Şimdi Ara

wow'da level kasmak niye bukadar kolaylasti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burning Crusade ile oyuna baslamistim daha sonra ara verdim. En son 2-3 ay once 1 ayligina tekrar bir bakayim dedim tam bir rezalet olmus. PVE ile ilgili hersey asiri derecede kolay. Questlerdeki moblardan zindanlara kadar hersey okadar kolay ki olmek icin cok olagan disi birsey olmasi lazim. Trash moblar genelde kolaydi simdi dahada bir kolaylasmis gibi hic dovus olmuyor ki, potlar scrollarda copluk olmus hic gerek yok artik. Zindanlarda daha kolaylastirilmis bos fightlar moblardan farki yok 3 faz 1 faza inmis.

Bence blizzard hedef yas kitlesini dusurmus iyice. Beceremeyip sikayet eden bebelere fazla kulak vermis cilkini cikarmis. Skyrim oynadiktan sonra daha iyi fark ediliyor wow`un ne kadar kolay oldugunu cocuklardan ote bebe oyununa donmus neredeyse yani 1-2 tusla butun moblar iniyorsa ve genelinde hic yatmadan level100`e gelmek kolaysa potionlara scrollara hic gerek yoksa itemlere bile gerek yok yani, bu demektir ki oyunda bir sorun var yuh artik oyunun resmen icine etmisler bence. Bazilarida soyle diyor efendim level100`de basliyormus oyun, eee biz niye level0 dan basliyoruz ozaman? lvl90 dan baslat bari 0`dan 100`e gelene kadar bir sey yoksa. Level0`dan 100`e okadar levelin zindanlari itemleri copluk olmus gitmis.

Edit: Konu başlığı "level kasmak" eklenerek değiştirilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airled -- 19 Mayıs 2015; 23:57:23 >

• Wow'a 2005 yılında başlayan fan grubunun yaşı 25-35'lere geldi. Abone sayısının büyük kısmını da eski oyuncular oluşturuyor. Herkez iş güç sahibi oldu. Oyuna ayıracağı zaman azaldı. Talep aslında oyunculardan geliyor. %90i causal takılan 7milyonluk bir kitleden bahsediyoruz. Kaçımız arka arkaya wipei kaldırabilir? 1-60 level arası 12-13 gün gametime gerektiriyordu... Çoğu kimse buna katlanmak istemez diye düşünüyorum.

Sonuçta bu bir oyun. Tüm hayatımızı buna ayırmamız psikolojik olarak da fiziksel olarak da doğru değil. Günde 1-2 saatlik bir zaman tüm content için yeterli olmalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Wow'a 2005 yılında başlayan fan grubunun yaşı 25-35'lere geldi. Abone sayısının büyük kısmını da eski oyuncular oluşturuyor. Herkez iş güç sahibi oldu. Oyuna ayıracağı zaman azaldı. Talep aslında oyunculardan geliyor. %90i causal takılan 7milyonluk bir kitleden bahsediyoruz. Kaçımız arka arkaya wipei kaldırabilir? 1-60 level arası 12-13 gün gametime gerektiriyordu... Çoğu kimse buna katlanmak istemez diye düşünüyorum.

Sonuçta bu bir oyun. Tüm hayatımızı buna ayırmamız psikolojik olarak da fiziksel olarak da doğru değil. Günde 1-2 saatlik bir zaman tüm content için yeterli olmalı...

Bu oyun sadece en ust lvl`da oynanan bir oyun degil ki. Oyuna harcanan zaman ayni olsa da belli bir surede lvl100 olunmasinda lvl35 olsun bunun ne sakincasi var? Amac sadece lvl100 yapmaksa oyun daha ne kadar kolaylastirilirsa kolaylastirilsin farketmez direk lvl99`dan baslamak cok daha anlamli olur ozaman. Wipe kaldirilmaz diye birsey yok 1 saatte 20 zindan kosturarak otomatige baglanmis halde bitirilecegine 1 tane adam gibi bir 5 wipela zindan bitirilsin bence daha iyi. Kaldirilmaz olsaydi wow burning crusade`de bukadar oyuncu toplamazdi bu oyunu yukselten o devrelerdir esas. Ozamanlarin oyunculari simdi kaca gelmis olursa olsun her donemin yasi ve oyuncusu ve cesitli zaman ayirani vardir. Ozamanin oyunculari arasinda da farkli yaslardan vardi simdide vardir ama artik azaliyor diye duydum.

