Şimdi Ara

Xeon işlemci&server bordla ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar xeon işlemcilerin çok çekirdekli ve 10mbdan yüksek cacheli işlemcileri ucuza bulunabiliyor. Biraz eski ama olsun. Biraz önce linus ustanında videosunu izledim yeni nesil 980ti ya da 1070 gibi kartlar bu bordlarda çalışır mı teknik olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ucuz dedıgınız ıslemcıler e5 2600 ılk serı ıslemcılerdır ornegın e5 2670 teknık olarak uygun bıos ıle x79 anakartlarda calısırlar kı bu anakartlara yazdıgınız tum ekran kartlarını takabılırsınız hatta slı trılpe sli bıle yapılabılır tek sıkıntı x79 duzgun anakartların sorunsuzunu uygun fıyata bulabılmek
    ıntel c6xx chıpset server boardlarlada aynı sekılde bu kartları kullanabılırsınız ama ecc ram ve yuksek fıyat dezavantajı vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 29 Ocak 2017; 16:58:3 >
  • intel s5000 boardların yeni versiyonlarına x5460 ya da e5450 çift cpu takılabiliyor, genelde sorunsuz 32 gb ddr2 667de oluyor, quadro ekran kartı ile dark n10 kasalarda (everest rampage 88de ucu ucuna olur) iyi güç kaynakları ile workstation olarak iş yerimde kullanıyoruz, 5 adet var, bazıları 64 gb ddr2 667 ve markalı (hp ve dell), hepsini ebay'dan topladım, ucuza mal oluyor, iyi oyun kartı olsa ne olur senin araştırman lazım, ddr2 667 ecc ramler epey ucuz.

Orijinalden alıntı: amdfanatic

intel s5000 boardların yeni versiyonlarına x5460 ya da e5450 çift cpu takılabiliyor, genelde sorunsuz 32 gb ddr2 667de oluyor, quadro ekran kartı ile dark n10 kasalarda (everest rampage 88de ucu ucuna olur) iyi güç kaynakları ile workstation olarak iş yerimde kullanıyoruz, 5 adet var, bazıları 64 gb ddr2 667 ve markalı (hp ve dell), hepsini ebay'dan topladım, ucuza mal oluyor, iyi oyun kartı olsa ne olur senin araştırman lazım, ddr2 667 ecc ramler epey ucuz.

G41 borda stikır modu(mini bir plastik şeritle pinlerin birkaçını mod etmişler) ile xeon x5460 ilanı buldum. Hemde birkaç adet var. Özellikle kafeciler ilgi gösteriyormuş sanırsam ve baya baya qx9650 gibi performans veriyormuş.... eğer öyleyse ben bu xeon 5460 ve ddr3 destekli g41 g35 gibi lga 775 bord bulabikirsem uyguna xeon cpu ile kullanabilecwğim yanına ssd ve gtx 1070 yada gtx 980 ti alıcam. Ekran kartı pahalı olsun önemli değil zaten asıl veriyi işleyen gpu. Youtubeda izliyorum 10 senelik işlemciye yeni nesil gpu takıp az oc yapıyorlar o kadarda kötü sonuç vermiyor. Yani demek istediğim 4 bine 5 bine z170 7600k i7 li i5li sistem yapacağıma böyle kurarım ne olur. Daha ekonomik olur sonuçta para kolay kazanılmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.