İnsanlar bilinçsiz, bu telefonun özelliklerinden daha düşük seviyedeki cihazlara sırf marka algısına aldanarak daha fazla paralar ödüyorlar. Samsung Galaxy 1'le akıllı telefon kullanmaya başlamıştım, 14 Ultra şimdiye kadar kullandığım en donanımlı cihaz. 6 aydır kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok, performansı harika, kamera özellikleri zaten malum. :) 15 Ultra çıkana kadar piyasadaki en iyilerden biri bu cihaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 25 Şubat 2025; 14:53:5 > |
*** Xiaomi 14 Ultra Ana Konu *** (3. sayfa)

-
-
O zaman ilk sorunu ben yazayım :)))
ne kadar sorun sayılır o da ayrı bir konu ya neyse ;
Telefon mobile geçtiğinde google servisleri (google-play store-chrome) açılmıyor.
internet erişiminiz engellendi diye uyarı veriyor. ama google dışında herşey çalışıyor ve heryere bağlanıyor, hatta gmail apksı bile çalışıyor.
wi-fi ye geçince ise hiçbir sorun yok, google herşeyiyle çalışıyor.
telefonun kurcalamadığım yeri kalmadı ama yok düzeltmedim. çare bulamazsam cihazı sıfırlayacağım.
-
Mi 15 ultra hangi fiyattan gelir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncelleme geldi yaptım ben. Ufak tefek düzenlemeler gelmiş.
-
Arkadaşlar ben de ultra 14 yurtdışı cihaz almıştım sanırım direnç kayıt yapılmış. cihazla ilgili bazı sorularım olacak?
1-Cihazın suya ve toza dayanıklılığı gitmiş midir?
2-youtube da eu romunun çok iyi olduğu söyleniyor eu rom attığım zaman imei gider mi?
3-Bazıları rom attıktan sonra cihazda bazı güvenlik sorunları yaşarsınız, banka uygulamalarına falan giremezsiniz diyorlar aslı var mıdır?
4-imei gitmeden güncelleme, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemleri yapılır mı, yapılırsa nasıl yapılır?
5-Android 15 güncellemesi bana gelmedi, gelmemesi normal mi, yoksa cihazıma direnç kayıt yapıldığı için mi gelmedi?
-
Çin cihazı değildir umarım portlanmış roma Google Play apk olarak yüklüyorlar esasında bu sorun Vivo da yaygın genel olarak Çin varyantı cihazlarda başa gelen bir hadise belkide yazılımsal pürüzdür cihazı sıfırladıktan sonra neticeyi yazın Global 14 Ultra da böyle kronik bir sorun olmadığını ifade edeyim..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sorularınızı tek tek yanıtlandırayım..
1-Cihazın su ve toza dayanıklılığı maalesef bitmiştir hiç kimse fabrikasyon olarak mühürleyemez arka kapağı..
2-Global rom harici stabilite sorunları oluşur cihazınız direnç kayıtlı olduğu için tek sim kayıtlı sıfırlama,root,recovery,rom yükleme vs gibi işlemlerde imei anında uçar..
3-Global rom haricinde bazı romlar root ihtiyacı duyduğu için bankacılık uygulamaları sıkıntı yaşarsınız velhasıl cihazınıza özel bir durum değil root edilmiş tüm cihazlarda bu sorun yaşanır root gizleme metodu mevcut fakat cihazı tamamen savunmasız hale getiriyorsunuz..
4-İmei uçmadan cihazınızda güncelleme mümkün sadece Global varyantta geçerli muhtemelen cihazınız Çin varyantı ve güncelleme almıyor sebebine gelince fake/portlanmış rom vardır üzerinde..
5-Android 15/Hyperos 2.0 güncellemesi bu cihaza verileli epey zaman geçti cihazınızın sürüm bilgisinde ne yazıyor?
24030PN60G---Global Varyant
24031PN0DC---Çin Varyant
Bu arada bende bir kaç soru sorayım cihazı kimden aldınız ayrıca neden server kaydı ve global cihaz tercih etmediniz acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
1500 usd üzerinde yurtdışı cihaz için ön sipariş fiyatı açanlar var :) Hemde Çin varyantı için bu rakamları verecek kimse olduğunu sanmıyorum..
Hyperos 2.1 mi geldi.
quote:
Orijinalden alıntı: Zayıf Batarya
Sorularınızı tek tek yanıtlandırayım..
1-Cihazın su ve toza dayanıklılığı maalesef bitmiştir hiç kimse fabrikasyon olarak mühürleyemez arka kapağı..
2-Global rom harici stabilite sorunları oluşur cihazınız direnç kayıtlı olduğu için tek sim kayıtlı sıfırlama,root,recovery,rom yükleme vs gibi işlemlerde imei anında uçar..
