Şimdi Ara

XBOX 360 neden Türkiye ye gelmiyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • xbox 360 'ı neden biz ulkemizden garantili bir şekilde alamıyoruz?

Bunun bir nedeni olmalı?

Ve yasal olarak ne zaman satışta olacak?

Bilen arkadaşlar cevaplarsa ögrenmiş oluruz?

• çıkmamsının nedeni olarak zaten bilinen bir neden var oda kopyaoyun olayları. bu durumdan microsoft memnn değilmişte...!
  • Haklılar tabiki.O kadar emek harcanıyor oyuna,sonra kopyalayıp oynuyoruz oyunu.Ben de kopya kullanacağım belki,istemediğim halde,Türkiye'deki geçim olanaklarıyla orjinal medya zor ama onlar da haklı.Ama alan yine alıyor konsolu....
  • peki sormak istediğim billgates dünyanın en zengin adamı demi bu adam zaten kazandığını kazanmış peki sony neden veriyo türkiyeye onlarda yokmu copy korkuısu ben bunu çözemedim
  • muhtemelen gelir ileride
    hindistana filan yeni açıklandı gidecegi
    belki ileride olur.Bu birazda bizim Microsoft Türkiyeye baglı
    Adamların bunlarla alakası yokki, sırf yazılım bilmem ne..Kur bi bölüm sat, bişeyler yap.Az para kazanmaz hani
  • Kopya uydurmasına inanmıyoruz değil mi?
    ps popülerliği ve fazla satatama düşüncesi. yılda 2000-4000 konsol için uğraşılmaz diye düşünülüyor. Er yada geç gelirde biran önce gelse iyi olur.
  • microsoft Türkiye nin işgüzarlığı maalesef. ms Türkiye adam gibi çalışmıyor, ms Türkiye de resmi olarak xbox360 ı satmaya başlasa playstation satışlarını geçebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlar amerikaya bile yetiştirememişlerdi cihazları bizi mi düşünecekler. PS3 çıksın bir süre sonra buraya da gelir bence. Kopya oyun işiyse hikaye bence. Kopyası oluyor diye windowsda satmasınlar o zaman.
  • Soru soranlar okusun...

1-Xbox 360 ın gelmeme sebebi TR de kopyanın çok olması.Doğru.
    2-Ps2 ve ps3 neden geliyor da xbox 360 gelmiyor derseniz.
    İkisinide satış politikası ayrı.Xbox 360 oyun satarak para kazanan bir firma, adam xbox 360'ı 800 dolara maal ediyor 400 dolara satıyor ve sonradan oyun satarak zararını kapatıyor.

PS2 ise yan aparat ve servis ile para kazanıyor,yani ps2 yi satıyor sonra memory card, extra kol,network adaptör ,bozulan lensin değişmesi vs ,bu gibi şeylerden para kazanıyor...

3-Microsoft Windows u getiriyor da neden xbox 360 ı getirmiyor sorusuna cevap ise;

Windows nerdeyse zorunlu bir hal almış durumda,yani kamu kurumları, şirketler, internet cafeler bu gibi yerler yaa linux kurucak yada windows.
    Eğer windows kuracaksa bu windowsun lisanslı yani orjinal olması lazım ve bu gibi büyük kurumar 6 ayda bir işletim sistemleri kontrol edilir lisans lı mı değilmi diye işte bu yüzden Microsoft TR ye windows u getiriyor.

Bilmem anlatabildim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİG KİNG -- 3 Temmuz 2006; 14:26:28 >

• Tek soru Tek cvp hangi musluman ulkede garantılı satıolar xbox ? bu son zman ların propagandası .. tabi satılam mıco urunlerı war ulkemızde ama onlarla karıstırmayalarım cunku onlar krız oncesı cıkan olaylar ... Emu Law fakultesı 2 sınıf ogrencısı xbox hastaSı
  • Siz başka bir örnek vereyim , OverClock ile uğraşanlar çok iyi bileceklerdir ülkemize bir zamanlar DFI marka anakart gelmiyordu "bu anakartın özelliği nedir" derseniz O.C. için Dünya'nın en iyi anakart markasıydı , neden olarak sürekli Türkiye ithalatcısı gösteriliyordu , sürekli mail atardık, telefon açardık O.C. severler olarak fakat hiç fayda etmezdi , her seferinde saçma bir nedenle bizleri oyaladı , en sonunda Türkiye nin en kaliteli ve akıllı bilgisayar firmalarından biriyle irtibata geçtik ve adamlar çatır çatır ülkemize getirmeye başladılar bu ürün ve her seferinde yok sattılar , satıyorlar ve satamaya devam edecekler bu ürün.
    Olay MS nin kopya oyun muhabbeti değil kesinlikle buna emin olabilirsiniz , şu aralar bizim ülkemiz Dünya nın ve Avrupa nın birçok ülkesinde daha hassas ve kopya oyun konusunda daha sıkı. Microsoft Türkiye eğer isterse her halukarda getirtir. Ayrıca artık kopyacılıkta gidip herhangibir yerden alma devri bitti ve Avrupa'lı ve ABD'li oyunseverler daha bilgili oldukları için ülkemizde 100 kişi kopya oyun oynuyorsa Avrupa ve ABD'de 1000 kişi oynuyor , ben şahsen 500 tane bilgisayar kullanıcıs tanıyorsam bunların 10 ya da 20 tanesi internetten oyun indirmeyi biliyor.

