Şimdi Ara

X96 Max Kullanıcılar Kulubü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
19
Favori
41.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abyss_ati

İzledigin filimlerde muhakkak çoklu dil seçenekleri vardır.

İzlerken sesi sadece dts veya ac3 olan bir seçenekle izlemeyide denermisin.yoksa,mpc x64 te izlerken sesi tamamen kapatarakta deneyebilirsin.altyazi yok seçeneği gibi,ses yok seçeneği seçerek yani.bi fark olucakmi bak bakalım.

Alıntıları Göster
    çoklu dil seçeneği yok, sadece ingilizce 7.1 ve 5.1 seçenekleri var (remux olduğu için). Onlardan da sürekli 5.1'i seçerek oynatmayı deniyorum. MPC'de veya PowerDVD'de ses kapatma özelliği göremedim, o yüzden onlarda deneyemedim. VLC Player'da var ses kapatma onda denedim sonuç aynı.

oynatmak istediğim dosyanın birinin özellikleri:

General
    Unique ID : 303868207994552178883158204679278898082 (0xE49AE35A06047E1662A52EB22F652BA2)
    Complete name : D:\filmler\izlenmeyenler\4k\Earth.One.Amazing.Day.2017.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR\Earth.One.Amazing.Day.2017.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR.mkv
    Format : Matroska
    Format version : Version 4 / Version 2
    File size : 43.5 GiB
    Duration : 1 h 33 min
    Overall bit rate mode : Variable
    Overall bit rate : 66.4 Mb/s
    Movie name : Earth: One Amazing Day 4K
    Encoded date : UTC 2018-01-29 19:37:20
    Writing application : mkvmerge v20.0.0 ('I Am The Sun') 64-bit
    Writing library : libebml v1.3.5 + libmatroska v1.4.8

Video
    ID : 1
    Format : HEVC
    Format/Info : High Efficiency Video Coding
    Commercial name : HDR10
    Format profile : Main 10@L5.1@High
    Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
    Bit rate : 59.6 Mb/s
    Width : 3 840 pixels
    Height : 2 160 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 24.000 FPS
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
    Bit depth : 10 bits
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.299
    Stream size : 39.0 GiB (90%)
    Default : Yes
    Forced : No
    Color range : Limited
    Color primaries : BT.2020
    Transfer characteristics : PQ
    Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
    Mastering display color pri : Display P3
    Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 1000 cd/m2
    Maximum Content Light Level : 1000 cd/m2
    Maximum Frame-Average Light : 217 cd/m2

Audio #1
    ID : 2
    Format : TrueHD
    Format profile : TrueHD+Atmos / TrueHD
    Codec ID : A_TRUEHD
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 6 085 kb/s
    Maximum bit rate : 9 063 kb/s
    Channel(s) : 8 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 kHz
    Frame rate : 1 200.000 FPS (40 SPF)
    Compression mode : Lossless
    Stream size : 3.98 GiB (9%)
    Title : TrueHD Atmos 7.1
    Language : English
    Default : Yes
    Number of dynamic objects : 15
    Bed channel count : 1 channel
    Bed channel configuration : LFE

Audio #2
    ID : 3
    Format : AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    Commercial name : Dolby Digital
    Codec ID : A_AC3
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 640 kb/s
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 kHz
    Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
    Bit depth : 16 bits
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 429 MiB (1%)
    Title : AC3 5.1-EX
    Service kind : Complete Main
    Default : No

Text #1
    ID : 4
    Format : PGS
    Codec ID : S_HDMV/PGS
    Codec ID/Info : Picture based subtitle format used on BDs/HD-DVDs
    Duration : 1 h 27 min
    Bit rate : 24.6 kb/s
    Count of elements : 1182
    Stream size : 15.4 MiB (0%)
    Title : English (SDH)

Text #2
    ID : 5
    Duration : 1 h 28 min
    Bit rate : 14.6 kb/s
    Count of elements : 904
    Stream size : 9.29 MiB (0%)
    Title : Chinese (Mandarin Simplified)
    Language : Chinese

Text #3
    ID : 6
    Bit rate : 22.2 kb/s
    Count of elements : 906
    Stream size : 14.1 MiB (0%)
    Title : Spanish (Latin American)
    Language : Spanish

Text #4
    ID : 7
    Bit rate : 22.1 kb/s
    Count of elements : 906
    Stream size : 14.0 MiB (0%)
    Title : French
    Language : French

