Şimdi Ara

wow'da level kasmak niye bukadar kolaylasti? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: airled

quote:

Orijinalden alıntı: OturanDürüm

quote:

Bu oyun en cok burning crusade zamaninda yukseldi diye biliyorum ve ozamanlar zindan queue bile yoktu zindana kostururduk sumon ederdik. Toplaminda 1 zindana 1 saat harcadik diyelim, simdi 1 saatte 10 zindan bitiriyoruzda ne oluyor daha mi zevkli? Su andaki oyuncu sayisi o zamana gore artiyor mu azaliyor mu?
    PVP ilede lvl atlanir benim actigim konu PVE ile ilgili.

Dostum tbc guzel evet. ama soyle bir gercek var wow basladiginda piyasa o kadar buyuk ve kapsamli oyun yoktu ve oyuncu havuzundan buyuk baya buyuk bir payi elinde tutuyordu. Simdi gunumuze baktiginda bu havuz cok parcalara ayrildi mobalar fps farkli tarzda mmorpgler turedi bence yine hic biri wow kadar basarili degil ancak 50 milyon oyuncu varsa bu degismiyor bir oyunu birakip baska oyuna geciyor. Blizz de bu yeni tureyen oyunlardan bir seyler alip kendine entegre ediyor ki kullanicalari elinde tutsun veya yenisi gelsin. Tabi bu bizim gibi oyunculari tatmin etmiyor ama arkadaslarim ile keyif alarak oynuyorum bana bu yetiyor

Oyun hala zevkli güzel ben şöyle olsa daha zevkli olur dedim zaten. Oyun türünün en iyilerinden.

İyi yönde kolaylaştırmalarda oldu mesela tankın agrosu WOTLK'de kolaylaştı shockwave filan geldi. Tank o konuda diğerlerinden daha zordu ve çok nadir bulunuyordu tank olmak istemiyordu pek kimse. Bununla beraber parti içinde tanktan önce moblara atlayan elemanlarda çok oluyordu biraz dengelenmiş oldu kolaylaşması iyi oldu bence. Bundan sonra zindanlara birde nerf gelmesi abartı artık aman kimse wipe yemesin diye yapılmış gibi. Oyunda arasıra wipe yenir böyle olunca uyanılır dikkat artar esas wipe'tan şikayet eden oynamamalı bence. Hiç yenilme hiç wipe olmayınca oyun 0 seviyesinde demektir kungfu pandadaki Şifu bile 0 diye bir seviye yoktur der. Çok zor olsun demiyorum da biraz daha zor olmalı.

wipe yiyen hala yiyiyor bende ka yillik oyuncu olmama ragmen arada yapiyorum noobluk :) artik dgler sadece raide hazirlik manasinda var ama oyuna soyle bir zorluk geldi pve yonunde wod u ne zamandir oynuyorsun bilemeyicem raidler lfr normal.heroic ve mythic olarak ayriliyor lfr ve normalde sorun yok ama heroic girmeye basladigin zaman oyun yine hata kabul etmez bir hal aliyor baya zorluyor mythicte hele bir kisinin hatasi wipe a surukluyor takimi. Bu raidlere girip basarili olabilmekte iyi bir guild gerektiriyor. Sen yine bir raidlerde dene sansini o wipe kokan havayi alicagina eminim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• airled A kullanıcısına yanıt
    Oyunun çok basit bebelere hitap eder bir hale geldiğini iddia etmen için tüm boss fightları en zor seviyede bitirmeli ve arena master olmalısın. Oyunun kolay olduğu falan yok, tek fark oyunda daha fazla zorluk seviyesinin olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moffaka

Oyunun çok basit bebelere hitap eder bir hale geldiğini iddia etmen için tüm boss fightları en zor seviyede bitirmeli ve arena master olmalısın. Oyunun kolay olduğu falan yok, tek fark oyunda daha fazla zorluk seviyesinin olması.

Bebelere hitap lafı benim değil. lvl0-90 arası görev ve zindanların çok basit hale geldiğini iddia etmem için tüm bos fightlar çok kolay bir şekilde bitiyor evet.

Konu başlığını "Wow'da level kasmak neden bukadar kolaylaştı" yapmalıydım sanırım kusura bakmayın.

quote:

Orijinalden alıntı: moffaka

Bebelere hitap lafı benim değil. lvl0-90 arası görev ve zindanların çok basit hale geldiğini iddia etmem için tüm bos fightlar çok kolay bir şekilde bitiyor evet.

Konu başlığını "Wow'da level kasmak neden bukadar kolaylaştı" yapmalıydım sanırım kusura bakmayın.

Evet başlık değiştirilmeli. Lvl 100 de oyun son derece zor oluyor, TBC zamanındaki yaratıcılık yok bence son patchin problemi bu.

• Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum; oynayan da yazıyor, oynamayan da. Heirloom eşyalarla bile level atlaması öyle kolay değil (görev yapararak yani)...
  • Level atlama sorusunun cevabı : Level cap in artmış olması, main i olan eski oyuncuların alt kasmak istemesi ve Blizz'in casual seviyesinde oynayabilecek insanlara hitap etme çabasıdır.
    Wotlk de oyun en fazla oyuncu sayısına yükseldi ama oyun sektöründe o zamanlar wow a yaklaşabilecek mmorpg yoktu. Bugünkü gibi bir MOBA merakı yoktu mesela insanlarda.
    Leveling konusunda şikayetlerim benim de vardı, Nostralius serverında biraz Vanilla oynayınca anladım Gerçekten o zamanlarda leveling işkence, ama farklı bir tadı vardı doğrudur.

