Şimdi Ara

Xiaomi mi 6 mı iphone 7 32gb mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
7.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaslar oncelikle cok sik telefon degistiren biri degilim aldigim telefonu 4sene 5sene kullaniyorum genellikle suanki telefonum lg g2 2013 yilinda almistim ve bu zamana kadar yeterli oldu ama artik kamerasi kapasitesi bataryasi derken agirlasti telefon degistirme vakti geldi. Simdi xiaomi ve iphone 7 32gb arasinda kararsizim butcemde kisitli 2.500tl civarinda xiaomininde kamerasinin yeterli olduğunu dusunuyorum iphone alicaksam 7plus 128 lige butcem yetse tamam onunla xiaomiyi kiyaslamiyorum ama düz 7 32gb ile mi 6 128gb lik 6gb rom luk modeli kiyasladigimdada daha uygun fiyata xiaomi cazip geliyor sizin gorusunuz nedir hangisini tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam ben de sizin gibi çok telefon değiştiren biri değilim.Xiami mi 6 fiyatına ve performansına göre güzel bir telefon.İthalatçı garanti ile gelmesi büyük bir sorun.Bundan 1.5 ay önce Mi 5 Prime almıştım ve eve gelir gelmez telefonla ilgili sorun yaşadım.Internetten alsaydım iade hakkım olabilirdi ama bir elektronikçiden aldığım için beni teknik servisle uğraştırdı.İthalatçı garantili telefonlar genelde teknik servis sorunu yaşanır ve kendilerine 2.haftada telefonu gönderdiğimde telefonda aynı sorun devam etmekteydi ve tekrar tekrar servise götürmek yerine Tüketici haklarına başvurdum ve kendime iphone 7 32 gb aldım.Teknoloji evet şans işidir ve benim başıma bir sorun geldi diye sizin başınıza da gelecek diye bir kural yok ama vereceğiniz fiyat ki 2500 3000 tl'lerden bahsediyoruz.Sizin yerinizde olsam telefonla ilgili bir sorun yaşadığınızda muhatabınızın olması.İsterseniz araştırmaya devam edebilirsiniz ama kısaca ithalatçı demek bir nevi garantisiz telefon demek gibi bir şey.Telefonu servise verirken yaşadığım bir durumdaysa xiaomi mi 6 ceramic versiyonunu alan bir kişi daha 3.günde garantiye vermek durumunda kalabiliyor.Tabii bu sizin de başınıza gelecek diye bir kural yok ama fiyat bandınıza göre konuşmak gerekirse sizin yerinizde olsam iphone 7 32 alır keyfime bakarım.




  • bir yıl önce, telefonumu değiştirmek istedim, bütcem uygun olmadığı için xiaomi mi5 aldım, 1250 TL civarıydı yanılmıyorsam. Telefonculardan kılıf soruyorum, kılıf olmadığı gibi markasını bile anlamıyordu adamlar, telfonu çkarıp gösteriyorum, ilk defa görüyoruz diyorlardı. Fakat bir yıldır kullandım, son derece memnunum, müthiş telefon bence. Ben çok fotoğraf çekiyorum, kamerası çok hızlı, güzel, OIS var, telefonum hiç donduğunu hatırlamıyorum. Yalnız hafızası az 32 GB bugün MİGROS dan internete üzerinden xiaomi mi6 satın aldım 1979 TL. Teknosa da da var gidfip incelemiştim, gayet düzgün bir telefon, son derece kaliteli, kesinlikle tavsiye ederim.
  • Paranız varsa net iphone7.



    Xiaominin kamerası berbat

    Kulakliktaki ses çıkışı berbat.

    Ayrıca yanında kulaklikta gelmiyor.



    Ucuz olmasının bir sebebi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theasus

    Paranız varsa net iphone7.



    Xiaominin kamerası berbat

    Kulakliktaki ses çıkışı berbat.

    Ayrıca yanında kulaklikta gelmiyor.



    Ucuz olmasının bir sebebi var.

