herkese merhabalar öncelikle sistemimi komple değiştirme imkanım yok sat 2 elden topla gibi şeyleri es geçelim lütfen mevcut sistemim kullanmak istiyorum şuan sistemdeki işlemci: ![]() aşağıdaki linkte anakartıma ait işlemci destek listesi bulunmakta bunlar içinden benim işlemcimin üstü olan 1290v2 xeon işlemci var şuan hali hazırda takılı olan bu 1270v2 işlemcimi satıp en yüksek versiyona geçmememin en başta önemli olan benim için oyun performansına gözle görülür katkısı olur mu ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 6 Haziran 2021; 0:45:6 > |
xeon E3-1270 v2 işlemciyi Xeon E3-1290v2 ile değiştirmeye değer mi

-
-
Olmaz değiştirme.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: jac0B0
Olmaz değiştirme.neden hocam dediğim gibi yeni sistem toplama gibi şansım maalesef yok eldekini yükseltip oyunlarda daha fazla fps vermesi gerekli
-
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Xeon-E3-1290-V2-vs-Intel-Xeon-E3-1270-V2/1774vs1192
aralarında fark yok 1fps fazla alsan ne olacak ki?!?
-
Eğer benim kullandığım E5-2697v2 gibi bir olsaydı değiştir derdim.
Ama E3lerde sadece frekans değişiyor. Bu değişim sana fayda sağlamaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowWyvernhttps://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Xeon-E3-1290-V2-vs-Intel-Xeon-E3-1270-V2/1774vs1192
aralarında fark yok 1fps fazla alsan ne olacak ki?!?
anladım hocam ben ortalama olarak 5--10 fps yükseltir diye düşünüyordum dediğiniz gibi ise değmez hiç gerek yok teşekkürler iyi akşamlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: sniper23Eğer benim kullandığım E5-2697v2 gibi bir olsaydı değiştir derdim.
Ama E3lerde sadece frekans değişiyor. Bu değişim sana fayda sağlamaz.
maalesef anakartımda 1290v2 üzeri destek yok maalesef üsteki arkadaşta bahsetti mevcut işlemci ile yoluma devam ediyorum
-
ekran kartı kaynaklı olmasın msi afterburner açıp ekran kartı kullanımına bak bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowWyvernekran kartı kaynaklı olmasın msi afterburner açıp ekran kartı kullanımına bak bence
özelikle gta 5 de problem yaşıyorum ayarları düşürsem hepten kasıyor ayarları yükseltip ekran kartının kullanımı artırmam gerekiyor 40 50 fps zar zor alıyorum 30 35 bile düşüyor arada bende anlamış değilim neden böyle oluyor 1270v2+1050ti 12gb 1600-mhz ddr-3 ram var siz gta 5 ayarlarında hangi ayarlar işlemciye yük bindiriyor onları biliyorsanız artırsam fayda olur mu
-
fivem değilse işlemci sıcaklığına bakmakta fayda var
fivem ise ekran kartın yetmiyor diyebilirim 720p yaparsan ultra low ayarlarda sorun çözülür
-
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowWyvernfivem değilse işlemci sıcaklığına bakmakta fayda var
fivem ise ekran kartın yetmiyor diyebilirim 720p yaparsan ultra low ayarlarda sorun çözülür
normal orijinal oyun hocam scoial hesabı singlede problem yok 55 60 fps veriyor son derece akıcı 4 4 lük ama online bağlanıyorum fps kaybı oluyor maalesef
edit: ayarları düşürüce ters tepiyor ekran kartı kullanımı düşüyor dahada kasıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 6 Haziran 2021; 23:12:55 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowWyvernfivem değilse işlemci sıcaklığına bakmakta fayda var
-
cpu sıcaklığından kaynaklı olabilir online testinde nasıl cpu sıcaklığı 5-10dk oynadıktan sonra?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowWyverncpu sıcaklığından kaynaklı olabilir online testinde nasıl cpu sıcaklığı 5-10dk oynadıktan sonra?
65 75 arası dolaşıyor snowman m200 kule tipi soğutucu var termal macun var fan temiz zaten işlemci detaylarına baktım 100 dereceye kadar sınırı var yazmakta ısınma konusunda bir problemde yok maalesef
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X