< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reiskonen -- 4 Mayıs 2018; 22:54:48 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reiskonen -- 4 Mayıs 2018; 22:54:48 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Eylül 2018; 21:13:10 > |
2023 Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150HP Prestige DSG
Sony 65XF9005 |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Eylül 2018; 11:17:32 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Eylül 2018; 13:17:33 > |
2023 Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150HP Prestige DSG
Sony 65XF9005 |
|
|
hocam bu düzgeçiş desteği düz x96lar da da oluyor mu? x96maxplus almaya gerek var mı? |
KODI player kullanımına göre konuşuyorum; İkisinde de düz geçiş desteği var, fakat ben daha istikrarlı ve hızlı çalışan x96 max plus tavsiye ediyorum. Cihazda ki donanım desteklediği için, Android 9.0 ve KODI son sürüm düz geçiş desteğini de en iyi şekilde destekliyor. Olaya sadece düz geçiş desteği olarak bakma, x265 10bit kodlanmış videoları da en iyi şekilde oynatıyor. Ve hızlı bir cihaz. Ayrıca artık youtube 1080p olarak ve çok akıcı olarak seyrediliyor. Ben artık x96 kullanmıyorum, x96 max plus ayarında T95Q tv box kullanıyorum, arada ki tek fark t95q s905x2 işlemci, x96 max plus ise s905x3 işlemci kullanıyor, her ikisi de iyi işlemciler, s905x3 en yeni işlemci. Tabii şu anda tv box alacak olsaydım, x96 max plus veya muadili bir tv box alırdım. Ancak t95q dan memnunum. Ben ses aktarımında hdmi üzerinden düz geçiş desteğini kullanmıyorum, 5.1 ses sistemim için tv box ın optik çıkışını kullanıyorum. Deneyimlerime göre en iyisi spdif de denilen optik çıkış, işlemciye yükü daha az, işlemci yapması gereken asıl işine daha iyi odaklanıyor. Özet olarak; video oynatma performansın da donanımın tek başına iyi olması yetmiyor, donanım + android sürümü + Kodi player bu üçünün birbiriyle uyumu önemlidir. Son tecrübelerime göre şu anda tv box larda en iyi birliktelik şu şekilde: işlemci: s905x2 veya s905x3 olmalı, veya muadili. işletim sistemi: Android 9.0 olmalı, Video oynatıcı: Kodi son sürüm olmalı. örnek: T95Q, X96 max plus Şu anda kullandığım T95Q' nun önce den kullandığım X96 ya göre en iyi artıları: Daha az ısınıyor (Kodi > ayarlar > donanım dan baktığımda yük altında yani video oynatırken 67 C yi geçmiyor), dolayısıyla altına soğutucu koymanıza gerek yok. Daha az ısınması yeni s905x2 işlemcisinin başarısı. Ve en sonunda nihayet, hem Android 9.0 hem de Kodi player menülerinde artık çıkış çözünürlüğü görebiliyoruz, tv niz veya proj. unuzun çözünürlüğü neyse cihaz çıkış çözünürlüğünü ona göre ayarlayıp gösteriyor. Android 8.0 ve öncesi işletim sistemleri olan tv boxlarda çıkış çözünürlüğü 720p mi 1080p mi anlayamıyorduk. Daha hızlı işlemci, bunun sonucu olarak daha hızlı menü geçişleri, daha istikrarlı video seyri. Android 9.0 menüsünde ki Youtube da artık 1080p video oynatabiliyoruz, hem de teklemeden, ayrıca youtube menü geçişleri çok hızlı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Ekim 2020; 12:59:10 > |
Hocam iyi akşamlar, Televizyonumda android olmadığı için bir tv box almayı düşünüyorum ve bunun yanında 5.1 ya da 7.1 ses sistemi de alacağım. Stremio veya Netflix gibi uygulamalar üzerinden film izlemeyi düşünüyorum bunun için hangi tv boxı almamı önerirsiniz? (Mi box dışındaki TV boxlar 540p gösteriyor sanırım) Ses sistemi de alacağım için ses dosyalarını da çözümlemesi gerekli sanırım bunun için TV boxin ses çıkışı olması gerekli midir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam daha önce anlattığım gibi, istediğiniz kriterlere göre tavsiye edebileceğim cihazlar; T95Q veya X96 max plus. 1080p, 4K görüntü destekleri, 5.1, 7.1 dijital ses çıkışı desteği hepsi var. Tv box lar 5,1 veya 7.1 dijital sesi çözmez, çözmesi için (decode işlemi için) ses sistemine gönderir. Bunun için tv box ların çoğunda dijital ses çıkışı (optik veya koaksiyel dijital çıkış) vardır. Olmayanlarda ise HDMI üzerinden görüntü ve ses aynı anda gönderilir. Dijital Sesleri çözen 5.1 