Şimdi Ara

WIRELESS ANTEN YAPIMI TAMAMLANDI SORUN VAR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mrb. wireless anten yaptık. anten tamamen bakırdan yapıldı. boyu 120cm, her çubuk 15cm, çubuklar arası 5cm, loop 30cm, en arkadaki çubukta 40cm olarak yaptık. 10mt wireless uzatma kabosu kullandık. Modem ttnetin vermiş olduğu Airties 206 frekans çıkışı 2400 ile 2485.5mhz olup ve normal standart anteni söktüm ve yerine çıkarılabilir anten taktım (teknik bilgim var). Kendi siyah anteni full çekiyor açık alanda yaklaşık 175-200mt 3 diş görüyor. Fakat bu yaptığım antende yanında 4 diş çekiyor uzaklaştıkça 1 e kadar düşüyor. Anten db sini neye göre ayarlıyoruz veya antenin yapısında ne gibi hata olmuş olabilir. Açık alanda bunun en ez orijinaline göre 200mt den çekmesi gerekirken neden orijinal küçük olan antenin 5 te biri mesafeden çekiyor?

• diğer resimler

• video da koyacaktım yalnız açılan sayfada önce giriş yapmalısınız diyor forumdan ayrı sayfa da değil ama anlamadım yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wıld wolf -- 26 Nisan 2011; 13:46:52 >
  • bence anten olmadı çünkü daha öncesinde orjinal bir anten le denendi çok rahat sinyal gönderiyor bizim bu yaptığımız anten de bakırların hepsi loop haric bir birine temas halinde ve ölcüleri kaymış gibi bu konuda yardım arıyorum aski durum da modemin sinyal seviyesinin yüksek olduğunda eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: wıld wolf

bence anten olmadı çünkü daha öncesinde orjinal bir anten le denendi çok rahat sinyal gönderiyor bizim bu yaptığımız anten de bakırların hepsi loop haric bir birine temas halinde ve ölcüleri kaymış gibi bu konuda yardım arıyorum aski durum da modemin sinyal seviyesinin yüksek olduğunda eminim

Yöneltici çubukların birbirine değmemesi gerekir ki ancak o şekilde looptaki elektromanyetik alan dağılımı, "coupling" dedikleri etki ile diğer çubuklara da geçsin. Tutucu merkez boru bu yüzden çoğu kez PVC'den yapılr. Çubukları merkez boruya kaynaklamışsınız galiba, onları koparıp yalıtkan yapıştırıcılarla tutturmayı deneyin.
    HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
    Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
    Fare: Logitech VX Revolution Hoparlör: Sony SRS-D5 2.1 50W
  • tşk ederim bu bilgi yi yakalamıştım biz hani tamamen iletken olsa diye düşünmüştük ama yanılmışız sizin bilginiz var sanırım biraz yardım cı olurmusunuz
  • yagi antenler yüksek frekansta üstünde çalışması en zor türlerdendir, benim de yagiler hakkında bilgim diğer türlere göre çok az. ama boyutlarını bu şekilde girerek simulasyonunu yaptıysanız doğru çalışacaktır. tüm yapının iletken olmamasının etkisi de optik örnekle çok rahata açıklanır. şöyle ki, 2.4G frekanslarında bu çubukların işlevi, görünür ışık frekansında bir odaklayıcı merceğin işleviyle aynıdır. her bir çubukta dalga biraz daha ileriye odaklanır ve kazanç her katta artar. nasıl merceklerin birbirinden bağımsız durması gerekiyorsa, cam tabaka ile birbirlerine bağlanırsa mercek özelliklerini nasıl yitirirlerse, aynı şekilde bunların da iletkenle birbirlerine bağlı olmamaları gerekir.
    HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
    Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
    Fare: Logitech VX Revolution Hoparlör: Sony SRS-D5 2.1 50W
  • tşk ederim kardeş yardımların için birde öyle deneyeyim birde hazır almak istiyorum ben anteni artık TP-LINK TL-ANT2415D 15 DBI OUTDOOR OMNI-DIREC ANTEN bunu anlak istiyorum

Orijinalden alıntı: ASiL35

sorun bariz uzatma kablosundan 10 mt çok uzun bir mesafe bu mesafeyi kısaltmanız gerekli. metrede 1 dbi kaybın oluyor büyük ihtimal.

Bende tam bunu yazacaktim
    Heleki kalitesiz bir kabloysa antensiz daha iyi calisma sansi var
  • kullandığın kablo rg174, antenin kazancı ne kadarki zaten 20 dBi kaybın var.

• bence tamamen anten yapısı ile alakalı arkadaşım ben şu anda tp link cihazlarla anteler 13db draytek ara kablo 10 metre iki cihaz 1.4 kmden birbirine bridge to bridge bağlı anten boyutları taş çatlasa 10cm'e 10cm kare kutu. Bu devasa antende bukadar kısa mesafe çok ilginç. Pringles kutusu ile yakalanıyor bu mesafeler. keşke parabolik yapsaydin. bu tipte bir wi-fi antenini ilk defa gördüm açıkçası ama parabolik antene çevirmen konusunda tavsiye verebiliriim
  • beyler anten kablosu dps kaybına neden olur diyorsunuz iyi tamama, anten kablosunu uzatmazsan usb kablosunu uzatmak lazım. fakat 10metrelik uzatma kablosu tavsiyesi verin o zmana sunu al kesin calıstırır usb wireless adaptörünü diye..
    WILD WOLF
  • Hocam Omni aten Yapmak o kadar kolay değildir Yagi Biquad Yapılabilir kısadacası yönlü antenler yada sinyal yansıtıcılar yapılabilir ama.
    Bugüne kadar omni Yapan Ne duydum ne gördüm.
    Antenler Matematiksel İşlemlere göre üretilir O kadar kolay değildir.Wifi türk.coma bir göz atın...
  • Konuyu pek okumadım ama
    http://www.wifi-turk.com/makale-28-10m-kadar-usb-uzatma-kablosu-yapimi.html
    Bu iş görür ben Yaptım yıollardır bu şekilde çalıştırıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.