Gamepass'te ne oynuyorsunuz bu kadar ? Büyüsünü yitirmedi mi ? 3 yıllık GP üyeliğimin bitmesine 2 ay kalmış. Marvel's Guardians of Galaxy dışında bana tek bir oyunu bile başka bir yerden edinemeyeceğim şekilde, "değer" olarak sunamadı. Forzalar falan 140 tl'ye satılıyor tr'de. Almanya'dayım 7-8 euro'ya TR Steam'den Gamepass'de şu anda populer olan bütün oyunları alabiliyorum. Zaten çoğunu da oynadık bitirdik. PS Plus aldım, özellikle Ps4'ün son dönemlerinde satmamdan dolayı oynayamadığım exc.ler dahil, aylık verilen 3 oyunla beraber deliye döndüm. Oyun yağıyor. Hemen bir tane 2 tb kingston Renegade SSD çektim. 20-25 tane exc. oyun çat diye kucağıma oturdu. PC'de denuvolu, steamde binlerce liraya satılan oyunlar aylık verildi. Gamepass'e giriyorum aşağı, yukarı, aşağı, yukarı, aşağı, yukarı. Vampire Survivors, Forza, Flight Simulator'de 2 el falan atıp kapatıyorum. Bana AAA, exc, 60-70-80 euro bandında oyun oynatamadı. Kütüphane'nin %90'ı PC'de var zaten. Zamanında TR'de iken korsan oynadıklarımız, Steam indirimlerinden aldıklarımız vs vs vs. Samimi olarak soruyorum, oyunları "nasıl" veya "nereden" oynadığıma takılmayıp cevap verirseniz çok sevinirim. Ama Series X'in tozunu almak için sebep bulamıyorum. Yanlış anlaşılmasın, buradaki arkadaşlar bu tür konularda yaratıcılar, cevapları ile güzel şevklendiriyorlar, belki makineyi açmak için sebebimiz olur diye yazıyorum Gamepass'in artık Live Gold'u arkasında bırakması lazım, aylık verdikleri oyunlar 300-500 mb'lık xbox 360 döneminden kalma emülatörle bile açmaya üşeneceğin oyunlar kıvamında. Microsoft'un biz PC kanadına biraz daha ağırlık vereceğiz söylemleri de çok yapıcı değil. Ne yapayım satayım mı Series X'i ? |
GAME PASS [ANA KONU] (730. sayfa)

-
-
Katılıyorum. Benzerini PSN Deluxe üyesi olarak arkadaşın yazdığının tam tersi şekilde yaşadım. Çünkü PS tarafında oyunların çoğunluğunu alıp oynamış bitirmiştim. Ha üyelikle de gelen güzel oyunlar oldu, üyelik birkaç defa ücretini çıkardı.
Ancak GP üzerinden de birçok oyuna eriştim, Forza'lar bile bana yetiyor mesela. Bunun yanında birçok oyunu da oradan oynayıp bitirdim.
Kişisel tercihtir şudur budur ayrı konu. Zevkler renkler diyoruz... Ha evet GP çok fazla indie veya bizlerce "işe yaramaz" oyun ekliyor. O eleştirilebilir, ancak geçtiğimiz günlerde düzenlenen şovda çok fazla yeni oyun geliyor ve çoğunluğu da Gamepass'e ilk günden gelecek. GP bu anlamda durup durup vuruyor.
PSN'in ise bence bu konuda daha çok ekmek yemesi gerekli.
Evet, ilk çıkış için güzel hamle yaptılar ancak klasik Japon tutuculuk ve inatları devam ediyor. Mesela oyun ekliyorlar, çok kısa sürede geri çıkıyor. Örneğin Microsoft kendi oyunlarını çıkartmıyor sistemden hiçbir şekilde, PS ise kendi yaptığı oyunları da çıkarıyor. Bu bence olmamalı.
GP EA Play ile entegre, PS tarafında yanılmıyorsam bu yok. Bu da başlı başına bir etken.
Ha ama tabi işte dediğimiz gibi, bunları oynamayan, oynamış bitirmişler için bir şey ifade etmeyebilir. Ancak iki sistemi bu anlamda "objektif" değerlendirmek lazım. Burada arkadaşımız hatalı gibi bence. O yüzden görüşlerine tam anlamıyla katılamıyorum, sizin görüşlere daha çok katılıyorum hocam güzel yazmışsınız.
