Şimdi Ara

WOW'da LATENCY DÜŞÜRMEK İÇİN REGEDIT AYARLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ----------------------------------------------------
    Başlat (start) > çalıştır (run) kutucuğuna regedit yazıyoruz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Tcpip\Parameters\Interfaces\

dizinini bulup, {8E8BF3BA-2806-40D3-AF3B-45C83CBCDD46} (bu numaralar sizde farklı olabilir) gibi ouþan dizinlerden IP numaramızın yazdığı dizini buluyoruz. çünkü önemli olan dizin, hepsinin içine bakarak IP numaranızı, Getaway inizin olduğunu dizini bulmak zor olmayacaktır. Doğru dizini bulduğumuzda sağ tarataki değerlerin olduğu kısımda boş bir yere ters tuşla tıklayarak yeni DWORD satırı oluşturuyoruz. Bu değerin ismnini TcpAckFrequency koyup ters tuşla üzerine basıp Modify diyerek değer kutucuğuna 1 yazıyoruz.

ADIM 2.
    ----------------------------------------------------

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSMQ\Paramet ers

dizinini buluyoruz. Parameters dizinine girerek yine sağda ters tuşla DWORD Value (değeri) yaratıp, isiminede TCPNoDelay diyoruz. Ve yine aynı şekilde modify diyerek ordaki kutucuğa 1 değerini giriyoruz.

Bu işlemler sonrası bilgisayarınızı mutlaka restart atın..

• ms sorununu cözüyormu bu işlem? peki yaptıgımız sey aslında nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: druen

ms sorununu cözüyormu bu işlem? peki yaptıgımız sey aslında nedir?

Evet çözer ama öyle büyük çözüm sağlamaz. Rakamlaştırmak gerekirse 400ms'i 60 ms'e indirir. Tabi bu bağlantıya göre değişebilir.
    Yaptığımız olaya gelince konunun uzmanı değilim ama TCP ayarlarını modemle direk olarak bağlantı kurmasını sağlar ve aradaki delay'leri ortadan kaldırır. Uzman arkadaşlar varsa yanlışlarımı düzeltsinler lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goa Mania -- 10 Kasım 2010; 16:08:18 >
  • Bu tip ayarlarla oynamayınız. Bir işe yaramayacğı gibi tersde tepebilir.
  • tesekkürler aksam deneyecegim, cevap yazmazsam interneti bozduk demektir :D saka tabi. ms sorunu yeni patchten sonra baya bi kendini gosterdi. insallah ise yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goa Mania

quote:

Orijinalden alıntı: druen

ms sorununu cözüyormu bu işlem? peki yaptıgımız sey aslında nedir?

Evet çözer ama öyle büyük çözüm sağlamaz. Rakamlaştırmak gerekirse 400ms'i 60 ms'e indirir. Tabi bu bağlantıya göre değişebilir.
    Yaptığımız olaya gelince konunun uzmanı değilim ama TCP ayarlarını modemle direk olarak bağlantı kurmasını sağlar ve aradaki delay'leri ortadan kaldırır. Uzman arkadaşlar varsa yanlışlarımı düzeltsinler lütfen.

Bu konuda tam ehil değilim ama bu ayar muhtemelen sadece modeminizle telekom arası latency yi düzeltiyor. Ancak WoW oyuncusunun gerçek latency yaşadığı yer Telia - Telekom bağlantısı. Ama denemekte fayda var tabi, msi artıracağını düşünmüyorum ben.

• leatrix latency fixtede bu ayarlardan biri yapılıyor.. ben bu ayarları 3-4 senedir sürekli yapıyorum ciddi ciddi PCnizin response süresini düzelterek lagi düsürüyor..
    normalde windows paketleri gruplar halinde yolluyormuş buda bazı durumlarda ciddi lag yapıyor.. bu ayarlarla gidecek paketler bekletilmeden gönderiliyor..
    aşağıda leatrixi yazan arkadaş durumu gayet açık özetlemiş;

Before Leatrix Latency Fix is installed:

* Server: "Ok computer, I just sent a data packet over to you, got it?"
    * Your computer: ...
    * Server: "Come on, answer me! I don't have all day! Stop wasting time!"
    * Your computer: ...
    * Server: "Ok, forget it, I've waited long enough, sending another one over! Got it?"
    * Your computer: "Yep, got that one, also got the one you sent before, thanks."
    * Server: "Well, why didn't you acknowledge the first one when I sent it? I was waiting ages!"
    * Your computer: "Sorry, I'm just trying to make the network more efficient by bundling the acknowledgements together in pairs. This is how I'm setup by default."

After Leatrix Latency Fix is installed:

* Server: "Ok computer, I just sent a data packet over, got it?"
    * Your computer: "Yep, send the next!"
    * Server: "That was fast! Ok, here's another, got that?"
    * Your computer: "Yep, send the next!"
    * Server: "Wow! What an improvement! Now that's more like it!"
    * Your computer: "Yep, it's certainly keeping me on my toes, thanks!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunpasa -- 10 Kasım 2010; 17:44:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LoL için macro ayarları
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Bu tip ayarlarla oynamayınız. Bir işe yaramayacğı gibi tersde tepebilir.

5 senedir kullanıyorum gayette memnumum. Başarılı bir ayar. Benim 300 350 olan ms'imi 100-200 arasına düşürdü. Pc'ye hiç bir zarar vermiyor. Sadece TCP/IP ayarlarını modemle daha delay'sız hale getiriyor.
    Konu hakkında bilginiz bile yok fikir beyan ediyorsunuz. Yanlış bilgi vermeyin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goa Mania -- 10 Kasım 2010; 22:26:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.