geldi, önce bi aralık güvenlik paketine sonrada Ocak Android Oreo 8.0.0 sürümüne yükseltti. Şimdilik otomatik olarak şubat ve martla ilgili birşey almadım, zorlayarak yükleme falanda yapmıycam düzgün bi versiyon çıkınca adamlar nasılsa sunacaklardır.

Ben daha ziyade mi 4' e göre avantajlarım şeklinde kıyaslayabilirim biraz. Mi 4 haliyle eski model bir telefon ve zamanına göre hala donanımı her ne kadar iyide olsa 16gblık modelini almıştım ve harici sd kart genişlemeside olmadığından alan olarak biraz sıkıntılıydı. Hoş fazla bir ihtiyacımda olmuyor benim 3gb falan boş bile kalıyordu genelde Şimdi dahili 64gb olması büyük avantaj oldu ki yetmezse 2. simi sd kart genişleme olarak kullanma avantajı var. 2. bi simim vardı; bekar evinde sadece mobil internet kullanıyorum. Hafta sonları aile evinde fiber internet sıkıntı olmuyor tabi ama mobil netle kota sıkıntı olabildiğinden Vodafone Red 10 pass yanında birde 2. telekom 6gb almıştım. Evde 3g modemim vardı şimdi bunda 4gden bağlarım diye düşünüp 2. slota simide taktım. Zaten arayüzden ayarlayınca sürekli aktif kalmasınada lüzum kalmıyor, o simi pek kullanmadığımdan fazla sinyal yaymaması ve belki tüketimede etkiliyordur mantığıyla kullanana kadar devre dışı bıraktım. Diğer bir güzellik mi 4 her ne kadar LTE desteklesede band eksiklikleri yüzünden, özellikle benim en yoğun durduğum ev konumu iş konumu mevkilerinde 4g sinyali alamıyordum. Şimdi vodafone 3g nin bile zar zor geldiği en lanet yerlerde 4g alıyor epey farketti. Diğer güzel olan bir durum ses konusu. Mi 4' ten önce Lumia 735 kullanıyordum, onuda mi 4' e geçerken babama vermiştim ancak gel gelelim çıkış sesi olarak mi 4 biraz sönük seviyedeydi. Mi A1' de L735' i bile çok rahatlıkla tokatlayacak çok güçlü yüksek bir ses çıkışı sağlıyor mi 4' ün 2 katı desem yalan olmaz sanırım, yine kulaklık bağlandığında da biraz daha iyi gibi geldi bana aynı kulaklık ile denediğimde.

Kamerayla çok bir haşır neşirliğim yok nadiren güzel çekimler yapmayı severim onlarda da gündüz şartlarında çekiyorum ağırlıklı olarak. Bu konuda derin bir kıstas yapmak lazım belki ama çektiğim 3 5 çekimde güzel sonuçlar aldım. Belki mi 4' ün kamerası buna göre daha başarılı bir kamera olma şansı olabilir. Foto konusunda uzman birisi değilim ama bildiğim kadarıyla focusu 1.8 olduğundan karanlık ortamlarda biraz daha iyi bir başarım sağlayabiliyor. Yine de bu fiyata bi telefonda çift kamera gibi bir fonksiyon bulunup yeni gelen portre modu gibi istendiğinde çok güzel çekimler yapılabilirliğe imkan sağlaması güzel, kamerada sevdiğim diğer bi güzellik kendinden 2x zoom olması, mi 4' te zoom vardı ama netlik gidiyordu bunda bi kaç deneme yaptım netlik korunuyor zoom yaparken çok gerekli olmayablir belki ama işimle alakalı kullandığım bi kaç yer var ona çözüm getirmiş oldu.

Belki Miui' den alışkın olup bunda var mı yok mu bilmediğim bazı fonksiyonlar ya da kullanım kolaylıklar farkı var zaman içinde biraz daha alışıp görücez. Google asistanı daha önce başka bi cihazda kullanmamıştım, bunda kendinden geldiği için biraz denedim güzel işlevi varmış. Belki mi 4' te de vardı o özellik ama bu kadar fonksiyonel çalışıyor mu bilmiyorum, sonuçta bunda son android sürüm kullanılabilir olduğu için bazı görevleri daha iyi diye tahmin yürütüyorum. Bi abimde LG G4 var mesela onda da dolar ne kadar vs gibi sorduğunda googledan açıp söylüyor G4' te denemek aklıma gelmedi ama bunda mesela falan filanı ara dediğinde varsa bi kaç telefonu mobil mi ev mi arasın vs gibisinden senle konuşan bir asistan var sürekli ilginç bi deneyim olarak geldi

