Şimdi Ara

Xbox 360 DVD-ROM oyunları okumaması (unreadable disc) nedeni (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
24.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gameman

dostum eline emeğine sağlık arkadaşları kırmayıp uğraşıp yazmışsın.2. el deki konuyuda takip ediyordum bir çok arkadaşa yardımcı oldun..

Benim de kafa kurcalayan ufak bir sorunum var ama orjinal bir oyun ile. Forza 2 yeni olarak aldım,çizik leke hiçbir şey yok cd üzerinde,yalnız oyunu dvd rom a koyup sürücüyü kapattığımda karşıma nedenini anlayamadığım bir uyarı ekranı geliyor.Cihazım fw li ve verbatim den başka medya koymadım ve fw oyunların hiçbirinde bu ekranı görmedim.Yukardaki yazını okduktan sonra (yabancı uyartımı)acaba orjinal oyunu farklı bir medya olarak gördüğü için mi bu ekranı karşıma çıkarıyor diye düşündüm.Elimde başka orjinal oyunlarda var PES 6 ve PGR3 oyunlarında da birkaç kez bu ekran ile karşı karşıya kaldım ama çok önemsemedim şimdi ise oyuna başlamak için en az 10 kere sürücüyü açıp kapatmam gerekiyor.Oyunu çıkarmadan dashboard a dönersem de kapak üzeründe "play DVD" yazısını görüyorum.Bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler saygılar..

Xbox 360 DVD-ROM oyunları okumaması (unreadable disc) nedeni

edit:imlâ

bu hata fw olmadığında oluyor diye biliyordum demek böylede oluyo.

• arkadaslar
    salı günü elite alıcam sizce dvd rom ne olmalı?
  • @hknf8 cihazda fw var ama bu sorunu orjinal oyunlarda alıyorum.fw oyunlarda problem yok..
  • arkadaşlar firmware lar öyle basit yazılımlar değildir. bir firmware ile voltaj, dvd-rom devir hızı gibi değerleri değiştirebilir. region kodunu kırabilir, hatta ve hatta iğne yerini bile değiştirebilirsiniz. yani FW dvd-rom için her şeydir. sizlere dediğim gibi, bu problem üyük ihtimalda debug mod da çıkıyor. benim başıma gelmediği için ya da böyle bir problemle karşılaşan birisinin konsolunu test etme fırsatım olmadığı için size nasıl çözüleceği konusunda %100 kesin bir bilgi vermeyeceğim malesef. eğer elime, yukarıda @gameman ın anlattığı probleme sahip bir konsol geçerse gerekli testleri yaparak, eğer çözümünü bulursam sizlerle paylaşırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

arkadaslar
    salı günü elite alıcam sizce dvd rom ne olmalı?

burda cevaplanacak bi soru var..
    sonra neden baslık acıyorsunuz diyorsunuz
  • oyunlarımı imgburn le yazıyorum..malum yerlerden NBA 2k8 çektim...philips dl disc kullanıyorum...
    ilk olarak .dvd dosyasını açtığımda sistem belirtilen dosyayı bulamıyor dedi .iso için sonra bi arkadaştan formül aldım yeni metin belgesi açtım içine nba_2k8.iso olarak dosya ismini de nba_2k8.dvd olarak yazdım...
    .dvd dosyası kabul etti dl disc i taktım..yazdım finalising disc bölümünün %90 larında bir hata verdi daha önce Dark sector de böyle bir hata vermişti yine dl disc çalışmadı ve bundada çalışmadı...
    bugün 5 tane NBA 2K8 için DL DİSC yaktım ve dilim yandı...şimdi ise LG H44N olan dvd-rw ımın fw sini yaptım ..RB01 to RB02..
    daha yeni dvd-rw fw si ile denemedim ancak verbatim siparişi verdim...
    Sizce bu durum neden oluyor??Birde programdan kaynaklanıyorsa CloneCd önerir misiniz?