veya 7.1 ses sistemi kurmanız için 2 yöntem var: Yöntem 1: Pahalı olan profesyonel yöntemdir; Bir Anfi (AVR alıcısı) alırsın, çözücüsü olmayan 5.1 veya 7.1 hoparlörler alırsın, hoparlörleri amfiye takarsın, Tv BOx' ı amfiye optik çıkış ve HDMI ile bağlarsın (burada ses için optik bağlantı opsiyoneldir, istersen yalnızca hdmi üzerinden de sesi hoparlörlere gönderebilirsin). Bu durumda, tv box' ın hdmi veya optik çıkışından gelen dijital ham sesi amfi çözer (stereo, 5.1 ses, 7.1 ses, Dts, Dolby Digital, Dolby Atmos gibi) ve sesi hoparlörlere verir. Amfi aynı zamanda görüntüyü de TV ye aktarır. Amfi (AVR alıcısı) burada ses çözücü bir cihaz olmasının yanı sıra, aynı zamanda görüntü ve sesi yöneten pilot gibidir, ayrıca hdmi switch almaya gerek yoktur, kumandasıyla cihazdan cihaza (uydu alıcısı, tv box gibi) kolayca geçiş yaparsın. Yöntem 2 : Ekonomik olan yöntem; Örnek: benim gibi, Logitech Z906 5.1 gibi içinde decode (çözücü) özelliği olan bir 5.1 hoparlör seti satın alırsın, tv box' a optik veya koaksiyel çıkışla bağlarsın, iş biter. Burada sesi çözen Z906 dır. Tv box ın ses çıkışı yoksa, ham sesi düz geçiş yöntemiyle HDMI üzerinden görüntüyle birlikte ses sistemine göndermek zorundasın. Bu durumda, ses sisteminin HDMI girişi olması gerekiyor ve HDMI üzerinden gelen sesi çözme yeteneği olması gerekiyor (Bir çok Tv nin ses sistemi bunu yapabiliyor, eğer 5.1 ses sisteminiz varsa hdmi girişi olması gerekiyor). HDMI üzerinden ses gönderimi ve bu sesin çözülmesi her zaman güllük gülistanlık yürümüyor, bu yüzden ben her zaman alacağım tv box ta mutlaka optik veya koaksiyal dijital ses çıkışı olmasını isterim. HDMI üzerinden gönderilen ses de sorun çıkarsa Optik çıkış benim her zaman yedek planımdır. Mesela Benim kullandığım Z906 ses sistemimin HDMI girişi yok, yalnızca spdif optik ve spdif koaksiyel giriş var, eğer tv box ımın optik ses çıkışı olmasaydı ses sistemimi kullanamazdım. Diğer ayrıntıları zaten daha önceden bahsettim. Bunlar benim tanıdığım tv box cihazları, tanımadıklarım konusunda konuşmak istemem. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 10 Kasım 2020; 13:49:51 > |
Sen öldüğün gün bende öldüm canım anneannem...
|
merhabalar, sorunumun tam üstünde güzel bir yazı yazmışsınız. t95q cihazımız var. 1 aydır hdmi üzerinden ses bozuk çıkıyor. bizde tvboxın av çıkışından görüntü ve ses almak istedik,bunun için tvbox a 3.5mm aux çıkışıda tv ye scart olacak şekilde kablo aldık ama ne görüntü ne ses alabildik. sizce neden olmadı bu? ayrıca tvbox a bluetoth kulaklık bağladığımda sesi sorunsuz alabiliyorum. aklıma bluetooth hoparlör de geldi ama ben kablolu olsun istedim, her defasında bluetooth ile uğraşmak istemedim |
Sen öldüğün gün bende öldüm canım anneannem...
|
kabloları yeni aldım aux-to scart ve aux-to rgb kablolarını yeni aldım, ikiside olmayınca desteklemediğini düşündüm. gerçi kabloları almadan bir kaç stieden farklı yorumları okudum neredeyse kimse verim alamamış bu tarz bağlantılardan. |
İyi günler forumdaşlar. Ben de iptv üçün bu x96 mini smart box cihazından yararlanıyorum amma engelli birisi olduğum üçün kumandasından yararlanamıyorum bu yüzden bana uyku modundan çıkartmak için tuş deyil de touchpade dokunduğumda çalışan bir touchpad lazımdır ve buldumda amma bulduğum bu ürünün x96 mini smart box da çalışması üçün bluetooth özelliyi gerekiyor amma malesev x96 mini de bluetooth aygıtı yok. Şimdi benim BU TOUCHPADİ x96 mini de kullana bilmem için bir yol, çare öneriniz varmı? DEANB Şarjlı Touchpad Kablosuz Bluetooth Titanyum Katlanabilir Dokunmatik Klavye Tablet - Telefon - Fiyatı, Yorumları https://www.trendyol.com/deanb/sarjli-touchpad-kablosuz-bluetooth-titanyum-katlanabilir-dokunmatik-klavye-tablet-telefon-p-880746728?adjust_t=ei1zb4_q4nmai&utm_source=email&utm_medium=free&utm_campaign=TY_QA_Product_Answered&adjust_adgroup=all&adjust_campaign=TY_QA_Product_Answered&adjust_creative=TY_QA_Product_Answered&adjust_tracker_limit=999999999< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaur. -- 21 Ağustos 2025; 16:45:42 > |