    Hüs

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Mi 6 128 GB Seramik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s veya 6s plus için bile olsa mi6 derim ancak 7 ve sonrası için sanki iphone daha mantıklı gibi.

    ama iki önemli kriter var, ios android hakkında fikirleriniz neler ve fotoğraf pek önemli değil demişsiniz hiç karşılaştırma videosu izlediniz mi?

    hız olarak mi 6 karşılaştırma yaparsanız biraz daha hızlı olabilir ama günlük kullanımda iphone 7 kesinlikle üzmez.

    ios etrafı çevrili ancak kendi çevrili alanı size yetiyorsa gayet iyi bir işletim sistemi, kararlılık adı altında stabil ve çok değişiklik olmayan bir seyri var, güncellemeler vs genelde sıkıntısız. ios 12 belki 13 kullanırsınız 7 ile.

    ancak xiaomi bir çok konuda olduğu gibi güncelleme konusunda da apple'ı taklit ediyor (iyi ki) ve iyi bir geri destek sunuyor. ben olsam o konuda pek korkmazdım.

    bunun dışında iki cihaz da ips panel, apple'ın ses çıkışı gibi durumları vs daha iyi olabilir. premium his olarak iphone 7 bir tık ileride bence, ayrıca iki cihazda da parmak izi sensörü önde, ve ana ekran tuşları sanal. ekran piksel yoğunluğu mi'de daha fazla bu konuda da gözle görmeniz lazım.

    bence zor karar onu söyleyeyim. gidin gönlünüzden geçeni alın.




  • Hocam bence mi6 alın. İphone ios güncellemeleri ile telefonunu resmen planlı olarak yavaşlatıyor. Artık bu bir dedikodu bile değil bir gerçek. Yani şimdi iphone 7 alsanız en fazla 2.5 yıl dayanır sonra aşırı kasmaya başlar. Ancak mi6'da stabilliği koruyabilirsiniz, güncellersiniz beğenmezseniz önceki sürüme geri dönebilirsiniz.

    Ben de lg g3'ten mi6'ya geçtim; at arabasından inip uzay mekiğine binmiş gibi hissediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 29 Ocak 2018; 15:48:30 >
  • İos bildiğin yavaşlatıyor iphoneları güncelleme yapıyorsunuz daha fazla sorunlar ve yavaşlamalar başlıyor. Mi6 seramik kullanıyorum tavsiye ederim ama seramik ağır biraz bir sorun teşkil etmez. Xiaomi arayüzü ios gibi sade ama yavaşlama ya da kasma hiç yaşamadım tavsiye ederim. Iphone o kadar para verip 32gb alıyorsunuz tel boş olsa bile 27gb civarıdır bence değmez. Tasarım ve donanım olarak f/p ürünü mi6

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mi6 öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer iphone 128 gb olsaydı alınabilirdi. Ama bu devirde 32 gb hiç yeterli değil bence. Bu yüzden mi 6 öneririm 128 gb alabildiğiniz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ederim değerli fikirlerinizi için arkadaşlar mi 6 128 GB almış bulunmaktayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi6 dışında ki xiaomi modellerini araştırın bence mi6 6 8 saat ekran süresi veriyor uzun süre kullanacağım söyler iseniz bu zaman zarfında batarya performansı düşebilir. Mi not 3 vs diğer modelleri de araştırın derim.
    Xiaomi mi Max 2 kullandım 4 ay hiçbir eksikliğini görmedim dev ekran alıştım. İki günü rahat çıkarıyor bataryası +10 saat ekran süresi veriyordu telefon. Abim telefonunu bozunca ona verdim telefonu kendime mi not 3 siparişi verdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi mi 6:
    Kamerası çok iyi değil;
    LTE 20 (800 GHz) bandı desteği olmadığı için sorun olabiliyor (örnek: vodafone)
    Bunun dışında cihaz, batarya ve özellikle performans olarak oldukça iyi diyebilirim.

