Şimdi Ara

Xiaomi 15T ve 15T Pro tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi 15T ve 15T Pro tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı
    Xiaomi, yeni telefonları Xiaomi 15T ve 15T Pro'yu resmi olarak tanıttı. Xiaomi 14T serisinin halefi olacak modeller, MediaTek işlemci, Leica imzalı kamera ve HyperOS işletim sistemiyle geliyor. Küresel pazarlarda satışa çıkacak olan Xiaomi 15T ve 15T Pro, aynı zamanda halihazırda Türkiye'de de satışa sunulmuş durumda.

Xiaomi 15T özellikleri

Xiaomi 15T, ön tarafta 6,83 inç büyüklüğünde 120 Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekranla geliyor. 3.200 nit tepe parlaklığına ulaşan panel, HDR10+ ve Dolby Vision destekli. Gorilla Glass 7i korumasıyla gelen ekran, 2772 x 1280 piksel çözünürlük sunuyor. Ayrıca daha önceki modellerde olduğu gibi HDR10 ve Dolby Vision desteğine sahip.

Serinin temel modeli, MediaTek Dimensity 8400-Ultra yonga setinden güç alıyor. 4nm sürecinde üretilen yonga, Mali-G720 GPU ve NPU 880 birimiyle destekleniyor. Ayrıca termal yönetim konusunda Xiaomi'nin 3D IceLoop sistemi bulunuyor. Bu konfigürasyonda ise 12 GB LPDRR5X RAM ve 256 GB/512 GB UFS 4.1 depolama seçeneklerine yer verilmiş.

Kamera tarafında Leica imzası öne çıkıyor. 50 MP OIS destekli ana kamera, 50 MP telefoto kamera ve 12 MP ultra geniş açılı sensör arka tarafta yer alıyor. Ön tarafta ise 32 MP f/2.2 kamera bulunuyor. Telefonun kamera özellikleri arasında Leica Street Photography, Master Portrait, AI destekli görüntü işleme ve 4K video kaydı da mevcut.

Xiaomi 15T, 5.500 mAh bataryadan besleniyor ve 67W hızlı şarj desteğine sahip. Bağlantı tarafında Wi-Fi 6E, Bluetooth 6.0 ve NFC bulunuyor. Yazılım tarafında ise Android tabanlı HyperOS yer alıyor.

• Ekran: 6,83 inç 120Hz AMOLED, 2772 x 1280p, 3200 nit tepe parlaklık

• İşlemci: MediaTek Dimensity 8400-Ultra

• RAM: 12 GB

• Depolama: 256 GB, 512 GB UFS 4.1

• Arka kamera: 50 MP ƒ/1.7 OIS, 50 MP ƒ/1.9 telefoto, 12 MP f/2.2 ultra geniş açı

• Ön kamera: 32 MP ƒ/2.2

• Batarya: 5500 mAh, 67W hızlı şarj

• İşletim sistemi: Android tabanlı HyperOS

• Yapay zeka: Leica Street Photography, Master Portrait, AISP 2.0, AI Creativity Assistant

Xiaomi 15T Pro özellikleri

Xiaomi 15T Pro, temel modelde olduğu gibi yine 6,83 inç AMOLED panel üzerine kurulmuş olsa da bu kez 144 Hz yenileme hızına sahip. 3200 nit tepe parlaklığı, HDR10+ ve Dolby Vision desteği korunuyor. Pro modeldeki en büyük gelişme ise, amiral gemisi MediaTek Dimensity 9400+ yonga seti. 3nm üretim sürecine sahip işlemci, 3D IceLoop soğutma, Immortalis-G925 GPU ve NPU 890 ile destekleniyor.

Xiaomi 15T Pro, 12 GB RAM ile birlikte 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçenekleri sunuyor. Kamera tarafında ise 50 MP Light Fusion 900 sensörlü ana kamera, 115 mm odak uzaklığına sahip 50 MP süper telefoto kamera ve 12 MP ultra geniş açı kamera bulunuyor. Ön kamera ise 32 MP çözünürlüğünde. Video tarafında Pro modeli, 8K video kaydını da destekliyor.

Batarya kapasitesi 5.500 mAh olarak korunurken, şarj gücü 90W kablolu ve 50W kablosuz desteğe yükseltilmiş. Bağlantıda ise Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0 (çift bağlantı desteği) ve NFC yer alıyor.

• Ekran: 6,83 inç 144Hz AMOLED, 2772 x 1280p, 3200 nit tepe parlaklık

• İşlemci: MediaTek Dimensity 9400+

• RAM: 12 GB

• Depolama: 256 GB, 512 GB, 1 TB UFS 4.1

• Arka kamera: 50 MP ƒ/1.62 OIS Light Fusion 900, 50 MP ƒ/3.0 süper telefoto OIS, 12 MP f/2.2 ultra geniş açı

• Ön kamera: 32 MP ƒ/2.2

• Batarya: 5500 mAh, 90W kablolu, 50W kablosuz hızlı şarj

• İşletim sistemi: Android tabanlı HyperOS

• Yapay zeka: Leica Street Photography, Master Portrait, AISP 2.0, AI Creativity Assistant

• Diğer: Ekran içi parmak izi okuyucu, NFC, çift SIM, Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0, IP68

Xiaomi 15T ve 15T Pro fiyatı

Xiaomi 15T ve 15T Pro, Avrupa’da satışa sunulacak. Xiaomi 15T'nin başlangıç fiyatı 649 euro, 15T Pro'nun ise 799 euro olarak açıklandı.