• Zindan dediğiniz kısım oyunun arka plandaki bölümü oluyor. Oyunun asıl zor kısmı raidler, mythic seviyesi. Dungeonların oyundaki yeri artık çok küçük, raid seviyesinde itemi bulunanlar sadece günlük ödülü için giriyor dungeonlara ki çoğu onu bile yapmıyor. Dungeon oyunun kenara itilmiş bir parçası gibi kaldı yani. Pandariada senaryolar vardı, daha kısa ve 3 kişiyle yapılıyordu ama tek kişinin yapabileceği kadar kolaydı. O zamanlar valor point ile item alınıyordu, genellikle oraya haftalık valor cap için giriyordu herkes, capledikten sonra kimse yüzüne bakmıyordu.

Ben zorluğu dungeonda istiyorum diyorsan, challenge modlar var. Çok zor değil, iyi bir ekiple yapılabilir ama yinede belli bir uğraş gerektiriyor.

Oyunun 100 levelde başlaması doğru ve 100 levele hızlıca ulaşılması olması gereken bir şey. Oyunun ana paket dahil 6. paketinden bahsediyoruz, her paket için aynı zaman aralığı gerekse çok uzun ve gereksiz bir uğraşa sebep olur. Sürekli alt karakter açanlar var, benim şu an için 3 karakterim var. Her karakter için ortalama 6 hafta gerekse 3 aylık oyun sürem sadece 100 levele ulaşmak için giderdi. Tek karakterle oynanan oyunlar için level önemli olabilir ama bunda levelden ziyade item ve ekip önemli.

Son olarak, oyunda heirloom sistemi var. Hem level atlamayı hızlandırmak için kullanılıyor, hemde level alırken item arama derdiyle uğraştırmıyor, rare ve epic seviye itemlerin arasında özelliklere sahip. Heirloomların bu kadar kullanılması, oyuncuların level almakla uğraşmak yerine max levele ulaşmak istediğini gösterir.

• Benim anlatamadigim bir konu var. LVL100 sonrasi ile oncesi arasi benim icin farkli degil, gunde 1 saat harcayan birisi 5 gunde lvl100 olup 1 ay lvl100de oynayacagina 1 ayda lvl100 olsun bence ayni. Her iki senaryoda esit sure oynuyor lvl100 veya alti olmus ikiside bir oyun ve bir zorlugu yoksa mucadele yoksa anlamida olmaz sadece lvl100 oynamak iseyenler arkadasindan filan karakter isteyebilir.

Ha yinede lvl atlamak soyle hizlandirilabilir gereken xp sayisal azalilir 10 zindanda 1 lvl atlanacagina 1 zindanda atlanilsin ama o zindan zor olsun birseye benzesin yoksa daha kolay olsun diyorsaniz lvl atlamanin 1`den 100`e hele azda degil okadar lvl atlamanin bir anlami yok.
  • Hanginiz lvl atlarken potion scroll kullaniyorsunuz sakliyorsunuz? Bunlara bile gerek olmuyorsa anlamida yok iste bukadar basit.
  • Bu oyun en cok burning crusade zamaninda yukseldi diye biliyorum ve ozamanlar zindan queue bile yoktu zindana kostururduk sumon ederdik. Toplaminda 1 zindana 1 saat harcadik diyelim, simdi 1 saatte 10 zindan bitiriyoruzda ne oluyor daha mi zevkli? Su andaki oyuncu sayisi o zamana gore artiyor mu azaliyor mu?
    PVP ilede lvl atlanir benim actigim konu PVE ile ilgili.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hardcore oyuncular için Mythic Raidler var, olmadı proving grounds endless wave 30'u geçince gelen title için uğraşabilirsin çok fazla kişide olmayan bir title. 6.2'de mythic dungeonlar gelicek belki beklediğin zorluğu bulabilirsin ama ben pek ümitli değilim açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

Hardcore oyuncular için Mythic Raidler var, olmadı proving grounds endless wave 30'u geçince gelen title için uğraşabilirsin çok fazla kişide olmayan bir title. 6.2'de mythic dungeonlar gelicek belki beklediğin zorluğu bulabilirsin ama ben pek ümitli değilim açıkçası.

Ben hic oyle hardcore oyuncu olmadim eskiden end game hc raidlere filan girerdikte en son oynadigimda pandaria expansion ile lvl kastim arasira quest yapip zindana girdim ve pek bir zevk alamadim cunku zindana bir giriyorum herkes otomatige baglamis gibi kosturup cikiyoruz eskiden bir taktik dikkat olurdu yoksa wipe yerdik bunlar olmayinca anlami yokki kostur kostur nereye kadar esasboyle kolay olunca hamallik kolay bir isi tekrar tekrar yapmak zorunda kalmak esas bayici tarafi bu yoksa wipe yemek degil. Wipe yemek okadar bayici olsaydi bu oyun burning crusade zamaninda tum oyuncularini kaybetmesi gerekirdi.

