Şimdi Ara

Wow şu anda cidden bitmiştir arkadaşlar(Order Hall Olayı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
5.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmopasa

O kadar oldu mu ya oyundan uzak olali :( en son gecen sene de oyundan uzak idin

o zamandan beri uzağım işte düşün ne kadar zaman olmuş foruma da bir süreliğine takılmaya geldim
  • WoW'un bitip bitmediğine yorduğunuz kafayi yazilima yorsaydiniz yeni oyun piyasaya çikarirdiniz yeminlen. Oyun belki tutardi wow'u gerçekten öldürürdü o zaman konu açardinix Wow bitti diyen. Kasmayin beyler bayanlar en nihayetinde oyun bu. Bazi arkadaşlar da maşallah makale yazacak utanmasalar. Ölüp ölmediğini tartişana kadar oyuna gir bi bak achievement'in kaç, pve ve pvp başarin ne, her yeri keşfetmiş misin vs diye. Tek dileğim wow bitmiş içerikli konularin azalarak bitmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khalef kullanıcısına yanıt
    Hos gelmissen, sefalar getirmissen efenim
  • dimi.yıllardır ultima tarzı sandbox bir oyun gelir mi diyorum ama gelmiyor.private sunucularla idare ediyoruz anca.

@ahmopasa hoş bulduk kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: khalef

dimi.yıllardır ultima tarzı sandbox bir oyun gelir mi diyorum ama gelmiyor.private sunucularla idare ediyoruz anca.

@ahmopasa hoş bulduk kardeşim

Albion Online bana o hissi bayağı yaşattı, bir kurcala istersen. Konu dağılmasın diye burada fikirleri yazmıyorum şimdi :)

Ayrıca, WoW ölmez arkadaşlar. WoW artık klasikleşmiş bir oyundur, core kadrosu geniş ve benim gibi parça parça bıraksalar bile nostalji duygusundan dolayı geri dönecek insanlardır. Ben WoW oynarken tutup Witcher 3 oynarken aldığım hissi almıyorum ama bambaşka bir tadı var; oyunu açtığında akşam eve dönmüşsün gibi bir his veriyor. Ayrıca kim ne derse desin oyun stabil, bug çok çok çok az - Division oynayanlar şu sıralar kafayı yiyor mesela cheat'ler yüzünden - WoW'da bu saatten sonra böyle şeyler görme ihtimaliniz yok. Beni asıl tutan şeyler bunlar; oyunu açınca gelen eve dönüş hissi, yılların bağı ve oyunun stabilitesi; çoğu oyuncu için de durumun aşağı yukarı aynı olduğunu düşünüyorum...

• knigt online oynadım adam yerin altında çıkıp beni öldürüyor tekrar yerin altına giriyor. bu oyun yıllarca bitmediyse wow da bitmez
  • 200k imza oldu
    Eski wow çalışanı oyunun baş tasarımcısı ile nostalrius olayı ve legacy serverlar hakkında röpartaj
    pc invasion
    Ex-World of Warcraft dev Mark Kern explains why Blizzard should open vanilla servers
    http://www.pcinvasion.com/ex-world-of-warcraft-dev-explains-blizzard-vanilla

Bana göre şuan en büyük legacy destekçisihttps://www.twitch.tv/kungentv (Kungen ADAMDIR)
    mmorpg.com listesindeki oyunun durumu ve hangi oyunlar onun üzerinde bakın:http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/show/all/sCol/rankHype/sOrder/desc
    Realm popülasyonları(Güncel):
    www.warcraftrealms.com
    WoW Server Stats - EU Realms - WarcraftRealms.com
    http://www.warcraftrealms.com/eu_realmstats.php?sort=Total

www.warcraftrealms.com
    WoW Server Stats - US Realms - WarcraftRealms.com
    http://www.warcraftrealms.com/realmstats.php?sort=Total

Gidiyor gidiyor gidiyor... Blizz bu işe yaratıcılıkla el atmalı üzücü bir durum artık böyle şeyler yaşanması hem oyun açısından hem şirket açısından. Aslında herşey activision ve blizzard birleştikten sonra başladı belki düzenlerdi kendini bir şekilde. Ama bir fanın olarak yarattığın Thrall karakterine kurban be Blizz!