Xiaomi 15T fiyatı

• 12 GB + 256 GB: 649 €

Xiaomi 15T Pro fiyatı

• 12 GB + 256 GB: 799 €

• Bizde 110 bin lira.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bu yazılım varken xiomi aslan kullanmam alışveriş uygulamasına giriyorum kart için 3d dogrulama gelicek mesaj okumaya giriyorum diğer uygulama kapanıyor veya normal tarayıcayden doğrulama kodu geliyor koda bakmak için mesajlara giriyosun diğer taraf pat gitmiş :D böyle şaçma yazılım mı olur abi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Android işte 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kullandığınız cihaz neydi hocam? Bende redmi note 8 var. Söylediğiniz şeyleri ben de yaşıyorum. Ama belki yeni cihazlarında yaşanmıyordur. Çözmüslerdir problemi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    12r var bende sorun xiominin arayüzünden kaynaklıymış miu mı ne işde ondan kaynaklıymış chatgbt öyle söyledi bir sürü şey denedim inan hiç bir işe yaramıyor tek çare xiomi markası dışında bir cihaz almak ben gibi sürekli netden alışveriş yapıyorsan kesinlikle xiomi telefonlarından uzak dur

markayla alakalı değil hocam ne kadar ekmek o kadar köfteyle alakalı. 2023 yılında çıkmış bi cihaz ve snapdragon 4gen 2 gibi düşüks eviye bi işlemci ve 4 gb ramle çıkmış Xiaomi 15T ve 15T Pro tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı  yani androidde 4 gb ram olayı 10 sene önce falandı. günümüzde elbet yetersiz kalır. ayrıca çok düşük bütçeli bi cihaz yani defoları olması normal. o fiyata iphone da alsanız (yok), samsung da alsanız, motorola da alsanız yani aklınıza gelecek hangi marka olursa olsun 100 dolara telefon alıp her şeyi en iyi şekilde yapmayı bekleyemezsiniz. paraya kıyıp en azından 10 bin liralara g99lu ve 8 gb ramli modellerden alırsanız kafanız rahat olur.

bi ayarı olması lazım , 2021'den beri note 10 pro kullanıyorum , dediğinizi yıllardır yapıyorum ve program kapanmıyor , uygulamayı arkaya attığında kapatıyorsa bi ayarı vardır bende olmadı hiç , wifi 5 ve e-sim olmamasından dolayı değiştirmeyi düşünüyorum yoksa her şeyiyle memnunum , deli manyak telefon :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 24 Eylül 2025; 21:13:53 >
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

arkadaki uygulamayı aktif tutma olayı ram le alakalı hocam. ve arkadaşın bahsettiği cihaza baktığımızda yeni çıkmış olmasına rağmen 4gb ramle geldiğini görüyoruz. yani zaten sistem 3.8 ini falan kendi tüketiyordu onun. kalan kısmında da aynı anda 1 uygulamayı açık tutmaya yarıyordur. arkaya attığın anda ramde yer olmadığı için kapatıyor byük ihtimalle uygulamayı. o nedenle bu sorunu yaşıyor arkadaşımız. ya bu ilerden anlıyosa daha az tüketen bi android custom rom kuracak ya da dediğim gibi biraz daha 10 bin küsür bütçelerde 8 ramli helio g99 lu cihazlara bakacak. malsef ne kadar ekmek o kadar köfte.

diğer markaların benzer modelleri var hiçbirinde böyle bir sorun yok hatda benim türkcell t80 de bile böyle bir sorun ile karşılaşmadım 2015 cihazı birde bendeki model 12r üstelik 6gb olan versiyonu 2023 de çıktı sadece o değil mesala reklamları kapatdığım halde xiomi markasının kendi yapmış olduğu her hangi bir uygulamayı açtığında ayarlar başa dönuyor tekrar reklam görmeye başlıyosun böyle bir şey işde

hocam t80 zamanında t80di. android 7 ile çıkmış bi cihaz o zamanlar 2-4gb ramler yeterliydi diyorum ya 10 sene öncesi için okeydi ama şu an için yeterli değil.

6 gb ise bi tık daha iyi ama xiaomi yazılımı evet sorunlu. ben de 2 yıldır falan xiaomi kullanmıyourm. özellikle hyper os 1 çok kötüydü miui den hypera geçenler çok yazılım hatasıyla karşılaştılar. 2 de biraz daha düzelttiler 3 daha iyi olacak deniyor ama bilemiyorum ben infinixe geçtim zte denedim 2sinin de yazılımı daha sade daha iyiydi xaomiden özellikle hyperosdan..

evet xiaomi yazılımı özellikle hyperos ile biraz şişirdi reklamlar da kapatılabiliyor aslında ama evet yazılımı iyi olmasa da arkaya atılan uygulamanın kapanması olayı kötü. sıfırlamayı deneyin ve bilinmeyen apk uygulama yüklememeye çalışın belki bi süre daha götürür ama dediğim gibi tavsiyem infinix tecno grubundan g99 ve 8gb ramli bi telefona geçin rahatlamayı hissedersniz özellikle yazılım konusunda.

• humble mumble kullanıcısına yanıt

düz 37 pro 50 dedi teknosa dün bide tablet veriyormuş yanında alsam mı diye düşündüm bi

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.