Şimdi Ara

Wizard Rehberi ve Wizard Toplanma Noktası (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.458
Cevap
16
Favori
183.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: In Nox

Dediğiniz build inanılmaz. CDR wizard oynuyordum ben de, kafamda %97 gem arttıran crown da vardı evet gerçekten çok kısa süre içinde archon açabiliyordum ama inanın çok yetersiz kalıyor savunması özellikle +20 riftlerde.

Blizzard apo. build mükemmel bence %124 fire damage var şuan karakterimde resmen süpürüyor etrafı :P Sanırsam seasonsda yine wizard kasacağım. Build gerçekten çok efektif şuan tek eksiğim hexing pantolon. Çok büyük bir eksik bence bu build için.

Buildden haberdar ettiğiniz için çok teşekkür ederim bu arada!

Eyv. Kendim kullandığımı, denediğimi, gördüğümü, okuduğumu paylaşıyorum. Kendim üzerinden yazsam bile bir şeyler anlatmış, paylaşmış olduğumu düşünüyorum. Zamanında çeşitli konular açıp destek de olmuştum. Şimdi oyun baştan başlıyor; yeni skill'ler, yeni build'ler derken herkesin bir şeyler paylaşması lazım.

Bir diğer sağlam 2.1 build'i:
    FB set ve Serpent Sparkler üzerinden hydra'nın asıl damage skill'i olarak kullanıldığı ve apocalypse kadar sağlam dps yapılan build'lere buradan bakabilirsiniz:http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/13273107979
    Örnek:http://us.battle.net/d3/en/calculator/wizard#kiVNlO!Zdhe!ZcZb.c
    Sadece 3 numaradaki skill'i değiştirerek birçok version'unu oynayabiliyoruz. Bu build'deki amaç WW-Gale Force skill'ini sık cast edebilmek, build'de olan skill'leri ise mirror image'ler kullanabiliyor, dolayısıyla daha çok gale force cast demek daha sıklıkla +%15 dmg vurmak (gale force'un dokunduğu mob'lar %15 dmg fazla alıyor.) ve aynı zamanda firebird set son bonusu daha sıklıkla aktif etmek.

Serpent Sparkler (SS) olursa 2 hydra aktif olarak çıkarılabiliyor ve dps katkısı 2 katına çıkıyor; elimde şu anda SS yok ama build FB set varsa ve fire damage ile desteklentikçe yine de çalışacaktır.

İyi oyunlar.

• Valla hocam hay yaşa şu blizz firebird set buildden bahsettiğin için.. Woh için cdr buildi önceden sakladığım firebird ile değiştirip blizzard ekleyince griftlerde dağıtmaya başladım.. Üstelik gelen resurrection da cabası.. Az daha ayar istiyor, ama şu an bile çok çok iyi.. Exp. Blast, blizz, Teleport, black hole, mag. Weapon ve energy armor ile gidiyorum.. Teleport yerine hydraya geçmeyi de deneyeceğim zaten sürekli hareketliyim ve firebird sayesinde daha cesur oynayabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LarethIan -- 30 Ağustos 2014; 17:55:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiss-of-Death K kullanıcısına yanıt
    ibretlik build, çağ atladı benim wizard. woh'umu şimdilik emekliye ayırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante
    Güzel build fakat oynaması zor standart bir builde göre.

Şu oyunu saatlerdir oynarım ama daha 1seti bile tamamlayamamış olmamdan ötürü Firebirdde tam değil 3 parçası var.Daha set yüzüğü bile çıkmadı :D 200saat oynadık hala oynayamıyoruz :D

Uzun süre oynayıp set tamamlayamamak gerçekten çok ilginç.
    Çünkü henüz daha season'un 2. günü bitiyor ve çok fazla kişi set'leri tamamlamış bile, sınıf gözetmeksizin böyle.
    Keza ben de 2 gün kadar geçmesine rağmen 4 parça vyr set'i tamamladım. (Hatta chest'ten 4 tane düştü.) Blackthorne tabi ki tamamlandı.
    Üzerine rare wand, üstteki build'de paylaştığım Serpent Sparkler düştü, inanamadım; çünkü RoS sonrası oynayamadığım bir item'dı. Ice Climbers drop geldi ve malesef 1 parça Firebird pants Kadala'dan ancak alabildim. Asıl olay tabi yine grandeur ring oluyor, çıkmayınca çıkmıyor bazen, ama 30 tane normal cache ile o da geldi roll kötü ama sınıf atlatıyor başlarda...
    Neyse devam ediyoruz season'a bakalım...
    Season-1:http://eu.battle.net/d3/en/profile/KissOfDeath-2211/hero/47306307