• arkadaşlar yaklaşık 20 bozuk dvd-rom üzerinde yaptığım testler sonucunda edindiğim son bilgileri yazıyorum ;

- bu problemi orjinal oyun kullanan sadece 1 konsolda gördüm (neredeyse 25 konsolda 1 yani) onda da voltaj problemi vardı. diğerlerinin hepsi kopya oyun kullanıyor.

- bu problemin çıkma nedenlerinden biri dvd medya fakat asıl neden debug mod. yani FW atmak. (debug mod kısa devre işlemidir, dvd-rom'a FW yüklemeden önce kısa devre yapılması gerekir. işte bu çok zararlı ve teknik terimdeki adı debug mod dur) bir dvd-rom u debug mod'a soktuktan sonra çeşitli deneylerden geçirdim, aynı deneyleri hiç fw yapılmamış bir dvd-rom'da da yaptım ve şu sonuca vardım; debug mod dvd-rom'a kalıcı hasar veriyor. yani firmware dvd-rom a hasar veriyor. yalnış medya seçimleri de bu zararı derinleştiriyor. önerebileceğim tek medya var ; eski verbatim'ler. onlar da 2 sene önce satılıyordu. artık bulmak mucize gibi. diğer bütün medyalar belli oranda zarar veriyor.

- MS28 en sorunlu dvd-rom. bu dvd-rom'larda genellikle donma oluyor. yani 3k verir gibi konsolu dondurabiliyor. mutemdaiyen başka markalarında bu donma işlemine neden olduğunu gördüm fakat yukarıda anlattığım yöntem ile bu donma probleminden de kurtulabilirsiniz. bu donma problemini yaşayan forumdan 5 kişinin dvd-rom'unu yukarıdaki yöntemle yaptım, çalıştılar. bu problemin lensle falan alakası yok. kesinlikle lensi değiştirmeyin.

- lens değiştirme işleminden sonra dvd-rom'u hala dvd seçen onlarca kişiyle karşılaştım. bilinçsiz birtakım insanların sözlerin kanarak lens değiştirmeyin. paranıza yazık.

- farklı FW'nin kesinlikle bir faydası yok bu probleme. düşük FW'lerde bu hatayı verme oranı daha düşük sadece. 2 saatte bir vermiyor da 3 saatte bir veriyor yani. boşuna FW ile vakit kaybetmeyin. zamanında 10'a yakın FW denemeiştim ve zerre kadar sonuç alamamıştım. bu sorunun FW ile alakası yok fakat düşük FW'de hata verme süresi daha uzun.

- bu problem 2 aylık konsolda da verebiliyor 2 yıllık konsolda da. bunun nedeni de, dediğim gibi debug mod u azizliği. çok sakat bir işlem olduğu için ne zaman zarar vereceği belli olmuyor.

- KESİNLİKLE lense, silmek maksadıyla mudahale etmeyin. lensin iki tarafında çok hassas teller var ve bu tellerin dışarıdan bir mudahale ile oynatılması sonucunda lens bozulabiliyor. bu durumda da gerçekten lens değiştirmek durumunda kalıyorsunuz malaesef. o teller çok hassas.

- benim çok param var, saçacak yer arıyorum diyorsanız yeni bir dvd-rom alın fakat bunun için de spoof işlemi gerekli. boşuna lense para vermeyin yani. zaten piyasada bol miktarda 2.el lens var. uzun süre kullanılmış bir dvd-rom'un lensini sıfır diye kullanabilirsiniz. o kadar dükkanla v.s konuştum, kimsenin yurtdışında sıfır lens getirdiği falan yok bence. hep kaçamak cevaplar verdiler.

ben üzerime düşeni yaptım ve sizi uyardım. gerisi size kalmış. isteyen lens alsın, isteyen dvd-rom, isteyen oyun seçiyor diye gidip yeni konsol alsın. eğer öyle bir şey yaparsanız o bozuk sandığınız (!) ürünlerinize talibim. yemeyenin malını yerler.

• Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Aldığım ilk konsolda MS28 dvd vardı ve donma problemi zamanla daha da büyüyerek konsolda değişik hatalara yol açtı. DVD değiştirmeyi, lens değiştirmeyi denedim sonuç başarızlık ! O haliyle elimden çıkardımda kurtuldum. (Hanım hala Elite o bozuk konsol gözüyle bakıyor ) Sonuç olarak benim cebimden o zaman sıfır konsol alacak kadar para çıktı tamir edeceğim diye..
  • kötüymüş... bi şey olursa lensini değiştirip kurtulurum diyordum, o kadar güvenmemeliymişim anladığım kadarıyla...

@kontendoo

paylaşımlarınız için teşekkürler... tabii ki herkese mesaj yoluyla cevap vermeye vaktiniz yetmez ama bizim de yapabilmemiz için bu yönteminizin uygulandığı bir video ya da resimli anlatım rica ediyoruz sizden... çok vaktinizi alacağını sanmıyorum. gerçekten yararlanan çok insan olacaktır, çünkü çok büyük bir ihtimalle uzun ya da kısa vadede hepimizin yaşayacağı bir sorun bu...
  • @kontendoo

bilgiler için saol...

@6TANE6 sana katılıyorum bunu herkesin yapabileceğini sanmıyorum ama resimli anlatım en azaından olsa deneme yanılma (boz,yap )
    yöntemi ile bişeyler yapabiliriz en azından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiréLord -- 23 Temmuz 2008; 13:07:21 >
  • benim iki yıllık makina geçenlerde 3 kırmızı hatası verdi ve tamir için platin elektroniğe gönderildi.Sağolsunlar bir günde üç kırmızı hatasını tamir edip aleti geri yolladılar ama şu anda COD4 ve Mass Effect haricinde hiçbir oyunu oynayamıyorum hep unplayeable disc hatası ile karşılaşıyorum halbuki daha önce bütün oyunları sorunsuz oynatıyordu.Sebep nedir çözüm için tavsiyesi olanlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: a.mert_alkan

benim iki yıllık makina geçenlerde 3 kırmızı hatası verdi ve tamir için platin elektroniğe gönderildi.Sağolsunlar bir günde üç kırmızı hatasını tamir edip aleti geri yolladılar ama şu anda COD4 ve Mass Effect haricinde hiçbir oyunu oynayamıyorum hep unplayeable disc hatası ile karşılaşıyorum halbuki daha önce bütün oyunları sorunsuz oynatıyordu.Sebep nedir çözüm için tavsiyesi olanlara şimdiden teşekkürler.

Aslında aynı durum bendede oldu. Konsol Atik Elektronik'e gitti geldi benim makina "dics unplayable" ile tanıştı. Ondan önce bu hata hiç olmamıştı. Hatta ben arayıp FW mi değiştirdiniz demiştim, onlarda lens bozulmuştur isterseniz gönderin değiştirelim demişlerdi.
  • bende eski fw vardı sonra enson çıkan fw yaptım sonra aynı şeyler benim başıma geldi kesinlikle son çıkan fwlerle ilgisi olsa gerek....
  • eğer gerçekten böyle bir sorun varsa çok saçma ben adamlara fw güncelleyin demedimki.Eskiye nasıl döneriz bir bilen varmı acaba.Koca konsol iki oyunu oynatıyor sadece yeni arcadeler gelene kadar idare etseydik bari.
  • arkadaşlar bunu malesef video ile anlatamam. dikkat ederseniz son attığım mesajı bile sabahın 5 : 30 unda attım. arada bir forumu dolaşırım. dün çok fazla kişinin bu hatadan muzdarip olduğunu görünce ve birçok üyenin "lens değiştir lens değiştir" gibi mesajlar attığını görünce adeta sigortam attı. bu nasıl bir mantaliedir anlamıyorum. o tavsiyeyi verenlerin tuzukuru zaten, adam gidecek 60 ytl lense bayılacak, olmazsa sanki parasını kendisi verecek. bu tip insanları her yerde görürürüz aslında. arabanın aküsü biter "silikon meme yapmıştır, zımparala geçer" der. arabanın tekeri patlar "silikon meme yapmıştır zımparala geçer" der. arabanın benzini bitmiştir "akü bitmiştir deşarj et geçer" der. var yani bu tür insanlar.

