Şimdi Ara

Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.111
Cevap
21
Favori
127.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Kagore

    "Witch Doctorsan yerin burası arkadaş"

    "WD olmalıyım, yerim burası olmalı" baskısı yaratıyor, insanın aklına sokuyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layneth -- 24 Nisan 2012; 1:57:37 >
  • Sevgili Viç Daktırlar; Bildiğiniz üzere keltoşların zamanı 8 saat için mort olacak ve bizim haftamız başlayacak. Hafta içinde kutlamalar , tribal şölenlerle aranızda olmaya çalışacağız.

     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Ama en önemlisi sevdiğiniz viç daktır burjuvai sınıfı için banner sigile (Flama üstü Sınıf simgesi) sahip olmak istiyorsanız , Geleneksel Viç Daktır Hafta'sında altta vereceğim siteyi ziyaret edip çok rahat ve basit bir şekilde bannerınızı yaratıp yüklemek yeterli olacaktır.

    Önemli not : Bnet emailinizi vermeyi unutmayınız şayet banner o emaile kayıtlı acc a Diablo 3 çıkınca verilecektir.

    http://reveal.diablo3.com/en_EU

    @Layneth Babuşçuğum propaganda bizim işimiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 24 Nisan 2012; 11:29:57 >




  • Evet beyler malum oyun çıkıyor ve biz doktorlardan çoğu en azından normal seviyeyi bitirdikten sonra Co-op oynayacağız. Ben de bu durum üzerinde biraz kafa yordum acaba 4 Doktor aynı takımda Co-Op yapsak nasıl bişeyler olabilir die ve aklıma linkteki build geldi.

    http://us.battle.net/d3/en/calculator/witch-doctor#iWRjTQ!cUW!cZZZcY

    Efem ilk önce notumu vereyim, build değişikliğe müsaittir, üstün körü hazırladım, sizden de buildin gelişmesine katkı sağlamanızı bekliyorum.
    Şimdi gelelim builde, Buildin olmazsa olmaz iki skilli var. İlk skill hex + jinx yani düşmanı tavuğa çevirme ve %20 daha fazla hasar aldırma. Bu sayede aynı anda 4 doktor 4 mobu yaptı mı sana tavuk.
    İkinci skill ise Plague of Toads + Toad of Hugeness bu skill sayesinde gene 4 doc 4 mobu indirdi mi mideye. Ortamdan bir anda 8 tane mob uçtu gitti

    Sırayla her 20 saniye de 1, 1kişi big bad voodoo + ghost trance rune kullanarak hp buff yapacak. Aynı şekill mass confusion da sırayla atılacak ortaya cümbüş havasında ve ölen moblardan zombie doglar çıkacak diye düşündüm. Zombie doglara ayrı skill slotu vermedim. Ek olarak ta gargantum koydum.

    Primeri skill e acid cloud + corpse bomb koydum, ama bu skilli devamlı kullanabilmek için mana rejenerasyonunu %300 yapan vision quest pasif skillini seçtim. Ayrıca acid cloud kullandığım için ise Bad Medicine pasifini seçtim.

    Görüşleriniz nedir Daktırlar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABomb -- 24 Nisan 2012; 18:47:40 >




  • Ben şahsen kendi çapımda bilgi ve tecrubemle bu sınıf için Primary de fire bomb+rune(?) kombisi olmadan pek iş yapacak build kuramadım.

    Primary sık kullanılacak mouse eskitecek gibi gözüküyor zira bu sınıfta ;alan daraltmaların ardından boş manada en sık kullanılacak veya hareket halinde iken bu yüzden seri olması lazım,izlediğim kadarı ile ve betada test ettiğim kısımda Plague of Toads + Toad of Hugeness(none) pek seri değil.

    Fire bomb ana çevçeveli bir build ten yanayım ben.

    Tabi bunlar hep askıda zira netleşmiş bir şey yok daha,beta bitip oyunu ele alınca bakacağız değerlere aynımı ,değişiklik varmı.

