Şimdi Ara

XFX RX 6800XT İNCELEMESİ [ Kullanıcı Yorumları ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
4
Favori
21.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dlss ile birlikte aklıma takılan bir soru mevcut, 2k 165hz monitör alma arifesindeyim ve 3080 ile 6800xt arasında seçim yapmayı düşünüyorum, incelemelere baktığımda 6800xt 3080'i geride bırakmakta fakat dlss teknolojisi devreye girdiğinde nvidia müthiş başarım sağlamakta, örnek olarak rekabetçi oyunu 2k low detayda dlss ile açarsak 165hz'i yakalayabiliriz fakat bunu radeon için söyleyemiyoruz sanırım.

dlss'in radeon'da karşılığı nedir ya da böyle bir altyapısı var mıdır ya da driver ile bu hesaplamayı kısa sürede ekleyebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Ben ddu ile eski nvdia sürücüsünü temizledim , sonrasında taktım kartı. Bir sorun yaşamadım performansta da bir düşüklük görünmüyor şuan. Eski sürücüyü ddu ile silerseniz ve güvenli modda 2 kere bu işlemi tekrarlarsaniz muhtemelen sorun olmaz 👍

öyle yaptım hocam zaten ama hem fan ayarları save edilmiyor hep quiet modda kalıyordu kart hem de dediğim gibi günde en az 2 kere boştayken restart alıyordum. çok az da olsa ekran kartı değişiminde bu sorunlar oluyormuş, özellikle nvidia ati arasında geçiş olunca.

şimdilik sorun yok neyse ki. bir de şu reverb g2 uyumsuzluk sorunu ortadan kalkarsa çok memnun olarak kullanıcam kartı.

@Timeguard o şekilde yapıyorum hocam ancak 2600 üzeri voltajı yükselttiğimde bile stabil olmuyor, 2-3 kere driver çöktü ben de bıraktım kovalamayı. overclocklu kullanmayı düşünmüyorum zaten sadece kartın limitini görmek için kurcaladım, golden chip değil herhalde benimki.

• MetronoM M kullanıcısına yanıt

Sorun yazılımsal zaten, ama asıl sorun rdna mimarisinden beri devam ediyor oluşu, yani yaklaşık 1,5 yıldır güncel kartlarda vardı ve hala devam ediyor demek ki.

Üşenmem denerim derseniz, windows mağazasından netflix app indirip arka planda açık bırakabilirsiniz, muhtemelen bir süre sonra oyunda yada internette gezinirken çökme olacaktır.

• marquin kullanıcısına yanıt

Kimse üstüne alınmasında format atmayınca ben çok iyi anlıyorum hissi geliyor sanırım insanlara ama görüldüğü üzere yaşanan sorunların %20-30 kadarı bu sebepten dediğimizde keyif için söylediğimizi sanan varsa biraz daha düşünmeye davet ediyorum burda kimseye eziyet etmek isteyen yok genel sağlıklısı en güvenlisi bilinç olarak otursun isteniyor. Bu tip sistem bazlı çok farklılık gösterebilecek yapısal durumlarda bende bir şey olmadı sende de olmaz diye referans alınmaz verilemez. Format atmadan yeni kart tam sağlıklı her zaman çalışamayabiliyor.

Güç bağlantısınada dikkat edin daisy chain bağlayıp çökmeler yaşayan bazı kullanıcılar olmuş reddit de.. İki ayrı kablo ile düzelmiş.

Oc deneme yanılma yöntemi forumdaşımız çok düşük voltajla 2.7ghz civarı alabiliyor hepsi olacak diye bir kaide yok red devil modelinin çoğu olur en iyisi o model çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Kasım 2020; 15:43:47 >

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Kasa halkında bir sorum var önü mesh kasalAra göre soğutması nasıl bende almayı düşünüyorum?
  • AMD ekran kartında pişmanlıktır. Konuyu takip edeceğim, Nvidianın FX ayarları için bile tercih sebebidir. Telefonda Iphone, ekran kartında Nvidia bakalım tabular kırılacak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: abekaynana123

Kasa halkında bir sorum var önü mesh kasalAra göre soğutması nasıl bende almayı düşünüyorum?