Menu
    00:00:00.000 : en:Chapter 01
    00:08:41.500 : en:Chapter 02
    00:16:49.958 : en:Chapter 03
    00:22:36.375 : en:Chapter 04
    00:29:06.417 : en:Chapter 05
    00:33:43.583 : en:Chapter 06
    00:36:21.125 : en:Chapter 07
    00:43:47.333 : en:Chapter 08
    00:47:47.500 : en:Chapter 09
    00:51:54.958 : en:Chapter 10
    00:57:49.708 : en:Chapter 11
    01:02:39.125 : en:Chapter 12
    01:06:01.958 : en:Chapter 13
    01:12:09.333 : en:Chapter 14
    01:16:30.208 : en:Chapter 15
    01:22:03.167 : en:Chapter 16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schumi42 -- 10 Aralık 2018; 9:5:31 >

• sgkhn01 kullanıcısına yanıt
    Sadece 1 cihaza mı 60 TL çıktı..

Satıcı kaç Usd göstermiş. Bir de gümrük sizden ekran görüntüsü vs istedi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bireysel.emeklilik B kullanıcısına yanıt
    Artık satın alan ile irtibata bile geçmeden paketi açıp bakıyorlar, marka ve modele göre vergisini tespit ediyorlar. Son iki kargoma da vergi bu şekilde kesildi.

Ptt kargo görevlisine ödüyorsunuz.

• schumi42 S kullanıcısına yanıt
    dostum merhaba.kotam dolduğu için bahsettiğin filimleri indiremedim,hepsi maşallah 50 gb bunun yerine 6 adet sample indirdim,indirdiğim samplelerden 3 tanesinin videosunu çekip youtube'ye attım.link altta vericem.dijital kameramda bir sorun olduğu için,video çekimini mi 6 telefonla yaptım,artık idare et
    pc özelliklerimi tekrar yazıyorum; İ5-3570 nvidia 1050 ti 8GB ram.sistemde sadece k-lite standart yüklü.hiçbir ayar vs birşey yapmadım,yüklendiği gibi.video'da işlemci özellikleri
    cpu-gpu kullanımı,sıcaklıklar vs herşeyi görebilirsin.extra olarak belirtiyim,video oynatımı sırasında cpu-gpu kullanımı %25-50 arasında...
    sample dosyalardan biri 2K,diğer ikisi 4K.hepsi HEVC 8-10 bit,60 fps ve yaklaşık 60 mbps bitrate değerlerinde (senin izleyemediğin videolarla aynı,hatta daha yüksek)
    hepsinin oynatımı sırasında hiçbir problem,duraklama,donma,akıcılık yavaşlaması vs vs vs birşey olmadı.çatır çatır oynattı.pc'yide hiç zorlamadı
    ayrıca video'da sende dikkat et,oynatım sırasında mpc playerda altta,oynatılıyor yanında H/W ibaresini görüceksin.yani HARDWARE

• quote:

dostum merhaba.kotam dolduğu için bahsettiğin filimleri indiremedim,hepsi maşallah 50 gb bunun yerine 6 adet sample indirdim,indirdiğim samplelerden 3 tanesinin videosunu çekip youtube'ye attım.link altta vericem.dijital kameramda bir sorun olduğu için,video çekimini mi 6 telefonla yaptım,artık idare et
    pc özelliklerimi tekrar yazıyorum; İ5-3570 nvidia 1050 ti 8GB ram.sistemde sadece k-lite standart yüklü.hiçbir ayar vs birşey yapmadım,yüklendiği gibi.video'da işlemci özellikleri
    cpu-gpu kullanımı,sıcaklıklar vs herşeyi görebilirsin.extra olarak belirtiyim,video oynatımı sırasında cpu-gpu kullanımı %25-50 arasında...
    sample dosyalardan biri 2K,diğer ikisi 4K.hepsi HEVC 8-10 bit,60 fps ve yaklaşık 60 mbps bitrate değerlerinde (senin izleyemediğin videolarla aynı,hatta daha yüksek)
    hepsinin oynatımı sırasında hiçbir problem,duraklama,donma,akıcılık yavaşlaması vs vs vs birşey olmadı.çatır çatır oynattı.pc'yide hiç zorlamadı
    ayrıca video'da sende dikkat et,oynatım sırasında mpc playerda altta,oynatılıyor yanında H/W ibaresini görüceksin.yani HARDWARE

https://youtu.be/J9hdi0PX_0g
    dostum eyvallah emek vermiş uğraşmışsın. Tam da benim demek istediğim şey ile ilgili zaten sıkıntı senin de gösterdiğin üzere. Benim bilgisayarda MPC'de oynatılırken yazılımsal çözücü diyor çünkü benim işlemcim ve ekran kartım HEVC 10-bit hardware çözmeyi desteklemiyor. Intel HEVC 10-bit hardware decode işlemini 6. nesil işlemcilerden sonra, Nividia ise 9xx serisi ekran kartlarından sonra destekliyor. Bende ikisi de yok. Senin bunu çözebiliyor olman 1050ti ekran kartından kaynaklanıyor. Senin PC zorlanmaz çünkü ekran kartı işlemciden yükü komple alıyor. Yani mesele benim işlemci ya da ekran kartının zayıf olması değil, HEVC decode için içinde ayrıca bir bölüm barındırmamasından, yani desteklememesinden kaynaklanıyor. Yinde de yapabileceğim ekstra bişey varsa bildiğin yaparım tabi.