    + bana göre negatif ,genele göre bir pozitifte ; artık skillerde yanlış yapınca bir şey değişmez 2-3 dener doğrusunu bulursun 5 günde,zira yanlış diye bir şey yok lvl e göre açılıyor otomatik ,silinme kullanamama diye bir olay yok.Baktın olmadı 2 tıkla yeni bir kombi yapar onuda denersin olur biter.Ha skile göre ıtem olayı var ,oda kolay daha önceki mesajımda belittiğim gibi.

    Hepimiz bol bol buıld yapar bozar 1-2 ayda herkes kendine göre en sağlamını bulur,kendi bulmasada zaten nete vs düşer belli başlı sağlam 3-5 skill.

    Tüm bunların ışığında builtlerde artık bir korku endişe olmadan hepimiz kafamıza göre yüzlerce buıld deneyebiliriz.Tabi bunları belli bir lvl e gelene kadar bitirmek lazımki ıtem olayında slot ve doldurma kısmında çok geç kalınmamalı.

    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzZ. -- 24 Nisan 2012; 18:56:27 >




  • 4 WD demek, en azından 12 zombie dogs, 4 gargantuan, sağdan soldan fırlayan sayısız kurbağa, alevler içinde kalmış yarasa sürüsü, tımbıl mımbıl yürüyen fetishler, tavukların içine hapsolmuş düşmanlar, havada uçuşan ruhlar, düşmanların üzerine zıplayan örümcekler demektir. Bilgisayarım henüz buna hazır değil

    Edit: @kagore, sloganı çaldım

    Edit 2: Kullanmak isterseniz imzalar...

     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)

    Witch Doctor'san yerin burası arkadaş...


    [center][image]http://img692.imageshack.us/img692/7171/69688262.png[/image] 
    [b][color=#339900]Witch Doctor[/color]'san yerin [link=http://forum.donanimhaber.com/m_58389857/mpage_1/key_/tm.htm][u]burası[/u][/link] arkadaş...[/b][/center]





     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)

    Witch Doctor'san yerin burası arkadaş...


    [center][image]http://img337.imageshack.us/img337/2703/58695018233ab7720ef8.png[/image] 
    [b][color=#339900]Witch Doctor[/color]'san yerin [link=http://forum.donanimhaber.com/m_58389857/mpage_1/key_/tm.htm][u]burası[/u][/link] arkadaş...[/b][/center]





     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)

    Witch Doctor'san yerin burası arkadaş...


    [center][image]http://img407.imageshack.us/img407/4559/u2d1.png[/image] 
    [b][color=#339900]Witch Doctor[/color]'san yerin [link=http://forum.donanimhaber.com/m_58389857/mpage_1/key_/tm.htm][u]burası[/u][/link] arkadaş...[/b][/center]





     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)

    Witch Doctor'san yerin burası arkadaş...


    [center][image]http://img232.imageshack.us/img232/5462/witchdoctor.png[/image] 
    [b][color=#339900]Witch Doctor[/color]'san yerin [link=http://forum.donanimhaber.com/m_58389857/mpage_1/key_/tm.htm][u]burası[/u][/link] arkadaş...[/b][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 25 Nisan 2012; 15:16:02 >




  • İmzaların hepsi güzel de, 3. ayrı bir güzel.
  • o dev kurbağayı bir kere bile summon etmeyen adama ben witch doctor demem arkadaş...


    imzalar güzel olmuş ayrıca bana uygun olanı aldım
  • Mıntıkamızın Daktırları ;

    Geleneksel haftamız başlamıştır. Tüm Viç Daktırların Geleneksel Bayramı bu sene evveliyatının 24 Nisan - 1 Mayıs 'ına denk düşmektedir. Hepinizin bayramını kutlarım.

    Yeni konulan buildlere hakkında konuşmadan önce bizimle aynı heyecanı yaşayıp bu güzel imzaları yaratan, kullanıma sunan Rondo ya şükranlarımızı sunuyoruz. Burjuvai sınıfımıza yeterli özenle hazırlanmış imzaları takdir ediyoruz.