Skyrim oynadim bir goreve gidiyorum bakiyorum benden daha guclu bir mob karsimda, ona uygun armorlarimi silahlarimi kusaniyorum gerekirse pot iciyorum ancak oyle yenebiliyorum. Wow`da boyle birsey kalmadi hicbir quest zor degil kolay bile degil iyi biliyoruzki asiri kolay 1-2 klikle moblar gider hemen, Ne bir armora ne bir potiona silaha hicbirseye gerek yok ciplak gidince bile questler rahatca yapilir yanlis mi? Bir oyunun kendi itemlerini cop haline getirmesi ne kadar mantikli?

• quote:

Orijinalden alıntı: airled

Bu oyun en cok burning crusade zamaninda yukseldi diye biliyorum ve ozamanlar zindan queue bile yoktu zindana kostururduk sumon ederdik. Toplaminda 1 zindana 1 saat harcadik diyelim, simdi 1 saatte 10 zindan bitiriyoruzda ne oluyor daha mi zevkli? Su andaki oyuncu sayisi o zamana gore artiyor mu azaliyor mu?
    PVP ilede lvl atlanir benim actigim konu PVE ile ilgili.

Arada 4 expansion atlayip bunu anlaman zor. Zira arkadas anlatmaya calismis bu bir oyun ama ticari getirisi olan bir oyun. Vanilla TBC cok guzeldi konularindan da baydi millet bosver yorma kendini.

Ayrica oyun en yuksek oyuncusu sayisina TBC de degil WoTLK paketinde ulasti. (Yaklasik 12 milyon )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@hFeL -- 13 Mayıs 2015; 10:50:16 >
  • hacı çok güzel vanilla ve tbc serverları var, hemde orjinal gibi yapmış adamlar, indir birini gir oyna, en kötüsünde 1k online oluyor.ben oynuyorum mesela nostalrius diye bir serverda sende gel ama oyunun şu anki halinde eleştirecek bir şey yok bana göre.bakma şu an alıştım da dediğim servera ilk başladığımda illallah etmiştim, moblar abartı güçlü, bir yerden bir yere gitmek eziyet, questlere tek tek bakman gerekiyornasıl yapılıyor diye, ölünce mezar ebesinin nikahında, taa ordan kalk koş, dglara yarım saat adam ara, gruptan biri mala bağlayınca tüm emeğin heba olsun, saatlerce yeni adamı ara, bul, dga kadar gelmesini bekle falan.

ha bakma ben oyuna vanillada başladım, yeni oyuncu değilim, yine de orjinalden privatee geçince ilk etapta insan epey eziyet çekiyor.dglar konusunda haklısın, bence de gereksiz kolay, millet tüm dgı çekip kesiyor ama questing konusunda blizzard doğru yolda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: khalef

hacı çok güzel vanilla ve tbc serverları var, hemde orjinal gibi yapmış adamlar, indir birini gir oyna, en kötüsünde 1k online oluyor.ben oynuyorum mesela nostalrius diye bir serverda sende gel ama oyunun şu anki halinde eleştirecek bir şey yok bana göre.bakma şu an alıştım da dediğim servera ilk başladığımda illallah etmiştim, moblar abartı güçlü, bir yerden bir yere gitmek eziyet, questlere tek tek bakman gerekiyornasıl yapılıyor diye, ölünce mezar ebesinin nikahında, taa ordan kalk koş, dglara yarım saat adam ara, gruptan biri mala bağlayınca tüm emeğin heba olsun, saatlerce yeni adamı ara, bul, dga kadar gelmesini bekle falan.

ha bakma ben oyuna vanillada başladım, yeni oyuncu değilim, yine de orjinalden privatee geçince ilk etapta insan epey eziyet çekiyor.dglar konusunda haklısın, bence de gereksiz kolay, millet tüm dgı çekip kesiyor ama questing konusunda blizzard doğru yolda.