• Merhaba, iki günlük Sezon macerasında gelinen son nokta şu şekilde:
    http://eu.battle.net/d3/en/profile/Humanitas-2805/hero/47667736

Çok sık oynayamama ve sezonun ilk günü oynama fırsatı bulamamış olmama rağmen bu hale gelebildi; Blizzard da leg düşürme "X"ini epey bufflamış, leg yağıyor adeta, şimdiden sezona ait 2 leg item düşürdüm, biri kemer diğeri de Wizard Wand'ı ama kullanmıyorum soket açan item düşmedi henüz :) Set planları augild harici tammalandı, Wizard'a has setlerin tümünden de birkaç parça düştü...

Krelm's Buff kemeri harika bir şey sürekli +%25 speed ile dolaşılıyor, varolan hızın üzerine eklendiğinden adeta hızlı çekim oynar gibi hareket ediliyor.

RoRG yüzük de 20 civarı bounty'den sonra düştü, şansa soketli geldi o da.

Boon of Horarder leg gem'i ile moblar sürekli, patlayıp ekranı altına boğuyorlar, gold sıkıntısı çekenler için büyük nimet.

Diğer itemler üzerinde henüz Mystik'le çalışamadım, akşama umarım daha iyi hale gelecek... Grift zorluk seviyesiyse takım ile 18-21 arası yapılabiliyor.

Herkese bol şanslar, iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 2 Eylül 2014; 12:17:56 >

• merhaba arkadaslar forumda da oyundada yenıyım eskı bır wow 80 lwl undead mage oyuncusuydum sonrada ıs guc bıraktım sımdı bıraz vakıt gecırmek ıstedım kısacası gecenler battenet hesabımı bı bakayım derken dıablo 3 starter edıcatıon play free gordum bı ındıreyım dedım ve wizard karakteri actım ve 2 3 saatte skeletonu kestım ve oyun upgrade ıstedı 11 lwl oldu karakterım bugunde dayanamayıp ofısten dıablo 3 ve ros baslangıc paketını satın aldım sımdı eve gecınce upgrade yapıp oyunu tekrar gırmeyı dusunuyorum yazdıklarınızı okudum bıraz arastırma yaptım yenı baslayanlar kısmınıda okudum aklımda soru ısaretlerı kaldı bır kac sorum olucak cevap veren arkadaslara sımdıden tesekur ederım
    1.sorum; starter pakette oynadıgım karakter durucakmı yanı devam edebılıcekmıyım?
    2.sorum; devam edersem nasıl bır yol ızlemelıyım
    3.sorum; dıger onlıne playerları nasıl gorebılırım yada onlarla nasıl party yapıp oynayabılırım yada tek basıma oynamam daha ıyı mi olur?

yenı baslıcak varsa oyuna oyundakı tagım (Vekz#2459) veya yardımcı olmak ısteyen ekleyebılırsın saygılar ıyı forumlar

• 1- Starter paket'te kaldığın yerden devam edersin.

2- Oyundaki gelişim planlaması şöyle:

1- Bir an önce 70 level olmak.
    2- 70 level olunca üzerindeki tüm gear'ı 70 level item yapmak, düşen her leg'i çok fazla mystic harcaması yapmadan kullanmak.
    3- T-1 rift yapacak hale gelene kadar normal bounty'lerde üzerini biraz daha düzeltmek.
    4- Sürekli T-1 rift yapmak, çünkü rift'te leg düşme şansı 2 katına çıkıyor, ayrıca sınıfa özgü setler T-1'den itibaren düşmeye başlıyor.
    5- Sürekli rift yapınca toplanan shards'lar Kadala'da set parçası bölgesi üzerine harcanarak ilerlenmeli.
    6- Kadala'dan öncelikle ches-pants-helm-source gibi parçalar istenmeli. Çünkü chest-pants 5 soket demektir, takılacak gem'ler başlangıçta fark yaratır. Chest-pants alınınca diğer set bölgeleri için shards devam edilir.
    7- Grift trial key alınca, başlarda çok yüksek level key almadan seri bitirmek üzere grift girilir, grift sonundaki boss gem ve leg atıyor yüksek ihtimalle.
    8- Tüm bunlar olurken düşen iyi set planlardan craft yapılmalı. Cain-Asheara-Born-Aughild ve bir an önce grandeur yüzük bulunmalı.
    9- Sağlam set parçaları bulunduğunda gem'ler en yükseğe kadar çekilip takılmalı.
    10- Sıkılmadan set'leri tamamlamak, sonrasında da daha iyi gear ve daha iyi mystic roll'leri ile farma devam etmek.