    Ne keltoşlar ne Deheler ne Konanlar ne de Böyücüler.

    Tek Burjuvai sınıf Viç Daktır olmaktan gurur duyunuz.

    Buraya yazılan tüm postlar, post atan tüm yazarlar çizerler siz değerli Daktır kardeşlerim olmadan, mıntıkamızın üyeleri olmadan hiçbirşey ifade etmezdi. Öncelikle kendinize teşekkür ediniz. Böyle bir sevdayla kapılıp ortamı zenginleştirdiğiniz için siz değerlisiniz.

    Sınıfınızı böyle sevip , mıntıkanızı böyle sevip yazdığınız için , gerek yenilikler ve düşünce paylaşımlarınız için hepinizi kutluyorum. Sınıfımızı Burjuvai yapan asıl sizlersiniz asil daktırlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 24 Nisan 2012; 23:44:11 >




  • Daktır Abomb ; gördüğüm kadarıyla daktır sevgini buildine dökmüşsün ciddi olarak söylemek gerekirse ben bir daktır olarak partine girer 4lü Viç Daktır kaynaşması buildini test ederim. Öte yandan betada gördüğüm hex'i pek sevemedim ama şu kullanımı var Hex + Hedge Magic ile devasa bir healing alabilir bu teoride konuştuğumuz 4 daktır bu belkide infernoda işe yarayabilir, çünki şunu söylemek lazım hex çok random tavuk ediyor mobları. Öte yandan hex yerine cümbüş için lambırt diye ortaya atılan 4 fetish army kesinlikle hem eğlendirici hemde devasa ortam temizleyici bir cd olabilir. 2 değişimde bile Vision Quest elde edilebilir.

    Daktır Ozz ; Üstadım şu an benim en çok ilgimi çeken eğer Vision Quest ile ilerleyebilecek buildler, bunlar en önemlisi 2 spamlanacak skill açısından manaya bakılmadan seçim sağlayacağa benziyor. Ama tabi ki her build iş yapacağından fire bomb mekanizmalı bir buildde güzelce ortalığı temizleyecektir. Ama önemli olan şey şu Daktırlarım her daktır sevdiği skilli kullanabilme açısından özgürdür.

    Niye mi ?

    Stratejilere bakarsanız her stratejiye uygun birçok farklı yol var. CC mi istiyorsunuz ? İstediğinizi seçiniz. Damage Reduction mı istiyorsunuz? İstediğiniz yolu seçiniz ve yenisi bile yaratınız. Birçok seçimle her daktır kendi damak tadında yaratık parçalayacaktır.

    O yüzden ilk sayfada favori skillinizi sordum şayet size uygun (Dot,Direk Hasar, CCli hasar) açısından skiller birbirinin altında kalmayacak. Gönlünüzü eğlendiren bir skill olsun yeter.

    Bizimle buildlerini ve fikirlerini paylaşan daktırlarımızı kutluyorum, bu bizim haftamız en çok bu hafta bu mıntıkanın build değerlendirmeleri , yenilikler ve tatlı sohbetlerle dolması lazım.

    Hepinizi bekliyorum.




  • Kagore

    D3 ü bilmem (Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor,ben dahil) ama Tr forumlarının en içeriklisi ve eğlencelisi WD başlığı olacak gibi geliyor bana,sayende...

