Şimdi Ara

WW POLO AKIL ALMAZ ARIZA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
9.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her zamanki gibi bu pazar da alış-verişe gideceğimiz tuttu. Hanımla birlikte arabaya bindik. Hanım "Ben biraz pratik yapmak istiyorum" dedi ve direksiyona geçti. Herşey normal ama geri geri arabayı çıkarırken stop ettirdi. Arabayı bir daha çalıştırmayı denedi ama olmadı. Baktım oyalanıyoruz "Daha sonra pratik yaparsın" dedim, direksiyona geçtim. Ama araba kontak almıyor. Elektrik sistemi herşey normal ama arava marş motorunu bile başlatmıyor.
    O sinirle tekrar eve döndük. Yarım saat sonra inip tekrar denedim sonuç yine aynı. Arabayı vurdurarak çalıştırdım. Sonra stop ettim, tekrar çalıştırayım dedim ama yine kontak almadı. Durumun ciddi olduğunu anlayınca tekrar vurdurup pazar günü açık oto elektrikçisi aradım. Daha evvel gitmiş olduğum elektrikçinin açık olduğunu görünce oraya götürdüm.
    Usata yarım saat kırk beş dakika kontağı sökmek için cebelleşti durdu. Nihayetinde çekiç, keski, taş vs. derken direksiyon milini yerinden sökebildi. Sorunu teşhis etti: Kontak mefta olmuş.
    Kontağın içinde ki mekanizmada sorun yoktu. Sorun anahtarı soktuğu zaman boşluk olması ve temas ettirmemesi. Ustanın dediğine göre iç parça olsa 75TL ye hallolurdu ama sorun dış parçada olduğu için net bir fiyat söylemedi. Ben en az 150TL diye tahmin ediyorum. Bir de direksiyon bozulduğu için rot-balansa da girecek. Pazar günü parçacılar açık olmadığı için mecburen arabayı bırakıp 3 km lik yolu yürüyerek eve varabildim.

Şu an öfkeden ne yapacağımı bilmez durumdayım. Üzerinde bir lanet var hala gitmedi. Bu ay arabanın masrafları öldürdü bitirdi beni. Önce Kaskosu, sonra muayenesi, şimdi de bu. Dün muayeneden geçemedi 3 cant yamuk diye. Hemen gidip 3 jantı düzeltmek için 45TL mastaf ettim. Ancak muayenedne geçirdiler. Bu ayın sonunda bir de trafik sigortası. Sırf bu ay arabaya 1.000TL masraf görünüyor. Üstelik hiç aklıma bile gelmeyecek bir arıza çıktı.

Araban var mı derdin var.

• Araba demek masraf demek maalesef.
  • Bunlar olağan şeyler.Allah başka dert vermesin
  • geçmiş olsun hocam üzücü olay gerçekten hele bide böyle sürpriz arızalar insanı çileden çıkarıyo
  • Üst üste gelince çok koyuyor ama
    "Teker teker gelin ulan" diyorum.
  • geçmiş olsun..
  • bu nasıl bir eleştiri anlamadım. kontak olayını anladık talihsiz bir durum gerçekten allahtan ucuzmuş. jant olayı kasislerden düzgün geçmemenin bedelidir 45 lira birşey değilmiş zaten. diğerleri bu arabaya özel şeyler değil biniyorsan elbette sigorta /kasko /bakım/muayene yaptıracaksın ne bekliyordunki alırken bilmiyormuydun bunları?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok geçmiş olsun araba kaç model acaba ? eşimin polosuda aynı sıkıntıları yaşatıyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: logicman

bu nasıl bir eleştiri anlamadım. kontak olayını anladık talihsiz bir durum gerçekten allahtan ucuzmuş. jant olayı kasislerden düzgün geçmemenin bedelidir 45 lira birşey değilmiş zaten. diğerleri bu arabaya özel şeyler değil biniyorsan elbette sigorta /kasko /bakım/muayene yaptıracaksın ne bekliyordunki alırken bilmiyormuydun bunları?

Kasko, vergi, sigorta olayını hep ablam yapıyordu. O kendine yeni araba aldı. Hatta bu arabanın ruhsatını bana vermek istedi. Ben vergisini ödemekten korktum almadım Şimdide abla "Kullanmadığım arabanın masraflarını ödemem" deyip kasko ve trafiği bana yıktı. En azından bu yıl vergisini ödedi. Muayene mastrafı ile jantları annemden aldığım para ile ödedim
    Tek memur maaşı ve evli olunca bir de üstüne kredi kartı borcu araba bize lüx geldi açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

Çok geçmiş olsun araba kaç model acaba ? eşimin polosuda aynı sıkıntıları yaşatıyor bana

Saol
    1998 Polo Sportline 16V
    KAskosunu 500TL + 4 taksit ile yaptırdım.
  • hele arac vwse x2 koyar
    parçası inanılmaz pahalı malumunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

bu nasıl bir eleştiri anlamadım. kontak olayını anladık talihsiz bir durum gerçekten allahtan ucuzmuş. jant olayı kasislerden düzgün geçmemenin bedelidir 45 lira birşey değilmiş zaten. diğerleri bu arabaya özel şeyler değil biniyorsan elbette sigorta /kasko /bakım/muayene yaptıracaksın ne bekliyordunki alırken bilmiyormuydun bunları?