Mi 4' te yine mi piston 2 kulaklık kullanıyordum, taktığım anda kulaklık çıkışına ses geçişi oluyordu. Bunda ben mi ayarlayamadım bilmiyorum ama görüşmeyi kulaklık üstünden yapamadım ne hikmetse müzik çalıyor ama arama yaptığımda normal ahize üstünden ses çıkışı oldu. Kulaklık takıldığını algılayan bir ibare olmamasıda sanırım şimdilik bi eksiklik sadece kulaklığın takılı olup olmadığını gelişmiş ses panelinde ekolayzır ayarları aktif olup olmamasından algılayabilmiş gördüm. Rehber kısmında biraz sıkıntı var gibi, ayar olarak birleştirme fonksiyonu bulamadım şu an var mı onuda bilmiyorum. Mi 4' te whatsappı ve telefonu aynı olan kişileri bi hesapta birleşiyordu şimdi tel listesi patladı tabi 3' lü falan gözüküyor. Diğer tuhaf gelen birşeyde Mi 4' te miuinin sol tuşa bastığında daha sade bi liste olarak veriyordu açık uygulamaları altta ki kısımdan rahatlıkla tümü temizlenip bellek boşalıyordu. Bunda ilk etapta tümünü temizle gözükmüyor yukarı kaydırıp imleç o zaman geliyor, bi süre liste artmışsa üst üste hem biraz karmaşık duruyor hemde tümünü temizleye gelmek için epey bi kaydırmak gerekiyor, belki onu fixlemeleri lazım seçenekler vs şeklinde.

Piyasa da olsaydı belki doğrudan Mi 5X' i tercih ederdim. Sonuçta aynı telefon ama miui 2.5 senedir alışageldiğim bir arayüz ve bence(kendi kullandığım cihazların arayüzlerini baz alırsam) en sade ve efektif android arayüzüne sahipti. Android one güzel ama benim için yeni bir kulvar adapte olmak ve yeni alışkanlıklar kazanmak gerekicek, yine miui baz alırsam zaten hazırda gelen uygulamalar vardı. Bunda Xiaomi pek karışmamış, haliyle basit uygulamaları bile google playdan kurmak lazım. Tabi düşünürsen mantıklı olanı bu çoğu durumda tercihen misal laptoplarda marka alıyorsun alet geldiğinde atıyorum HP marka zilyon tane saçma sapan şey kuruluyor, ben sıfır bir windowsu kurup sadece kullancağım öğeleri tabiki tercih ederim. Yine de şimdilik pişman kaldığım bir yönünü görmedim android oneda pratik kullanıma sahip.

Ekran yönündende başarılı bir makine, tabi benim işim dolayısıyla genelde hep kapalı ortamda olduğumdan mi 4' e göre bunun ekranını biraz daha bile kıstım. Yine belki yazılımsaldır android oneda ekran renklerini ayarlıyacak bir yerde bulamadım ama normal görünüm olarak mi 4' e göre biraz soluk gibi duruyor renkler yani contrast ayarı gibi birşeyler göremedim sıcak soğuk renk ayarı vb gibi miuide öyle bir seçenek vardı, tabi parlaklık olarak dediğim gibi mi 4' ün epey üstünde.

Pil bence 4000 civarı birşeyler olabilirmiş bu cihazda. Tabi satış politikası denen oyunlar var, ki güncel haberlerde Samsungun kendi oynunu Xiaominin oynadığını biliyoruz. Pil konusunda biraz gel git yaşadım, 3 ay önce kadar falan arkadaş Xiaomi redmi note 4 aldı 4100mah. Şimdi bunda 3080mah olayı kafam mi 4' ten rahat. Mi 4' te de o kadarlık pil var tabi birde artık 2.5 senenin verdiği yorgunluk cabası, ona rağmen onlada gün sonunu çıkartıyordum rahatlıkla. Bunda da yine dün biraz çok ağır olmasada kurcalamıştım ve yine akşamları saat 19.00/20.00' den itibaren gece yatana kadar hotspot açıyorum; dün gece elde de mıncıklamaya devam etmiştim %30 civarlarındaydı artık yatarken şarja taktım. Bugün muhtemelen daha uzun gidebilir çünkü yukarda da bahsettiğim sim 2' yi kapattım. Sonuçta günü çıkartmaya yeterli bi alet biraz yüklenilse bile yine de günü rahat çıkartacak pil mevcut ve testlerde pilin anroid one da biraz daha uzun ömürlü gidebildiği bahsedilmiş, dün sim 2 aktifken akşam saat 6 gibi %70 civarıydı bugün sim 2 kapalı iyi kötü bugünde telefonla oynaştım belki biraz daha azdır şu an %85 civarlarında şarjdan sökme saatim sabah 7' den itibaren.

Usb çıkışını şarja takarken farkettim, universal yapmamışlar bu sefer; zaten firmaların şu huyuna sinir olurum oldum olası niye standart bir giriş kullanmazsınız ki. Her neyse artık onuda bi type c converter sipariş verdim geldi denedim sıkıntı yok, otg usb falanda bağladım çalıştırıyor.

