Şimdi Ara

X100 Benzeri Cihaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır aklımdaydı,bu aralar bir tane Fujifilm X100 benzeri bir cihaz almaya karar verdim ama fiyat bakımından biraz daha ucuz bir model arıyorum.Birkaç sorum var;

*Bu cihazlarda perde ömrü var mı?

*Video çekimi yapmayı da düşünüyorum alırsam,sensörü çok mu yorar?

*Video çekimi ve her an yanımda bir fotoğraf makinesi olsun diye almak istiyorum bu tarz bir makine.Video o noktada çok önemli.Tatmin eder mi video kalitesi olarak?

• fuji tavsiye etmiyorum. piyasanın en başarısız markalarından.. (hs20 ciler susun hele az)

*perde ömrü sizinkinden daha uzun, problem olmaz
    *yorar-ısınır dinlendirisiniz. o da sorun olmaz.(zaten dk kısıtlaması olduğundan isteseniz de fazla yoramazsınız)
    *tatmin etmez. video istiyorsanız canonlara bakınız.
  • Yalnız benim bildiğime göre x100 gayet başarılı bir makina. X1 Pro var bir de o da çok başarılı (diye biliyorum ben)
  • X100 APS-C sensöre sahip bir modeldir.Sadece lensi değişmeyen bir modeldir.Gayet te başarılıdır herhalde.Çünkü Fujinin kötü modelleri hepsini kötü çıkarmaz.

Ama bence buna 2000 küsür vermek yerine ki yurt dışı fiyatı 1200 dolar galiba 10 kere nex 5n-16mm f2.8 alırım.

O da pahalı dersen bence pen serisinden bir tane al 2. el falan.işini görebilir.
  • x100 özellikle japon pazarında satış rekorları kırmış bir modeldir.Onedenle zaman zaman fuji nin talebi karşılayacak üretim bile yapamadığı ve ürünün karaborsa misali aşırı pahalı satıldığı dönemler de olmuştur.

Hem foto kalitesi çok iyi olsun hemde video da süper olsun derseniz panasonic ve sony nin aynasız sistemlerine bakacaksınız.( SLT yi tavsiye etmeme nedenim yazdıklarınızdan ve x100 benzewri ürün istemenizden küçük ve taşınabilir bir cihaz istediğiniz sonucu çıkıyor bu nedenle) bu iki marka hem kompaktlarda hemde pro makinlerde video konusunda en başarılı iki model.

Nikon yeni yeni video ya önem veriyor ürünlerinde halbuki ilk HD video çeken D-SLR yi pazara o sürmüştü.Canon ise foto ve video kalitesinde iyi olmasına karşın D-SLR lerinde video AF sıkıntıları var.Video çekmek pratik değil.

O yüzden hem video hem de foto da belli bir kalite barajının üzerinde sonuç almak istiyorsanız ,hafif taşınabilir ve küçük olsun diyorsanız hem de x100 den ucuza gelsin diyorsanız pana ve sony aynasızlar.

• Fuji X100 güzel alet...

Fuji x1 pro çok daha güzel (AF başarısı dışında) bir alet...

@VoldroY

tavsiyem aynasız modellere bakmanız yönünde olacak...

Video başarımı çok yüksek diyorlardı " Aynasız arkadaşlar" daha bi yardımcı olur :D

KAMASONIK Lumix G3
    http://www.letsgodigital.org/tr/29289/panasonic-lumix-g3/

OLYMPUS E-PL1-2-3
    Bu gövdelerinde imaj kaliteleri iyiymiş...

çok ucuz olsun dersen
    Samsung NX10 al tak manuel lens leica gibi dolan :D :D

Ha bu arada Samsung NX200 içinde çok başarılı diyorlar :)

Birde görüntü olarak X100'e benzemese de oldukça hamarat güçlü Sony NEX5N var...

Ha bu arada ilan buldum :D :D

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-samsung-nx10-fakir-adamin-leica-si-87608824/detay

Eğer istanbul'da isen bu arkadaşın yanına bir uğra :) Hayyam pasajında ve Aynasızlar hakkında çok bilgiye sahip :) Aynı şekilde
    Elindeki makineleri deneme fırsatında olur... Manuel lens ve türlü türlü adaptörler de elinde mevcuttur

• Nex 5n ile biter bu işin sonu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla ucuzlamış :) dün baktım, tekno-sa'da bile kit lensiyle 1200 TL idi. temiz bi ikinci eli herhalde 700 TL civarına alınır. lens derdi de yok, nasıl olsa kavanoz dışında her şeyi kullanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5n mi 1200 tlOnun kiti noluyo ki 16mm mi?
  • nex ler olabilir aslında, yakında G serisi pancake zoom lens de geliyor.

http://www.sonyalpharumors.com/sr5-hot-the-new-g-lens-zoom-is-a-pancake/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

5n mi 1200 tlOnun kiti noluyo ki 16mm mi?

5 ya da 5N ikisinden biri emin değilim. zaten aralarında ne fark var bilmiyorum. 18-55'ti kiti :) ama 16'yla da oluyo galiba kit.

• okuduğuma göre aralarında fark var ve vermeye değer.Bu arada dediğin fiyat nex 5 herhalde.

Aslında biri hediye etse nex 5n 16mm f2.8 sile hayır demem ama ben almam herhalde
  • Bu arada NEX 5 ise yaramaz... Düzgün olanı NEX 5N :)
  • ne farkları var?

• Al Fuji X100 ü at cebine keyfine bak tamam biraz pahallı ama bu veletin çoğu SLR ile dalga geçebilecek düzeyde fotoğraf kalitesi var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogusyalcin

Al Fuji X100 ü at cebine keyfine bak tamam biraz pahallı ama bu veletin çoğu SLR ile dalga geçebilecek düzeyde fotoğraf kalitesi var...

At cebine derken? Nasıl bir cep lazım onu atmak icin haberiniz yok herhalde. Hani X10 tamam da x100 cebe girmez ne yazıkki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: dogusyalcin

Al Fuji X100 ü at cebine keyfine bak tamam biraz pahallı ama bu veletin çoğu SLR ile dalga geçebilecek düzeyde fotoğraf kalitesi var...

At cebine derken? Nasıl bir cep lazım onu atmak icin haberiniz yok herhalde. Hani X10 tamam da x100 cebe girmez ne yazıkki...

Montun cebine pek de rahat giriyor... :) Tabi cep deyince insanın aklına otomatikman pantalon cebi geliyor... :) Şimdi yaz geldi artık elde taşınır... x10 kadar küçük olmasada büyükte bir cihaz değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

ne farkları var?

Sensör farkı var ki en önemlisi :)

NEX 5N'de D7000 ve K5 te kullanılan sensör vaR :)

Aynı zaman da NEX 5 kullandın azcık :) Hatta fotoğrafları bilgisayara atıp inceledik... Acayip tırışkaydı... Hele ki RAW'lar berbattı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.