Şimdi Ara

XFX 5700XT FAN SORUNU VİDEO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İncehesaptan XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra satın aldım. Kart geldi montajını yaptım ve garip bir ses fark ettim. Bu ses videodaki gibi.

Fan devri sabit iken bir ses yok. Ancak fan devri değişince ses çıkıyor. Yani 700 rpm den 1500 rpm e çıkınca bir den ses yapıyor ancak 1500 rpm sabit kalınca ses yok. Kartın titreşim yaptığını düşündüm çıkartıp tekrar taktım ve vidaları daha sıktım çare olmadı.

Bu sesi yaparken yan kapağı açıp elimle xfx logolu yerden itince ses kesiliyor. Bunun bir çözümü var mıdır yoksa iade mi edeyim? Eğer sadece "ses sorun" olursa kalsın çünkü performansından aşırı memnunum. Ses ile kalmaz ilerde büyük sorunlar çıkar diyorsanız iade edeyim.

Şimdiden teşekkürler.

Sistemim;
    - ryzen 5 3600
    - Asus b450 gaming plus
    - 2x8 gb ddr4 corsair rgb pro 3600 mhz
    - kasa Asus TUF Gaming GT501VC
    - psu zalman glx 700w 80+

Xfx 5700XT Raw II ultra ses sorunu

• incehesap kampanyası bitti. artık o fiyata 5700xt yok.

Fan devrini yükteyken sesin azaldığı hıza ayarla. yük bindiğinde direk o rpm ulaşarak olayı çözmüş olursun,bilmem anlatabildim mi.
    ama fan bir yere temas ederek bu sesi çıkarıyorsa er geç kırılacaktır.

xfx zaten önceki yıl soğutucu konusunda yaptığı hatalarla beni kendinden soğutmuştu.
    xfx'e ait kaliteli ekran kartı algısı bende kırıldı şu an.(fanından önce hemde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extagon -- 30 Nisan 2020; 15:30:8 >
  • Merhaba, geçmiş olsun.

Fabrika çıkışlı hatalı bir kart gibi görünüyor. incehesap ile iletişime geçebilirsiniz. Onların teknik departmanı üzerinden destek isteyebilirsiniz.

XFX logolu yerden bahsetmişsiniz. Vidalara vs. de bakmışsınız ama bu kısım üzerine yoğunlaşıp bir şekilde sıkıştırmayı veya sabitlemeyi deneyebilirsiniz. Kasa kapağı kapalıyken bile anlık da olsa rahatsız eden bir ses ise şahsen kullanmazdım.
  • Eğer garantiyi bozmayacak bir yerde ise sorun, titresim gelen yere bu her ne ise, locktite uygulaman sorunu cozecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç oldu ama sorunu ekran kartı tutacağı ile çözdüm. Ekran kartını sabitledigi için heralde titresim ve ses kesildi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulkathos

Geç oldu ama sorunu ekran kartı tutacağı ile çözdüm. Ekran kartını sabitledigi için heralde titresim ve ses kesildi.

Merhaba, bende de aynı sorun mevcut. Sanırım 1000rpm civarlarında rezonans oluyor ve garip bir ses geliyor ama 1000rpm altında ve üstünde olağandışı bir ses söz konusu değil. Kart tutacağı ile nasıl çözdünüz biraz açıklarsanız ben de uygulamak isterim.

• zBrave kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun, bu fotoğraftaki ürünü satın alıp yerleştirdim ve kartı sağlam bir şekilde tuttuğu için o sesi artık duymuyorum.

XFX 5700XT FAN SORUNU VİDEO
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.