Şimdi Ara

wlan ANTEN YAPIMI ((YARDIM))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
9.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meraba arkadaşlar masaustu pc için bi wlan anteni yapmak istiyorum ama pekde bi bilgim yok sizlerin essiz ve farklı dusuncelerinizden yola cıkarak bi tane denemek istiyorum atık sıfırdan el yapımı bişey mi cıkar ortaya yoksa bi tane kart alıp modifiye uzerindemi calışma gösteririm bilemiyom ama tek istegim uzak mesafede guclu cekim olsun bide fiyatı dudak uccuklatmaısn yeter simdiden yardımları dokunan ve dusunen arkadaşlara cok tşk ederim saygılar



  • Bu antenler evde en basit sartlarla kolaylıkla yapabileceginiz anten tiplerinden birisidir. Bunun için boş bir konserve kutusu, bir parça tel ve bir adet de konnektöre ihtiyacınız olacak.



    İnternette dolaşırken rastladığım ve aşağıda adresi verilen sitedeki detaylı bilgileri derleyip türkçeye cevirerek radyo amatörü arkadaşlarımızın kullanımına sunmak istedim. İngilizce bilen arkadaşların bu adrese gidip daha detayli bilgi kaynaklarına erişmesini öneriyorum. Bu adreste yer alan Excell tablosunu da buraya almamın sebebi konserve kutusunu seçerken kolaylık sağlamasıdır.

     wlan ANTEN YAPIMI ((YARDIM))



    Anten Kabı İçin Çap Hesaplayıcı
    Burada verilen basit bir kutu çapı hesaplayıcı, kullanmayı planladığınız konserve kutusunun hangi frekanslarda verimli olabileceğini görmenizi sağlayacaktır. Bu hesaplayıcı yukarıdaki web sitesinden alınmış ancak sonuçları milimetre olarak verecek şekilde düzenlenmiştir.
    Elinizde bulunan veya piyasadan alabileceğiniz kutuların çaplarını bu hesaplayıcıya girerek gereken diğer boyutları ve bu kutuyu kullanabileceğiniz frekans aralığını bulabileceksiniz. Aslında tüm bu hesaplamaların sonunda Wi-Fi frekanslarında verimli olarak kullanılabilecek kutu çaplarının 73.2 mm ile 92.7 mm arasında olması gerektiğini göreceksiniz. Bu çaplar arasında olan kutuları kullanarak 2401 MHz ile 2473 MHz arasında yani Wi-Fi frekanslarındaki antene sahip olabilirsiniz.

    Silindir Kutunun
    Çapı (mm)

    Bandın Üst Sınırında Kesim Frekansı (TE11) MHzBandın Alt Sınırında Kesim Frekansı (TM01)MHzKılavuz Dalgaboyu ( Lg )mmKılavuz Dalgaboyu 'nun 1/4 ü ( Lg / 4 )mm Kılavuz Dalgaboyu 'nun 3/4 ü ( 3 Lg / 4 )mm
    Bu hesap cetvelinden boyutları hesapladıktan sonra artık anten yapımına başlayabiliriz.
    Önce gereken parçaları hazırlayalım:

    Antenin canlı ucu olarak kullanmak uzere 31 mm boyunda 1.5 - 2.0 mm çapında bakır tel,
    Anten kaplosunu bağlamak üzere N tipi , BNC tipi veya PL259 tipi bir konnektör,
    Boyutlarını belirlediğiniz bir adet konserve kutusu,
    Konnektörü ktuya bağlamak için dört adet 3 mm çapında kısa vida/somun,
    Havya, lehim, lehim pastası, yan keski, eğe, cetvel v.b. aletler
    Önce 31 mm boyundaki bakır teli konnektörün canlı ucuna lehimleyin. İsterseniz bu telin boyunu daha uzun tutup lehimledikten sonra da kesebilirsiniz. Telin ucunu keskinin çapağını almak üzere eğeleyin.



     wlan ANTEN YAPIMI ((YARDIM))


    İkinci olarak konnektörün bağlanacağı noktada konserve kutusuna kullanacağınız konnektörun boyutlarına uygun olacak şekilde bir delik delin. Eğer konnektörünüz vidalı tip değil de şasi tipi ise ayrıca dört adet küçük somun için uygun delikleri de hazırlayıp konnektörü yerine bağlayın. Burada konnektörün yerinin hesap tablosunda hesaplanan yerde olmasına dikkat edin.


     wlan ANTEN YAPIMI ((YARDIM))



    Anteniniz hazırdir WLAN cihazınızın anten konnektörüne bir anten kablosu ile irtibatlandırıp kullanabilirsiniz. Bu antenin en iyi tarafı üretimindeki basitlik, ucuzluk ve kolaylıktır. 2 Km ye kadar olan WLAN linklerinde doğrudan görüş olması halinde 11 MBps bağlantı sağlayabilmektedir.


     wlan ANTEN YAPIMI ((YARDIM))



    Bu metod ile Ankara - Gölbaşı'nda yapıp denediğimiz ve yukarıda bahsettiğimiz sonuçları aldığımız antenin resimleri yukarıda yazı içersinde yer almaktadır. Denemeye hazırlanan arkadaşlarımıza başarılar……



    .......ALINTIDIR.....




