Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.121
Cevap
83
Favori
380.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüklemesi karışık değil. Tool ile tek tuşla yükleyebilirsiniz. Eğer sorun yaşarsanız güncelleme esnasında romun system kısmını flashlamanız lazım sadece. Yani data silinmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BimBitmiş

Aşırı ışıklı ortamlarda evet, güzel çekiyor. Aşırı ışıklıdan kastım güneş ışığının fazla olduğu yerler. Evin içerisinde, dışarıda gölgelerde dahi kamera ISO ve shutter süresini bayağı yükseltiyor ki ona rağmen ışık konusunda çok iyi değil. Görüntü sabitleme yok, hareket halinde düzgün fotoğraf çekmek zor, video çekmek daha zor. Telefonu kendime almış olsaydım iadeyi basardım. Ben bu kadar titreyen bir kamerayı en son Galaxy S kullanırken görmüştüm.

Bende Galaxy S6 var, A1'i de anneanneme aldık. A1 güzel bir cihaz, yanlış anlaşılmasın, pili çok iyi, S6'nın 2-2.5 katı daha fazla erkan süresi verecek gibi, daha 1 defa tam doldurdum, şu anda %71'de ve 2 saat 36dk ekran süresi var. Sürekli Wifi bağlı, sim takılı olmadığı için uçak modunda. 8.0 güncellemesi yapıldı. (Ocak sürümü) Telefonda şu anda en ağır uygulama whatsapp ile chrome, başka bir şey yok telefonda. Forumlarda yazıldığı gibi hiç öyle diğer büyük firmaların tepe modellerine kafa tutuyor falan durumu yok. Parasının telefonu. biraz abanınca işlemcideki A53 çekirdekler kendilerini belli ediyor, bir ağırlaşma oluyor bu boş telefonda bile. Hızlı ama bir ağırlık var. Dahili depolama biraz yavaş. Ram yönetimi fena değil, boşta, temizleyince 1.2-1.4GB arası tüketiyor, chrome, whatsapp, kamera falan açınca 1.5-1.8GB'a kadar çıkıyor. 3 küsür GB kullanılabilir ram var, yetip artıyor. Saf android gerçekten hızlı ve güzel ama biraz fazlaca boş geldi. Ekranı iyi ama mükemmel değil. Net ve parlak ama kontrast olarak ortalama seviyede, parlaklık olarak da bir tık zayıf, doğrudan güneş altında. Kasası biraz esniyor gibi.

Kamera için parasının telefonu tabiri tam bana kalırsa. Samsung'un, Sony'nin üst modellerinin yanından bile geçemiyor. Evin içinde güneşli havada perdeler açıkken bile 1/50 shutter 500ISO ile çektiğinde normal seviyede ışık alıyorken aynı ayarlarda (1/50 500ISO) S6'da neredeyse düz beyaz bir ekran çıkıyor. Işık alma ve titreşim engelleme konusunda çok fark var. Yine detaylarda da fark var, A1'de aralık dar ve detaylar üstün körü iken S6'da çok daha net ve aydınlık ile karanlık arasındaki geçiş çok daha detaylı ve yumuşak. Niyetiniz telefonla güzel fotoğraf çekmek ise 2.el Galaxy S6-S7, Galaxy Note 5 gibi telefonlara yönelmeniz daha iyi olur. Tabi ben bu kıyaslamaları doğrudan doğruya Galaxy S6'yla yapıyorum, her ne kadar 3. senesinde olsa da güncel tepe modellerle arasında donanım olarak pek fark olmayan ve hala güncelleme alan eski bir tepe model neticede. 2.el fiyatı olarak da A1'in sıfır ile benzer seviyede. Kamera, ekran ve donanım olarak S6 daha iyi, ram ve pil olarak A1 daha iyi. Ona göre karar verebilirsiniz.

Hocam 3 senedir kullandığım çöp s6yı övmüşsünüz hala kullanıyorum kamerası rezil s6nın portre çekimi yok hiç bişey yok seviye yerlerde s7 de boş kamera olarak ben profa yakın fotolar çekmek istiyorum a1 alınmaz diyorsunuz mi 6 nasıl peki kamera olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• egowest kullanıcısına yanıt
    Valla hocam telefonu ben kullanmıyorum ve bir sorun olursa müdahale edemeyeceğim. Öyle bir sıkıntı var. Kamera durduruldu hatası falan olursa işler yaş anlayacağınız. Kabaca baktım, ADB moddan kuruluyormuş, güncellemelere de etki eder gibime geliyor. Tutup bir güncelleme gelir sonra kamera durduruldu hatası falan vermeye başlarsa kabak bana patlar.

