Şimdi Ara

x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 22 Temmuz 2019; 8:18:43 >

• Yan etkileri bu şekilde. Neden kullandığınızı öğrenebilir miyim? Doktora hangi şikayetle gittiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Hocam doktora ne söylediniz tam olarak o da yazdı? Ben de istemiştim çok yan etkisi var sinirlilik yapar diyip yazmamıştı. Kırmızı reçete falan. Bir de bağımlılık yapıyormuş.

• alışırsın baslarda oyle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Hiperaktivite Bozukluğu ve dikkat eksikliği.

Ev boşken çok güzel ders çalışıyorum ama onun haricinde en ufak bir ses beni çıldırtıyor etrafa bağırıp çağırasım susun diyesim geliyor ne yapacağım bilmiyorum.

Eskiden 20 dakika ders çalışamıyordum, ilaçtan sonra evde yalnızdım 4 saat aralıksız çalıştım. Ama ses çıldırtıyor.

Ritalin etkisi geçerken, yoğun duygu patlamaları, içe atılmış eskide kalmış üzüntüler, depresiflik, ağlama hissi, titreme, baş ağrıları çok kötü ama işe yarıyor ne garip bir ilaç ya

Hocam sizde ritalin çekilmesi(etkisi bittikten sonraki süre) baya sert geçiyormuş. Ama o ses olayı sanırım daha çok psikolojik olarak. Kütüphaneye falan gidebilirseniz baya işinize yarar bence. Ayrıca Haftanın en az 2-3 günü ara vermeyi unutmayın. Yoksa vücudunuz ilaca alışır ilaç büyür yan etkisi de artabilir.

• quote:

Bugün çekkilme saat 5 gibi başladı 1 hap daha attım şu anda ilaç hala vücudumda var olması lazım.

Çekilme 1 kere kontrol edemedim, nöbet geçirdim geçen çarsamba camı çerçeveyi kırdım.

Kütüphane gidemem çünkü şehrimde kütüphane üniversitenin var oda çok uzak KTÜ.

Ya hocam tam konuyu dinliyorum, içeriden kaşık tabağa sürtünüyor o anda hemen sinir basıyor, bi motor deli gibi egzoz olmadan geçiyor sinirlerim tepeme çıkıyor hemen ne yapacağım bilmiyorum

Hiç ara vermedim daha doğrusu doktor ara ver vb demedi.

Sabah 1 concerta iç öğlede 1 ritalin iç eğer ders çalısacaksan uyku problem degil ise akşam üstü de bir tane daha ritalin içebilirsin dedi.

Hocam Concerta + ritalin beyni yakacaksın Bunları her gün kullanıyorsun yan etkiler daha da artabilir. Bir arkadaşımda benden görüp doktora gidip aldı. Ona da yan etkisi 0'a yakındı . Oda her gün kullanıyordu bir süre sonra ritalin çekilmesi ona da çok zarar vermeye başladı. Bence ders çalışmadığınız süreler dışında almayın. Zaten Concertanın süresi 12 saat . Öğlen 1 tane daha ritalin alarak bidliğiniz dozu artırmış oluyorsunuz. Zaten hapın amacı vücutta adrenalini artırarak sizi tam odaklanmaya sokma . Vücut sürekli o modda kalırsa dengesi şaşar çünkü o haldeyken vücutun dikkat için feragat ettiği şeyler kitap olacak seviyede. biraz ara verin ders çalışmadığınız zamanda almayın bence. Tabi doktorun da bir görüşünü sorun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1/cos^2(x) in Türevi
    8 yıl önce açıldı
    X-box series s
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oy oy yazmaktan usandım artik. Bu ilaclar cok tehlikeli. Birakali 2 yil oldu ve hala kas spazmlari yasiyorum. Carpintiyi soylemiyorum bile. Bu konulari acip bide millete ogretmeyin. Doktorlarda bikmis ilac icin gelenlerden