senin ekran kartı 860m değilmi?ben bu sistemde geçen yıl 650ti kullanıyordum,ondada rahatlıkla izliyordum.zaten netten genelde x265-10 bit filim indirip izlerim.işlemcim 3.nesil,ekran kartı 6 serisi,gene böyle izliyordum yani.anlatmaya çalıştığım bu,senin işlemci 4.nesil,ekran kartı 8 serisi,seninde rahatlıkla izlemen lazım...
    650 ti yi satmamış olsaydım,takar sisteme denerdim lakin elimde yok.ama iyi hatırlıyorum o 80-90 mbps bugsy bunny mi ne 4k samplesi vardı,onu bile oynatıyordu ama çok kasılmıştı bir tek o demoda....
    birde laptop ta ssd mi var,hdd mi ?sendeki oynatım sırasında kasılmamı,donmamı,fps düşmesi gibi birşeymi tam olarak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 10 Aralık 2018; 17:57:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bireysel.emeklilik

Sadece 1 cihaza mı 60 TL çıktı..

Satıcı kaç Usd göstermiş. Bir de gümrük sizden ekran görüntüsü vs istedi mi?
    Evet öncesinde belge istediler ekran görüntüsü attım 54 usd ye almıştım.

• birde şimdi düşünürken birşey aklıma geldi.yiğenimde asus laptop var.i7 işlemci-960m ekran kartlı yanlış hatırlamıyorsam.4k demo izlerken kasıyordu,hemde öyle aman aman demolar değildi.nasıl kasar çok saçma diye arastırırken,birşey farkettim laptop'ta.laptop video izletirken ,masaüstündeyken,foto görüntülerken,yani 2d yapıtığın her işlemde işlemcinin dahili grafik birimi olan intel Hd grafik kartını kullanıyordu.sadece oyun açtığında 960m'yi kullanmaya başlıyordu.ayarlar,bios felan heryeri kurcaladım,aramadığım yer kalmadı,bununla ilgili bir ayar bulamadım.en sonunda asus'la iletişime geçtim,durumu anlattım "kardeşim ben intel hd grafik arabirimini kullanmak istemiyorum,nvidia grafik birimini kullanıcam,neden bu intel hd'yi kapatamıyorum"
    bana verdikleri cevap "laptop pil ömrü için,3d hariç her türlü kullanımda intel HD kullanılır,sadece 3d kullanımda otomatik olarak nvidia gpu'su kullanılır.bununla ilgili bir ayar malesef yok."...
    sendede böyle birşey olmasın ?

• quote:

senin ekran kartı 860m değilmi?ben bu sistemde geçen yıl 650ti kullanıyordum,ondada rahatlıkla izliyordum.zaten netten genelde x265-10 bit filim indirip izlerim.işlemcim 3.nesil,ekran kartı 6 serisi,gene böyle izliyordum yani.anlatmaya çalıştığım bu,senin işlemci 4.nesil,ekran kartı 8 serisi,seninde rahatlıkla izlemen lazım...
    650 ti yi satmamış olsaydım,takar sisteme denerdim lakin elimde yok.ama iyi hatırlıyorum o 80-90 mbps bugsy bunny mi ne 4k samplesi vardı,onu bile oynatıyordu ama çok kasılmıştı bir tek o demoda....
    birde laptop ta ssd mi var,hdd mi ?sendeki oynatım sırasında kasılmamı,donmamı,fps düşmesi gibi birşeymi tam olarak nedir?
    ekran kartı 860m, doğru.yani senin bu dediklerine göre bende yanlış olan birşey var ama ne. SSD var laptopta. Benim filmler USB3.0'dan bağlanan hard diskin içinde, ama sorun onunla ilgili değil. Kendi SSD'sine kopyaladığım zamanda aynı sıkıntı oluyor. linkte bir video paylaştım bende olan durumla ilgili. bakabilirsen sevinirim.

schumi421youtube
    10 Aralık 2018
    https://youtu.be/hh0OFv_smL4

Ewet izledim.sanki işlemci,celeron,pentium gibi biseymiste,yetmiyor gibi...