• Hocam aynı cihazdan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama güncellemeleri yapılmış bir S6'nın S9'a kadarki telefonlardan bir eksiği yok sayılır. Kamera sürücüsünü güncelleyin, güncel bir rom kullanın ve lensi temiz tutun. Gayet de güzel çekiyor. Hem aydınlıkta hem karanlıkta hem uzakta hem yakında. Portre modu da Google kamera vs. ile eklenebiliyor veya rootlu cihazda S8-S9 kamerası kullanabilirsiniz. Galaxy S-Note serisi size çöp geliyorsa sizi ancak profesyonel makine tatmin eder.

• Adb ile kurmanıza gerek yok. Tool sizin yerinize bootloader açıyor, twrp flashliyor, apk yüklüyor, geri bootloaderi kilitliyor. Ama siz kullnamiyorsaniz dediğiniz gibi hiç gerek yok yüklemeye. Size patlamasın sonra :)

• parmak izi ile kilit açma tamam... peki parmak izi ile kilitleme varmı? varsa nasıl aktif hale getiririz?

• ayarlar, depolama, yer aç yaptıktan sonra;
    nadiren kullanılan uygulama olarak; mi store, caping, mi community olmak üzere 3 uygulama kaldırılabiliyor, 66,76MB yer kaplıyor...
    bu uygulamalar, uygulama listesinde veya ana ekranda görünmüyor?
    ne işe yarıyor anlamadım, açıklayacak olan arkadaş varmı acaba...

• quote:

Hocam aynı cihazdan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama güncellemeleri yapılmış bir S6'nın S9'a kadarki telefonlardan bir eksiği yok sayılır. Kamera sürücüsünü güncelleyin, güncel bir rom kullanın ve lensi temiz tutun. Gayet de güzel çekiyor. Hem aydınlıkta hem karanlıkta hem uzakta hem yakında. Portre modu da Google kamera vs. ile eklenebiliyor veya rootlu cihazda S8-S9 kamerası kullanabilirsiniz. Galaxy S-Note serisi size çöp geliyorsa sizi ancak profesyonel makine tatmin eder.

Günde 5 kere şarja takıyorum 2 3 saat ekran süresi anca veriyo telefon andorid 7 den sorna kamerası eski artık yeni moda çift kamera 3 senelik telefonu iyi gösteirrsek kendimizi kandırırız

• Sizin cihazda olmasın sorun? Ben hala 4 saat civarında ekran süresi alıyorum LTE-A bağlantı ile. Ki öyle pek bir pil tasarrufu yaptığım da yok. Çift kamera tamam, iyi, güzel ama her çift kameralı telefon da güzel çekecek diye bir şey yok. OIS olan F1.9 16:9 16Mp tepe model kameralı telefonu bırakıp F2.2-2.6 4:3 12Mp kameraya geçmek de çok mantıklı değil. Ekran ve donanım olarak da geriye gideceksiniz. 130 liraya pili değiştirebilirsiniz, biraz da yazılımla oynarsanız gayet iyi sonuç veriyor S6. İlle de çift kamera diyorsanız S9+, Note 8, iPX, Pixel 2 XL gibi bir telefona geçmeniz lazım ki bir fark görün.

• quote:

Sizin cihazda olmasın sorun? Ben hala 4 saat civarında ekran süresi alıyorum LTE-A bağlantı ile. Ki öyle pek bir pil tasarrufu yaptığım da yok. Çift kamera tamam, iyi, güzel ama her çift kameralı telefon da güzel çekecek diye bir şey yok. OIS olan F1.9 16:9 16Mp tepe model kameralı telefonu bırakıp F2.2-2.6 4:3 12Mp kameraya geçmek de çok mantıklı değil. Ekran ve donanım olarak da geriye gideceksiniz. 130 liraya pili değiştirebilirsiniz, biraz da yazılımla oynarsanız gayet iyi sonuç veriyor S6. İlle de çift kamera diyorsanız S9+, Note 8, iPX, Pixel 2 XL gibi bir telefona geçmeniz lazım ki bir fark görün.