• Ps 2 resmi olarak geliyorda ne oluyor. Sony showroomda geçen fiyatını sordum. Yuvarlak hesap yanında tekken 5 oyunuyla 400 YTL. fiyat söylediler. Kim gidip sony den alıyor ki konsolu. Alanların oran %1 bile değildir.

Bildik konular. Birde işin öncesi var. Xbox bu ülkede ps 2 den çok güçlü konsol olduğu halde ne kadar sattı. Oyunları ne sattı. Bunları değerlendirip ona göre davranıyorlar.
  • arkadaşlar farklı yerlere gidiyorsunuz..
    Türkiyede MS in donanım bölümü vs yok.Sadece şirketlere yazılım, bilişim ürünleri satıp, bunların desteğinden para kazanıyor..Xbox360 satıp gerekli desteği vermesi için bu işle ugrasan teknik servis, destek, pazarlama, bayii kanalı bilmem ne olması lazım.Bu birimler henüz yok.Belki kurulur
    Sony de durum farklı.Sony zaten direk donanım satıyor.O nedenle herşeyi hazır.PS getirmesinden dogal birşey olamaz.Kopya, korsan vs bunların sebep oldugunu sanmıyorum.Tek sorun altyapı
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

arkadaşlar farklı yerlere gidiyorsunuz..
    Türkiyede MS in donanım bölümü vs yok.Sadece şirketlere yazılım, bilişim ürünleri satıp, bunların desteğinden para kazanıyor..Xbox360 satıp gerekli desteği vermesi için bu işle ugrasan teknik servis, destek, pazarlama, bayii kanalı bilmem ne olması lazım.Bu birimler henüz yok.Belki kurulur
    Sony de durum farklı.Sony zaten direk donanım satıyor.O nedenle herşeyi hazır.PS getirmesinden dogal birşey olamaz.Kopya, korsan vs bunların sebep oldugunu sanmıyorum.Tek sorun altyapı

hayret bişey ama aynı fikirdeyim

sony zaten donanın satıyor ve her yerde servisi var pazarlama vsvs adamların işi zaten bugün istanbul a da gitsen antep e de gitsen 1 tane resmi sony satış mağazası bulursun...microsoft da durum aynı değil malesef

• Orj. oyun satış rakamları var. Avp. hangi ülke ne kadar, hangi oyundan ne satmış belli. Her ülkede kopya kullanan vardır elbette. Önemli olan bunun oranı. Avp. Amerikada mağazalarda,sokakta yasal olmayan film veya oyun satışı göremezsin. Tükkiyede bir araştırma yapsan kaç pc veya konsol varsa adet olarak hesaplandığında bunun %98 oranında yasal olmayan programlardan oluştuğunu tesbit edilecektir. Bizim ülkemizde bu yemek içmek kadar doğal karşılanıyor. Avp. veya Amerika, Çin, Avusturalya, ....vs ülkelerde bu oran %10 gibidir. Belki bazı ülkelerde Canada gibi oran neredeyse sıfıra yakındır.

quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Ayrıca artık kopyacılıkta gidip herhangibir yerden alma devri bitti ve Avrupa'lı ve ABD'li oyunseverler daha bilgili oldukları için ülkemizde 100 kişi kopya oyun oynuyorsa Avrupa ve ABD'de 1000 kişi oynuyor , ben şahsen 500 tane bilgisayar kullanıcıs tanıyorsam bunların 10 ya da 20 tanesi internetten oyun indirmeyi biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 3 Temmuz 2006; 15:19:53 >

• Tamam orası doğru. Ancak sizinle aynı görüşde değilim. Büyük kentler dışında Anadoluda ps 2 ye hangi teknik sevis destek verebilecektir. Parçaları vs elinde mevcutmudur. Ps 3 çıktığında kaç teknik sevis bir problem olduğunda servis desteği verecektir. Sahip olduğum Sony Crt. 21'' mönitöre teknik yardım konusunda ana servisden yeterince destek alamadım. Benim sahip olduğum modelden haberleri yoktu. Söylediklerin genel olarak çok doğru. Üzerinde tartışılmaz. Ancak bu servislerin çoğunluğu tv. mizik seti,...vs tamiri yapmayı ancak biliyor. Tek tartışılmaz şey Sony nin direk ürün satışı ve bayii kanalını oluşturmuş olması.