Kasko, vergi, sigorta olayını hep ablam yapıyordu. O kendine yeni araba aldı. Hatta bu arabanın ruhsatını bana vermek istedi. Ben vergisini ödemekten korktum almadım Şimdide abla "Kullanmadığım arabanın masraflarını ödemem" deyip kasko ve trafiği bana yıktı. En azından bu yıl vergisini ödedi. Muayene mastrafı ile jantları annemden aldığım para ile ödedim
    Tek memur maaşı ve evli olunca bir de üstüne kredi kartı borcu araba bize lüx geldi açıkçası.

ee araba olayı böyle maalesef her an herşey olabilir mekaniğin sağı solu belli olmuyor.. zaten almaktan çok idame ettirmeyi düşünmek lazım allahtan senin masraflar fazla bel bükecek türden değil. umarım daha büyüğü gelmez başına . geçmiş olsun..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

Çok geçmiş olsun araba kaç model acaba ? eşimin polosuda aynı sıkıntıları yaşatıyor bana

Saol
    1998 Polo Sportline 16V
    KAskosunu 500TL + 4 taksit ile yaptırdım.

Bizdeki de 99 Hb.
  • quote:

quote:

quote:

ee araba olayı böyle maalesef her an herşey olabilir mekaniğin sağı solu belli olmuyor.. zaten almaktan çok idame ettirmeyi düşünmek lazım allahtan senin masraflar fazla bel bükecek türden değil. umarım daha büyüğü gelmez başına . geçmiş olsun..

Zaten dün egzost muayene yaptırırken usta "Abi senin araç muayeneden geçmiyor, sanırım bujilerde sorun var" dedi sonr evimin nerde olduğunu sordu. Bana "Evin yakın olsa seni servise gönderirdim hadi bu seferlik muayeneden geçtin onayı verdim" dedi. Ben de teşekkür ettim.
    Arabayla sürekli gezen biri olsan eyvallah. Ama sadece haftasonları akü şarjı bitmesin diye gezdiğim araba bunca masrası üstelik aynı ayda ve memur maaşı ile geçinmeye çalışan birine çıkardı mı açıkçası üzerimde bir lanet mi var diye düşünmeden edemiyorum.

• Jantlara bakıyorlarmı muayenede(bakmaları için 4 tekerde sökülmesi lazım değilmi), ben geçen sene yaptırdım hiç öyle birşey bakmadılar.
  • quote:

WW POLO AKIL ALMAZ ARIZA

Başlığı okuyunca herhalde araba yolda giderken şase ortadan ikiye ayrıldı felan dedim

En kötü arızası bu olsun komşumuzun 307'ye döktüğü paraları bir bilsen!
  • quote:

Orijinalden alıntı: yapici

Jantlara bakıyorlarmı muayenede(bakmaları için 4 tekerde sökülmesi lazım değilmi), ben geçen sene yaptırdım hiç öyle birşey bakmadılar.

Bakıyorlarmış ben de ilk defa özelde muayeneye girmiş oldum ve öğrendim. Zaten Rot balansçıya götürdüm orada gözle bakmaları yetti. Hemen yamuk jantlar belli ediyor kendini.
    Bu arada muayenede sıra bekleyen minibüs kendi ismi okununca o telaşla geri geri manevra yaparken arkada ki Doblo ya bindirdi. Doblonun kaputu yamuldu. Minibüsün(Magirus) sadece arka tampponu hafif yamuldu.
    Muayenede bile sıra beklerken aracınız tehlikede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

WW POLO AKIL ALMAZ ARIZA

Başlığı okuyunca herhalde araba yolda giderken şase ortadan ikiye ayrıldı felan dedim

En kötü arızası bu olsun komşumuzun 307'ye döktüğü paraları bir bilsen!

Rica etsem arabanın modelini yakıtını ve sorunarıyla beraber bütün maliyetlerini anlatır mısın ?
  • 98 arabaya sigorta yaptırmak mantıksız bence. Zaten 8 binlik araba. Yılda 500 lira vermenin mantığı ne ki?

Sıfır olsa neyse.

Perte çıksa zaten 4-5 liraya gider :)

600-700 liraya 50 binlik arabaları sigorta ettiriyorlar, siz 8 liralık arabaya 500 lira veriyorsunuz.

Hiç mantıklı ve fizıbıl değil
  • geçmiş olsun.. araba masraf demek..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.