s6ya bataryada taksan değişen bişey olmaz 4 saat günümüzde rezil bi süre millet 10 saat ekran alıyo

tavsiye ettiğiniz cihazlar 5 bin lira üstüne 5 bin daha koyar araba alırım

tek kamerayla çift kamera asla ve asla karşılaştırılmaz çift kamera her türlü döver a1 in çok güzel portre çekimleri var dışarda gündüz herkes resim atıyo

belki a1 yeterli bi cihaz olmayabilir ama 1000 liraya alıyosun sonuçta bunuda yazmak lazım

benim aklımda mi 6 var kamerası dahada üst düzey bir cihaz

samsung yeni çağa ayak uyduramadı aşırı pahalı fiyat çift kamera olmaması handikap

belki s6mı andorid 6ya düşürtebilirsem daha iyi cihaz olabilir

• Beyler yaklasik 2 haftadir mi a1 i logitechK400+ ile kullaniyorum. Yakinda ufak bir inceleme cekip yayinlayacagim.

• Merhabalar. 4 senedir Nexus 5 kullanıyorum ve artık telefonum öldü. Bu telefonu da android one yüzünden almak istiyorum. Nexusumun ilk yıllarda verdiği rahatlığı bu telefon verebiliyor mu? Hız, batarya benim için en önemli olan şeyler. Bunun yanında kamerası da üzmezse pek mutlu olurum. Eski Nexus 5 kullanıcısı var mı aranızda? Öneriyor musunuz? Ve bu garanti meselesi kafamı karıştırdı. Ankarada gidip görüp satın alabileceğim neresi var? Hbden ithalatçı alsam garanti işini nasıl halledeceğim ya da?

• quote:

Orijinalden alıntı: egowest

Google kamera kullanırsanız görüntü sabitleme, düşük ışık performansında artış, düşük kumlanma, hdr+ gibi özelliklerin hepsine kavuşabilirsiniz.Bende aldığımda çok pişman oldum kamera yönünden ama google kamera ile çok mutluyum. Stok uygulama kamera açısından puan vermek gerekirse 10/3 veririm, Gcam ile bu 10/7. Tabi bana göre.

Ben bu google cam yukleme isindenn biraz tirsiyorum. Risk yuksek mi bu islemde?

• Bak bakalım hangi tepe model 4 saatin çok üzerinde LTE-A+yüksek parlaklıkla 2K ekranda o süreleri veriyor. Canınız değiştirmek istiyor ve elinizdeki cihaz cazip gelmiyorsa karalamaya gerek yok.

Çift kamera her türlü döver gibi laflar saçma, tamam gençsin onu anladık, arkadaşların da boyuna fotoğraf atıyor, kıskanıyorsun onu da anladık ama dinlemiyorsun beni. Hem çok iyi fotoğraf çeksin hem pili uzun gitsin hem performansı çok iyi olsun dediğinde göreceğim fiyatlar 2500TL üzerinde olacak zaten. Xiaomi iyidir ama bütçe düşükse iyidir. Aynı donanımı da koysan aynı olmuyor. Sony sensör Samsung telefonda Sony telefondan iyi fotoğraf çekiyorsa arada başka bir şey vardır. Xiaomi kötü demiyorum ama bir S serisi, Note serisi de değil. İşlemci, ram olarak aynı, hatta daha iyi olabilir, pil olarak daha da iyi olabilir ama diğer alanlarda boşuna Samsung Samsung değil, Sony boşuna Sony değil, Apple boşuna Apple değil ve onlara yetişmek için de Xiaomi gibi markaların daha çok ekmek yemesi lazım. Tutup S6'nın kamerası A1'den kötü demek cehalettir.

Ya telefonunda sorun var ya da aynı telefondan bahsetmiyoruz. Sendeki S6 kasıyordur, takılma falan da yapıyordur hatta. Her şeyin bir fiyatı var. Telefonlar çok pahalı, Xiaomi gibi markaların telefonları uygun fiyata iyi donanım sunuyor ama her şeyi zaten Samsung gibi, Apple gibi yapsalar onların da fiyatları artacak. Bir şeyler eksik ki fiyatları daha uygun. Mi6 A1'den daha iyi bir telefon, çok daha iyi. Ama olay kamera ise dediğim gibi, S6'dan iyi olanlar belli, fiyatları belli. Çift kamera deyip duruyorsun ama cidden şu çift kamera ile neler yapacaksın merak ettim doğrusu... Veya çift kamera ile ne çekiyorlar da bu kadar etkilendin? A1 ile Mi 6 arasında fiyat olarak p-80 fark var. Ne istediğinden de emin değilsin anlaşılan. Samsung çağa ayak uyduramadı diyorsun da bütün piyasayı adamlar domine ediyorken çok ofsayt olmuş.

