Şimdi Ara

x4 955 icin voltajsiz max oc degeri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar oc konusunda yeniyim o yuzden ustadlara sormak istedigim , ben voltaj vermeden alabilecegim en yuksek degeri yapmak istedim bir kac uye arkadasiminda denemeleri sonucu sadece carpan yukselterek bu islemi basarili bir sekilde yapabildiklerini gordum. Amd x4 955 be model islemcime bios uzerinden sadece carpan yukselterek 16 dan 18.5 carpana cikararak 3700 mhz hiz asirmasi elde ettim. 18.5 x 200.9= 3700 civari bir hiz gozukuyor.Tekrar etmek istiyorum herhangi bir voltaj verme yada farkli birsey istemiyorum sadece carpani yukselterek islemcinin standart halinde cikabilecek en ust hizina ulasayim yeterli. Bunun disinda birsey yapmama gerek var mi ayar olarak?

Yorumlar icin simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 2 Eylül 2011; 20:10:06 >

• Bu arada oc li halde test amacli mafia 2yi actim ama takilmalar basladi oyunda cozemedim tam , islemciyi eski haline aldim. Normalde benchmark larda puan olarak oc li hali yuksek cikiyor dogal olarak ama neden kasma yapmis olabilir sizce fikriniz var mi?
  • ilgilenen varsa yardim rica ediyorum arkadaslar
  • AMD işlemci kullanmadım ama voltajsız sınırı belirlemek istiyorsan çarpan yada fsb değerlerini artırarak dene, üst sınırı belirle ve everest gibi bir programla stres testi yap, tam yük altında ısı fazla yükselmezse stabildir demek! stabil olmazsa kademe kademe düşürerek stabil değerleri bulabilirsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

AMD işlemci kullanmadım ama voltajsız sınırı belirlemek istiyorsan çarpan yada fsb değerlerini artırarak dene, üst sınırı belirle ve everest gibi bir programla stres testi yap, tam yük altında ısı fazla yükselmezse stabildir demek! stabil olmazsa kademe kademe düşürerek stabil değerleri bulabilirsin!

carpani 18 yaparak 3.6ghz e cikarttim yukte stabil 49 derece civari seyrediyor , yalniz carpan 18.5 yaptigimda 3.7ghz de oyunda takilmalar basladi heralde voltaj yetmemeye basliyor bu esnada suan 18 carpanda sorun yok daha sonra yukseltip tekrar test edicem tesekkurler yorumlar icin
  • ben q8400 kullanıyorum 2.66dan 2.73 e felan cıkabıldım en fazla. gta4 daha akıcı oynuyorum. ama sorun şu ki overclock suz hız yükseltme bi seviyeye kadar destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeadtekUser

ben q8400 kullanıyorum 2.66dan 2.73 e felan cıkabıldım en fazla. gta4 daha akıcı oynuyorum. ama sorun şu ki overclock suz hız yükseltme bi seviyeye kadar destekliyor.

evet oc ye musait islemci lazim ama cokta girmemek lazim boyle konulara biraz daha biraz daha diye diye yakariz sonra :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 5 Eylül 2011; 19:58:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben 965 kullanıyorum ve 1.616 voltaj ile 4.4 elde ettim voltajsız istiyorsan elde ettiğin değerden kademe kademe yükselt. Ve takılmalar stok fan kullanıyorsan default değerlerdeki ve o.c'deki sıcaklık değerlerini kontrol et ısınmadan kaynaklı olabilir.Stok Fan kullanırken bana çok oldu 1 saat oynadıktan sonra takılma yaşıyodu bazen ç.ıkıp belkemek zorundaydım.
    Amd stok fan konusunda yetersiz gerektiği kadar soğutmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzerHumor

ben 965 kullanıyorum ve 1.616 voltaj ile 4.4 elde ettim voltajsız istiyorsan elde ettiğin değerden kademe kademe yükselt. Ve takılmalar stok fan kullanıyorsan default değerlerdeki ve o.c'deki sıcaklık değerlerini kontrol et ısınmadan kaynaklı olabilir.Stok Fan kullanırken bana çok oldu 1 saat oynadıktan sonra takılma yaşıyodu bazen ç.ıkıp belkemek zorundaydım.

yaw 1.6 ile nereye kadar dayanır o işlemci :S

4ghz yada 4.1 olsun voltajı düşür bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

ben 965 kullanıyorum ve 1.616 voltaj ile 4.4 elde ettim voltajsız istiyorsan elde ettiğin değerden kademe kademe yükselt. Ve takılmalar stok fan kullanıyorsan default değerlerdeki ve o.c'deki sıcaklık değerlerini kontrol et ısınmadan kaynaklı olabilir.Stok Fan kullanırken bana çok oldu 1 saat oynadıktan sonra takılma yaşıyodu bazen ç.ıkıp belkemek zorundaydım.