3- Oyundayken party açmadan önce settings'ten "public" açarak oynuna girersen rastgele bir public party'e girebilirsin. Ya da kendin solo party açıp, esc basıp oyununu public'e açabilirsin. Ancak 70 level olmadan önce public part bulmak zor olacaktır.

İyi oyunlar.

• 2 günde gayet iyi gelişmiş wizard'ın. Grandeur yüzüğü çabuk bulmak gerçekten ilerlemeye daha bir hız katıyor, craft 2 seti full özellik kullandırması bile yetiyor başlarda.

Bu 1. Sezonda oyun beni mecburen Vyr cdr Archon build oynamaya zorladı. Vyr set 4 parça çok seri tamamlandı; 3'er, 4'er tane düşen parçası bile mevcut kasada... Üzerine gem yükselten helm Leoric's Crown düşünce, Born-Crimson set'leri çaktım, kafaya da diamon max koyunca Archon 20 saniye civarına indi. Set'ler üzerinden hariç diğer parçalarımda henüz cdr yok malesef. Cdr grandeur, cdr roll gelecek source ve cdr olan vyr eldiven bekliyorum; bunlar max cdr gelirse archon 12 saniyeye kadar inecek. Şu anda bile parti içinde güzel akıyor.

Gogok of swiftness yeni gem'i de denemeyi düşünüyorum; teoride açıklamaları gayet mantıklı geliyor. 25 level olunca %15 kadar daha cooldown etkisi yaratıyor. Uygulamada nasıl olacak çok merak ettim.

Henüz 2 parça firebird set düştüğü için, kaderime razı oldum archon üzerine bir süre gideceğim mystic roll'lerinde vs...

:) bılgıler ıcın cok tesekkur ederım :) ama oyuna yenı basladıgım ıcın cok karısık geldı anlayamadım desem yerıdır oyunu oynadıkca anlarım gıbıme gelıyor oeki rift dedıgın sureklı aynı bolumu oynamak mı oluyor onu acarsan sevınırım tesekkurler sımdıden :)
  • Rift 70 level olup act-5 son boss Mathael'i kestikten sonra, yani story mode'u tamamen bir kere bitirdikten sonra açılan oyunun adventure mode'unda yer alan bir atraksiyon. Bir diğeri bounty, yine adventure mode'un 2. atraksiyonu.
    Rift'te sürekli ilerleyerek belli sayıda mob kesiyorsun, belirlenen sınır dolduğunda rift boss'u geliyor; hem boss'a kadar kesilenler, hem de boss'tan item düşüyor, leg düşme şansı rift'te 2 katı deniliyor.
    Greater rift (grift) bunda ise aynı zamanda zamana karşı yarış var ve zorluğu giriş key'inin seviyesine göre belirleniyor; dropları mab keserek ilerlerken vermiyor ama son grift boss'u kestiğinde tüm grift'in droplarını alıyorsun.

Sadece forumlara bağlı kalma bence, youtube'dan videolara bakabilirsin. "rhykker" "moldran" diye aratırsan, bu adamlar pratik, güzel bilgiler verirler. Moldran uzun zamandır bıraktı ama Rhykker halen güncel devam ediyor.

Oyun mekaniklerini ancak bir süre 70 leveldan sonra oynayarak çözebilirsin. Olay dps ve toughness (dayanıklılık) üzerine kurulu, ölmeden-az ölerek daha seri ve daha yüksek zorlukta oynayıp daha seri, daha çabuk drop alıp üzerindeki gear'ı geliştirmek üzerine kurulu.
    DPS için sağlam dps'li silah, ana stat, crit chance, crit damage, average damage, elemental damage, elite damage, son çıkan gem'ler gerekiyor. Toughness için ise vitality, resistance, armor, damage reduction melee-range-elite vs. gerekiyor.
    Hangi item bölgesinde hangi özellikler çıkıyor, hangi limitlerde roll'leniyor zamanla öğrenirsin. Örneğin amulet ve yüzükler öncelikle dps bölgesidir; crit chance, crit damage, avarage damage; amulet üzerinde ise ayrıca elemental damage çıkar.

