Şimdi Ara

work and travel gerekli mi? alternatifi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Şuan gitmekte olduğum ingilizce kursunda b1 seviyedeyim ve c1'e kadar eğitimim devam edecek.
    c1 ile kursu bitirdiğimde kendimi o seviyede hissetmeyeceğim aynı şuan olduğu gibi.
    Work and travel düşünüyordum fakat bir çok arkadaşım memnun olmadığını, çok çalıştığını, konuşmasını geliştiremediğini düşünüyor, iyi bir firma bulamazsan zaman ve para kaybı olarak bakıyorlar.
    iyi firmadan kasıt nedir?
    work and travel gerekli mi veya alternatifi ne olabilir?
    mesleğim gereği ingilizcemi ciddi şekilde öğrenmem/geliştirmem gerekecek. Yurt dışı şart fakat ne şekilde?

• Bence dil öğrenmenin en güzel yolu gerçekten anadili o olan insanlarla konuşmak. Yani work and travel çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ben gitmedim fakat giden arkadaşlarım dil eğitimi için çok büyük etkisi olduklarından epey bahsetti.

Benim üniversite hazırlık hocam da yabancıydı ve hiç Türkçe bilmiyordu. Mecbur kalma durumunda olunca afedersin eşşek gibi geliştirmek zorunda kalıyoruz.
  • hocam en iyisi work and work yani hayvan gibi bir 1.mizin lafi calismak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Argonath LXI

Bence dil öğrenmenin en güzel yolu gerçekten anadili o olan insanlarla konuşmak. Yani work and travel çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ben gitmedim fakat giden arkadaşlarım dil eğitimi için çok büyük etkisi olduklarından epey bahsetti.

Benim üniversite hazırlık hocam da yabancıydı ve hiç Türkçe bilmiyordu. Mecbur kalma durumunda olunca afedersin eşşek gibi geliştirmek zorunda kalıyoruz.
    kesinlikle haklısınız hocam, önce chat daha sonra speaking son derece faydalı olur, fakat yine de o dilin ülkesine gitmek bambaşka bir seviye.

Ailem bana yurtdışı bütçesi ayırmışken bunu değerlendirmek istiyorum, bir bakıma zorunluyum. Yurtdışı için bir tavsiyeniz var mı?

• Ben yapmıştım o dönemde 3 tane arkadaşım trafik kazasında öldü yapacaksanda dikkatli olmanı tavsiye eederim...
  • Work and travel anlatıldığı gibi (mükemmel, kesinlikle gidilmeli, harika bi hayat tecrübesi vs.) bişey değil ve tamamen size ve sizin beklentilerinize bağlı bir program. Çekingen biriyseniz amerikaya gidince birden açılıp herkesle konuşmaya başlamayacaksınız. Türkiyeden wat yapanların büyük çoğunluğu hi, are you sex, hav ar yuuu seviyesinde ingilizceye sahipler, e haliyle gidip gelince bir fark oluyor 3 ayda bir zahmet olsun. Çalışılan işler genelde housekeeping, ride operator, lifeguard tarzı işler olduğundan kurulan diyaloglar hello, thank you, have a good dayden öteye gitmiyor. Gidenlerin çoğu da 2-3 türk bulup 3 ay onlarla boş boş takılıp dönüyor.
    Ben gittim, kasiyerlik yaptım, zaten az sayıda olan türklerin hepsinden uzak durdum ingilizce seviyem (c1) gelişmedi ama konuşma ve aksan konusunda çok faydası oldu, kesinlikle pişman değilim. Giderken de beklentilerim yüksek değildi, bizim türkler sabaha kadar içip house partylerde eğlenebilecekleri amerikan filmi tarzı hayallerle gittiği için haliyle ilk haftadan bu nasıl iş lan ben geri döncem evimi özledim diye sövmeye başlıyorlar He birde para muhabbeti var. O kadar aç gözlü bir milletiz ki kocaman markette bizim türkler haricinde birbirinin çalıştığı saatleri, aldığı parayı takip eden başka biri yoktu. Herkes "off overtime alıcaz haftada 1000usd kazanıcaz çarp 6 ile 6 milyar woww" falan gibi hayallerle geliyor ilk paycheckte 450 doları görünce ağlıyorlar
    Dediğim gibi ben pişman değilim. Yeri geldi param bitti sağdan soldan borç isteyerek geçindim, yeri geldi house party yaptık, yeri geldi izin gününün tamamını evde yatarak geçirdik, yeri geldi araba kiralayıp gezmeye çıktık vs. en sonda da program parası + travel parasını tamamlayıp çıktım işten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 6 Ekim 2019; 0:40:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-67D7F6EFB