• Ritalin yanına yan etkisi yoksa birde prozac alin

• quote:

Her gün içiyorum saati saatine, ders çalışmadığım vakit yok 08.00-16.30 arası zaten okuldayım.
    Evet öğlede dozu arttırıyorum, çünkü doktor 36mg etki etmez diye düşünüyorum dedi. haftaya 54mg yaparız dedi.
    1.76 - 83 kiloyum

Şu anda
    sabah 9.00 36mg concerta
    öğle 12.00 10mg ritalin
    Akşam üstü 17.00 10mg ritalin

Concerta bu hafta 54mg ye çıkacak ve günlük böyle olacak.

sabah 9.00 54mg concerta
    öğle 12.00 10mg ritalin
    akşam üstü 10mg ritalin [Concerta 54mg olduktan sonra akşam üstü içmeme doktor izin verir mi bilmiyorum]

Üniye kadar böyle maalesef. 1 Sene kayıp çok koydu zaten...

Var mı bir taktiğiniz sizin ilacı içince şöyle çalış gibisinden

Hocam herkesin en iyi ders çalışma şekli farklı ama yinede benim çalışma yöntemimi vereyim.

Benim kelime hafızam berbat ama görüş hafızam gereksiz derecede iyi . Benim gibiysen kelimeleri gözünü kapatıp şekil olarak hatırlamaya çalışırsan daha iyi hafızada kalıyor mesela. Duyuş daha iyiyse vb ses kaydı yapıp sürekli dinleyebilirsin notları.

Yapma olarak diyeceklerim de var.

Sakın kahve - Alkol içme . Hapları kullanmaya devam ederken. Kahve yüzünden Kalp ritmin bozulur gece uyurken ölmemeye çalışırsın kalp çarpıntısı yüzünden. Alkolde sarhoşken bir şey yaşamadım ama sonraki gün beynim hiç olmadığı kadar ağrıyordu . O kadar ağrıyordu ki kafama silahla sıksalar tamam derdim.

Ve sana kalmış ama bence yinede hafta sonları kendini dinlendirmeye çalış . 1 sene de desen zaten deli gibi çalışıyorsundur haplar sayesinde. ilk 100 hedefin falan yoksa yine yaparsın boşuna beynine zarar verme.

• Ben geçmişte sinir hapı kullandım diye vermemişlerdi ritalini vs
  • Upupupup

• Takip

• Yav ben de dikkat eksikliği var . 10 dk da bir dağılıyor dikkatimi . Gittim ritalin yazmadı bana da ...

Lustral ve Stilizan kullanıyorum .Anksiyete ve depresif bozukluk için .

• II.Leopold kullanıcısına yanıt
    Ulan ders çalışayım diye hayatını mahvedeceksin

• doğanın bahşettiği dikkat bozukluğunun çaresi bu ise elden ne gelir ki ?
    Sistemde malum
  • İlaç dozu yüksek doktora söyle düşürsün. Bunun dışında günlük sabahları 1 bardak havuç suyu iç ve günlük 1 ton balığı ye ilacın vücuda verdiği zararı azaltır. Son olarak akşamları besin takviyesi alıcaksın kanser hastalarına yazılanlardan eczaneye git verirler 4 lira birşey zaten.
    Hapları kullanırken enerji içeceği içme asitli ve şekerli şeyler yeme böbreklerin iflas eder. Sabahları powerrade içebilirsin su ihtiyacının büyük bölümünü karşılar. Bol su içki böbreklere verilen tahribatı engellesin.
    Bunun dışında doktorun anti depresan yazması gerekiyordu neden yazmadı ?
  • saekobusujima S kullanıcısına yanıt
    bilmem, daha önce lustral kullandım dedim.
    sadece bu ikisini kullan dedi.
    36mg yi yarın 54mg yapacak hatta
  • hadi üniversiteyi kazandın, sen o kazandığın bölümü haplarsız geçebileceğini mi zannediyorsun?

• çare ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.