Edit: Öyle sinir bozucuki hele şu son 4 pakettir. Vanillanın tek bir dungeonu ayrı bir oyun gibiydi. Gelin karşılaştıralım. Vanillanın efsane dungeonlarından Blackrock Dephs:http://quickdungeon.com/wp-content/uploads/2014/12/Blackrock-Depths-Upper-City-Dungeon-Map2.jpg alın buda son paket Legion' daki bir dungeon:http://wow.zamimg.com/images/wow/maps/beta/original/7787-2.jpg
    İkinci olarak ilk çıktığında evren o kadar büyüktüki her harita ayrı bir macera demekti cidden 1 levelden 60' a kadar büyük bir macera yaşıyordunuz.
    Bakın şu haritaya her map ayrı bir macera ayrı bir dungeon ayrı bir hikaye:http://i.imgur.com/1QVxr.jpg
    Blizzard' ın content azaltma çabaları bakın her expension nasıl düşüyor oranlar:http://i.imgur.com/FZb3kOX.jpg?1
    Alın size Scarlet Monastery' nin ilk hali:http://www.videogamemaps.net/wow/maps/Scarlet%20Monastery%20-%20Mephea.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoman -- 20 Nisan 2016; 23:32:22 >

• blizzard legacy serverlar açsa iyi para kazanır.görmüyorlar mı bu alandaki talebi bilemiyorum ama nostalriusun başarısı bu işin tutacağının ispatı.uygun bir fiyattan çıkarsa bug derdi yok, server kapandı derdi yok diye millet deli gibi akın eder.hatta belki wowun şu halinden daha çok kazandırır.ben kendimden yola çıkıyorum, wowa dönme niyetim pek yok ama legacy serverlar olsa dönerdim hiç düşünmeden.

• khalef kullanıcısına yanıt
    Yahu adamlar salak mı tabi ki biliyorlar official vanilla server açsalar büyük revaç olacağını. 1-2 yıl gider sonra ölür gider server olan asıl oyuna olur oyuncuları böldükleri için. Bitti artık yeni expansion çıkarmıyoruz dedikleri zaman hiç bir emek harcamadan müthiş para kazandırır vanilla server fakat şu an için intihar direk oyunun geleceği göz önünde bulundurulduğu zaman.
  • 10 yıldır oynuyorum bu oyunu her ek paket öncesi aynı terane yani istinasız şaşmıyor arkadaş.Şimdi Garrison sistemi geri dönmüş demiş videodaki arkadaş ki Blizz biz Legion'da Garrison olayını kaldıracağız gibi bir ibare kullanmadı.Sadece revize edeceğiz dedi.Garrison olayından millet biz buraya hapis olduk,meslekler öldü,şehirler ve haritalar boş gibi sebeplerden sıkılmıştı.Blizz de bunu revize ederek sadece şampiyon kısmını bırakarak önümüze sürecek.Bunlar gelişi güzel gelişmeler de değil.Wod daki Garrison mantığı Iron Horde ile savaş halindeyiz ki bize Commander diye hitap ediyorlar.Ordu oluşturup onlara karşı savaş mücadelemiz var ki mantıken bu kadar askerin ihtiyaçlarını temin edeceği yer olmalı onlarda Garrison.Çok şahne olay demiyorum evet bir süreden sonra bayıyor bağımlılıkta yapıyor ama mantıklı nedenleri var Lore olarak.Birde server ağlarındaki yoğunluğu hafifleme amaçları da olabilir Garrison kişiye özel party olmadıkça.Legion daki revize ise biz Burning Legion ile savaş halindeyiz ve şampiyonlar ile onlara karşı milis kuvvetler olarak savaşacağız.Kimi zaman onları sadece görev yollayacağız kimi zaten bizzat bizde dahil olacağız ki Burning Legion'un Azeroth'a yaptığı en büyük istila olunca Lore olarak gayet mantıklı.Garrison hala var olayı abartma olmuş bütün meslek ham maddelerini ya da onlardan üretilmiş malzemeleri yapacağın bir yapı yok.Sadece şampiyonlarını göreve yolla yada beraber yapın sonra gene önünde koca dünya.
    Ha wow ölüyor olayına gelirsek elbet herşeyin bir sonu var sizde bir gün haklı çıkacaksınız ama bu wowdan ziyade Mmo türünün düşüşü.Zaten herhangi bir mmo oynayan insan ikinci bir mmo oynamıyor, oynamak istemiyor ki çünkü isimler hikayeler değişse dahi temelde oynanış aynı zaten birine o kadar emek vermişken en baştan oynamak çekici gelmiyor.Asıl en büyük nedende oyuncu profili değişiyor yeni nesli sabırsız hemen en üst seviyeye ulaşayım elde edeyim diyor ki wow eskiye oranla daha kolay.Buna örnek Wild Star son zamanlarda çıkmış en zor mmolardan ama tutmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benihime0 -- 24 Nisan 2016; 23:36:19 >