Yazılanları okuyup, video izleyip kendin uygulama yaparsan çözersin çok basit bir oyun aslında. 3-4 tuşa basıp oynanıyor sonuçta. Sadece biraz detayı başlangıçta çok gibi geliyor. Oysa bu detaylar, itemizasyon bile D2'ye göre eleştiriliyor, normaldir...

sımdı tam oldu cok tesekkur ederım bu bılgıler ıcın youtubedan da takıp ederım ılk once 70se kasayım ondan sonra bu olaylara gır dıyorsun kısacası 70 lvl kasarken cogu seyı ogrenırım ondan sornası gelır Wow daha karısık bır oyundu onu yapabıldıysem bunuda cozerım kısa zamanda tesekkur ederım tekrardan ilgi alakan için ..
  • Beyler ufak bir aranın ardından geri döndüm karakter aşağıda neler yeni aşağıdaki heroya acilinden ne önerirsiniz neler değişmeli?

http://eu.battle.net/d3/en/profile/tin%C3%BAviel-2297/hero/40532230
  • the witching hour belt düşüremedim gitti, öbür yüzüğe de gem takacağım ama chd 40 düşecek. iyice çıkmaza soktu bu gem olayı benim planlarımı.
    http://eu.battle.net/d3/en/profile/Casull-2285/hero/34125058
  • Dün gece droplar açısından çok verimli geçti benim için. RoS ilk çıktığı zamandan beridir çok isteyip bir türlü düşüremediğim tek item belki de WoH, Grift Boss'tan düştü.

Khoradasein, seni biliyorum forumdan WoH build ile oynayan, Grift'te WoH'un performansı nasıl? Tahminim çok üst level'a gidemeyeceği yönünde, ama oynadıysan en yüksek Grift level kaçtı WoH ile?

WoH ile belki oynamam season'da (çünkü Grift açısından çok riskli build) ama sonuçta chest'teki item'lar non-season olarak aktarılacağı için sonunda 1 tane Woh'um oldu.

Archon cooldown %60'ı geçti, dün bir tane %6 cdr source düştü; şu cooldown düşüren Gogok gem'i max level yapıp denemeden archon build'i bırakmayayım diyorum. Çünkü archon şu anda 19 saniyede. Gogok hem her 15 procladığında %15 cdr daha gelse 12 saniye civarına gelir archon, proc şansına ve uygulamadaki etkisine bağlı olarak belki 10saniyenin altına bile düşer ki, o zaman archon cdr build tadından yenmeyebilir.

Firebird'den de 5 parça dün akşam tamamlandı, ama source hariç, elimde serpent sparkler varken 2 hydra açabiliyorken %fire damage desteği olan firebird source ile oynamak istiyorum. Maximus da var, 1-2 güne FB source düşmezse maximus ile devam ederim sanırım. Apocalypse build ile Grift üst sıralara bakalım ne kadar çıkabileceğim... Archon bir yere kadar, ama Grift'te üst sıralardaki hemen herkes full set bonus FB set ile Apocalypse build ile oynuyor.

Dün akşam ayrıca, Bane of Powerfull gem'in 2. özelliğini aktif edecek kadar büyüttüm, %15 elite damage çok etkili oldu, amulette'kii wrath of lighning ile birlikte aktif olunca bonus gayet güzel vuruyor, mini-conduit almış gibi. Yalnız Level 23'ten sonra 4-5 Grift daha girdik arkadaşlarla 19-24 arası, sürekli upgrade şansı düşük geliyordu, başarısız olup duruyordu, sonunda 25'e getirdim. Sonralara doğru gem level yükseltmek sıkıntı oluyor, yükseltme şansı neye göre değişiyor tam anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Eylül 2014; 16:03:43 >

Ben sezon başlamadan önce denemiştim Woh buildi, eskiye göre oldukça iyi, explosive blust a gelen buff oldukça etkilemiş, ayrıca uygun gem falan da kullanınca oldukça farkedecektir.
    Birde benim deneyemediğim ama oldukça iyi olduğu söylenen WOH + Firebird olayı var, gelen firebird buffı ile bu ikisi kullanıldığında oldukça yararlı oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Ben sezon başlamadan önce denemiştim Woh buildi, eskiye göre oldukça iyi, explosive blust a gelen buff oldukça etkilemiş, ayrıca uygun gem falan da kullanınca oldukça farkedecektir.
    Birde benim deneyemediğim ama oldukça iyi olduğu söylenen WOH + Firebird olayı var, gelen firebird buffı ile bu ikisi kullanıldığında oldukça yararlı oluyor...