bana da biraz yuksek geldi oc olmasina olur o hiza cikar da stabil olarak dayanmaz gibi geliyor, 4ghz civari uygun heralde , bende x4 955 te voltajsiz 3.8e kadar cikabildim 2 saatten sonra cok nadirde olsa takilmalar basladi.Sirf merakimdan yapiyorum zaten yoksa standart halide hayli hayli yetiyor ama suan gozuken 3.6ghz de voltajsiz gayet iyi 10 saat teste soktum yukte 45-46 dereceyi goruyor anca ve herhangi bir takilma birsey olmuyor bu kadar saatlik testten sonra heralde degismez degerler kolay kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

quote:

quote:

bana da biraz yuksek geldi oc olmasina olur o hiza cikar da stabil olarak dayanmaz gibi geliyor, 4ghz civari uygun heralde , bende x4 955 te voltajsiz 3.8e kadar cikabildim 2 saatten sonra cok nadirde olsa takilmalar basladi.Sirf merakimdan yapiyorum zaten yoksa standart halide hayli hayli yetiyor ama suan gozuken 3.6ghz de voltajsiz gayet iyi 10 saat teste soktum yukte 45-46 dereceyi goruyor anca ve herhangi bir takilma birsey olmuyor bu kadar saatlik testten sonra heralde degismez degerler kolay kolay

10 saatmi :D

1 saat yeterli bende stok volyajla 3.7 stabil kalıyor üstü için baya bi voltaj isitor stok soğutucu olduğundan zaten üstüne çıkılamıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

1 saat yeterli bende stok volyajla 3.7 stabil kalıyor üstü için baya bi voltaj isitor stok soğutucu olduğundan zaten üstüne çıkılamıyor

aynen ben biraz abarttim :) , ozel sogutucu oldugundan isi ile ilgili problem yok ama daha fazla da kasmadim ya zaten suan bile islemci tam olarak cogu seyde devreye girmiyor standart hali bile baya iyi voltajsiz sekilde 3.6 da ideal geldi bana daha fazlaya ihtiyacimda yok meraktan sirf :) bu arada 3.7 de oluyorsa guzel onu da bi ara denerim belki

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aynen ben biraz abarttim :) , ozel sogutucu oldugundan isi ile ilgili problem yok ama daha fazla da kasmadim ya zaten suan bile islemci tam olarak cogu seyde devreye girmiyor standart hali bile baya iyi voltajsiz sekilde 3.6 da ideal geldi bana daha fazlaya ihtiyacimda yok meraktan sirf :) bu arada 3.7 de oluyorsa guzel onu da bi ara denerim belki

her işlemci aynı seviyede overclok olmayabilir.Stok voltaj ile 4.0ghz yapanda gördüm.Burada anakart işlemcinin revizyonu güç kaynağı ram gibi donnaımlarda overcloğun derecesini değiştirebilir.zaten aradaki 100mhz i hisstmen olanaksız.Yani hobi olarak uğraşıyosan uğraş ancak 100mhz artınca bilgisayarın uçmayacak bunu da bil

• benim stabilitem 1 saat prime testi ile yaptım ve maks 58 derece gördüm ve yaptığım o.c günlük kullanım için değil deneme için
  • Günlük 4 ghzden sonrasının hiçbir etkisi olmuyor (gözle görülür) , işlemciye işkence çektirmenin manası yok . Vid değerine göre ufakta olsa voltaj arttırmalarıyla farklı tatlar katabilirsiniz işlemcinize korkmaya gerek yok 1.6 gibi değerlerle denemedikten sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: quarizma06

Günlük 4 ghzden sonrasının hiçbir etkisi olmuyor (gözle görülür) , işlemciye işkence çektirmenin manası yok . Vid değerine göre ufakta olsa voltaj arttırmalarıyla farklı tatlar katabilirsiniz işlemcinize korkmaya gerek yok 1.6 gibi değerlerle denemedikten sonra

şuan 1.6750 denedim 4.6 ghz için ama daha fazlasını benimde gözüm almadı
    Üstelik 4.3 ghz stabil 1.55 ile :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchwarzerHumor -- 7 Eylül 2011; 9:14:50 >

• quote:

quote:

Günlük 4 ghzden sonrasının hiçbir etkisi olmuyor (gözle görülür) , işlemciye işkence çektirmenin manası yok . Vid değerine göre ufakta olsa voltaj arttırmalarıyla farklı tatlar katabilirsiniz işlemcinize korkmaya gerek yok 1.6 gibi değerlerle denemedikten sonra

cokta abartmaya gerek yok bence zaten standart haliyle bile zorlanmadan rahatca islem yapiyor bu islemci , bu kadar yuksek yapmaya calisip kasarsak hem islemcinin hem diger donanimlarin omrunu yemeye baslicak gibi geliyor. ben 3.6 ya cikardim ama standart haline oranla kasmiyor islemciyi ha 3.2 ha 3.6 mantigi yani :) ama 4.6 ne abi bildigin 4 tane cekirdekte 5 ghz daha arttirmis oluyorsun yazik gunah islemciye :D

• quote:

quote:

300 mhz içinde 1,55 çok işlemciyi zorladığına yıprattığına değmez 4 ghz 1,35 v en kötü kullanırsın performanstada bi fark olmaz tabi tercih meselesi yinede Benim işlemcide 4.2 ghz 1,42 v ile stabil olduğu halde performansta bi fark göremediğim için 4 ghz 1,35v gayette iyi gidiyor.İlerisi için uygulamalar programlar vs. fark gördüğümde 4ghz üstü kullanmaya değdiğinde arttırırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 7 Eylül 2011; 12:03:22 >

• benim 955'im voltajsız 4.1'de stabil. Üstüne çıkınca voltaj istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhizm

benim 955'im voltajsız 4.1'de stabil. Üstüne çıkınca voltaj istiyor.

soğutucunuz nedir ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.