Şimdi Ara

Xbox’a özel olan Starfield ve Indiana Jones, PS5 yolunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xbox’a özel olan Starfield ve Indiana Jones, PS5 yolunda
    Microsoft, Xbox platformunun ayrıcalığını kırarak Starfield ve Indiana Jones gibi oyunları PS5'e getirme fikriyle oldukça ilgili gibi görünüyor. Üstelik rakip konsola gidecek oyunlar bunlarla da sınırlı olmayabilir. Aktarılanlara göre Microsoft, Xbox'a özel büyük oyunları PlayStation 5'e getirmeyi tartışıyor. Microsoft'un, oyunlarını PlayStation'da sunarak oyun satışlarını artırmayı ve iki ezeli rakip arasındaki üçüncü taraf bağlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediğine inanılıyor.



    Xbox oyunları PS5 yolcusu



    Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor: Oyunların Xbox'a özel olmaktan çıkıp PlayStation'da yayınlanacağına dair bir garanti yok. Bununla birlikte ateş olmayan bir yerden de duman çıkmaz. Zira mevcut bilgiler Microsoft’un üçüncü parti yayıncılığına doğru kayacağını gösteriyor. Geçtiğimiz yılki FTX davasından yanlışlıkla sızan dosyalar, Microsoft'un 2030 yılına kadar tahmini 32 milyar dolar gelirle pazar liderliğine ulaşmayı hedeflediğini gösteriyordu. Bu kazancın önemli bir kısmı dijital oyun satışları, mikro ödemeler ve abonelikler gibi içerik ve hizmetlerden - oyun endüstrisinin gerçek bel kemiği - elde edilmesi hedefleniyordu. Bu dava dosyalarının detaylarında “Xbox’a özel” ayrıcalığının kırılacağına dair işaretler de vardı.



    Şimdi ise Bethesda'nın yakında çıkacak Indiana Jones oyununun da Sony'nin PlayStation 5 konsolunda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Microsoft’un içinde belirli Xbox oyunları için yeni bir çoklu platform yaklaşımının ortaya çıktığı söyleniyor. Indiana Jones bu yeni çok platformlu oyun dalgasının bir parçası gibi görünüyor. Şimdilik söylentiler Indiana Jones’un Aralık 2024’teki Xbox ve PC çıkışından birkaç ay sonra PS5 çıkışı yapması yönünde.






    Microsoft geçtiğimiz aylarda Xbox'a özel bazı oyunları PS5 ve Nintendo Switch'e getirmeyi değerlendiriyordu. Sea of Thieves ve Hi-Fi Rush'ın platformlar arası değerlendirmeye alındığı bildirildi. Konuşulan oyunlar sadece bunlarla da sınırlı değil. Xbox’a özel olan ve yıllarca üstünde durulan Starfield'ın da "Shattered Space" genişleme paketinin ardından PS5'e çıkış yapması planlanıyor.



    Şimdilik resmi bir açıklama ve hangi oyunların ilk olarak diğer platformlara gideceği konusunda bir açıklama olmasa da söylentiler oldukça sağlam. Öte yandan bu durum hem Xbox kullanıcıları hem de şirkettekiler arasında da tartışmalar doğurmuş durumda. Oyuncular haliyle doğal olarak böyle bir durumdan menün değil ancak Xbox içerisinde de net bir fikir birliği yok.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/95990/report-xbox-to-break-exclusivity-starfield-and-indiana-jones-may-come-playstation-5/index.html
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/2/4/24057433/microsoft-bethesda-indiana-jones-and-the-great-circle-ps5-release







  • buna inanan varsa elimde 3 tane satılık köprü var Xbox’a özel olan Starfield ve Indiana Jones, PS5 yolunda 

  • Xbox bitiyor. 3 seneye kalmadan kepenk indirecekler. Exclerin hepsi patladı. Bunların da patlamasından korkuyorlar. Yavaş yavaş üçüncü parti yayıncı olacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Artık yavaştan ps alma hazırlıklarına başla capedcim.Xbox’a özel olan Starfield ve Indiana Jones, PS5 yolunda 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun satışlarından yeteri kadar kazanç sağlayamadılar sanırım. Konsol dünyasının çoğunluğu ps kullandığı için oyunları ps tarafına getirmek satışlarını katlayacaktır. Böyle bir şey gerçekleşirse ben de forza horizon ve ori’yi bekliyor olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronades -- 5 Şubat 2024; 12:6:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GT_55 kullanıcısına yanıt