  • Umarım işine yarar.. Konu hakkında soru sormazsan sevinirim.Zira konuyla ilgili bir bilgim yok ALINTIDIR
  • cok tsk ederim daha yrıntılı ve test edmiş olan arkadaşlar varmı acaba ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmajosef -- 26 Temmuz 2008; 1:29:17 >
  • Dediğim gibi sadece araştırdım ve buldum.Konuyla ilgi bir bilgim yok..

    2 Km ye kadar olan WLAN linklerinde doğrudan görüş olması halinde 11 MBps bağlantı sağlayabilmektedir. 
  • "Uzak mesafe" kavramını biraz daha açabilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz. Örneğin wi-fi bağlantıda 100 mt. bile çoğu kişi için uzak bir mesafedir. Ama bazıları için uzak mesafe kavramı km. lerle ölçülüyor. Eğer karşı apartmanla iletişim kurmayı düşünüyorsanız sadece kendi alıcınıza ya da adsl modeminizin antenine bir reflektör yapmanız yeterlidir. Duvarlarla çevrili bir alan içerisinde hiç erişemediğim bir ağa %80 ile bağlantı kurabilmiştim bu reflektör ile. Ucuz ama verimli bir çözüm. Tabi yine sizin mesafe ihtiyacınıza göre anteninizin tipi de değişmelidir.

    Açıklayıcı Bilgi (Tıklayın)

    Örnek reflektör:

     wlan ANTEN YAPIMI ((YARDIM))


    Düzenleme: Fotoğraf eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphpix -- 26 Temmuz 2008; 1:51:46 >




  • http://forum.donanimhaber.com/m_12976524/tm.htm - cantenna 12 dbi

    bu forumda biraz değişik kaçmış bu konu... yukarıdaki linkte herşey var rulo kat kutusundan olan benim anten....
  • yaa uzak derken söyle etrafımda evlerin cogu birer sokak uzagımda haliylede modemim için uzak kalıyo ben ise bundan baya bi uzagı dusunuyom misal 4 sokak 5 sokak gibi diyeceksiniz biraz zor olabilir baglantıyı zor alabilirsin diye ama öle bi problemim yok oturdugum ev burdaki evlerin cogundan yuksek ve en ust katta yasadıgımdan 5mt bi kabloyla anteni catıya montede edebilirim böylece sinyalim guclu olucagını dusunuyom ama 4 5 sokak ötedeki insanla % 90 gibi lerinden guclu bi şekilde sinyal albilmem için yapmam gereken leri merak ediyorum yardımlarınız içinde ayrıca tşk ederim herkese
  • izmirde dh lılar yapmıştı 7 km izmir körfezi arası wlan kurmuşlardı
  • 7 km cok abartılı olur benim burda tum mah. bulunanların netine girerim onunla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karizmajosef

    7 km cok abartılı olur benim burda tum mah. bulunanların netine girerim onunla

    bencede abartma
  • http://forum.donanimhaber.com/m_22739126/mpage_1/key_7km/tm.htm

    Yazılanların sonuna kadar okuyun arada videolar var onlarıdawww.ktunnel.com yardımı ile açın

    Abartmıyorum bunlar gerçek...
  • Tabiki bunlar standart wi-fi modemlerle, pci kartları ile yada kablosuz cihazın yanında gelen 2dbi lık antenlerle gerçekleşmiyor kullanılan cihazlar access point ve 2 tarafta kullanılan antenlerinde kazancı yüksek birinde dish antenden bozma lnb yerine biquad anten takılarak kazancı yükseltilmiş çanak var.
  • cok tşk ederim tum ark.
  • Hacı o ilk resimlerdeki laptop ne öyle...Kalınlığı araba tekeri kadar...
  • beyler aliminyum folyo ile yaparsanız daha fazla çekio
  • http://img199.imageshack.us/i/uydudan.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbetcii -- 2 Mart 2011; 14:51:14 >
  • http://tinypic.com/r/2hfjeyc/7
    bu video daki yaptığım ilk antenim ama süper çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbetcii -- 12 Mart 2011; 22:56:49 >
  • arkadaşlar bugün keşfettim. trikocuyum shima dokuma makinasında kırılan bir platini anten olrak kullandım %50 çeken bir wlan seviyesi %65 e çıktı. hiç bir özende göstermedim kendi antenini çıkardım ortadaki iletkenin üstüne çıplak bir 10 cm lik platini bantladım. belki yardımcı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.