Şimdi Ara

iPhone 11 mi? XS Max mi? Yoksa Android mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

iPhone 11 mi? XS Max mi? Yoksa Android mi?

(En Son Oy Tarihi: 24.4.2021)
Giriş
  • 8 çıktığı zaman 6+'mı satıp android ekosistemine geçiş yapmıştım. Önce Mi 6 sonra Mi8 Se ve 8 ay önce aldığım Mi 9T cihazlarını kullandım. Anlık para ihtiyacı sebebiyle Telefonumu satmak zorunda kaldım bundan dolayı şuan telefonsuzum. Birkaç ay sonra da Airpods alacağım için artık iOs ekosistemine geri dönüş sağlamak istiyorum. İki cihaz arasında kaldım. Birisi iPhone 11 iken diğeri XS Max. iPhone 11 11 ailesinin en düşük modeli. XS Max ise 10 ailesinin en baba telefonu. Birbirlerini bazı noktalarda geçiyorlar bundan dolayı arada kalıyorum. Öncelikle Fiyatlarını söyleyeyim.

iPhone 11 64 GB Modeli 7700-8200TL arasında 0 bir şekilde bulunuyor.

Diğeri ise;

iPhone XS Max 2.El olarak 7200-9000TL arasında bulunulabiliyor burada. Normalde 2.El'e karşı değilim fakat satılanlar'ın ya garantisi bitmiş oluyor ya da kayıtlı oluyor. Pil yüzdeleri ise 85-95 arasında değişiyor. Bundan kaynaklı düşünmüyor değilim. Zaten android telefonlara oranla daha düşük pil gücü var (Mi 9T'nin 4000 mAh bataryası var idi.)

iPhone 11'n +'larına gelecek olursak

+Daha iyi Kamera + Gece Modu + Panoramik çekimler olması
    +Daha yeni işlemci ve 720P ekran kaynaklı daha düşük pil kullanımı
    +Yeni ön kamera ile Face id de %30 bir performans artışı meydana gelmesi
    +A13 İşlemcisi sayesinde min 1 yıl daha güncelleme alacak olması
    +Garantili olacak olması ki herhangi bir sorunda karşımda muhattap bulabilecek olmam

-720p Ekran
    -Bezellerin kalın olması
    -14000-1 Nit oranı olması.
    -Ekran kasa oranının düşük olması ki zaten küçük boyutlu olan telefonun ekranı daha küçük oluyor
    -11 serisinin en uygun fiyatlı modeli olması
    -Kenarların Aliminyum 7000 serisi olması

XS Max'in +'larına gelecek olursak

+Ekran çözünürlükünün, ppi değerinin çok daha fazla olması
    +Oled ekran olması.
    +Kenarların Paslanmaz çelik olması
    +1000000-1 nit oranı olması
    +Boyutunun 6.5'' olması.
    +10 serisinin en baba telefonu. Sonuçta 1000 dolar civarlarında çıkan bir cihaz.
    -+ Gece Modu olmaması (10-15 liralık uygulamalar ile AI yardımıyla halledilebiliniyor.)
    -Panoramik Kamera olmaması
    -2. el olacak olması. Veya Kayıtlı bir şekilde alınacak olması. Garantisi yok yani.

Gönlüm Cidden XS Max'den yana. Sebebi ise daha önce kullanmış oldugum Mi9T ekranının cidden kaliteli olması. Hatta pop-up kamera sayesinde ekran tamamen bana kalıyordu. Kamera ile çok işim olmadığı için 11'in kamera performansı beni pek alaka etmiyor. Ayrıca biraz premium hastası oldugum için (yanlış anlasılmasın bu miktarda para veriyor isem elimde kaliteli durmasını isterim) XS Max çok daha kaliteli duruyor elde. Ekran'ının farkını gözümle fark edebiliyorum. Pil oranının düşük olması da benim için sıkıntı çünkü Garanti kapsamı dışında 489 TL bir fiyatı var ve bu parayı verebilir miyim bilmiyorum. Garantisi de olsun, pili de yüksek olsun derken 11 ile arasında 1000tl'lik bir fark oluşuyor ve bu da sıkıntı olabilir.

Bir yandan da tekrar Androide mi dönsem değilim. Sonuçta Mi 10 Gayet güzel bir cihaz ve özellikleri ile Apple'n canına okuyor (benim gözümde).
    Telefon kullanmaya başladıgımdan beri hiçbir şekilde telefonumu garantiye göndermedim. Hep temiz ve sağlam kullanırım. Son 5 telefonum'un çatlak/kırık her yeri yok.

Biliyorum uzun oldu ama O kadar para vereceğim bir cihaz da 720p Ekran olmasını kabul edemem. Üst modellerine de param yetmez ki baya fark oynuyor. Ona da cüzdanım izin vermez ne yazık ki...

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Neden?

• 12 serisini de bekleyebilirsin amoled ekran gelecek gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F5C4619C1

12 serisini de bekleyebilirsin amoled ekran gelecek gibi
    Evet farkındayım ama zaten ben bu telefonu düşündüğümde 6600'dü. Şuan 7700-8000 civarlarında 11. Ben beklerim fakat kur'un yükselişine karşı koyamam ne yazık ki. Ayrıca 749 dolar olacağı ve içinden şarj, kulaklık vs çıkmayacak olması da düşündürtmüyor değil. Dün geceki trendyol indirimi + Amazon Spigen indirimi ile 7700 liraya 11 64GB + hızlı şarj adaptörü, kablosu, 20000 mAh Taşınabilir sarj cihazı + 9W hızlı kablosuz şarjı kaçırdım.
  • Pwiehh P kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ğlkede elektronik eşya almaya karar verdiğin zaman parayı dolar, euro’da tutacaksın nolur nolmaz diye. Ben amoled paneli umursamam derseniz alın hocam bir 11. Ben alırken hem yeni olsun hem de ekranı da güzel olsun derseniz koyun parayı kenara altın, dolar, euro da falan bekleyin yeni iphone’u derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şöyle birşey var. Sen parayı dolar olarak tutsan bile o anki fiyatı arttıgında üstüne binen vergi de artıyor. Bu da ek para gerektiriyor ki 3 ay önce 1000 dolar = 6000 tl olan cihaz bugün 9000 lira=1200 dolar. Buna birşey yapılmaz ne yazık ki :) 11 almaya karar verdim bu arada
  • İPhone 11 öneririm tam bi F/P ürünü (tabi parası olana)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • paran varsa iphone
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 11 mi 12 mi 13mini mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran dışında büyük bir eksi yok 11`de bana göre. Ben de 828p ekrandan çok çekindim alırken, bazı arkadaşlarımın 1440p telefonundan daha iyi bir görüntü sunuyor. Tabii mükemmel değil, ortalama bir ekran. Kendi rakipleri ekranda rahat geçer 11`i.

Kenarlarına çok takılmıyorum, kişisel tercih tabii.

İkinci el ne olursa olsun, "BENCE" teknolojik alet alınmaz hocam.

S20 Plus bakabilirsiniz o fiyatlara, o da güzel cihaz.
  • İphone 11 kullanıyorum gayet kullanışlı ve güzel cihaz.

4-5 senesi rahat var :) 2-3 sene sonra satsan bile aynı parası sana geri dönüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.