Şimdi Ara

X470 seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Ryzen altyapılı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bileşenleri az çok netleştirdim ancak Ram ve Anakart konusunda hangisini özellikle seçmem gerektiği konusunda karar veremedim.

    Normalde anakarta çok para vermek istemiyorum ancak gerek ses kartı, gerek diğer bileşenleri çok daha uzun ömürlü ve kaliteli olmasını istediğim için sanırım belirlediğim limitlerin üstüne çıkacağım. Evim gereği Wi-Fi olamasını özellikle istiyorum. Şunlar kafama takılan modeller, bunlar hakkında hangini neden tercih etmem gerektiğini belirtebilirseniz bende tecrübe edinmiş olurum. Modeli kararlaştırdıktan sonra TR veya yurtdışı alternatiflerini değerlendireceğim.

    https://www.amazon.com/gp/product/B07CBL66TK/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1
    https://www.amazon.com/MSI-Performance-X470-Motherboard-PRO/dp/B07BYY16V7/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1539114150&sr=8-1&keywords=msi+gaming+pro+carbon+x470
    https://www.amazon.com/ASROCK-X470-Chip-Motherboard-X470-Taichi-Ultimate/dp/B07C1Z3VPR/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1539114162&sr=8-3&keywords=asrock+x470

    İlk etapta aslında Gigabyte düşünüyordum F/P olarak, sonra Msi övülmüş biraz ona yönelmiştim ama bugünde Taichi'yi görünce her yönden tutuldum. Newegg'de 200$ ayrıca ve şuan teknobiyotikte 1850 TL. Bu kadar çıkmayı kesinlikle istemiyorum ama almışken çok uzun süre kullanan biri olarak buna yönelsem mi diye de düşünmüyor değilim :) Önerilerinize açığım.

    Bir de yeri gelmişken, 2700x için sıvı soğutma olarak bunu almak mantıklı mı veya stok fan kalsa yeterli olur mu? Ses ve performans açısından hangisi mantıklı olur?

    https://www.amazon.com/gp/product/B07CRGC899/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

    Şimdiden çok teşekkürler, hayırlı akşamlar herkese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 270 dolar verecek paran varsa tek altnatif var C7H, bu ürünün kalite olarak X470'de yanına yaklaşacak anakart yok.
  • C7H, bütçe yetişmiyorsa Asrock Taichi.
  • Taichi 200$ a bulduğum için onu söyledim yoksa ROG daha mantıklı aynı paraya :) 270$ yüksek bir meblağ benim için. Ben 200$ a da pek çıkmak istemiyorum aslında ama yine de danışmak istedim. G5 ve Gaming pro carbondan çok farkı varsa bütçemi çok zorlayıp Taichi alayım dedim o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte gaming 5 çöp ürün onu baştan ele, başlıkta AC istediğini yazmışsın gaming pro'da wifi yok. C7H, taichiden üstün fakat 200 dolarda tiachi için iyi fiyat.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, wifi ihtiyacım var. Sanırım yine en mantıklısı Taichi. Haricinde de Wifi ihtiyacımı başka türlü giderebilirsem gaming pro carbon doğru mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pinkoenk kullanıcısına yanıt
    Direk aynı fiyata Asrock X470 Taichi alabiliyorum. Bu kadar yukarı çıkmak istemiyorum ama sanırım en mantıklı fiyat/performans ürünü bu olduğu için zorlayıp kendimi buna çıkacağım.
  • Gayet güzel anakart. Forumda fazla kullanıcısı yok. Şayet sahip olursan izlenimlerini paylaşırsan güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskibirkurt

    Gayet güzel anakart. Forumda fazla kullanıcısı yok. Şayet sahip olursan izlenimlerini paylaşırsan güzel olur.
    Dediğiniz gibi aksilik olmazda alırsam istediğiniz bilgi olursa paylaşırım tabiki :) Kısa zamanda oc vs düşünmüyorum. Benim için WiFi ve özellikle ses önemli ama bakalım geri kalanları da tabiki önemli.
  • Bu asrock anakart ile uyumlu 3000-3200 mhz rgb ram tavsiyesi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.