Şimdi Ara

xfx HD6870 85 derece normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni 2. el aldım kartı.diğer özellikleri şöyle.

AMD A10 7870K 3.9 GHZ
    Xigmatek 500 w power(Vatandan yeni aldım max 12 v ta 444 w veriyor)
    10 gb 1333 mhz ddr3 ram (2+8)
    MSI A68HM P33 V2
    Kasa kapağında 12 cm fan.

İkinci el olarak yeni aldımığım xfx hd6870 çift fanlı ekran kartı çok fazala ısınıyor sanki.Far cry 4 dü indirip kurdum 30-40 fps arası oynatıyor gayet akıcı ful ayarlarda ama gel gör ki ekran kartı sıkcaklığı 85 dereceleri görüyor.Termal macunu değiştirdim fanları temizledim değişen bir şey yok.
    Boşta 40-45 derece arası.diğer oyunlarda 60-70 derece acaba oyundan kaynaklı bir şeymiki.Fan hızınıda manuel %100 yapıyorum değişen bir şey yok.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• Normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Selby

Normal
    hımm ok teşekkürler bir an endişelendimde kartı bozmayalım.
  • 90 a kadar sorun olmaz hocam ama dusurmek istiyorsaniz fana bi wd 40 sıkın birde kasaya ek fan takin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kart bende 60ı geçmezdi.

• quote:

90 a kadar sorun olmaz hocam ama dusurmek istiyorsaniz fana bi wd 40 sıkın birde kasaya ek fan takin.
    fanda pas koruma için kalıntı bırakır ve aşırı toz toplar ben kasa fanına denedim 3 yıldır toz çekiyor. o nedenle yanlış bir öneri.
  • 85 Derece hd6870 e normal diyen var.

Kesinlikle normal bi değer değil. Daha kaliteli bir termal macun kullanmayı dene. Kasa içi hava akımını kontrol et.Kasanın içine yeterli hava giriyor mu ısınan hava dışarı çıkabiliyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xfx çift fanlı 6870 en iyi radyatör ve fanı olan 6870dir yeni macunla bile 85dereceye çıkıyorsa tek sebep kasadaki konumunun çok çok kötü olması fanların hiç hava almamasıdır ya ekran kartının tam altında tüm alanı kaplayan ses kartı gibi birşey vardır ya da kablo gibi bir şey fanın dönmesini engelliyordur başka türlü 85 olmaz kasanın kapağı açıkken önce bunları kontrol edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

85 Derece hd6870 e normal diyen var.

Kesinlikle normal bi değer değil. Daha kaliteli bir termal macun kullanmayı dene. Kasa içi hava akımını kontrol et.Kasanın içine yeterli hava giriyor mu ısınan hava dışarı çıkabiliyor mu?
    Yabanci forumlari arastirirsaniz normal oldugunu anlarsiniz bilgisayar bolumu sadece buradan ibaret degil.Bnde 6850 kullandim ve bu derecelere kac kere cikti.Yuk altinda son cikan kartlar bile ulasiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

fanda pas koruma için kalıntı bırakır ve aşırı toz toplar ben kasa fanına denedim 3 yıldır toz çekiyor. o nedenle yanlış bir öneri.

Alıntıları Göster
    Bn kendi kullandigim yontemdir.Wd 40 ayrica paslanma yapmaz.Tum bilgiayarcilar ve teknik servislerde kullanir ve bulunur.Bilmediginiz urunler hakkinda yorum yapmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Selby -- 5 Mayıs 2018; 21:33:41 >
  • quote:

Yabanci forumlari arastirirsaniz normal oldugunu anlarsiniz bilgisayar bolumu sadece buradan ibaret degil.Bnde 6850 kullandim ve bu derecelere kac kere cikti.Yuk altinda son cikan kartlar bile ulasiyor.

Alıntıları Göster
    Pas koruma için kalıntı bırakır yazdım bi tarafınla okuma bence.

