Şimdi Ara

Witcher 3 Resmi olarak Türkçe oluyor [BİLGİLENDİRME İLK SAYFADA] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
911
Cevap
6
Favori
20.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konsolcular oranı pc'cilere göre kaç acaba bu konuda ülkemizde detaylı bi araştırma ve istatistik yapmak lazım bana kalırsa konsolcular azınlıkta şahsen benim evde pc ve xbox var xboxın yüzüne bakmıyorum tozlandı gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23_Studios kullanıcısına yanıt
    bazı hazımsız insanları takmayın, sonuna kadar arkanızdayız.Emekleriniz için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 26 Ağustos 2016; 0:54:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olur gelirse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

Konsolcular oranı pc'cilere göre kaç acaba bu konuda ülkemizde detaylı bi araştırma ve istatistik yapmak lazım bana kalırsa konsolcular azınlıkta şahsen benim evde pc ve xbox var xboxın yüzüne bakmıyorum tozlandı gitti

Yani?
  • Peki şuan elimizde olan Witcher 3 de mi update ile Türkçe olacak acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

quote:

Konsolcular oranı pc'cilere göre kaç acaba bu konuda ülkemizde detaylı bi araştırma ve istatistik yapmak lazım bana kalırsa konsolcular azınlıkta şahsen benim evde pc ve xbox var xboxın yüzüne bakmıyorum tozlandı gitti

Yani?

Geç oldu hadi yatağına

• Vay arkadaş pc tarafında linç ediliyormuş 23 Studios he he iyi güldüm.

1 yıllık emek ve uğraş var konuyu takip etmeden konuşmak kolay tabi. Neyse ps4 sahibiyim oyunu ps4 içindede bitirdim en azından oyunu anlamadan oynayan arkadaşlar içim güzel bir gelişme.

Xbox One için ise kötü olmuş keşke ona da gelseydi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

quote:

Yani?

Geç oldu hadi yatağına

Yav he he.
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Yapılan her işte emek var

• Emek nedir bilmeyenler gelmiş pc yama konusunda laf sokuyorlar diyor he yavrum aynen.

Hiçbir platform fanı değilim ama bunu deli gibi savunan kafaları anlamam imkansız gibi. Neyse ps4 sahiplerine yama hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

quote:

Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

Şuan 23 studios un yerinde olsam, "ulan siz varya hiç bir boku haketmiyorsunuz, sizin neyinize ulan Türkçe yama " der, bütün anlaşmayı iptal ederim. Nimet ulan bu nimet Ps4 kullanıcıları için, siz kafayı mı yediniz? hala heriflere laf söyleyenler var, sizin neyinize lan bu da siz faydalanmayın zaten bundan. gidin savunduğunuz çevirmenler ps4 e getirsinler anlaşma yapsınlar bakalım yapabiliyorlar mı? bir tanede sabahtan beri ağlayan ezik troll var, xbox a çıkmıyor diye 23 studios a laf atıyor, lan sen achievement kasacan diye senin zevkine anlaşma mı yapacaklar, kaç kişi xbox a alıcakmış bu oyunu acaba? ha bence xbox a da çıkmalı Türkçe yama, hala da çıkabilir bir güncellemeyle ama çıkmadı diye çeviren stüdyo ya laf söyleceğine, taptığın ms nin Türkiye sorumlularına hesap sor, tabi sende o zeka neredeee?

Altına imzamı atarım!

Daha geçen haftalara kadar PC'de The Witcher'ı Türkçe oynadığı için konsola laf sokan, PS4'çülerle dalga geçen gene o grubun tayfalarıydı... İstemeyen PC'de oyunun GOTY versiyonunu almaz, destek vermez kardeşim bu kadar basit. PC'den açarsın istediğin çeviriyle oynarsın. Ama biz konsolcular için bulunmaz bir nimet bu ve 23 Studios'un her türlü arkasındayım, yanındayım. Adamlar her ne kadar gamer da olsa, çevirmen de olsa kurumsal bir şirket sonuç itibariyle. Onlar istemez mi dosta düşmana ilan edip The Witcher'ın resmi Türkçe çeviri çalışmaları başlamıştır diye reklam yapmasını? Demek ki oyunun yapımcıları böyle uygun gördüler, adamlar da her zaman olduğu gibi gizlilikle çalışmalarını yürüttüler. Burada gönüllü bir yama çalışmasından bahsetmiyoruz, 2015'in GOTY'si olan; dünyanın en iyi oyunundan, onun milyon dolarlar kazanan yapımcılarından ve iş ortaklarından bahsediyoruz. Böyle bir çalışmada duygusal davranıp, işini şansa veya gönüllülere bırakamazsınız.