Hangi kasa hocam , incelemedeki kasa gamepower warcry, şuanda kullandığım CM SL600M. Warcry i soruyorsan, hava akıs mantığı en iyi kasalardan. Kasayı yerden 5-6 cm daha yukseltebilirsen , ekran kartını da aparat alıp dik kullanırsan direk pushpull yaparsın, yani onu mesh kasalara göre çok daha iyi performans alırsın. Isınan hava yukarı çıkar kuralı gereği uzun kullanımlarda önde 3 tane de fan olsa hava sirkülasyonu tüm kasalarda problemdir , geçirmesi gerektiğinden daha fazla dolaşım oluyor yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Açar da yazık olur 6800X e.

Alıntıları Göster

hahahaha orası doğru yazık olur ama ne yapalım 2K ekrana para biriktirene kadar idare etse kafi yoksa 1080p ömürlük kullanmam . 3 binlik konsollar bile 4K açıyor artık :D

• quote:

Orijinalden alıntı: losthell

dlss ile birlikte aklıma takılan bir soru mevcut, 2k 165hz monitör alma arifesindeyim ve 3080 ile 6800xt arasında seçim yapmayı düşünüyorum, incelemelere baktığımda 6800xt 3080'i geride bırakmakta fakat dlss teknolojisi devreye girdiğinde nvidia müthiş başarım sağlamakta, örnek olarak rekabetçi oyunu 2k low detayda dlss ile açarsak 165hz'i yakalayabiliriz fakat bunu radeon için söyleyemiyoruz sanırım.

dlss'in radeon'da karşılığı nedir ya da böyle bir altyapısı var mıdır ya da driver ile bu hesaplamayı kısa sürede ekleyebilir mi?

Zaten 2kda ultra 160-180 fps rekabetçi oyunlarda çok rahat veriyor 6800xt.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt

Özel mesajda yazdım sana yorumun hakkında düşündüğümü oradan okursun.

• quote:

dlss ile birlikte aklıma takılan bir soru mevcut, 2k 165hz monitör alma arifesindeyim ve 3080 ile 6800xt arasında seçim yapmayı düşünüyorum, incelemelere baktığımda 6800xt 3080'i geride bırakmakta fakat dlss teknolojisi devreye girdiğinde nvidia müthiş başarım sağlamakta, örnek olarak rekabetçi oyunu 2k low detayda dlss ile açarsak 165hz'i yakalayabiliriz fakat bunu radeon için söyleyemiyoruz sanırım.

Bütçeyle alakalı hocam , 6800XT parasına 3080 alabilirsen direk al , Dlss bazı oyunlarda ileri atıyor gerçekten gördüğüm kadarıyla, elime 3080 geçerse karşılıklı testlerini yaparım

• WhosNext kullanıcısına yanıt

Hocam yer yer katılıyorum yer yer katılmıyorum. Haklısın ama temel faktörü atliyorsun, zevkler ve renkler tartışılmıyor. Ben vs go yu 2K da oynuyorum iddiam yok rutbem Keles öyle düşün, ama gezmeli tozmali yavaş oyunları daha çok seviyorum. Birinden feragat etmeye gerek olmasın diye bu seçimler. Ama ticari geliri de varsa orası başka bir boyut zaten yayıncı oyuncu arkadaşlar çok değişik hallere giriyorlar monitör karşısında bende ondan keyif almıyorum.

Ben genele yazdım o mesajı bireysel yazmadım yazabilirsiniz her düşüncenizi açıkça konudan daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Kasım 2020; 16:56:56 >
  • Wirm kullanıcısına yanıt

güncelde böyle tabi ama 3-4 sene sonra bu durum gpu değiştirmekten kurtacak kadar etkili bir yöntem ki , ileride 3090 ile 8k oyunculuğa göz kırpılıuyor dlss ile o yüzden zamanı gelince gerekirse sürekli dlss açma gibi bir şans mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Ben genele yazdım o mesajı bireysel yazmadım yazabilirsiniz her düşüncenizi açıkça konudan daha iyi olur.