• 2006 aralik ayından beri oyunun bir fiil oynuyorum...onca senede sadece 2 ay ara verdim uni bitip türkiye ye döndüğümde.ilk defa bi expansionu alip almamakta kararsizim su GARRISON BACK leri duyduktan sonra.
    WoD u ilk duyduğumda heyecanlanmistim..hatta oturup bi guide bile yazimistim bu forum icin..hala üst konu sanırım.ama garrisonlarin wow i bu kadar düşüreceğini tahmin edememiştim.
    Blizz yaptigi hamlelerle WoW bi MMO-RPG olmaktan cikardi.mmo-rpg nin en önemli ayagi community i ilk önce dungueon-finder la daha sonra LFR and öldürücü darbe olarak ta Garrison la bitirdi.Garrison fikrinin
    WoW verdiği zarar anlatılmaz seviyede.sadece community değil..Challenging /Rewarding denilen mekanizmayida öldürüdü.Challenging /rewarding bilmeyenler için,size bi amac verir..onun için ugrasirsiniz..bazen cok sıkılrsınız
    bazen küferedersiniz ,bicok kez beceremezsiniz ama yine de yaparsiniz.bunca zahmet ve sabrin karsiliginda aldiginiz ödül sizi tatmin ve mutlu eder.bunun size verdiği haz oyuna bi anlam katar.. .Vanilla /TBC nin bu kadar sevilmesinin
    tek sebei bu ikisi..community ve Challenging /Rewarding.cok uzun seneler hardcore raid yaptım hep yabanci guildlerde..raid asigi biri olarak inanin bana END-GAME denilen sey raiding bile degil..eger raid bittiğinde ya da
    garnizonunuzun dişina ciktiginızda yapacak bisey ya da konuşacak insan bulamiyorsaniz bu oyun bitmistir..senelerden beri tek yatigimiz sey old-content farm..eskiden raid biterdi 2 saat Ironforge de oturur diğer guildlerle lak lak yapardık
    sonra acardim müzigimi alırdım cayimi ore yada herb farm yapardim..simdi raid bitiyor.tek duyduğumuz 'thanks for the raid..nn guys...zaten Garrisonlar sayesinde ore herb girla..altın mission table dan akıyor..
    Wow i ben değil followers lar oynuyor sanki..yakinda raid de de onları yollariz kesin..Ion Hazzikostas cikmıs forumlarda mission table Legion content in sadece %3 diyor bide utanmadan.ama asil tehlike ne biliyormusunuz?
    Legion patchleri..eger bisey yapamazlarsa content diye yine bize mission table upgrade kakalıyacaklar.. %3 le baslayip %30 la bitiririz artik.'WoTLK tan sonra wow u wow yapan lore nerdeyse bitti.isimiz mission table lara kaldi.
    herneyse konuyu cok dagıttim sanirim.selamlar

Edit: mutlaka bicogunuz görmüstür ama yinede yollıyayım dedim :)) mission table geri dönüsüyle Legion patchlerde bu video daki gibi olmaz inşallah :P

https://www.youtube.com/watch?v=nQR9XWGFkj4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArTiFiCaLInTeLLiGeNCe -- 24 Nisan 2016; 6:45:47 >

• wow bitmedimi halen ya :) halen aylık para ödeniyor mu?

5 sene oynadım. 10 senedir oynamıyorum yaklasık 12.000 tl cenimde kaldı :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TBC nin ortasında başladım bu oyuna en çok zevk aldığım paket WOTLK idi aynı paket gelsin yine oynarım yine o kadar vipe ı yemeye razıyım. Bekarken işten eve gelince yemeği yer direk wow a oturur gece 1 gibi de yatardım. Bu böyle WOD a kadar devam etti. nişan düğün vs oldu artık eskisi gibi sürekli oynayamıyorum. O açıdan arkadaş grubuma da ayak uyduramıyorum tek kalıyorum ve çok sıkılıyorum. semi - hardcore oynardım şimdi raidin kapısından girmeyi unuttum. lfr felan onlara zaman ayırmak zaten imkansız. Bu garrison olayıda girince işin içine oyunda hiç bişey yapmaya zaman kalmıyor. Bildiğin 2 karakterle garrison ve daily yapıp çıkıyorum. Yapmassam eksiklik gibi hissediyorum çünki achi kasmayı seviyorum. Ama zamanımı da ona harcarsam ne raid ne pvp yapamıyorum. Bu konu bu şekilde oynayanları gerçekten rahatsız ediyor diye tahmin ediyorum. Legendary questler hikaye oluyor zaten. Ayrıca neden questle herkese legendary verildğinide anlamış değilim. Eski sistem güzeldi her paket bi class a özgü item geliyordu bi heyecanla yapılıyordu onun questleri. Guildden biri alsa kendimiz almış kadar seviniyorduk. Eskiden dalaranda koşmak orgrimarda zıplamak bile daha zevkliydi. Şimdi heryer boş... Açıkcası oyunda lvl ve paranın zor kasılmasına razıyım yeterki böyle garison vs tarzı şeylerle uğraşmayalım. Gerçekten WOTLK paketini özlüyürum, hatta cataclysm e bile razıyım...