Evet çeviri yapan diğer gruba yazık olmuştur, bugün konuya girip mesajlarını okuduğumda ben de çok üzüldüm. Ama çevirilerinde PC'ci arkadaşlarımdan takip ettiğim kadarıyla fazlasıyla gayri resmi geyikler mevcuttu, birebir çeviri değildi yani yerelleştirmede çığır açmışlardı. Evet çok komikti, çok başarılıydı ama bir yan görevde haydutların Hüloğğğğ diye Geralt'a dalmasını hangi kurumsal şirket resmi çeviri olarak kabul edebilir? Gerekli müdahaleler yapılırdı, gerekli düzenlemeler yapılırdı, keşke çözüm yolu bulunup gönülleri alınsaydı ama CD RED PROJEKT belli ki seçimini 23 Studios gibi kurumsal bir şirketten yana kullanmış. Bunun için adamlara kızamayız ki. Sadece diğer tayfaya üzülüp, çok büyük şanssızlık diyebiliriz. Keşke onlar da kendi içlerinde ufak bir şirket yapılanmasına gidip, gönüllü bir teklifle değil de resmi bir teklifle gitselerdi. Keşke para dahi talep etseydi, CV'ye The Witcher 3 çevirmenliği yazdırmak uğruna duygusal ve amatör davranıp, çok büyük fırsatı kaybettiler.

Bu arada oyunun TR Altyazı yaması Xbox'a da illa ki gelecektir. Sadece PS4 Türkiye'de daha popüler olduğu için kutulu GOTY versiyonu PS4 ve PC şeklinde geleceğini düşünüyorum. Üstelik oyunun Xbox'a gelip gelmemesi ile 23 Studios'un ne alakası var? Adamlar oyunları çevirip, datalarını oyunun yapımcılarına gönderiyor sadece... Buna karar veren konsol firmaları ve oyun yapımcıları! Bir kez daha görmüş olduk ki Microsoft Türkiye, Türkiye'yi sallamıyor.

Zaten o ilk cumlede bahsettigin tayfanin tam olarak neye kizdigi da belli degil. Pc cevirisinin oyuna resmi olarak konulmamasina mi, ceviriyi 23 studiosun yapmasina mi, cdp'ye mi, yoksa oyunun ps4'e Türkçe olarak gelmesine mi(!) Hepsinde ortaya karisik bilinmeyen bir ofke var. Baksana adam gelmis pc oyuncu sayisiyla konsol oyuncu sayisini kiyasliyor. Konuyla ne alakaysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 26 Ağustos 2016; 1:51:40 >

• Konu nasıl bir yöne doğru gitmiş

• Hayatımda gördüğüm en güzel 20 oyundan biri..

(Hayatımda haddinden fazla oyun gördüm de.)
  • 23S'in ne suçu var? adamlar sözleşmeyle sınırlandırılmışken ne yapmalarını beklerdiniz? empati yapın bakalım açık eder miydiniz böyle bir durumu. oyunun dağıtıcısına, yapımcısına veya konsol üreticisine vs. sövebilirsiniz ama bu insanlara tepki gösterecek bir durum göremiyorum ben.
  • Herkes birbirine nefret kusuyor canina yandigimin konusunda. Surada yazan herkesi bir salonda bulustursak herkes kibarliktan ölür biliyorsunuz degil mi? Ama sanal alemde herkes bir batman herkes bir the punisher yahu. Cool olucam egomu costurucam da costurucam diye bu kadar da kasmayin azcik insan gibi muhabbet donsun kotu mu olur yani?

Tam kenar mahalleye donmus konu ne gerek var bu kadar birbirinize cemkirmeye anlamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Ağustos 2016; 2:36:16 >
  • Altyazilar The Order'daki gibi kucuk olacaksa hic cikmasin

• Adamlar yaptığına yapacağına pişman oldu. Bir daha yapmazlarsa sızlamayın. Hakettiginiz de o gerci ama olan bana olucak, bizlere olacak. Resmi yama çıkmış hala neden bunu değil de onu resmi yaptılar demek maymun istahliliktan başka bir şey değildir. Ki onu diyenler de pc de oyunu yamayla oynayıp bitirmiş kişiler. Daha ne istiyorsunuz anlamadım gitti. Yama olmaz birisi çevirse dersin, birisi çevirir bu resmi neden olması diye aglarsin. Bizim millette sıkıntı var. Hep daha fazlası hep daha fazlası. Umarım diğer oyunlara bu yüzden tr cikartmama gibi bir durum olmaz. Bunca yazılandan umarım cd nin haberi yoktur. Yani cd buraya bakmaz da 23 studios falan adamlara bu kadar tepki olduğunu iletmez umarım.

• --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    amaçları nedir anlayamadım

• Dante kullanıcısına yanıt
    Benzetmeye bittim yalnız. "Yedekte erkek bekleten kezban kızlar" 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi herhalde.

Ayrıca ben daha oyunu almadım ve GOTY olarak almayacağım herhalde. Yapılan emeğe saygısızlıktır. Bir gizlilik varsa bile sadece bu yamayla uğraşan arkadaşlar haberdar edilip en azından uğraşmamaları söylenmeliymiş. Arkadaşlar da yarıda bırakırlardı o zaman zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 26 Ağustos 2016; 5:14:09 >
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar başta Türkçe desteklemeyecek resmi olarak dediği için arkadaşlar uğraştı. Bununla ilgili haberlere bakabilirsin. CD Project açık açık TR yama desteklemeyecek dedi ikinci oyunun satışlarını bahane ederek. Arkadaşlar da uğraşalım madem kimse çıkarmıyor biz yapalım demişler. Gizli olsa bile anlaşmanın bu arkadaşlar söylenmesi gerekirmiş bence. Büyük terbiyesizlik etmişler.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.