Şimdi Ara

Xbox 360'da Disk Sorunu Artıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xbox 360'ın PS3'e göre en zayıf olduğu konunun disk kapasitesi olduğu herhalde tartışmaya kapalı bir konu. Son zamanlarda da bazı geliştiriciler kapalı kapılar ardında artık Xbox 360'ın kullandığı çift katmanlı dvd'lerin yetersiz olduğu konusunu tartışıyorlar.

Son haftalarda Xbox 360'a çıkan oyunlara baktığımızda birden fazla diske sahip oyun artışlarındaki yükselmeyi buna kanıt olarak gösterebiliriz zaten... 9 GB kapasiteye sahip çift katmanlı DVD'ler, PS3'lerin kullandığı 25GB'dan 50GB'a kadar artabilen Blu-ray disklere oranla çok zayıf kalıyorlar.

Geliştiricilerden alınan bilgilere göre son zamanlarda multiplatform çıkan oyunların Xbox 360 versiyonlarındaki arasahne ve video içeriklerini 9 GB'lık diske sığdırmak için kalitesinden ödün verdiklerini duyuyoruz.

Capcom'un yakında çıkaracağı Lost Planet 2 için bu konuda yakındığı ortaya çıktı. İlk oyun tek bir diske sığarken, ikinci oyunun bir diske sığmadığı belirtiliyor. Oyunun hala 1 mi yoksa 2 mi Dvd olacağı Capcom kapıları ardında tartışılıyor.

Görünüşe göre teknoloji ve zaman ilerledikçe Xbox 360 için sona yaklaşılıyor, Microsoft bu konuda artık bir plan yapsa iyi olacak gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hook1903 -- 19 Şubat 2010; 16:48:19 >

• Benim görüşüm farklı, esasen kaç disk olursa olsun HDD ye atılabildikten sonra problem teşkil etmeyecektir. Bilakis PS3 de oyunların hdd ye tamamen install edilememesi dezavantaj, çünkü sürkeli bırt bırrrt bırt diye kafa sesi ve vınnnnnnn diye motor sesi duyuluyor. Keşke PS3de de HDD ye atılabilse oyunların tamamı.

Zaten MS in esas amacı disklerden kurtulmak gibi geliyor bana çünkü halihazırda Live üzerinden full sürüm oyunlar satın alınıp indirilebiliyor, yakın bir gelecekte oyunların tamamını oradan da satabilir. Gerçi bizim açımızdan hiç iyi olmayacaktır, sağolsun TürkTelekom.
  • --------------------------------------------------------------------------------

Benim görüşüm farklı, esasen kaç disk olursa olsun HDD ye atılabildikten sonra problem teşkil etmeyecektir. Bilakis PS3 de oyunların hdd ye tamamen install edilememesi dezavantaj, çünkü sürkeli bırt bırrrt bırt diye kafa sesi ve vınnnnnnn diye motor sesi duyuluyor. Keşke PS3de de HDD ye atılabilse oyunların tamamı.

tamamen katılıyorum. Xbox tan sonra sadece bu hususa inanılmnaz derecede şaşırıyorum zaten.250 Gb hard disk bir halta yaramıyor şuan için.
  • Gerçekten Ps3'te oyunların hddye atılamaması büyük saçmalık...
    Xbox'ta da disk sorunu falan olmaz git 5 dvd çıkar kim ne diyecek sanki.
  • görüşlerinizi bekliyorum
  • Olsun abi 3 DVD olsun, 4 DVD olsun; 14 DVD olsun. Ne olacak ki? Bir Blu-Ray kadar masraflı olamaz ya. Takar kurarız yani DVD'ler elimize mi yapışacak. 250 GB'a kadar destekliyor XBox. Gayet yeterlidir bence...

Bunun bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.
  • Aklın yolu bir zaten. Eskidendi çok diskli oyunların angaryası. Şimdi oyle değil. 10 disk bile olsa MS oyunun tamamı kurulduktan sonra tek yada 2 disk swap ile çalışmasını sağlayabilir.

Kaldı ki HDD ile oynamak daha hızlı, daha sessiz.

250 gb lik ps3 almıştım ilk ban dalgasından sonra. Yahu o ne ses, sürekli bırrt bırrt dırt dırt dıtdıt bıırt. Lens habire hareket halinde. Hemen telefon açtım Fateeh33 e, dedim Fatih bunda bir şey var galiba, değiştirelim. Sağolsun tamam abi dedi. Başka makina verdi, aha aynı.

