Şimdi Ara

Xiaomi Mi 9T Pro - Ana Konu (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.884
Cevap
141
Favori
436.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-Hocam Orange Fox da recoverydir TWRP de bir recoverydir. Fakat çoğu üye ben de dahil sorunsuz olan Orange Fox recovery kullanıyoruz. İkisinden de yedek alabilirsiniz ama Orange Fox daha hatasızdır. Ayrıca Orange Fox linki:
    https://files.orangefox.tech/OrangeFox-Stable/raphael/
    (R10.0-8 stable indirin en güncelidir)
    zip ile indiyse eğer içinden recovery.img telefona atıp TWRP üzerinden Install kısmından Image yani imaj seçerek recovery.img seçin ve sonrasında Reboot Recovery yapın Orange fox yüklenmiş olur.
    Eğer adb fastboot dosyalarınız varsa bu şekilde de kurabilirsiniz. Fastboot link:
    AndroidFileHost
    minimal_adb_fastboot_v1.4.2_setup.exe | by shimp208 for Utilities
    https://androidfilehost.com/?fid=745425885120698566

Öncelikle cihazı fastboot moduna alıp PC'ye bağlayın sonra fastboot dosyalarının bulunduğu klasöre girin, adb isimli dosyayı açın, açılıp kapanacak, sonra fastboot isimli dosyayı açın o da açılıp kapanacak ardından Cmd-here isimli dosyayı açın. Terminal açılacak siyah ekran. Orange Fox recoverynin recovery.img dosyasını fastboot klasörünüze atın sonra terminale dönün.
    Burada:
    "fastboot flash recovery recovery.img" yazın bekleyin

Sonrasında yeni işlem satırına da:
    "fastboot boot recovery.img" yazın.
    Cihazınız Orange Fox recovery ile yeniden recovery modunda başlar.

2- Imei işlemi için root aslında gerekir çünkü Magisk dosyasını yani Root dosyasını telefona flashlamazsanız, cihazınızın boot kısmı repatched olmaz yani kullanacağınız recovery patch işlemi görmediği için genelde recoveryniz kalıcı olmaz (stock romda özellikle) fakat Mi Room gibi custom rom kullanıyorsanız bu konuda genelde sıkıntı yaşamazsınız. Sıkıntı yaşadığınızı varsayalım, internetten herhangi bir yerden son magisk sürümünü aratın. Magisk 20-1.zip indirirsiniz büyük ihtimalle bunu da recovery üzerinden flashlayın. Root kalıcı olmazsa kötü zamanlarda recoveryden cihazınızı kurtaramazsınız, verilerinizi kurtaramazsınız bence bunu gözardı etmeyin sonuçta Imei de atacaksınız.

3- Netflix cihazlarda resmi olarak L1 ve L3 lisanslarına gereksinim duyar. Bunlar Widevine L1 ve L3 olarak geçer, lisanslı içerikleri oynatmak için gereklidir. Root, format, İmei işlemlerinde Widevine lisansınız bozulmaz. Genelde custom rom attığınızda da bozulmaz ben defalarca attım. Fakat dikkat etmeniz gereken Recovery üzerinden "persist" kısmını formatlamayın, persist üzerine herhangi bir persist.img flashlamayın. Yönerge dışı işlem yapmadıkça genelde persist kısmını bozmadığınızdan cihazın Widevine lisansı bozulmaz. L1 lisansı HD içerikler içindir, L3 lisansıysa düşük kalite içerikler içindir genelde SD (480p) oynatır.

4- Cihazı rootlarsanız ve Imei atarsanız da hala cihaz OTA'dan güncelleme almaya devam eder fakat yüklediğinizde genelde Bootloopa düşer recovery ve root vardır çünkü. Şöyle söylemeliyim özellikle cihazınıza güncelleme kısmından güncelleştirmeyip, misalen Miui 11.1 güncellemesinin TWRP versiyonlarını Miui forumundan takip edeceksiniz sonrasında onu indirip, TWRP'den sadece Install yapacaksınız. (Bu kısımda yanlışım olabilir, varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltsinler)

Benim yıldızım Miui 11 ile barışmadı hep çok pil harcıyordu ve hata doluydu zaten Ota'dan bile geri çektiler güncellemeyi. Daha stabil sürümler çıkana kadar Miui 10 candır, hele ki Mi Room ile Miui 10.3.17 tam bir canavardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muhammedy56 M kullanıcısına yanıt
    Hocam Miui 10'a dönün ama Global olmasın. Mi Room Miui 10.3.17 ve Android 9 ile şu an Mi 9T Pro için tam bir canavar ve hala en sorunsuzu..
    Romun linki:https://sourceforge.net/projects/miroom/files/stable/V10.3/Mi9TPro-RedmiK20Pro_MIUI_V10.3.17.0.PFKCNXM_MiRoom_9.0.zip