Ha bu arada PC, PS, Xbox sahibi ve tüm sistemlere abone olarak yazıyorum
-
Arkadaşlar selam herkese, 3 yıllık gamepass hala alınabiliyor mu? Hala alınabiliyorsa nasıl yapabilirim daha önce hiç yapmadım da bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
-
Arkadaşlar öncelikle emek veren yardımcı olan yol gösteren herkese çok teşekkürler.. emeklerinize sağlık. mevcutta game pass ultimate abonesiydim şubat 2025 e kadar bugün sabah yazdıklarınıza istinaden 45 tl lik alımlarla süreyi uzattım fakat şubat 2026 ye gelince durdu daha da eklemiyor? bunun günümüz tarihine göre mayıs 2026 ye kadar uzatması gerekmez mi yoksa sistem mi böyle? bu bile şimdilik yeter ama 3 ay daha uygun fiyattan eklesem kardır o sebeple soruyorum? teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsuk_y -- 13 Haziran 2023; 14:2:49 > -
Merhaba 3 er aylık live gold paketleri nasıl alıyorsunuz sistem sadece 1 taneye izin veriyor yardımcı olabilecek var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3-4 tane alamıyoruz 3 er aylık paket
Aboneliği Yönet => Yinelenen Ödemeyi Kapat
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 yıllık ultimate yapacağım ortak arıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2023 Eylül ayında Gamepass üyeliğim bitecekti. Zam gelebilir endişesiyle uzatma yöntemini kullanarak 7 Haziran 2026'ya kadar uzattım ben de.
Var olanın üstüne 33 ay daha uzatmama izin verdi, daha fazlasına izin vermiyor sınıra ulaştın diyor. Dolayısıyla 33 (ay) x 44,99 TL (1 Aylık Gamepass Ultimate fiyatı) = 1485 TL ödedim.
Nasıl yaptım diye soracak olanlar varsa alttaki 1 aylık Gamepass Ultimate sayfasındaki "Aboneliği Uzat" seçeneğine 33 kez basarak yaptım. Her seferinde uzat seçeneği çıkmadı, otomatik yenilemeyi açıp kapatmam gerekti çoğunda. Yani 2 seferden fazla uzat butonuna basamadım, sürekli 3. kez basmak istediğimde otomatik yinelemeyi açıp kapatmam gerekti. Hatta dün akşam başladım, kaç kez otomatik yinelemeyi açıp kapatmış olsam da uzat seçeneği bir türlü görünmedi. Bu sabah baktığımda butonun geri geldiğini gördüm. Bütün uzatma işlemini tamamlamam da 1 gün sürdü.
Gamepass Ultimate 1 Aylık Linki: Xbox Game Pass Ultimate — Ultimate 1 Ay | Xbox
Bilginize,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charlie Chaplin -- 13 Haziran 2023; 20:48:36 > -
22 gün sonra neler olacak acaba, korkutucu!
-
arkadaşlar merhaba sıfırdan alıcam gamepass daha önce almadım hiç üyeliğim yok yani. şu an yeni alanlar nasıl yapıyor. aylık gamepass pc29 tl yani 36 x 29 tl 1.044 3 yıllık doğrumudur ?
-
3 aylık live gold aldım, 3 ay 3 ay yeni almayı başaramayınca gamepass ultra aldım,
Sanırım artık 3 ay 3 ay ilave yapamayacağım değil mi?
hocam gamepass kütüphanesine son kasımdan bu yana gelen tepe seviye sayılabilecek oyunlar şunlar:
wo long, hifi rush, civ6, mount & blade, f1 22, atomic heart, high on life, monster hunter rise, shadow of mordor, valheim, ark, a plague tale requiem, scorn, amnesia, cities skylines
bunlara ilaveten bu sene beklenen, ilk günden gelecek olan Lies of P, stalker, starfield, cities skylines 2, hellblade 2, persona 5 tactica, avowed, clockwork revolution, payday 3 ve fable gelecek.