Konuyu da saptırmak istemiyorum, ayrı bir konu açarsan oradan devam edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 10 Mart 2018; 18:8:29 >

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Risk her zaman var :) Rom yüklemeye, root atmaya vs alışıksaniz ya da daha önce yaptıysanız sizin için korkulacak birşey yok :) olayı komple tool yaptığı için size birşey kalmıyor zaten hocam korkmayın.

• quote:

Bak bakalım hangi tepe model 4 saatin çok üzerinde LTE-A+yüksek parlaklıkla 2K ekranda o süreleri veriyor. Canınız değiştirmek istiyor ve elinizdeki cihaz cazip gelmiyorsa karalamaya gerek yok.

Çift kamera her türlü döver gibi laflar saçma, tamam gençsin onu anladık, arkadaşların da boyuna fotoğraf atıyor, kıskanıyorsun onu da anladık ama dinlemiyorsun beni. Hem çok iyi fotoğraf çeksin hem pili uzun gitsin hem performansı çok iyi olsun dediğinde göreceğim fiyatlar 2500TL üzerinde olacak zaten. Xiaomi iyidir ama bütçe düşükse iyidir. Aynı donanımı da koysan aynı olmuyor. Sony sensör Samsung telefonda Sony telefondan iyi fotoğraf çekiyorsa arada başka bir şey vardır. Xiaomi kötü demiyorum ama bir S serisi, Note serisi de değil. İşlemci, ram olarak aynı, hatta daha iyi olabilir, pil olarak daha da iyi olabilir ama diğer alanlarda boşuna Samsung Samsung değil, Sony boşuna Sony değil, Apple boşuna Apple değil ve onlara yetişmek için de Xiaomi gibi markaların daha çok ekmek yemesi lazım. Tutup S6'nın kamerası A1'den kötü demek cehalettir.

Ya telefonunda sorun var ya da aynı telefondan bahsetmiyoruz. Sendeki S6 kasıyordur, takılma falan da yapıyordur hatta. Her şeyin bir fiyatı var. Telefonlar çok pahalı, Xiaomi gibi markaların telefonları uygun fiyata iyi donanım sunuyor ama her şeyi zaten Samsung gibi, Apple gibi yapsalar onların da fiyatları artacak. Bir şeyler eksik ki fiyatları daha uygun. Mi6 A1'den daha iyi bir telefon, çok daha iyi. Ama olay kamera ise dediğim gibi, S6'dan iyi olanlar belli, fiyatları belli. Çift kamera deyip duruyorsun ama cidden şu çift kamera ile neler yapacaksın merak ettim doğrusu... Veya çift kamera ile ne çekiyorlar da bu kadar etkilendin? A1 ile Mi 6 arasında fiyat olarak p-80 fark var. Ne istediğinden de emin değilsin anlaşılan. Samsung çağa ayak uyduramadı diyorsun da bütün piyasayı adamlar domine ediyorken çok ofsayt olmuş.

Konuyu da saptırmak istemiyorum, ayrı bir konu açarsan oradan devam edelim.

benim s6ım donmuyo hatta ekran kalitesi olarakta xiomiden daha iyi fakat kamera kalitesinden bahsettiğimizde mi6 s6yıda s7yide döver diğer konular tartışılabilir evet ama fiyat performans olarak bakalım olaya

• Mi A1 konusundayız bilmem farkında mısınız? Mi 6 döver de döver, çift kamera da da çift kamera, al o zaman da gürültü etme. Biz diyoruz Ankara sen diyorsun...

• quote:

Mi A1 konusundayız bilmem farkında mısınız? Mi 6 döver de döver, çift kamera da da çift kamera, al o zaman da gürültü etme. Biz diyoruz Ankara sen diyorsun...

mi a1de döver

• arkadaşlar mi a1 portre çekimlerinizden atsanıza

• Arkadaşlar şubat güncellemesi neden gelmedi hala ocaktayız. Ayrıca raw çekip nasıl kaydedicez.

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.