Usb 3.0 sorun olmaz,ssd de varsa zaten hiç sorun olmaz.o zaman hdd kaynaklı da değil bu durum...

Şimdi dediğin gibi olsada,yani işlemci-gpu hevc hardware desteği olmasada, sonuçta software olarak oynatamiycak yeterlilikte değil.kaldiki hardware destekleriyle ilgili çok araştırmam yok,bu destek ne için, oynatım içinmi yoksa video encoder içinmi bilmiyorum.ama ortada bir gerçek var, dediğim gibi benim hevc desteksiz pc kombinasyonumla izlenebiliyorsa,sadece software olarak sorun olmuyorsa,o zaman senin laptopla ilgili biryerde birşeyi atliyoruz...

Şuan için bana en mantıklı gelen, dediğim gibi video oynatirken intel grafiği kullanıyor olabileceği...

Hangi ekran gpu sunun kullanıldığını önce çözelim,ona göre diğer ihtimallere geçeriz...

En Nvidia sürücülerini yükle ve nvidia ayarlarina gir.orda video oynatım ayarları var,bir kurcala bakalım,video adaptör seçimi vs gibi ayarlar varmı...
    Not: şu kaynağa bir göz at,yazana göre senin ekran kartında hevc desteği var.
    https://forums.geforce.com/default/topic/981372/geforce-basics/which-gpus-support-hevc-a-k-a-h-265-/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 10 Aralık 2018; 21:17:36 >

• arkadaslar burasi pc icinmi yoksa x96 max icinmi anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: mevlut01

arkadaslar burasi pc icinmi yoksa x96 max icinmi anlamadim
    sana diyecek bişeyim yok, daha forumda 3. mesajın.
  • quote:

Ewet izledim.sanki işlemci,celeron,pentium gibi biseymiste,yetmiyor gibi...

Usb 3.0 sorun olmaz,ssd de varsa zaten hiç sorun olmaz.o zaman hdd kaynaklı da değil bu durum...

Şimdi dediğin gibi olsada,yani işlemci-gpu hevc hardware desteği olmasada, sonuçta software olarak oynatamiycak yeterlilikte değil.kaldiki hardware destekleriyle ilgili çok araştırmam yok,bu destek ne için, oynatım içinmi yoksa video encoder içinmi bilmiyorum.ama ortada bir gerçek var, dediğim gibi benim hevc desteksiz pc kombinasyonumla izlenebiliyorsa,sadece software olarak sorun olmuyorsa,o zaman senin laptopla ilgili biryerde birşeyi atliyoruz...

Şuan için bana en mantıklı gelen, dediğim gibi video oynatirken intel grafiği kullanıyor olabileceği...

Hangi ekran gpu sunun kullanıldığını önce çözelim,ona göre diğer ihtimallere geçeriz...

En Nvidia sürücülerini yükle ve nvidia ayarlarina gir.orda video oynatım ayarları var,bir kurcala bakalım,video adaptör seçimi vs gibi ayarlar varmı...
    Not: şu kaynağa bir göz at,yazana göre senin ekran kartında hevc desteği var.
    https://forums.geforce.com/default/topic/981372/geforce-basics/which-gpus-support-hevc-a-k-a-h-265-/
    Codec Pack'de çözücü olarak Nvidia Cuvid seçtiğim zaman Nvidia'yı da kullanıyor. Zaten videoda da görebilirsin bunu, yarı intel yarı nvidia gibi kullanım. Linkini inceledim, benim dediğim şeyi söylüyor o da. Benim ki E serisi bir ekran kartı, 4k H264 destekliyor ve hibrid olarak (software ve hardware karışık) H.265 destekliyor. Yani "Introduced dedicated HEVC Main (8-bit) & Main 10 (10-bit) and VP9 hardware decoding video decoding up to 4096 × 2304 pixels resolution." burada bahsettiği gibi bir "dedicated decoder" yapısı yok. Yani mesele yeterlilik değil de bu dedicated decodere sahip olmak. Bende en yeni sürücüler yüklü zaten. Sorun bir türlü çözülemiyor, olmazsa en sonunda format atacam belik öyle bir sıkıntı vardır arka planda bilemediğimiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: schumi42

Codec Pack'de çözücü olarak Nvidia Cuvid seçtiğim zaman Nvidia'yı da kullanıyor. Zaten videoda da görebilirsin bunu, yarı intel yarı nvidia gibi kullanım. Linkini inceledim, benim dediğim şeyi söylüyor o da. Benim ki E serisi bir ekran kartı, 4k H264 destekliyor ve hibrid olarak (software ve hardware karışık) H.265 destekliyor. Yani "Introduced dedicated HEVC Main (8-bit) & Main 10 (10-bit) and VP9 hardware decoding video decoding up to 4096 × 2304 pixels resolution." burada bahsettiği gibi bir "dedicated decoder" yapısı yok. Yani mesele yeterlilik değil de bu dedicated decodere sahip olmak. Bende en yeni sürücüler yüklü zaten. Sorun bir türlü çözülemiyor, olmazsa en sonunda format atacam belik öyle bir sıkıntı vardır arka planda bilemediğimiz.

