Şimdi Ara

Xiaomi Kronik Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu telefonun f/p oranına hiç girmeyeceğim. Ama bir problem var ki birçok kullanıcıyı sırf bu yüzden xiaomi den soğutabilecek düzeyde.

    Tamam aldığımız telefonun özellikleri ne kadar iyiyse o kadar güzel olabilir ama bir telefondan beklenen genel özelliklerin de kararlı çalışması beklenir.

    Bunlardan biri de telefonu araç bluetooth bağlantısıyla sorunsuz kullanabilmektir. Xiaomi telefonumu araç bluetooth bağlantısıyla eşleştiriyorum. İçindeki müzikleri dinleyebiliyorum. Telefondan arama başlattığımda araç hoparlör ve mikrofonunu kullanabiliyorum. Ama telefonu elime alıp arama başlatacaksam araç bluetootuyla eşleştirmeme ne gerek var ki, çeker sağa konuşurum zaten.

    Şimdi esas soruna geldik. Telefonla araç arasındaki bağlantı kurulmuş halde radyo yada cd dinleyerek(telefon içindeki müzikleri değil) giderken, telefona hiç dokunmadan araç direksiyon kumandasını kullanarak arama yapmam gerektiğinde bu sorun ortaya çıkıyor. Bu şekilde birini aradığımda arama yapılıyor ama ahize denetimini araç hoparlör ve mikrofonuna vermiyor. Telefona baktığımda aramanın yapıldığını ve sesin bluetooth aygıtına verildiğine dair aktif simgeyi görebiliyorum ama sadece görüntüden ibaret. Bakıyorum acaba telefon hoparlöründen ses geliyor mu diye, ordada ses yok. Ahize denetimi arafta kalıyor. Sesi telefon üzerinden telefona alıp tekrar bluetooth aygıtına verdiğimde ise bu sefer çalışıyor.

    Yani araç sistemiyle başlatılan aramalarda ahize denetimini araç donanımına vermiyor. Ekranda ilgili simge aktif oluyor ama vermiyor. Yazılımsal bir problem mevcut.

    GM discovery ve diğerleri, samsung, Lg birçok telefonla denedim hiçbirinden bu sorun yok, gayet düzgün çalışıyor.

    Diğer bir senaryo; eğer o anda zaten telefon içindeki müzikleri dinliyor isem, aynı şekilde arama yapmaya çalıştığımda bu sefer sorunsuz çalışıyor. Sanırsam zaten telefonla aktif bir ses bağlantısı olduğundan sıkıntı yapmıyor.

    Lafın kısası yolda gidiyorsunuz, o an sesli komut ile birini aramak istediniz. karşı taraf çalıyor ama ne ses duyuyorsunuz ne de sesiniz gidiyor. İlla telefona elle müdahale gerektiriyor. O zaman ne anlamı kaldı.

    Bu problemi internette araştırdım ve gerçekten de araç telefonu olarak kullanmada xiaomiden yana çözümlenmemiş bayağı çok şikayet var.

    Telefon Mi 5S Plus 64 Gb
    Android sürüm 6.0.1 mxb48t
    Miui: 8.5.2.0
    Xiaomi Kronik Problem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelsior -- 15 Ekim 2017; 11:11:9 >







  • Malesef xiaomi de böyle ufak tefek yazılımsal eksikler, hatalar var. Kolay kolay da düzelmez. Bende araçta kullanıyorum sizin gibi ama bende anlattığınız gibi bir sorun yok. Redmi note 4x kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max 2 kullanıyorum, bahsettiğiniz sorundan bende muzdaribim. Ek olarak bazı kısımlarda hâlen daha Türkçe olmayan yerler var. Rehberde ki numaraların SMS geldiğinde başında +90 yoksa isim göstermemesi gibi yazılımsal sorunları da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.