Kılıf konusunda aliexpressten sipariş verdim, malüm piyasada yine çin üstünden getirilen kılıflar falan biraz daha faiş fiyata satılıyor. Ben TR' de ki bu ticari algıyada hastayım, adam bu ürünü imal edip üstünden birde kâr elde ederek atıyorum 7liraya satıyor, TR' de aynı ürün kargoydu bilmemneydi derken oluyor sana 3-4 katı fiyatı. 25lira vermedim valla çok bir fark olmasa da acelem yok, aktif olarak 2 3 aydır aliexpressden çok sık sipariş vermeye başladım hepside 10-30gün arası sıkıntısız geliyorlar zaten takipli bir durum olmamış oluyor.

Şimdilik benim görüşlerimde bunlar, şu an birde VOLTE olayına takıldım ama genel bir durummuş galiba xiaomi oreo da şu an kapatmış o özelliği belli ülkelerde. Son olarak aklıma şimdi geldi 2 ekran çalışma özelliğide gayet güzel olmuş bence pcde ki pencere mantığı şeklinde gibi mi 4' te sol tuşla menüyü getirip uygulama arası gezmek falan gerekiyordu bunda ekran bölük 2 alanda aktif kontrol altında halledilebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: egowest

Şubat güncellemesini gcami kaldırmadan beraber yaptım. Sorun olmadı. ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü

google camerayı yüklemeye değer mi?

portre modu, kendiliğinden otomatik yüz güzelleştirmeye bi şey olur mu yüklesek?

• Şubat güncellemesi geldi bana. Şimdi bildirim geldi. Eve geçince kuracağım.

• kilit ekranındayken bildirim gelince siyah ekrana duvar kağıd, transparan vs gibi şeyler yapabiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: nebigil25

quote:

Orijinalden alıntı: intel7mix

quote:

Mi4 ile a1 arasındayım sizce hangisini alayım?

Bana pek inandırıcı gelmedi ama ciddiye alıp cevaplayayım a1 daha iyi bir seçenek olacaktır.

Anlamadım neden inandırıcı gelmedi.1000 lira bütçem var uygun bir telefon arıyorum. 2 yıldır telefon piyasasını hiç takip edemedim. 1000 lira civarı daha uygun bir model onerirseniz dinlemek isterim

Mi4 dediğiniz cihaz 2014 çıkışlı ve halen satışı olmasıda baya ilginçtir ki. mi4 çoğu elde kalan ürünlerdir. A1 3-4 yıl daha yeni cihazdır mi4 göre

• first9 kullanıcısına yanıt
    Bir şey oluyor mu derken neyi kastettiniz anlamadım tam ama kendi uygulamasına birşey oluyor mu diyorsanız hayır orjinal uygulama duruyor :)

• Şubat güncellemesi ile gelen bir yenilik bir farklılık var mı ve yeni güncelleme stabil çalışıyor mu?
  • first9 kullanıcısına yanıt
    Siyah ekran maalesef özelleşmiyor, çift tıkla açılmıyor, yakınlık sensörüyle açılmıyor. Tüm bunlar üç sene önceki lumia 925 telefonumda vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lodz

Şubat güncellemesi ile gelen bir yenilik bir farklılık var mı ve yeni güncelleme stabil çalışıyor mu?

Ben bir farklılık görmedim yani farkedebileceğim bir değişiklik görmedim.
  • Elinize sağlık, ilginiz için teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Mi4 ile a1 arasındayım sizce hangisini alayım?

Bana pek inandırıcı gelmedi ama ciddiye alıp cevaplayayım a1 daha iyi bir seçenek olacaktır.

Anlamadım neden inandırıcı gelmedi.1000 lira bütçem var uygun bir telefon arıyorum. 2 yıldır telefon piyasasını hiç takip edemedim. 1000 lira civarı daha uygun bir model onerirseniz dinlemek isterim

Mi4 dediğiniz cihaz 2014 çıkışlı ve halen satışı olmasıda baya ilginçtir ki. mi4 çoğu elde kalan ürünlerdir. A1 3-4 yıl daha yeni cihazdır mi4 göre

Teşekkür ederim, dün uygun fiyata 729 liraya bulduğum için mi4 aldım artık nasip...

• 730 TL bende mi4 alabilirdim. Güzel fiyata almışsınız.

• Telefonu root'larsak güncellemeleri almaya devam eder mi?

• Celaleddin Rooney kullanıcısına yanıt
    Güncelleme almanız için daha doğrusu gelen otayı yükleyebilmek için magisk i kaldırmanız güncellemeyi kurduktan sonra yenden aktif etmeniz lazım. Rootlu şekilde ota update yükleyemezsiniz.
  • egowest kullanıcısına yanıt
    Peki, teşekkür ederim.
  • Bugun bende Xiaomi Mi A1 32 GB Gold alarak araniza katildim. Ben Mi 6 kullaniyorum. Bu telefonu anneme aldim. Guncellemeler hemen geldi. Son guncellemede bir sıkıntı varmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: t3ntativ3

Bugun bende Xiaomi Mi A1 32 GB Gold alarak araniza katildim. Ben Mi 6 kullaniyorum. Bu telefonu anneme aldim. Guncellemeler hemen geldi. Son guncellemede bir sıkıntı varmi ?

Pil süreleri olarak a1 ile mi6 arasında fark mı ?
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.