Ayrıca bu Rom Miui'ın Arama ve Mesajlaşma uygulaması ile geliyor yani Arama Kayıt dahili olarak var ve çalışmakta

• emresteely kullanıcısına yanıt
    Hocam bu verdiğiniz link custom rom değil mi?
    Birde bu twrp üzerinden mi yükleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: o1yasin

Telefonla blutoota baglanigorum wi fi kapaniyo. Cihaz alev alev valla alev. Utanmadan bide dalga geciyosunuz benimle. Ben yasadigim sorunlari yaziyorum. Bu sabah alarmim acik olmasina ragmen çalmadi.
    Sorma yahu geçen söylemiştim ben de garantiye yolladım ön kamera takacaklar inşallah. Güzelim cihaza ön kamera koymayı unutmuşlar selfie çekemiyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcx kullanıcısına yanıt
    Cok guzel, bir sorun olursada konuda herkes destek saglar. Oncesinde ufak bir arayip eger yoksa konu icinde sorularinizi paylasabilirsiniz.

Evet Custom Rom hocam. Mi-Room Mi 9T Pro için Miui 10.3.17 sürümlü bir custom rom. Performans, pil ve stabilite için idealdir, gayet memnun bir şekilde kullanıyorum. Mi 9T'deyken de bunu kullanıyordum, Pro'suna geçtim Bootloader kilidini açtığım gibi hemen yine yükledim. Kurulumdan önce temiz kurulum için önce format data yapmanız, ardından Reboot Recovery ile tekrar recovery'e dönüp Wipe kısmından Dalvik - Cache - System - Data yapıp Install kısmından Rom'u yüklemeniz tavsiye edilir. Fakat bunun için USB Otg gereklidir çünkü format data yaptığınızda cihaz hafızanız komple silinir, temizlenir. Eğer yoksa format data yapmayın çünkü Rom dosyanız silinmiş olur. Eğer recoverydeyken cihazınızı bilgisayara bağladığınızda bilgisayar görüyorsa sıkıntı olmaz, format data yaptıktan sonra Usb ile cihaz hafızanıza tekrar Rom dosyasını kopyalayabilirsiniz ve temiz kurulum yapabilirsiniz. Sorunsuz kurulumlar için Orange Fox recovery kullanmanız tavsiye edilir, arayüzü daha hoş, TWRP'den daha hatasızdır. Kurulum konusunu da 3-4 mesaj önce uzunca yazdığım mesajda anlattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresteely -- 18 Aralık 2019; 14:51:19 >

Hocam öncelikle hangi twrp ti kullanıyorsunuz?

Birde 2 gündür yüklemek için uğraşıyordum hem normal twrp le hemde orange Fox ile denedim ancak sorunlarla karşılaştım sorunlarım ise;

Anlatıldığı gibi twrp ye girip format data yapıyorum sonra reboot recovery yapıp cihazı PC ye bağlayıp rom dosyasını cihaza atmayı deniyorum ancak PC telefonu görmesine rağmen romu telefona atamıyorum
    aygıt yanıt vermeyi durdurmuş veya bağlantısı kesilmiş olabilir diyor ve kopyalamıyor
    Bende telefonu açıp dosyayı attım cihaza tekrar twrp ye girip 4 wipe yaptım ardından romu flaşladım ancak install etmedi hata veriyor verdiği hata tam hatırlamıyorum ama belirttiğiniz dosya yüklenmiyor gibi bişey diyor. Şimdi ben ne yapayım ne edeyim valla bilmiyorum

Öncelikle teşekkür ederim uzun uzun ayrıntılı bilgilerin için şirkette orangefox'u kurdum :) geri kalan kısım için akşamı bekliyorum.
    Yalnız kafama takılan bir nokta daha var
    Netflix L1 ve L3 lisansı istiyor işlemler lisansını bozmaz dedin ancak ben dün sadece bl kilidini açtım şuan netflix çalışmıyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Lisanslar kaybolmamıştır umarım okuduğum kadarıyla cihaza özel bir guid ile geliyormuş bu lisanslar.

11 GUI olarak benim çok hoşuma gitti 3,5 sene iphone'dan sonra daha yakın buldum kendimi cihaza :) şuana kadar bir bug yaşamadım diğer arkadaşların bahsettiği gibi pil konusunda belki bir tık daha hızlı gidiyor olabilir ancak tam sağlıklı yorum yapabilmem için bir iki gün geçmesi gerekiyor
  • mhaktan M kullanıcısına yanıt
    1-Evet o dosyayi kullaniyoruz. TWRP ile de yapilabilir fakat ben OrangeFox uzerinden anlattim. Rehberdekini takip ederseniz daha kolay olur sizin icin.