• quote:

Alıntıları Göster
    uzun bi süre tek fan sapphire hd6870 kullandım 70 dereceyi bile zor görmüşümdür. 85 derece tehlikeli bir sıcaklık. biraz üstü kartın sınırlarını zorluyor.
  • Allah Allah 85 derece ne zamandan beri normal bir değer olaral görülüyor? Hd 6850, hd 6870, gtx 560, gtx 560ti, hd 7750 gibi kartlar kullandım hatta ve hatta blower bir soğutucuya sahip olan sapphire hd 4870 kullandım o bile en fazla 55 görüyordu. Size şöyle diyeyim 85 derece fan soğutması olmayan kartlara göre bir normal sıcaklıktır. Zaten onlarda ona göre üretiliyor. Yapısı felan küçük olur. Kısa ve öz 85 derece kesinlikle aşırı fazla.

• Zamaninda kullandim 9600 gt 120 dereceye cikti yanmadi tas gibi uzerinden 2 zene gecti bozulmadi gpular cpulara gore yuksek sicakliklara dayanir.Full yukte 85 derece bu yaz havasinda normaldir.

• By_KeReMM kullanıcısına yanıt
    Kasa kapağındaki tek fan ile ancak işlemciyi soğutursunuz. Ön-arka iki fanınızın daha olması gerekiyor; işlemci 75 watt, 6870 ise 150 watt TDP değerli parçalardır.
    6870 için anormaldir diyen bu arkadaş da çok doğru söylüyor, siz bunu 200 watt TDP'li 5870 ile karıştırdınız sanırsam.
  • quote:

Zamaninda kullandim 9600 gt 120 dereceye cikti yanmadi tas gibi uzerinden 2 zene gecti bozulmadi gpular cpulara gore yuksek sicakliklara dayanir.Full yukte 85 derece bu yaz havasinda normaldir.
    Normal bi sıcaklık değil fakat tehlike arz edicek bi sıcaklık da değil. 85 derece yüksek bi sıcaklık dostum.

@shareware_cun dostum termal macun yenileyip soğutucu bloğu temizlersen o sıcaklık değerlerini görceğini sanmıyorum. 2. el almışsın büyük ihtimalle uzun zamandır termal macun yenilemesi yapılamıştır.
  • soporo kullanıcısına yanıt
    85 derece bellek kontrolcünün itlaf olduğu derece olabilir. Konu bellek tarafı olduğu için çok dikkatli olmak lazım, çip sadece kendine çalışmıyor.
  • Kapasitörleri kontrol edin, üstten alttan şişme-akma yapanı var mı diye. Aynı karttan bende mevcut bir iki kapasitörde şişme var ve bir tanesi alttan çıkıntı yapmış halde.
    Bu haliyle karta 3. parti Arctic Accelero Extreme IV soğutma ünitesi ve sıvı metal iletken uygulamama rağmen sıcaklıklar 85 derecelerde geziyor.

Bir çok eski güçlü kartlarda görülebilen bir durum, elektrik regülasyonunu sağlayan bazı komponentler işlerini eskisi gibi yapamadıklarından osiloskop ile gözlemlenebilen voltaj sapmalarına neden oluyor ve sonuçta GPU 'nun normalin üstünde ısınmasına sebebiyet verebiliyorlar. Bu konuda GPU tamiri yapan forumdaşlar daha fazla bilgi verebilir.
  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt
    Kartın standart voltajı 1.185v, hızı 930MHz;
    Ati Tray Tools ile Arctic Silver 5 sürüldükten sonraki voltajı 1.120v, hızı 965MHz. Çok yüksek başlangıç değerleri kullanırsanız, hiç de serinlik beklemeyin.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Standart blower fanlı haliyle bile yıllar önce bu değerlere kolayca ulaşamazdı, şimdi 10 dakika yetiyor 80 üstü dereceler için. 2010 doğumlu referans AMD üretimi kart, ihtiyarladı artık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.