Tabi buyrun

Kimse üstüne alınmasın da, ne demek ya komik olma, benim açtığım konuda format atmadan kart degistiriyorum diyen benim, söylese açık açık bu adam böyle yapmış ta böyle değil işin aslı siz format atın diye, çok iyi anlıyorum hissiyle filan ne alakası var lisedemiyiz ? Bak sende ne var biliyormusun, hep şu söyleymis bu böyleymiş diye geziyorsun , bunu yapma , senin gibi mesaj sayısı çok eski üyenin üzerinde iyi durmuyor. Her yazilana cizilene de inanma kendi deneyimlerinin birşey varsa söyle böyleyken böyle oldu diye , kötü niyetli değilsin ama alakasız duruyor bak geçen AMD almayın diye her yere yazdın napacagini şaşırdın , noldu ? Dumbelegin teki saçma yalan tweet atmış sadece. Sen ortaligi velveleye verdiğinle kaldın simdi olumlu konuşuyorsun.

Format olayını temiz kurulum diye öneriyorum 10 senedir zaten ben format çekmiyorum diye öneriyor mu oluyorum? Benim uygulamalarım lisansları çalıştığım dosyalar bir sürü sıkıntı aynı zamanda para kazandığım bilgisayar bu Cat cut format çekemem ben belli aralıklarda elimde iş olmadığında boşlukta lüzum görürsem yeniden kurulum yapıyorum, ayriyeten bu bilmek bilmemekle alakalı değil, temiz kurulum herzaman en güzelidir bunu 15 yaşındaki çocuk bilir. Kinayeli mesaj atmana gerek yok yani. Düşündüğünü söyleyebilirsin ben üzülmem. Redditdeki bebelerin yorumlarını doğru kabul etmek yerine kendi deneyimlerini aktarmani bekliyorum.  

Bu kadar yazı " çok boş yapıyorsun " un kibarlastirilmis versiyonu. İstersen tartışmaya çevirip devam ettirebiliriz  

• quote:

güncelde böyle tabi ama 3-4 sene sonra bu durum gpu değiştirmekten kurtacak kadar etkili bir yöntem ki , ileride 3090 ile 8k oyunculuğa göz kırpılıuyor dlss ile o yüzden zamanı gelince gerekirse sürekli dlss açma gibi bir şans mevcut.

Bu ne kadar iyi niyetli ne kadar olumlu bir düşünce öyle hocam sen bunu ciddi ciddi düşünüyor olamazsın  

• merakla bekliyorum, amd'nin bu konuda bir altyapısı ya da çalışması var mı onu da merak ediyorum açıkçası çünkü yazılımsal bir süreç gibi geldi bana durum.

çok detaylı inceleyemedim bu durumu vakit darlığından ama mutlaka müsait zamanda ilgilenmek gerekiyor.

• losthell kullanıcısına yanıt

AMD RT yi çözer de bu Dlss olayının alternatifini bu seride çözemez bence hocam. Ama bu AMD yi geri plana çok atmaz keza kartlar F/P, daha fazla bellekleri var ve konsollar komple AMD. Bu sebeple Dlss açığı okadar belirgin olmuyor.

Eee tamam o zaman benimde söylediğim şu bireyseli düşünürsem ben doğruyu söylemezsem vurgulamazsam genel yanar.. Birey yanlış anlamış olabilir.. Alınmış olabilir.. Terbiyesizlik olmadıktan sonra bir sorun görmüyorum.. Bireyi düşünüp geneli yakamıyorum kimse kusura bakmasın.. Bunu da siz üstünüze alındığınız için size söylüyorum alınmasaydınız söylemezdim.

Dümbelek dediğiniz bu site : https://videocardz.com/

Dediklerimin arkasındayım bir yeni ürün çıktığında bir önceki seride sabıkalı ise bir firma hele; kesinlikle incelemelerini görmeden kullanıcı yorumlarını okumadan hemen kaçıyormuşcasına satın almak tüketici açısından sağlıksızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Kasım 2020; 22:51:24 >

hocam 8k kısmını düşünmüyorum sadece adı var şimdilik ama göz kırpma durumu var ilk önce rtx ile başladılar şimdi 8k muhabbeti yapıyorlar ki tüm teknoloji kanallarına dikkat ederseniz 8k samsung tv gelip rtx 3090 ile test ettirdiler, pazarda böyle atılımlar oluyor fakat tecrübeli kullanıcılar uzaktan izliyor bunları.

benim asıl yöneldiğim durum dlss dediğim gibi ki youtube'ta birçok içerik mevcut ve görüntü kalitesinde bir fark gözlemleyemediğim halde fps artışı oluyor ve yazılım güncellemeriyle bu durum daha iyi hale gelebilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.