quote:

Orjinalden alıntı: korayg

arkadaşlar farklı yerlere gidiyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 3 Temmuz 2006; 15:20:53 >

• MS mail atmıştım xbox360 tr ye ne zaman gelir felan diye adamlar mailime 2 ay sonra çalışmalara başlandığını en kısa zmanda v.s gibi üstü kapalı cvp yolladılar.... bence xbox360 tr ye hiç bi zaman gelmiycek
  • quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

Orj. oyun satış rakamları var. Avp. hangi ülke ne kadar, hangi oyundan ne satmış belli. Her ülkede kopya kullanan vardır elbette. Önemli olan bunun oranı. Avp. Amerikada mağazalarda,sokakta yasal olmayan film veya oyun satışı göremezsin. Tükkiyede bir araştırma yapsan kaç pc veya konsol varsa adet olarak hesaplandığında bunun %98 oranında yasal olmayan programlardan oluştuğunu tesbit edilecektir. Bizim ülkemizde bu yemek içmek kadar doğal karşılanıyor. Avp. veya Amerika, Çin, Avusturalya, ....vs ülkelerde bu oran %10 gibidir. Belki bazı ülkelerde Canada gibi oran neredeyse sıfıra yakındır.

Arkadaşım bu oyunların kopya korumalarını kıran, internete dağıtan, hatta üretim aşamasındayken çalanlar bizmiyiz. Bizim onlardan farkımız internet altyapımızın berbatlığı. Onlar internetten indirirken biz basılmış halini alıyoruz. Bir de çin örneği vermişsin ki akıllara zarar. Dünya lideri korsan işinde çin.
    Dünyanın yaklaşık %60ının korsan yazılım kullandığına dair bir makale okumuştum bir yerde bulursam onuda koyarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Demus

quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

Orj. oyun satış rakamları var. Avp. hangi ülke ne kadar, hangi oyundan ne satmış belli. Her ülkede kopya kullanan vardır elbette. Önemli olan bunun oranı. Avp. Amerikada mağazalarda,sokakta yasal olmayan film veya oyun satışı göremezsin. Tükkiyede bir araştırma yapsan kaç pc veya konsol varsa adet olarak hesaplandığında bunun %98 oranında yasal olmayan programlardan oluştuğunu tesbit edilecektir. Bizim ülkemizde bu yemek içmek kadar doğal karşılanıyor. Avp. veya Amerika, Çin, Avusturalya, ....vs ülkelerde bu oran %10 gibidir. Belki bazı ülkelerde Canada gibi oran neredeyse sıfıra yakındır.

Arkadaşım bu oyunların kopya korumalarını kıran, internete dağıtan, hatta üretim aşamasındayken çalanlar bizmiyiz. Bizim onlardan farkımız internet altyapımızın berbatlığı. Onlar internetten indirirken biz basılmış halini alıyoruz. Bir de çin örneği vermişsin ki akıllara zarar. Dünya lideri korsan işinde çin.
    Dünyanın yaklaşık %60ının korsan yazılım kullandığına dair bir makale okumuştum bir yerde bulursam onuda koyarım.

+100 Kesinlikle Çin kadar taklitçi bir Ülke daha dünyada yok Örnek vereyim Çinde 3-5 dolara Rolex Saatlerin gerçeğiyle birebir kopyasını bulabiliyorsunuz daha geçenlerde tv de gösterdiler

• Arkadaşlar konuyu ben açtım.Açtıkdan sonrada mirosoftla irtibata geçtim.Microsoft Turkiye yaptıgım gorusmeler sonucunda;

1-Oyun konsolunun Türkiye'ye şu anda gelememe sebeplerinden birisi yeterince uretim sayısına ulaşamamış olmasıdır.

2- Bir diger gelmeme sebebi ise korsan olarak gosterliyor.

3- Microsoft gerekli dagıtım agının mevcut oldugunu ve konsolun 1-2 sene içerisinde piyasaya girmesini beklediklerini soylediler.

4- Bu konsol ilegerekli dagıtım işini ustlenebileceğimizi ve 200.000 usd lik kaynak oluşturabileceğimizi soyledim.Yetkililer bir kısma bu konuya cok sıcak bakarken konsol hakkındaki bilgiye sahip yetkili kişiler ise bunun mumkun olmadıgını soylediler.Zaten bizim yeterince dagıtıcı firmamız var diyip başlarından savmaya calıştılar.

--- yani konsolun cok yakın zaman içerisinde Türkiye ye girmesini beklemek buyuk bir hayal olur... Bu benim edindiğim izlenim. ---
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.