3-Global rom haricinde bazı romlar root ihtiyacı duyduğu için bankacılık uygulamaları sıkıntı yaşarsınız velhasıl cihazınıza özel bir durum değil root edilmiş tüm cihazlarda bu sorun yaşanır root gizleme metodu mevcut fakat cihazı tamamen savunmasız hale getiriyorsunuz..
4-İmei uçmadan cihazınızda güncelleme mümkün sadece Global varyantta geçerli muhtemelen cihazınız Çin varyantı ve güncelleme almıyor sebebine gelince fake/portlanmış rom vardır üzerinde..
5-Android 15/Hyperos 2.0 güncellemesi bu cihaza verileli epey zaman geçti cihazınızın sürüm bilgisinde ne yazıyor?
24030PN60G---Global Varyant
24031PN0DC---Çin Varyant
Bu arada bende bir kaç soru sorayım cihazı kimden aldınız ayrıca neden server kaydı ve global cihaz tercih etmediniz acaba?Hocam alırken direnç, server kayıt nedir bilmiyordum. Bir arkadaş yurtdışı bu telefondan almış kullanıyordu, benim telefon ihtiyacım vardı, arkadaş benim tanıdıktan sana da alalım dedi, o şekilde aldık. Sonra cihazın bataryasından memnun olmayınca cihazla ilgili araştırma yaparken bazı şeyleri öğrendim.
Aldığım kişi telefona güncelleme yapmayın yaparsanız ımeı gider demişti. Ben fabrika ayarlarına sıfırladım cihazımın kayıtsız olduğuna dair mesajlar almaya başladım, yani ımeı gitmiş durumda şu an. Tekrar ımeı atmaya göndereceğim.
Cihazımın modeli 24030PN60G, o zaman cihaz global.
Global olduğu için IMEI uçmadan eu rom atabilirim o halde?
Imeı tekrar attırdıktan sonra ımeı gitmeden fabrika ayarlarına sıfırlayabilmemin bir yolu var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysensoy40 -- 2 Mart 2025; 11:36:50 >
-
-
EDİT: cihazı fabrika ayarlarına sıfırladım,
Cihaz Main Menu sayfasında reboot edip duruyor,
En altta da: "NV Data corrupted" yazıyor kırmızı renkle....
Çin cihazı değil sonuç olarak server kaydı var, çin cihazlarında server kaydı olmuyor bildiğim kadarıyla.
Zaten kodu : 24030PN60G
OS1 di aldığımda OS2 güncellemesi de gelmişti onu da yikledim: şuan 2.0.6.0 VNAMIXM sürüm.
Andoroid: AQ3A.240627.003
Yani bu tarafında sıkıntı yok,
Zaten mobilde sadece google da sıkıntı var, başka herşey normal.
Wi-Fi de ise google da düzgün çalışıyor, hiçbir şeyde sorun yok.
Anlaşılan sıfırlayıp bakmam gerekecek...
-
Çin cihazlarada direnç ve server kaydı oluyor çin auth ile yapılamayacak işlem yok velhasıl 14 Ultra biraz sorunlu model normalde dirençli cihazlarda bu hatayı veriyor server kayıtlı cihazda ilk kez karşılaşıyorum..Yaşanan hatanın çözümü aşağıdaki videoda..
video temsili mifirm.net üzerinden gereken romu indirip işlem sağlamalısınız..
Ciiyoutube
Xiaomi Güncelleme Sonrası Nv Data is Corrupted Sorunu Çözümü - Mi11Lite PocoM3 Redmi9T Note10Prohttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xwogZZ821J8
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayıf Batarya -- 3 Mart 2025; 9:3:8 >
-
https://miuiturkiye.net/xiaomi-telefonlarda-direnc-degisimi-yapilip-yapilmadigi-nasil-anlasilir/
İlginiz için teşekkürler, direnç konusunda link verdiğiniz kontrolü yaptım. renk yeşil ;)
Bu arada gece epey bir çalıştım dersime, cmd ile yükleme yapacağım herşey hazır ama takıldığım konu şu;
Direk tüm romu mu yüklesem,
yoksa sadece modem dosyasını mı flashlasam.
modem dosyası konusunda da kararsız kaldım:
MODEM-FW.bin
NON-HLOS.bin
bunların hangisi emin olamadım?
-
yazılımcı arkadaşımın wp iletişim linkini pm ile yolladım
-
Hocam telden görüşebilme şansımız var mı?
konu nedir hocam
Xiaomi 14 ultra telefonumla ilgili hocam. Bazı sorularım var içinden çıkamadım?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X