Yani 250 gb hdd koy ama oyunları install edeme. Ama o zaman Blu Ray in HD DVD yi ezmesi için yapılan masraflar ne işe yarıyacak? Eğer Blu Ray medya yayılmaz ise ne işe yarar. Dönüp bakalım ps2 ye, ps2 de tüm oyunlar DVD miydi? Haıyr, bir kısmı CD idi. Ama şimdi bütün oyunlar Bluray e basılıyor. Medyanın yaygınlaşması için yapılan bir propaganda. Benim düşüncem geleceğin savaşı Disk Medya ile Download arasında olacak. Bit kadar micro sd lere 16 gb sığdırıyorlar artık. terrabytle lık hdd ler var. Onları doldurmak varken ne gerek var ki zarar görüp çöp olacak medyaları biriktirmeye. Ha HDD bozulmaz mı? Elbette bozulur ama bir oyunun download sürümünü aldıysan bilirsin yeni HDD ne de yükleyebileceğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 19 Şubat 2010; 19:45:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SethValore

Aklın yolu bir zaten. Eskidendi çok diskli oyunların angaryası. Şimdi oyle değil. 10 disk bile olsa MS oyunun tamamı kurulduktan sonra tek yada 2 disk swap ile çalışmasını sağlayabilir.

Kaldı ki HDD ile oynamak daha hızlı, daha sessiz.

250 gb lik ps3 almıştım ilk ban dalgasından sonra. Yahu o ne ses, sürekli bırrt bırrt dırt dırt dıtdıt bıırt. Lens habire hareket halinde. Hemen telefon açtım Fateeh33 e, dedim Fatih bunda bir şey var galiba, değiştirelim. Sağolsun tamam abi dedi. Başka makina verdi, aha aynı.

Yani 250 gb hdd koy ama oyunları install edeme. Ama o zaman Blu Ray in HD DVD yi ezmesi için yapılan masraflar ne işe yarıyacak? Eğer Blu Ray medya yayılmaz ise ne işe yarar. Dönüp bakalım ps2 ye, ps2 de tüm oyunlar DVD miydi? Haıyr, bir kısmı CD idi. Ama şimdi bütün oyunlar Bluray e basılıyor. Medyanın yaygınlaşması için yapılan bir propaganda. Benim düşüncem geleceğin savaşı Disk Medya ile Download arasında olacak. Bit kadar micro sd lere 16 gb sığdırıyorlar artık. terrabytle lık hdd ler var. Onları doldurmak varken ne gerek var ki zarar görüp çöp olacak medyaları biriktirmeye. Ha HDD bozulmaz mı? Elbette bozulur ama bir oyunun download sürümünü aldıysan bilirsin yeni HDD ne de yükleyebileceğini.

En doğru bakış açısı da zannedersem budur. Özellikle artık optik medyanın yavaş yavaş sonu geliyor. O yüzden Blu-Ray istediği kadar üstün olsun, neticede bölünebilir data HDD'de toplanıyor. Kimsenin "bunda fazla disk var, uğraşıp kuramam" diyeceğini sanmıyorum.

• cihazı alamadan arızaları çoğaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

cihazı alamadan arızaları çoğaldı

Haberi okudun mu? Sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

Haberi okudun mu? Sanmıyorum

"Görünüşe göre teknoloji ve zaman ilerledikçe Xbox 360 için sona yaklaşılıyor, Microsoft bu konuda artık bir plan yapsa iyi olacak gibi..."

bundan sonra o yorumu yazdım
  • quote:

hocam haberi okudun mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hook1903

quote:

hocam haberi okudun mu

okudum ben ne diyorum son cümleye bi yorum yazdım diye

• ama bsc editörleri bayağı abartmışlar bence arkadaşların dediği gibi hdd ye atmak varken kaç dvd olduğu önemli değil
  • blu-ray'in de dezavantajları var.

her şeyden önce blu-ray'in maliyeti yüksek olduğu için, oyun firmaları bundan olumsuz etkileniyor. mesela AC2 x360'da tek dvd'ye çıkıyor fakat ps3'de blu-ray'e çıkıyor. bu da doğal olarak, en azından medya konusunda daha maliyetli yapıyor oyunu. ps3'ün diğer bir dezavantajı da blu-ray sürücünün hızı. bu her ne kadar bir dezavantaj olarak gösterilmek istenmese de, bol bol teknik terimlerle üzeri örtülmeye çalışılsa da bariz bir dezavantaj. BR'nin en önemli dezavantajı ise sony'e olan maliyeti. bu konuda birkaç yazı okumanızı tavsiye ederim, neredeyse dreamcast'in cd teknolojisiyle düştüğü duruma düşeceklerdi.