bu problemi nasıl giderdiğimi videoya çekmem pek bir şey ifade etmez arkadaşlar. bunun için "yabancı uyartım" işini gören bir devre yapmalısınız. yani elinize bir tornavida iki pense alarak tamir yapmıyorsunuz. bildiğiniz elektronik işlemleri yapmanız lazım. size herşeyi video ile anlatmaya kalksam, saatler sürer. devre yapmaktan bahsediyorum. ben 8 yıldır elektronik eğitimi alırım, ben bile devreyi yapmaktan üşendiğim için bahçeşehir üniversitesi'nin laboratuvarlarından faydalanıyorum. ben sadece size teorik bilgilerle anlatmaya çalıştım tamiri. sizin anlayacağınız türden anlatmam mümkün değil çünkü anlatamam. kimse de anlatamaz. elektronik işinden iyi anlayanınız varsa zaten mesajlarımdan bir şeyler kapmıştır.

ayrıca arkadaşlar şu son mesajları okuyunca içime bir kurt düştü desem yalan olmaz.

bu problem FW atıldıktan sonra oluşan bir problem genellikle fakat ilk FW atıldıktan sonra oluşur. yeni sonradan atılan FW'lerle oluşan bir problem değil. konsollarını bir dükkana gönderdikten sonra problem yaşayanlar buradan mesaj atarak bana belirtsinler. onlara özelden bir mesaj atarak bunun nedenini anlatacağım. burada anlatamam çünkü o dükkanlarda çalışan insanların günahını almak istemiyorum yok yere.

• doganreis,

senin probleminin aynısı, forumdan Airbase nickli arkadaşın başına geldi. konsolu yapana kadar canım çıkmıştı neyse ki konsolu yaptım sonunda fakat öyle kompleks bir problemi vardı ki. anlatması bile zaman alır. voltajların dengesiz seyretmesi desem en yüzeysel şekilde anlatmış olurum sanırım. çok nadir de olsa bazı konsollarda voltaj problemi oluyor. eğer dvd-rom'a fazla voltaj giderse dvd'yi çok feci bir şekilde çiziyor ve içinden garip sesler geliyor. eğer dvd-rom'a az voltaj giderse de istersen 500 lens, 100 dvd-rom değiştir... nafile. konsola mudahale etmen gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 23 Temmuz 2008; 16:51:31 >
  • Bu sorun bugün 1 yıllık xbox'ımın başınada geldi yaklaşık 1 aydır oyun oynamamıştım Mercenaries 2 çıkmış diye indirip yazdım hadi bismillah diye oturduk ama malesef Unplayable disc hatası verdi yükleme esnasında birkaçkez denedim olmadı birde diğer oyunları deniyim dedim 9 oyun denedim ikisi baştan Unplayable disc üçü oyuna girmeden Unplayable disc hatası verdi anlıcağın dördüde normal çalıştı halbuki bu 9 oyunuda bitirmiştim ve hepside verbatim şimdi lens bozuldu veya disk bozuldu desek 4 tanesi sorunsuz çalışıyor sizin yazdıklarınızıda okudum lensle ilgili değil demişsiniz sizde zaten ve başarılı olduğunuz bi yöntem bulmuşsunuz peki ben ne yapabilirim bu konuda acaba yardımcı olursanız sevinirim...
  • bende resim neden gözükmüyo ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: gaiden

bende resim neden gözükmüyo ya

arkadaşlar resimi gazi üniversitesi'nden almıştım fakat database lerinden kaldırmışlar sanırım.
  • valla aynı sorun bendede vardı bazı oyunları okumuyordu. 12x olan dvd rom u 5x e alınca gayet güzel okuyo okumadığı oyunları bile.ben anlamadım gittim bu işi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.