Bugünkü WoW un eleştirdiğim bir noktası : Oyunda ayrıntılara verilen önemin azalması. Mesela eskiden leveling yaparken Treasure chestler olurdu, dwarf karakterler racialları ile minimapten daha kolay bulurdu onları Hazine aramak için görev yaparken köşe bucak araştırmak güzel bir duyguydu. Böyle şeyler artık levelingde yok, dümdüz quest + dungeon farm oldu artık.

Bir diğer konu da : Meslek meselesi.
    Meslekler eskiden kullanışlıydı, leveling için örnek verirsek level atlarken meslek kasıp kendinize çeşitli avantajlar elde edebiliyordunuz.Artık meslekten hızlı level kasılıyor ve kimse uğraşmıyor Ayrıca artık levelingte meslek kasmak biraz enayilik Garrison'da çok rahat 700 yapılabilindiğinden dolayı.
    Max levelda ise Garrisonda meslekler çok rahat 700 leniyor, ki 700 olmasının bir esprisi de yok. Çünkü tüm olayı, örneğin Blacksmith iseniz günlük Truesteel ınızı yapmak ve work order olarak da true iron ore vermek, bu kadar. Mesleklerin de daily haline getirilmesi çok saçma olmuş, Legionda düzeleceğini umuyorum bu durumlarının (Özellikle Gathering meslekleri artık hiçbir işe yaramıyor o ayrı konu)

• oyun çöp zaten

Orijinalden alıntı: khalef

oyun çöp zaten

Bunları söylüyosunuz hergün sonra oyuna giriyorum argent dawnda millet rp yapıyor, outlandde zibilyon kişi pug arıyor kimi boost satıyor, diğeri arena partner arıyor. Neden oyunu bırakmamışlar diye şaşırıyorum sonra

Wowla ilgili bi yerde iyi yorum duymaz oldum zaten 2 senedir. Oyunda kimseyi görmeden dolaşacağım günleri bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Wow'a 2005 yılında başlayan fan grubunun yaşı 25-35'lere geldi. Abone sayısının büyük kısmını da eski oyuncular oluşturuyor. Herkez iş güç sahibi oldu. Oyuna ayıracağı zaman azaldı. Talep aslında oyunculardan geliyor. %90i causal takılan 7milyonluk bir kitleden bahsediyoruz. Kaçımız arka arkaya wipei kaldırabilir? 1-60 level arası 12-13 gün gametime gerektiriyordu... Çoğu kimse buna katlanmak istemez diye düşünüyorum.

Sonuçta bu bir oyun. Tüm hayatımızı buna ayırmamız psikolojik olarak da fiziksel olarak da doğru değil. Günde 1-2 saatlik bir zaman tüm content için yeterli olmalı...

Çok doğru bir yorum. İlk zamanlar günlük 2 saat uykuyla duruyordum şimdi saat 23.00 olunca uykum geliyor, yemek bile yemezdim bira, sigara, wow, bekardım. Ben de sürekli oyunun kötüye gittiğinden yakınanlardanım ama asıl gerçek biz yaşlanıyoruz sanırım.

• sanatairum kullanıcısına yanıt
    PVE Kısmına katılmıyorum(Hardcore için Mythic var) ama PVP kısmında kesinlikle haklısın.
  • Şu anki level 1-100 aralığı oyuna giriş preluge gibi birşey. Bu aralıkta artık blizzard bizi fazla oyalamak istemiyor ama araba kullanmayı bilmeden altımıza ferrari vermekte istemiyor. Bu yüzden bir anda 90 dan veya 100 den başlatma gibi bir politikalarıda yok çünki karakteri biraz öğrenmemizi istiyor ki böyle olmasa raidlerin halini bir düşünün. Ben blizzardın levellingle alakalı politikasını yanlış görmüyorum. Lore ve oyuncuyu oyun içinde asosyalleştirme ile ilgili politikasını yanlış buluyorum.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi
  • QuelTaLas kullanıcısına yanıt
    Bence raidlere pratik olsun diye mobları MoP ta ki gibi yapmaları lazım. Yani mop da elite moblar belli bi alana vuruyordu ve biz o alandan kaçıyorduk, hani hem karakteri aktif kullanıyorduk öyle ot gibi skile basmıyorduk sadece hemde raidler için pratik oluyordu. Wod da da var ama cok az var, legion da bu olayı arttırsalar daha zevkli olur hem oynaması hem pratik olması açısından bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

Bence raidlere pratik olsun diye mobları MoP ta ki gibi yapmaları lazım. Yani mop da elite moblar belli bi alana vuruyordu ve biz o alandan kaçıyorduk, hani hem karakteri aktif kullanıyorduk öyle ot gibi skile basmıyorduk sadece hemde raidler için pratik oluyordu. Wod da da var ama cok az var, legion da bu olayı arttırsalar daha zevkli olur hem oynaması hem pratik olması açısından bence.

Bencede hocam mobların mekaniklerinin geliştirilmesi çok güzel olacaktır.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi
  • kolay level nasıl kasıyoruz beyler bana da anlatın bi zahmet, alt kasmak istiyorum çok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.