• WoW öldü, ko öldü gw2 öldü vs. evet haklısınız hepsi öldü.
    Çünkü artık MMORPG devri tamamen kapanmak üzere insanlar artık sıkıldı. Wowa bile bir umut herkes başlayıp süre bitince 2. alma gereği duymuyor. Baştan başlayanda 0dan hesap kasıyor nostalji tadında olsun diye.Keza gw2 öyle ko öyle aion öyle bir çok mmorpg oynadım ben hepsi öyle. Önceden bir oyunda seviyenin artması heyecan vericiydi şimdi sıkılıyor insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

wow bitmedimi halen ya :) halen aylık para ödeniyor mu?

World of Warcraft çıkış tarihleri;

US 23 Kasım 2004

EU 11 Şubat 2005
  • quote:

Orijinalden alıntı: godmorgon

quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

wow bitmedimi halen ya :) halen aylık para ödeniyor mu?

World of Warcraft çıkış tarihleri;

US 23 Kasım 2004

EU 11 Şubat 2005

he valla oyleymiş. 2005 mayısta başlamıştım :)

3 sene hardcore 2 sene casual uzerinede 6 sene geçmiş.

11 sene hey gidi günler hey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunu daha çıkmadan ön siparişle alıp ,serverlar açıldığı ilk gün oyuna başlamış bir arkadaşınız olarak,oyunun ilk yıllarına da bok atanları gördükçe üzülüyorum.Bu oyun güzeldi,zevkliydi,heyecanlıydı,e tabi ben de çok daha gençtim.Aldığım keyif çoook üst düzeydeydi.Ben aynı keyfi yıllar sonra da almaya devam edemeyeceğimi çoktan kabullendim.Mesele budur.
  • Ben aslında oyundan memnunum şu ana kadar. Garrison olayını yalayıp yuttum fena değil bence. 10 charda garrison ım var. Oyuna 6 aydır para vermiyorum token ile ödeme yapıyorum. Rakamların 5 milyonlara düşmesi tek başına wowun gidişatı ile ilgili değildi zaten. Heartstone, Heroes of the Storm, Dota, Lol, CS GO gibi oyunlar da büyük etki yarattı.
  • Oyunla ilk EU Beta deneyen bir arkadaşta görerek tanışmıştım, yıl 2004 falan. Night Elf Druid oynuyordu level 2x civarları, büyülenmiştim. ÖSS senem olduğundan dolayı bekleyeceğim dedim ve oyunu 2005 sonunda bir D&R'dan aldım 100 YTL verip o zaman. 2008'e kadar baya aktif oynadım. TBC pve olarak en eğlendiğim paket idi. Illidan'ı devirip ilk killde off-hand glaive düşürdüm ama sonra guild disband olunca devam edecek iştah vs kalmadı. Sunwell'i vs yapmadan oyuna ilk kez ara vermiştim. WotLK ile tekrar döndüm, 10 kişi arkadaş tayfası olarak bir guild kurduk ve bu kez PvP ağırlıklı takıldık. PvP baya zevkliydi o dönem 2300+ ratinglere kadar ulaştık RMP olarak baya güzel günlerdi. CATA geldi ve RBG ile tanıştık. Hemen kadroya ilave yapıp ilk sezon High Warlord + Hero of the Horde olup binekleri kaptık ve WoW maceram burada noktalandı denebilir, 2010 yılının sonları vs işte.

MoP ve WoD'u tabiki aldım ama yaptığım tek şey 1 ay gametime açıp karakteri max levela getirip bırakmak oldu, Legion için de aynısı olacak heralde. :)

Oyun community olayı. O yoksa zaten sarmıyor bi yerden sonra.

• Ciddi olamazlar...

Blizzard gibi devasa bir sirket oyuncularin ne istedigini goremiyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.