Benim bildigim oyun blizard downloader ile indirilir realm secilir ve oyuna girilir. Birini indirmek vanilla ve tbc serverlarini indirmek filan nedemek anlamadim? Realm isimleri mi bunlar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: khalef

hacı çok güzel vanilla ve tbc serverları var, hemde orjinal gibi yapmış adamlar, indir birini gir oyna, en kötüsünde 1k online oluyor.ben oynuyorum mesela nostalrius diye bir serverda sende gel ama oyunun şu anki halinde eleştirecek bir şey yok bana göre.bakma şu an alıştım da dediğim servera ilk başladığımda illallah etmiştim, moblar abartı güçlü, bir yerden bir yere gitmek eziyet, questlere tek tek bakman gerekiyornasıl yapılıyor diye, ölünce mezar ebesinin nikahında, taa ordan kalk koş, dglara yarım saat adam ara, gruptan biri mala bağlayınca tüm emeğin heba olsun, saatlerce yeni adamı ara, bul, dga kadar gelmesini bekle falan.

Benim bildigim oyun blizard downloader ile indirilir realm secilir ve oyuna girilir. Birini indirmek vanilla ve tbc serverlarini indirmek filan nedemek anlamadim? Realm isimleri mi bunlar?

private server bunlar, konusu var mesela forumda.

• @airled
    Ya sen Skyrime felan devam et o zaman.
    Ne yapmaya çabaladığını anlamıyorum.
    Bişekilde accountu aktif ettin verdiğin paraamı pişmabn oldun da geldin burda bize kötülüyosun?
    Gir Blizzardın kendi forumuna orda şikayet et yaz ne yazıcaksan.
    O kötü bu kötü.Şu olmamış bu olmamış.Oynama o zaman.

Hee bu kadar adam hala daha oynuyo zevk alıyo sen anlayamıyorsan bi yerde sende bi farklı bir durum var diye kendine hitap ediyomu etmiyomu ona karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acark

@airled
    Bişekilde accountu aktif ettin verdiğin paraamı pişmabn oldun da geldin burda bize kötülüyosun?

Hee bu kadar adam hala daha oynuyo zevk alıyo sen anlayamıyorsan bi yerde sende bi farklı bir durum var diye kendine hitap ediyomu etmiyomu ona karar ver.

Benim neye devam edip etmeyecegim konu disi kimseyi ilgilendirmez. Oyun hakkinda olumlu veya olumsuz fikir paylasmak olagandir hosuna gitmediyse buda beni ilgilendirmez esas sen ne yapmaya cabaliyorsun konu disi ilgisiz cekismelerle? Niye olumsuz yorum yaziyor musum niye kotuluyormusum skyrim oynarmiymisim olumsuz her yorum kotulemek mi oluyor begenmek zorunda miyim olumsuz yorum yazarken sana mi soracam ne oynarsam oynarim sanane sen konuyla ilgili fikrini yaz fikrin yoksa yasacak cevabin anlamli ufak birseyinde yoksa sonu gelmez kisisel cekisme seklinde mesaj kirliligi yapma. Konuyla ilgili zirnik yazdigin yok kisisel zirvalik bol bunlara pek cevap yazmiyorumda simdi yazdim iste.

Birde oyunda potionlar ve scrollar pve level kasarken hic kullanilmiyor oyunun kolayligindan demistim o mesajim en cok begenilmeyen olmus :))) Gercekte kullaniliyorda blizzard beni fasulyeden mi yapmis ondan sadece ben mi kullanmiyorum acaba yani aslinda kullaniliyormuymus onun icin mi o yazim begenilmemis? yoksa potionlara gerek olmamasi aslinda iyi birsey mi o mantikla mi begenilmemis? Yoksa bu durum milletin mi hosuna gitmemis yani mantikli bir aciklama bulamiyorum. Dikkat ben yine konuya dondum ama konu disi kisisel cekismelerinizle ilgili zirvaliklarinizi yazmak iserseniz gidin windows mayin tarlasi oynayin.

• Skyrim'e laf yok RPG'nin kralı ve zorluğu eğlenceye çeviren bir oyun keşke WOW'da böyle olabilse zor olucak ama kızdırmayacak skyrimdede bazı kapıların anahtarları yanımızda oluyor taştan kamufle oluyorkar görmüyoruz saatlerce arıyoruz çılgına dönüyoruz sonra ne malmışım diyorum kendime eğlenceyle zorluğu harmanlamışlar ama bu her oyunda olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acark

@airled

Benim neye devam edip etmeyecegim konu disi kimseyi ilgilendirmez. Oyun hakkinda olumlu veya olumsuz fikir paylasmak olagandir hosuna gitmediyse buda beni ilgilendirmez esas sen ne yapmaya cabaliyorsun konu disi ilgisiz cekismelerle? Niye olumsuz yorum yaziyor musum niye kotuluyormusum skyrim oynarmiymisim olumsuz her yorum kotulemek mi oluyor begenmek zorunda miyim olumsuz yorum yazarken sana mi soracam ne oynarsam oynarim sanane sen konuyla ilgili fikrini yaz fikrin yoksa yasacak cevabin anlamli ufak birseyinde yoksa sonu gelmez kisisel cekisme seklinde mesaj kirliligi yapma. Konuyla ilgili zirnik yazdigin yok kisisel zirvalik bol bunlara pek cevap yazmiyorumda simdi yazdim iste.