Ben Woh + firebird set ile oynuyorum.. Klasik woh builddeki mag. Misille ı blizzard a çevirdim.. (Eb, black hole, mag weapon, pris. Armor) Hydra kullanmıyorum onun yerine teleport tercih ettim.. Ekipte tank varsa ölmeden 28 29 yapabiliyoruz. 30+ için bir de sağlam wd lazım oluyor.. Gemlerle daha da iyi olacak vakit bulabilirsem oynamaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 31+'da benim gibi emekli edersin woh'u
  • Server'daki lag yüzünden bu gece geç başlayınca pek gelişme olmadı. Woh denemedim, FB set üzerinden apocalypse build denemedim. Gogok gem'i 23 level yaptım sadece. Archon'u en on bu gem'le deneyip firebird-apocalypse'i serpent sparkler ile deneyeceğim. Firebird source düştü bu arada, roll idare eder, bu build ile grift en fazla zorlarım diye düşünüyorum. Sonuçta DH sentry build'e en çok benzer build bu. Serpernt Sparkler sayesinde 2 tane hydra koyup üzerine apocalypse spam, arada blackhole ile toplayıp devam...
    Sezon'un ilk haftası henüz tamamlanmamışken tüm set'ler full tamamlandı bende, daha sık oynayanlar çoktan bu bahsettiğim gem'İ bile denemiştir. Ancak bendeki bir umut, belki kendim göreyim isteğim. Şu an T4-T5 party ile akıcı durumda, %61 cdr archon devam ediyorum.
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    kolyedeki vitality yerine soket veya elemantel damage getirebilirsin.
    omuzluğa resource cost yerine vitality
    eldiven olarak cain deneyebilirsin.Güzel bişey çıkmazsa zorlamana gerek yok.
    cdr olmadığı için archonu salla onun yerine teleport al.Mobların arasında kaldığında hayat kurtarır ve riftlerde falan hız kazandırır sana.wormhole rünüyle birlikte kullanırsın.Önereceğim build için olmazsa olmaz.
    şöyle bir build önerebilirim arcane wizard için
    http://eu.battle.net/d3/en/calculator/wizard#RjcQSN!gXZY!bYZZZc
    moonlight ta bulabilirsen güzel olur .Arcane orb ve moonlighttan gelenler birleşimce çok güzel hasar verebiliyorsun.Disintegrate içinde bir wand vardı adını unuttum şimdi onu bulabilirsen tadından yenmez
    reapers wraps yap kendine bununla birlikte arcane power sorunu yaşamazsın.Tabi paragondan gelen puanları arcane powera vermen iyi olur.Yinede sorun olursa a.p glass cannon yerine power hungry alabilirsin

Günaydın, Woh her wizard'ın sandığında bulunması gereken bir item hatta yanında bulunmalı, elite göre değiştirilmeli. :) Benim hesapta, sezon karakter dahil 3 Wizard oldu, ilki FB setli, yukarıda verdiğin
    Apocalyps Build'li, diğeri Woh Build, ama ikisini birleştirebilirsem (%98 gem özelliği artırıcı Helm+diamond sayesinde) Woh+FB+Apocalyps düşünüyorum...

Sezon karakter ise henüz gelişme aşamasında 102 paragon oldu, çok fazla leg düşüyor ve T3 seviyesinde bile gelen Exp. eskiye nazaran hayli fazla gibi geldi bana... Blizzard yakında musluğu kısabilir.

Bu arada, 2.1 yaması öncesinde soket açtığımız silahların soket özelliğini % damage ile değiştirdikten sonra Ramaladni's Gift ile tekrar soket açabilir miyiz dersiniz?
    Fena olmazdı hani.

Ek:
    Ben de Bane of Powerfull ve Wrath of lighning gem'lerinin 2. özelliklerini geliştirmeye başladım ama 10. seviyeden sonra yükseltme şansı çok düşük olduğundan başarız oluyor; GRift 20 altındaki oyunlarda pek
    şans olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 4 Eylül 2014; 9:38:59 >

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.