tek kalemde aklıma gelenler bunlar ve ea tarafından gelenleri saymıyorum spor oyunlarını çok sevmediğim için. bunların yanında birçok indie oyun da var gelen. üzerine mevcut bethesda oyunları, mass effect serisi, yakuza serisi gibi oyun kültürünün mihenk taşı birçok oyuna erişebiliyorsunuz.
benim için en güzel yanına gelecek olursak ben oyun sektörüne sadece eğlence değil aynı zamanda entelektüel olarak da ilgi duyuyorum. her birkaç ayda bir yepyeni bir mekaniğin kullanıldığı, keyifli bir oynanış sunan veya ilginç bir hikayesi olan onlarca indie oyun çıkıyor. gamepass'e gelmese her birine minimum 150 lira vermem gerekecek. ama bir bakıyorum gamepass'e geliyor. gelmese belki oynamam ama geldiği için kesin oynuyorum. 10 tane indie oyuna 1500 lira(artık bu iyimser bir fiyat maalesef) vermek yerine gamepass'e 1400 verip 3 yıl abone olma sebebim bu.
bu durumu tam zamanlı çalışan birisi gözünden düşününce gamepass büyük nimet. satın aldığımda bir noktadan sonra enerjimi ona ayıramayacağım bir içeriği satın almıyorum, kiralıyorum gibi düşünüyorum. böylece hem vicdani olarak oyunu yapanın hakkını vermek beni rahatlatıyor hem de görece uygun bir fiyata hobimden uzak kalmamış oluyorum. her filmin dvdsini almak yerine filmi netfilxten, disneyden izlemek gibi düşünebilirsiniz. böylece çok daha cost effective bir şeye dönüşüyor oyun oynamak.
evet gamepasste last of us yok, evet spiderman yok, sony exclusiveleri yok. belki gamepassteki oyunlar size direkt olarak hitap etmiyordur gerçekten ama ülke şartları düşünüldüğünde gamepassi beğenmemek devasa bir lunaparka bedavaya girip sıkılmak gibi geliyor bana.
-
hocam 3 aylık livegold sonrasında aboneliğ iyönet diyip yinelenen ödemeyi durdur dedikten sonra tekrar 3 aylık livegold alabilirdiniz, livegoldunuz 13 aylık olana kadar bunu yapabiliyorsunuz. şu anda ultimate'e geçip çevrimi başlattığınız için artık sadece ucuna ultimate ekleyebilirsiniz.
-
Evet, maalesef...
Sizin vesileniz ile son mesajlarda tekrar tekrar aynı soruları soran arkadaşlara toplu cevap vermiş olayım:
Değerli arkadaşlar; lütfen önce sayfanın ilk mesajını dikkatlice okuyun sonra anlamadığınız kısmı sorun. O mesaj güncel tutulup karşılaşılabilecek tüm soru-cevap, sorun ve çözümler bir araya getirilmeye çalışıldı. Takdir edersiniz ki önbilgi edinme zahmetine bile girmeden onlarca kişiye tek tek izah etme zahmetini kimse kaldıramaz. Gönüllü olarak burada yardımcı olmak isteyen arkadaşlarında aşk ve şevki kırılmış olur. Mesela; güncel, 10-15 mesaj üstte bir arkadaşa yardımcı olma adına başka bir arkadaşın detaylı anlatım mesajları mevcut... Lütfen arkadaşlar, lütfen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 13 Haziran 2023; 23:0:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
müşteri hizmetlerine bir şekilde bağlandım ingilizce yazışarak aboneliğimin kaybolduğunu söyledim
bana yanlışlıkla iptal etmişsiniz paranız iade edilecektir iade edildikten sonra tekrar game pass alabilirsiniz dediler
-
Bende üyeliğimi yeniledim, fiyatların bu seviyede kalma durumu yok. Belki de yıllık parasına 3 yıllık abonelik almış oldum.
3 Aylık Live Gold 77.96 X 4 =311.84 TL
1 Aylık Live Gold 32 TL
46,53 x 23 = 1070 TL
Toplam 36 Ay : 1413 TL Gelmiş oldu. Bu miktarı da 36 Aya bölersek 39,25 Gibi bir rakama denk geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Soul -- 14 Haziran 2023; 2:1:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X