Şimdi Ara

Workaway, Couchsurfing gibi siteler yasal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yasal mı derken, şunu soruyorum. Ücretsiz konaklama, ücretsiz çalışma gibi imkanlar var. Sigorta yapılmıyor, konaklama için resmi bir kuruma bilgi verilmiyor. Çalışılan yerde bir iş kazası, veya konaklama yapılan yerde bir suça konu bir olay yaşansa resmi işlemler nasıl olacak. Bir nevi sigortasız işçi çalıştırılıyor, aralarında resmi bir sözleşme yapılmıyor. Misafir olarak gelen veya işletme sahibinin Türkiye'de başının belaya girmesi ihitimali yok mu?


    @Theologist




  • Siteler yasaldır da yapılan işler yasal olmayabilir.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Yapılan iş yasal değilse, sitede yasal değildir. Örneğin sigortasız çalışmak ve çalıştırmak yasak ise, sigortasız çalışmaya ilişkin iş ilan sitesi de yasak olur. Bu siteler iyi niyetli bir site olduğu için bugüne kadar belki kimse şikayet etmemiştir. Veya Türkiye'deki faaliyetleri çok kısıtlı olduğu için olabilir.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Site sigortasız çalıştırılıp çalıştırılmadığını bilemez. Onu takip etmek de işi değildir.


    Hürriyet gazetesinde bir iş ilanı var. İnsanlar o iş ilanı ile başvurup çalışmaya başlıyor. Hürriyet Gazetesi hangi şartlarda çalıştırıldıklarını takip edebilir mi? Veya sorumlu tutulabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 29 Mayıs 2022; 9:10:9 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Hürriyet gazetesi yasalara aykırı bir iş ilanı yayınlar ise evet sorumlu tutulur. Hürriyetin gazetesindeki iş ilanı detayından işin yasal olup olmadığını, sigortalı olup olmadığını anlayabilirsin. Workaway'e verilen ilan bir iş ilanı da değil. Sitenin temeli gezginlerin seyahat ettikleri ülkelerde çalışma karşılığı ücretsiz konaklaması üzerine. Misafirler zaten çoğunun çalışma izni bile yoktur, çoğu turist. Sitenin çalışma prensibi yasa dışı çalışma üzerine kurulmuş, site bu işin temeli olmuş, ben bundan sorumlu değilim. Sigorta yapsaymış, iş kazası olsun banane benim sorumluluğum yok diye sıyıramaz.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Sıyırır elbette...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.