Şimdi Ara

Workbook'tan csv'ye çevirmeyle alakalı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir Excelde workbooktan csv formatına dönüştüğümüzde çok basamaklı rakamlar örneğin 8697417479318 iken 8,69742e+12 şekline dönüşüyor.Bu rakkam üzerinden barkod basıldığından dolayı sıkıntı oluyor.Csv formatında rakamların normal haline dönmesi için ne yapabiliriz?Save ettiğimizde de düzgün şekilde kalmasını istiyorum.(custom'dan hücreleri biçimlendiriyorum ama kaydettiğimde eski halini alıyor)Belki de csv'de sadece bu şekilde kaydoluyor olabilir.Engin Excel bilgisi olanlar yardımcı olsun lütfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdembicirdi -- 21 Temmuz 2012; 13:59:51 >

• Csv örneği...

• rakamların başına ve sonuna " ekleyiniz (çift tırnak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcan -- 21 Temmuz 2012; 12:07:39 >
  • O bir çözüm ama barkodda '' da çıkıyor bu sefer...
  • önce hücreleri metin olarak biçimlediyseniz csv olarak kaydettiğinizde aynen kaydediyor.
    sonra tekrar excel ile açtığınıozda sorun oluyor bu doğru
    bunu ben şu şekilde aştım
    boş excel sayfasında
    veri / metinden / csv dosyayı seç
    sınırlandırılmış / ileri / yalnız noktalı virgül işaretle / ileri / herbir sütunu tıklayıp üstten metin seç / son / A1 hücresini tıkla / Tamam
  • Bu şekilde de denedim.Düzelme oluyor fakat kaydedip tekrar açtığımda yine eski halime geridönüyor.Kafayı yemek üzereyim :)
    Bu arada barkod basılmıyormuş direkt firmanın sistemine geçiyormuş bu bilgiler.Uzaktan yardım olduğu için iletişim kopukluğu da extra bi şenlik...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.