Alıntıları Göster
    Bir kullanicida windows 7 den windows 10 a geçince rahat izlemeye başladığını söylemiş,sen hangi işletim sistemindesin? Lav kodec ayarindan ,hardware decoder ayarını DXVA2 yapmayi denemissindir sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 10 Aralık 2018; 22:6:40 >

• merhaba x96 kullanan arkadaşlar,
    beelink mini 4 64 ile bunun arasında kaldım, diğer bölüme de yazdım.
    onda sesli kontrol var ve diğer özellikler hemen hemen aynı,
    henüz sayfa ve kullanan az ama artık testleriniz epey yerleşmiştir.
    ısınma kasma donma adaptör sorunu,
    free-full- modlu hemen her tür apk yüklemesi nasıldır,
    alıp satmak değil kullanmak istediğimden iki ürün arasında kaldım
    diğer ürün destek ve alıp kullanan araştırma bulamadım.
    incelediğim kadarı ile ses kontrol harici diğer durumlar iyi gibi

hedef ne
    birçok oyunu da kurup oynayabilme yukarıda yazdığım sorunlar olmadan sıkıntısız kullanmak
    öneriniz artı eksi olarak varsa belirtirseniz memnun olurum

teşekkürler
  • quote:

Bir kullanicida windows 7 den windows 10 a geçince rahat izlemeye başladığını söylemiş,sen hangi işletim sistemindesin? Lav kodec ayarindan ,hardware decoder ayarını DXVA2 yapmayi denemissindir sanırım...

Alıntıları Göster
    LAV codecteki bütün ayarları denedim :D işletim sistemi win10 pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: BILGILI

merhaba x96 kullanan arkadaşlar,

hedef ne
    birçok oyunu da kurup oynayabilme yukarıda yazdığım sorunlar olmadan sıkıntısız kullanmak

teşekkürler
    ne kadar süren var bilmiyorum ama ben sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Gelince buraya yazcam ayrıntılı testleri. Ben de kullanmak için aldım. Sesli arama hiç önemli değildi benim için onun yerine optik çıkış istiyordum. O yüzden bunu seçtim. Sanırım uygulamalar konusunda birisi yazmıştı, ısınma takılma hiç bir sorun yaşamıyorum diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: BILGILI

merhaba x96 kullanan arkadaşlar,

hedef ne

teşekkürler
    Ben ısınma kasma donma sorunu yaşamadım. Apk yüklemede de herhangi bir problem yok.
    Cihazın tek eksiği Netflix'i SD göstermesi, o da benim için sorun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazzaro

Ben ısınma kasma donma sorunu yaşamadım. Apk yüklemede de herhangi bir problem yok.
    Cihazın tek eksiği Netflix'i SD göstermesi, o da benim için sorun değil.

Alıntıları Göster
    diğer konuda da çok meselesi oluyor bu Netflix'in. Ülkemizde gerçekten bu kadar kullanılan, bu kadar popüler birşey mi bu Netflix. Ayda 40 TL verip izliyor mu gerçekten insanlar? Netflix olsa ne olur olmasa ne olur, ya da 4k olsa ne olur olmasa ne olur. Soran herkesin evinde 4k TV varmı ki acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: schumi42

diğer konuda da çok meselesi oluyor bu Netflix'in. Ülkemizde gerçekten bu kadar kullanılan, bu kadar popüler birşey mi bu Netflix. Ayda 40 TL verip izliyor mu gerçekten insanlar? Netflix olsa ne olur olmasa ne olur, ya da 4k olsa ne olur olmasa ne olur. Soran herkesin evinde 4k TV varmı ki acaba?

Alıntıları Göster
    Bunu ben de merak ediyorum.

Bir filmi Netflix üzerinden 4K çözünürlükle kesintisiz donmasız izlemek için en az 50 Mbit/sn internet hızınız olması lazım. Ayrıca hiç kota derdinizin olmaması lazım. Üstüne tabii bir de 4K panel lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.