    Haberin kaynakları güçlü olduğunu varsaysam bile böyle bir duruma ihtimal vermek çok güç çünkü yapılan yatırımların karşılığının bu olması mümkün değil. Ms büyük çaplı olmayan oyunlarını switch'e veriyor ama direkt olarak rakibine oyun vermek saçmalıktan ibaret, son finansal raporlarda da iyiye gittiklerini düşünürsek bu haberler asparagasdan öteye gitmez. Xboxera'yı bugüne kadar kim ciddiye almış ki bundan sonra insanlar ciddiye alsın.


    Windows'dan sonra adamlara en çok para getiren departmanı ateşe atacak kadar aptal değillerdir.



    Xbox’a özel olan Starfield ve Indiana Jones, PS5 yolunda
    Xbox’a özel olan Starfield ve Indiana Jones, PS5 yolundax (formerly twitter)
    Tom Warren (@tomwarren) on X
    https://twitter.com/tomwarren/status/1752452485116018704?s=20



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 5 Şubat 2024; 12:11:2 >




  • Bunu en baştan beri Phil Spencer söylüyor, dilinde tüy bitti.

    80 miyar doları para kazanmak için verdiler, ve hissedarlar diyor ki,
    kardeşim bana para kazan da ister hesap makinesinde ister playstationda çalışsın.

    playstation 4-5 ve nintendo switch 300 milyondan fazla indiana jones potansiyel alıcı görmezden gelemezsin.

    ha yaparlar bunu time-exclusive 1 sene sonra diğer platformlara çıkarırlar geçerler.

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    İyi de zaten Microsoft'un oyun işinden kazandığı para büyük oranda konsollardan gelmiyor. Şirjet sadece konsol satarak kazanç sağlayamayacağının farkında, ki bu sadece Xbox'a özel değil. GPU tarafındaki gelişmeler sadece 2 yılda yeni nesil konsolları yanulttu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Tamamda aynısını ps5 için zamanında söyledik. Konsol ve oyunlar satıyor ayrıca büyük bir kitlen var neden exc olayını bitiyorsun dedik. Cevap belli daha fazla para kazanmak. Ben sana söyleyim ileride pc gamepass tarafına da sony oyunlarını görürsek şaşırmam. Ayrıca haberlerin doğru olma olasılığıda yüksek. Hayırlısı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Starfield çıkmasada olur.

  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt
    Hayır bu olay daha farklı netflix'deki major içeriklerin disney plus'a gelmesi gibi imkanı olmayan bir durum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xbox Series konsollar istendiği gibi satamıyor, çünkü düzgün özel oyunu yok. Olanlar da PC'ye çıkmakta zaten. 350 dolara Series S konsol çıkardılar, o bile bence istendiği satmamıştır.
    Microsoft bence oyun yayıncılığına evrilecek yavaştan.

  • Spencer Nintendo ve Sony ile yarışamayız dediğinde third party'nin yolu çoktan açıldı, bugün MS tabanlı tüm siteler haber giriyor, DH'nin cevherleri çırpınarak inkar ediyor. Rezil konsol satışları ve kötü/ortalama oyunlarla bir yere kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Hocam önceden pc vs ps4’te rakipti. Günümüzde pc farklı bi konuma yerleştirildi.Bu arada sizi anlıyorum. Bir nesil içinde konsol oyunculuğu sürekli bi değişim içinde ve bu çok can sıkıcı bi durum. Micro rekabeti bırakıp multiplatform olmaya karar verebilir. Micronun açıklamasını bakalım ne olacak ? Hayırlısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 5 Şubat 2024; 13:11:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    Açıklama bile yapmayacaklar çünkü ciddiye alınmayacak kadar saçma bir haber.

  • Çokta şaşırılacak bir durum değil sonuçta playstation oyunları artık gecikmeli olsa da pc ye geliyor. Günümüzde artık only on kaç oyun kaldı nintendo yu saymazsak xbox tarafında oyunlar zaten pc ye de çıkıyor. Herkes para kazanmanın peşinde rekabet mi kaldı arkadaşlar.

  • Lütfen Starfield çöpü Playstation 5’e gelmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.