    Güle güle kullanın.
  • 32GB telefonda uzak durun bu devirde. 64 GB veya 128GB iyiir. Video çekmeyi seven biriyseniz kesinlikle 128GB alın derim. Ram olayına girmiyorum iOS ve Android farklı işlediği için 2GB Ram iOS için yeterli (3GB olsa daha iyi olur tabi) ama 6GB ram da android için çok iyi. Yeterliden fazla yani. Ekran çözünürlüğüne gelirsek Mi6 daha keskin, yani daha falza PPI değerine sahip ki bu da bir nevi iyiye işaret. Ekran boyutu mi6'da 5.15 inç iPhone 7'de bildiğim kadarıyla 4.7 inç. Kulaklık demiş arkadaşın biri, ben Mi6 64GB kullanıyorum 4 aydır yaklaşık ve kulaklığı gayet yeterli, hatta iyi bir kulaklığa paranız bile kalır mi6 alırsanız iphone 7 yerine. (bluetooth öneririm). Kamerası kötü demiş te açıkcası iPhone 7'den iyi olduğuna eminim çoğu yönden. Gündüz harikalar çıkarıyor ve gece de hiçbir telefon çok iyi değildir. iPhone bu konuda biraz önde olsa bile. Kamera konusunda beğenmediğim tek şey ağır çekimde 720P 120fps yapması mi6'nın. Bunun yerine 1080P 240 fps veya 480 fps olsa müthiş olurdu. İşlemcisi ve ekran parlaklığı, hafızası, rami, işletim sisteminin arayüzü (MIUI9), kasa tasarımı, parmak izi okuyucu hassasiyeti falan çok iyi bir tercih olur mi6. Tabi iOS kullanmayı seviyorsanız (sadece AppStore'a bağlı olmak ve müzik için bile iTunes'e bağlı olmak) ve paranız daha çoksa iPhone 7 alabilirsiniz. Tercih sizin sonuçta. H bu arada Turkcell ile şebeke sorunsuz, diğerlerinde bazen 800 bandı olmadığı için köylerde falan sorun yaratabiliyor diye duydum ama denemedim. En iyisi yakınlarda birinden bulabilirseniz alıp bakmanız 5-10 dakika incelemeniz.




  • 128 gb lık mavi aldım. 6 aydır sorunsuz kullanıyordum. Daha önce iphone 4 ve 5s kullandım. İos tan vazgeçmek zor olsa da bu cihaza da çok çabuk alıştım. İphon a benzer yanları çok. Telefonun gece çekimleri hariç kamerası gayet iyi. Video da iyi. Bu fiyata bu cihaz gayet güzel. Ayrıba telefonun ısındığına veya kastığına henüz şahit olmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanalldeli

    Teşekkürler ederim değerli fikirlerinizi için arkadaşlar mi 6 128 GB almış bulunmaktayım

    Hayırlı olsun, güle güle kullanırsın inşAllah. Bende de Mi 6 var, 5-6 aydır kullanmaktayım ve memnunum. Seni de memnun etmesini umuyorum.
  • Sağolun hocam teşekkür ederim bende memnun kaldım telefondan sadece ufak bir ses problemim var onu giderdiğinde tamam olucak garip garip ses geliyor telefondan meni geçişleri veya sosyal medyada dolasirken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu anda iphone 5s kullanıyorum. Yaklaşık 4 yıldır aynı telefonu kullanıyorum ve tasarım, büyüklük vs. olarak ömür boyu kullanabileceğim güzellikte bir telefon ancak artık yaşlandı ve çok sıkıntı çıkarıyor bana. Mecburen yeni bir telefon bakmaya başladım. Xiaomi mi6 ile iphone 7 arasında ben de kararsız kaldım. Oyun, video vs. çok kullanmıyorum. Office 365 ile bazen dosyalar üzerinde düzenleme, alışveriş sitelerinde dolaşma, telefon, watsapp gibi klasik şeyler dışında çok bir şey yapmıyorum telefonda. Sizce hangisi benim için daha iyi bir tercih olur. Aslında Xiaomi mi6 düşünüyorum ama fiyat olarak 2400₺'ye buldum. İphone 7 ise 2800 civarında. Şimdi ricam öneride bulunmanız :)
  • redmi note 8 pro
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.