Birde oyunda potionlar ve scrollar pve level kasarken hic kullanilmiyor oyunun kolayligindan demistim o mesajim en cok begenilmeyen olmus :))) Gercekte kullaniliyorda blizzard beni fasulyeden mi yapmis ondan sadece ben mi kullanmiyorum acaba yani aslinda kullaniliyormuymus onun icin mi o yazim begenilmemis? yoksa potionlara gerek olmamasi aslinda iyi birsey mi o mantikla mi begenilmemis? Yoksa bu durum milletin mi hosuna gitmemis yani mantikli bir aciklama bulamiyorum. Dikkat ben yine konuya dondum ama konu disi kisisel cekismelerinizle ilgili zirvaliklarinizi yazmak iserseniz gidin windows mayin tarlasi oynayin.

Senin kafan karışmış fazla oynamaktan

• quote:

Orijinalden alıntı: Faredevriii

Skyrim'e laf yok RPG'nin kralı ve zorluğu eğlenceye çeviren bir oyun keşke WOW'da böyle olabilse zor olucak ama kızdırmayacak skyrimdede bazı kapıların anahtarları yanımızda oluyor taştan kamufle oluyorkar görmüyoruz saatlerce arıyoruz çılgına dönüyoruz sonra ne malmışım diyorum kendime eğlenceyle zorluğu harmanlamışlar ama bu her oyunda olmalı

Skyrim tamamen pve oyunu hazirlanisida bunlara uygun. Wow`da skyrim gibi okadar kapili anahtarli puzzle`li gelismis gorevler beklemiyoruz ama en azindan moblar biraz zorlu olabilir. Daha cok git 12 tane mob kes gorevi olur tamam ama bunlarda biraz zor olsun bari 1-2 klikle herbiri iniyorsa ciplak armorsuz bile rahatca kesilebiliyorsa artik bu zorluk derecesi asiri dusuk baby level filan demektir. Onu gectim bazen liderleri tek bir mobu kes gorevi olur yahu bari bu zor olsun yok ayni. Yani pve asiri kolay iste bukadar kolay oluncada bayiyor haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airled -- 14 Mayıs 2015; 11:19:00 >

• kimse kusura bakmasın ama bu oyun artık çöp olmuş.

vanilla oyuncusyum, yaklaşık 5 sene hardcore oynadım ama hiç bir zaman tbc'den aldığım zevki almadım.

çıkan her paketi aldım oynadım ama malesef wotlk'dan sonra oyun kolaylaştıkça kolaylaştı.

ne oldu çok mu iyi oldu, yok mytic miş yok challange mış. afedersiniz oyuncunun ciddiyetine göre iş yaptılar ama herkestende gönül almak istediler ama bana göre çok yanlış yaptılar.

kael'i kesmek için odaya girişteki packlerin debuff lanmasını bekledim!!! dünyada kimse kesemedi ama deli gibi uğraştık, oyun o zmn oyundu.

sunwell'de muru'dan 1 ay wipe yedim her fight 30 sn sürdü. kaç klavye mause eskittim. ama oyun o zmn oyundu.

ahhh ahhh gerçekten çok özlüyorum ama belkide yukarıda bir arkadaşın dediği gibi artık yaş geçti, iş güç girdi işin içine.
    wod ile tekrar döndüm, ark ile pvp yaparız, 2 bg arena derken akşamı çıkarırız dedik ama bu seferde class dengesizliklerinden bıraktık...

• Herkesin 5-6 tane altı var, her birini kasalım diye ter bitaraflarımızdan mı aksın? Dungeonlara ne desen haklısın ama questler gayet iyi eskiye göre. Bu nostalji ayaklarını bırakın, vanillanın da TBC'nin de bi olayı yok, bugün çıksalar oynamazdınız.

Hayır, eskiden WoW'u diğer online oyunlarla karşılaştırıyoduk en azından, millet gelmiş Skyrim diyor. Fallout 4 çıkarsa o da WoW'u bitirir büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefarius -- 14 Mayıs 2015; 18:20:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.