ufak bir not ; blu-ray disklerde kullanılan bir madde ciddi oranda pahalılaştığı için, BR disklerin maliyeti de artacak. bu da ps3'ü ve ps3 kullanıcılarını olumsuz etkileyecek. ya oyunlara zam yapılacak, ya da firmalar zor durumda kalacak maliyet yüzünden. ama öbür yandan dl medyalar yavaş yavaş DVD5'lerin yerini almaya başladılar bile, yani yaygınlaştıkça fiyatı düşüyor. 3-4 sene daha rahat götürür bence. cd'li dönemleri düşünün. 1 cd'li oyunlardan 2 cd'li oyunlara geçiş öyle hızlı olmadı. hatta 2 cd'li oyunlar çoğunlukta olduğu zaman bile bol bol kaliteli 1 cd'li oyun da çıkıyordu. dvd'lerin yaygınlaşması, 4-5 cd'li oyunların çoğalmasından sonra oldu. mesela mgs2 çıktığında 4 ya da 5 cd'di yanılmıyorsam. ayrıca kopya oyun kullanıcılar için de büyük avantaj DL teknolojisi.

ayrıca harddiske oyun atıldıktan sonra ve dl ucuz olduktan sonra hiç problem olmaz hem konsol sahipleri için hem oyun yapımcıları için.

• toca race driver 5 cddi hey gidi hey sims 2 4cdydi

hdd ye atıyorum dvdleri hem gürültü yok hem dvd okuyucuyu yormuyor hemde performans artışı sağlıyor e o zaman sorun yok 250 gb hdd boşuna yapılmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

blu-ray'in de dezavantajları var.

her şeyden önce blu-ray'in maliyeti yüksek olduğu için, oyun firmaları bundan olumsuz etkileniyor. mesela AC2 x360'da tek dvd'ye çıkıyor fakat ps3'de blu-ray'e çıkıyor. bu da doğal olarak, en azından medya konusunda daha maliyetli yapıyor oyunu. ps3'ün diğer bir dezavantajı da blu-ray sürücünün hızı. bu her ne kadar bir dezavantaj olarak gösterilmek istenmese de, bol bol teknik terimlerle üzeri örtülmeye çalışılsa da bariz bir dezavantaj. BR'nin en önemli dezavantajı ise sony'e olan maliyeti. bu konuda birkaç yazı okumanızı tavsiye ederim, neredeyse dreamcast'in cd teknolojisiyle düştüğü duruma düşeceklerdi.

ufak bir not ; blu-ray disklerde kullanılan bir madde ciddi oranda pahalılaştığı için, BR disklerin maliyeti de artacak. bu da ps3'ü ve ps3 kullanıcılarını olumsuz etkileyecek. ya oyunlara zam yapılacak, ya da firmalar zor durumda kalacak maliyet yüzünden. ama öbür yandan dl medyalar yavaş yavaş DVD5'lerin yerini almaya başladılar bile, yani yaygınlaştıkça fiyatı düşüyor. 3-4 sene daha rahat götürür bence. cd'li dönemleri düşünün. 1 cd'li oyunlardan 2 cd'li oyunlara geçiş öyle hızlı olmadı. hatta 2 cd'li oyunlar çoğunlukta olduğu zaman bile bol bol kaliteli 1 cd'li oyun da çıkıyordu. dvd'lerin yaygınlaşması, 4-5 cd'li oyunların çoğalmasından sonra oldu. mesela mgs2 çıktığında 4 ya da 5 cd'di yanılmıyorsam. ayrıca kopya oyun kullanıcılar için de büyük avantaj DL teknolojisi.

ayrıca harddiske oyun atıldıktan sonra ve dl ucuz olduktan sonra hiç problem olmaz hem konsol sahipleri için hem oyun yapımcıları için.

Blu-Ray'in artık yeni nesil medya diski olduğunu herkes kabul ediyor. Blu-ray sürücüsü üretmenin maliyeti fazla, medyalarının değil. Blu-Ray'in müthiş bir hızda yayıldığını ve maliyetlerinin düştüğünü bilmeniz gerekiyor.

• blu ray filmlerin fiyatları düştü geçen aldım 30 tl ye.
  • medya boyutu sorun olursa microsoft yeni bir güncelleme ile bu olayı bitirir,oyunlar tammen hard diskten oynanırsa disk takılı olmadan sorun kalkacaktır medya boyutunun önemi kalmaz bu şekilde,işin içinden çıkılmaz bir hal alırsa microsoft bunu yapacaktır,bu şekilde hard disk satışlarıda artar
  • seth valore: bence senin ps 3ünde bi sorun var ps 3 en sessiz cihaz dostum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.