Ben yapmıştım o dönemde 3 tane arkadaşım trafik kazasında öldü yapacaksanda dikkatli olmanı tavsiye eederim...
    çok büyük üzüntü, çaresizlik..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Work and travel anlatıldığı gibi (mükemmel, kesinlikle gidilmeli, harika bi hayat tecrübesi vs.) bişey değil ve tamamen size ve sizin beklentilerinize bağlı bir program. Çekingen biriyseniz amerikaya gidince birden açılıp herkesle konuşmaya başlamayacaksınız. Türkiyeden wat yapanların büyük çoğunluğu hi, are you sex, hav ar yuuu seviyesinde ingilizceye sahipler, e haliyle gidip gelince bir fark oluyor 3 ayda bir zahmet olsun. Çalışılan işler genelde housekeeping, ride operator, lifeguard tarzı işler olduğundan kurulan diyaloglar hello, thank you, have a good dayden öteye gitmiyor. Gidenlerin çoğu da 2-3 türk bulup 3 ay onlarla boş boş takılıp dönüyor.
    Ben gittim, kasiyerlik yaptım, zaten az sayıda olan türklerin hepsinden uzak durdum ingilizce seviyem (c1) gelişmedi ama konuşma ve aksan konusunda çok faydası oldu, kesinlikle pişman değilim. Giderken de beklentilerim yüksek değildi, bizim türkler sabaha kadar içip house partylerde eğlenebilecekleri amerikan filmi tarzı hayallerle gittiği için haliyle ilk haftadan bu nasıl iş lan ben geri döncem evimi özledim diye sövmeye başlıyorlar He birde para muhabbeti var. O kadar aç gözlü bir milletiz ki kocaman markette bizim türkler haricinde birbirinin çalıştığı saatleri, aldığı parayı takip eden başka biri yoktu. Herkes "off overtime alıcaz haftada 1000usd kazanıcaz çarp 6 ile 6 milyar woww" falan gibi hayallerle geliyor ilk paycheckte 450 doları görünce ağlıyorlar
    Dediğim gibi ben pişman değilim. Yeri geldi param bitti sağdan soldan borç isteyerek geçindim, yeri geldi house party yaptık, yeri geldi izin gününün tamamını evde yatarak geçirdik, yeri geldi araba kiralayıp gezmeye çıktık vs. en sonda da program parası + travel parasını tamamlayıp çıktım işten.
    hocam peki bu programın alternatifi var mıdır? Havacılıkla ilgili bir kariyer düşnüüyorum, ingilizce kursum bittikten sonra, bir yurtdışı deneyimi şart. nasıl bir yol izlemeliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

hocam peki bu programın alternatifi var mıdır? Havacılıkla ilgili bir kariyer düşnüüyorum, ingilizce kursum bittikten sonra, bir yurtdışı deneyimi şart. nasıl bir yol izlemeliyim?