2-IMEI icin root gerekli. Cihazin BL kilidi acildigindan root olmadan netflix yuklenmez. Netflix kullanmak icin Magisk kurup SafetyPatcher modulunu kurmaniz gerekiyor. Sonrasinda root'u hic kullanmayin guvenlik endiseniz varsa. Izin isterse herhangi bir uygulama sizden Deny edersiniz. Yada Magisk Hide kismina uygulamayi eklersiniz sizden izin dahi istemez cihazda root oldugunu anlamaz.

3-Hicbir sey yapmaniza gerek yok. Kutudan cikma L1 dir. Rahatlikla izlersiniz. O durum farkli bir birimi sildigimiz zaman gecerli, sizlik bir durum yok.

4-OTA dan almak icin stok yazilim kurma islemini yapip birakmalisiniz rehberdeki burda bir sorun yok. Bu sekilde stok kullanirsiniz ama dedigim gibi netflix playde gozukmez. Bir sekilde bir seyden taviz vermelisiniz.

5-IMEI icin once BL aciliyor. Sonra recovery kuruluyor. Sonra magisk kuruluyor. Daha sonra yedekler aliniyor ve tamir islemi yapiliyor.

Xiaomi EU haftalik sorunsuz, ama yinede android 9 olsun derseniz EU kararlidan MIUI 10 Android 9 olani kurabilirsiniz.

https://downloads.sourceforge.net/project/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv10/xiaomi.eu_multi_HMK20ProMI9TPro_V10.3.17.0.PFKCNXM_v10-9.zip?r=&ts=1576670389&use_mirror=netix

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 18 Aralık 2019; 14:59:48 >

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu söylediklerinizde custom rom mu eğer öyleyse yukarıda custom romları kurmada yaşadığım sıkıntıyı anlattım

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Bende çin ile gorusup ekrani bir soracagim bende 4inc ekran var normalde boyle degilmis. Yildim cihazdan satayim en iyisi

Baglanti hatasi pc portu ile alakali olabilir yasamadim daha once. Diger hata kurulum script dinden kaynakli olabilir. Bizim cihaz raphael birde bunun raphaelin modeli var. Kurulumda bazen kontrol ediyor ve kurmuyor bu sebeple. Senin cihazin bu degil diyebilir burada script i acip duzeltmeniz gerekir. Sizin icin zor bir islem sanirim bu az cok anliyorsaniz 30sn surer. EU surumde bu hatayi almamaniz lazim. Deneyin siz OrangeFox ile tekrar. Hata alinca ses kisma guc tusu ile ekran goruntusu alin hafizada Fox adli klasore ekliyor goruntuyu bizle paylasirsiniz.

• theVerge hocam gerekli cevapları vermiş

Hocam ayrıca bir sorum olacak, olaki persist kısmını bozduk veya bozuldu. Tekrar L1 lisansını hiçbir şekilde edinemeyecek miyiz? Stock rom kursak dahi geri gelmiyor mu? Mecburen L3 lisansında mı kalıyor?

Hocam port ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü misal root atmak için twrp yüklüyorum sonra recovery modu açılıyor cihaz recovery de iken PC ye bağlıyorum ve magisk modülünü cihaza atabiliyorum herhangi bir hata vermiyor.

Hocam bu custom rom ile falan gerçekten uğraşmak baydı beni şöyle bişey düşünüyorum acaba MIUI 10 tabanlı hindistan romu var mı fastboot modunda mi flash ile flaşlayabileceğim?

• Eşime alacağım normal mi9 t mi alayım yoksa promu kameraları aynımı 1500 farka değermi canlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam söyledğiniz raphael ve raphaelin konusunda ise misal dün gece MIUI 11 versiyon hindistan romu indirdim mi flash ile yüklemek istedim cihazınız ve dosya uyumlu değil diye bir uyarı verdi sonradan farkettim raphaelin idi

Malesef. En guzeli cihazi alir almaz BL kilidi acip. IMEI icin yedek alirken persist biriminide yedek almak. Buradaki arkadaslardan rica etsek L1 lisansi olan birisi adb ile yedek alsa bizde yuklemeyi denesek?

Terminalden su komutlar denenebilir.

adb pull /persist C:\persist.img

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammedy56

Hocam port ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü misal root atmak için twrp yüklüyorum sonra recovery modu açılıyor cihaz recovery de iken PC ye bağlıyorum ve magisk modülünü cihaza atabiliyorum herhangi bir hata vermiyor.

Hocam bu custom rom ile falan gerçekten uğraşmak baydı beni şöyle bişey düşünüyorum acaba MIUI 10 tabanlı hindistan romu var mı fastboot modunda mi flash ile flaşlayabileceğim?
    Ilk sayfada mevcut.

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Ilk sayfada mevcut. Neden 9T Pro?

• 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.