Şimdi Ara

WQHD (2560x1440) Monitör için En ucuz Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genelde araştırarak sorularıma cevap bulurum ama işin içinden çıkamayınca sizinde fikrinizi almak istedim.

Geçenlerde 5-6 senelik evladiyelik Samsung monitörüm pır pır yapmaya başladı. Açıldıktan 5 dk sonra düzeliyordu öylece kullanmaya devam etti. Gel zaman bu 10-15 dk ları bulmaya başladı ama sonunda pes etti ve hiç açılmadı.

Bende yeni bir monitör sevdasına giriştim ve Samsung LS27D85KTSN 27" 5ms (DVI-D+HDMI+Display) WQHD PLS Monitör aldım. Ama gel gelelim benim onboard ekran kartımın (Asrock Z77 Extreme 6) maksimum çözünürlüğünün Full HD 'yi desteklediğini atladığımı gördüm. Hal böyle olunca monitörden bir verim almam mümkün olmaz diyerek araştırmaya başladım.

Eski gamer olarak işlerden dolayı elimi ayağımı çektiğimden ekran kartı fiyatlarına bir baktım ki ohoo almış başını gitmiş. Ben de ulan madem o kadar para vereceğiz gideyim 5K bir Imac alayım hem ekran on numara olsun hem de sistemi yenilemiş olayım dedim. Gittim 8.000 TL ye bir de Imac aldım. Neyse iş yerine getirdim kurdum bir de bootcamp ile windows kurdum (işim için bazı programları kullanabilmek için windows şart) dedim eski pc ile bir test edeyim. (Yavaş geldi biraz.) O da ne 2 sene önce aldığım pc Imac i geçiyor. Zaten bir de Imac e windows kurunca 5K da herşey karınca gibi olmaz mı..

Şimdi işyerinde bir tane Samsung LS27D85KTSN 27" monitörüm bir de 27" Imac 5K aletim var. Benim size sormak istediğim mevzu şu.. Zaten pc den memnunum zamanında iyi para verip topladım hala hızı beni memnun ediyor. Buna WQHD yi düzgünce çalıştıracak ama oyun için kullanmayacağım bir ekran kartı önerebilir misiniz? Eğer 1500-2000 TL ekran kartına vereceksem Imac elimde kalsın hiç olmazsa derli toplu olur diye düşünüyorum.

Kafam biraz karışık siz benim yerimde olsanız ne yapardınız tavsiyeniz nedir?

• Bir fikri olan?
  • Hdmi veya dvi ile görüntü alıyorsunuz galiba çünkü anakartta bu ikisi için maksimum çözünürlüğün 1920x1200 olduğu yazıyor
    Display porttan bağlarsanız 2560x1600 e kadar görüntü alabilirsinizi d-sub için ise bu değer 2048x1536

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coMMann -- 3 Ocak 2016; 15:00:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coMMann

Hdmi veya dvi ile görüntü alıyorsunuz galiba çünkü anakartta bu ikisi için maksimum çözünürlüğün 1920x1200 olduğu yazıyor
    Display porttan bağlarsanız 2560x1600 e kadar görüntü alabilirsinizi d-sub için ise bu değer 2048x1536

Cevabınız için teşekkür ederim.

Aldığım monitör de HDMI 1.4 desteği var. Bu nedenle 2K destekliyor. Aslında HDMI 1.4 4K ya kadar destekliyor ama benim aldığım monitörün 2K özelliği var.

Benim öğrenmek istediğim hangi ekran kartını alırsam 2K desteğini kullanabilirim. Eğer iyi bir ekran kartı almam gerekiyorsa gidip iyi birşey alacağım belki oyunda oynarım.

Ama ucuz yollu bir çözüm bulabilirsem onu tercih etmeyi düşünüyorum.

• endless kullanıcısına yanıt
    r9 390 alın
  • 390x al gec

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.