Alıntıları Göster
    Hocam avustralya ve yeni zelanda için work and holiday var ama onun da wattan çok bir farkı yoktur diye düşünüyorum.
  • Alternatif olarak campUSA var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Work and travel anlatıldığı gibi (mükemmel, kesinlikle gidilmeli, harika bi hayat tecrübesi vs.) bişey değil ve tamamen size ve sizin beklentilerinize bağlı bir program. Çekingen biriyseniz amerikaya gidince birden açılıp herkesle konuşmaya başlamayacaksınız. Türkiyeden wat yapanların büyük çoğunluğu hi, are you sex, hav ar yuuu seviyesinde ingilizceye sahipler, e haliyle gidip gelince bir fark oluyor 3 ayda bir zahmet olsun. Çalışılan işler genelde housekeeping, ride operator, lifeguard tarzı işler olduğundan kurulan diyaloglar hello, thank you, have a good dayden öteye gitmiyor. Gidenlerin çoğu da 2-3 türk bulup 3 ay onlarla boş boş takılıp dönüyor.
    Hocam tekrardan merhaba. Work and travel olarak secmeyi dusunuyorum yurtdisi deneyimimi. Butce konusunda sıkıntım yok, fakat herkesten farklivolarak, hayallerle gitmeyecegim oraya.
    İngilizceyi işte değilde kalan bos zamanda kisiye bagli olarsk geliseceginde hemfikiriz degil mi?
    Wat parasi+biraz kazanc -bir kac elektronik cihaz simdiden düşüncem.
    İş olarak ne secmeliyim? Basvurulars ne zaman baslamaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

Hocam tekrardan merhaba. Work and travel olarak secmeyi dusunuyorum yurtdisi deneyimimi. Butce konusunda sıkıntım yok, fakat herkesten farklivolarak, hayallerle gitmeyecegim oraya.
    İngilizceyi işte değilde kalan bos zamanda kisiye bagli olarsk geliseceginde hemfikiriz degil mi?
    Wat parasi+biraz kazanc -bir kac elektronik cihaz simdiden düşüncem.
    İş olarak ne secmeliyim? Basvurulars ne zaman baslamaliyim?

Alıntıları Göster
    Hocam şöyle söyliyim hayal var hayal var. Bizim türkler dediğim gibi 8-10bin usd kazanç yapıyım (ki bu para zaten program boyunca 1 kuruş bile harcamadan toplayabileceğiniz maximum para), her gece 1-2 kız götüreyim, türkiyede yiyemediğim her boku (ottur, magic mushroomdur, türkiyede bulunmayan alkol çeşitleri vs.) yiyeyim sonra da f1 vizesine geçip kapağı amerikaya atayım gibi düşüncelerle geliyorlar ilk haftadan hiçte hayal ettikleri gibi bir ortama gelmediklerini görünce ağlıyorlar. Benim gelirken kafamda olan tek şey traveldı, new york ve west coast'ı görmek istiyordum her zaman. Belki okul (işten erken çıktım) ve para durumu yüzünden west coast yalan oldu ama new yorkta tam 6 gün kaldık ve inanılmaz eğlenceliydi, work kısmında çekilen bütün sıkıntılara ve strese değerdi bence.
    Ben self ile geldiğim için yanıma aldığım 900 dolara rağmen masraflarım en fazla 3000 dolar etmiştir. Program parası + biraz kıyafet alışverişi + 750 dolara telefon + 300 dolara bilgisayar + 6 günlük bol gezmeli ve brooklynde downtowna 5dk, manhattana 15-20dk mesafede kalmalı nyc travelını çıkarırsak elimde kalan net kazanç 350 dolar falandı Her ay 475 dolar kalacak yere verdik o sıkıntıydı birde ben çalışırkende paraya acımadım yedim, içtim, gezdim.
    Ben coloradoda çalışıyordum, boş zamanlarımız genelde dağı taşı görüp akşama kadar gezmekle geçiyordu. Doğa konusunda harika biyer.
    Iş olayı tamamen size kalmış ama gördüğüm kadarıyla full placement giderseniz çok fazla seçeneğiniz olmuyor genelde herkese housekeeping iteliyorlar. Para için serverlık yapmanız lazım ücretler genelde 8 dolar + tip şeklinde olur ve yaz turizminin olduğu yerlere (florida gibi) giderseniz köşeyi dönme ihtimaliniz var Ben self gittim (ilk seneden pek tavsiye etmem) amerikada bi arkadaşım var işi vs. o ayarladı ama kalacak yer sıkıntı oldu millet haftalık 75 dolara kalırken biz aylık 475 veriyorduk.
    Başvuruyu erken yapmanız daha iyi, şu 1 ay içinde tam zamanı şirketlerin kontenjanları var çünkü. Daha sonra aralık sonu-ocak başı gibi iş fuarları oluyormuş sanırım full placement nasıl işliyor tam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 11 Ekim 2019; 11:15:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.