    Gerek tarzın ,gerek yaklaşımınla pozitif bakış açısı kazandırıyorsun olaya,WD gibi renkli bir sınıfın senin gibi renkli birinin elinde hem oyunda , hem forumda çok hoş olacağını düşünüyorum.[Ayrıca aynı stilde birde barbo başlığı açarsan iyi olur ,aklımdaki diğer sınıf o şu an :) ]

    Başlıktaki emeklerin,paylaşımların içinde ayrıca eline sağlık.
  • selamlar beyler.. oyuna barbarla baslarim diyordum fakat wd nin tadini alinca fikrimi degistirdim yuruyusune hasta oldum :)
  • Witch doctor ayrı bir güzel ama Barbar ile başlıcam ... O kadar süre hep caster sınıflarla oynayınca melee karakterin eksikliğini bunda tamamlamak istiyorum..
  • her yeri örümcek,zombie,kurbağa manyağı yapıp partiden kicklenmeyen bizden değildir.
  • Bir Viç Daktır Alt Sınıf Pet(Follower) İncelemesi


    Geleneksel şenliklerin tam hızıyla sürdüğü haftamızda karşınıza Single Player da yanımızda olacak olan alt sınıf petlerini inceleyeceğiz sevgili daktırlar. Not etmek gerekirse bu petler kendilerine has birkaç eşya kullanmakta ve 4 seviye 8 yetenekten her seviye başına bir yetenek seçtirilebilir. Viç Daktırın tamamen dominesi altına girdiğinden kendisi asla seçemez. Yasak.

    Öte yandan şiddetle her bir pet makalesini okurken önerilen müzik seçimini arkadan dinlemenizi öneriyorum, keyiflenebilirsiniz.


    Templar Konan/Keltoş Karması Pet

     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    +
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    = ?

    Pet Müzik Seçimi :http://www.youtube.com/watch?v=paM5foqbDiY

    Bir Viç Daktır genelde yanında zırhlı bir kaplumbağayla gezmeyi sevmesede bazen keyfine göre haşeratlarla dolaşmayı değil tek başına bir ordu olmak isteyebilir. Şayet cehennemin iblisleri türlü türlü ve sinsi olduğundan dolayı yanında bir kum torbası gezdirerek "Bir elimde Mojito bir elimde Mojo" , "Sefam olsun" , " Umurumda mı bu dünya?" şeklinde repliklerle hayatını yaşayabilir ve düşmanlarını çatlatabilir nitekim aldanmayınız "Hergün bir aşk" bulamaz. Aşk için doğru seçim bu hödük değildir. Yanılmayınız. Sakın ha.

    Başlıca Yetenekler :

    Bakalım kum torbası Konan/Keltoş karması bize neler sunuyor;

    1. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Birinci seviyede kum torbası bize seçim olarak "Heal" ve "Intervene" yeteneklerini kullanımımıza açıyor.

    Heal sizi veya çok bencil bir şekilde kum torbasının kendisi iyileştirmesidir.30 sn cd ile kullanımı mevcuttur.

    Intervene ise çok nadiren gerçekleşen hatta binde bir rastlanan Viç Daktırın canının yarsından aşağı indiği takdirde düşmanlarınızı çatlatmanız için "Daktırı bırakın bana dalın, muhattabınız benim" diye bir replikle bütün yaratıkları sizin üstünüzden kendisine 3 saniyelik çekmesidir. 60 sn cd ile kullanımı mevcuttur.

    Seçim olarak;Heal sizin ordan burdan kıytırık şekilde hasar aldığınız ve çok fazla riske girmeyeceğiniz ortamlarda kullanılabilir ve bu yüzden potları unutup tembelliğin dibine inmezi sağlayabilir.(Sefam olsun, oh).

    Öte yandan riskli ve bir anda sizi hiddetlendirecek şekilde tepenize üşüşebilen yaratıkların olduğu ortamlar içinde Intervene kullanımı size "Hayatımı yaşıyorum oh , oh" şeklinde düşmanlarınızı çatlatmanız için birebirdir.


    2. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    İkinci seviyede kum torbası bize seçim olarak "Intimidate" ve "Loyalty" yeteneklerini sunmakta.

    Intimidate, kum torbasına tokat , yumruk veyahut tekme atıldığında yaratıkların üzerine bir ağırlık çökmesine sebep olup onları 3 saniyeliğine %60 yavaşlatır.

    Loyalty ise kum torbasını ve sizi her saniye ufak bir oranda iyileştirmesini mümkün kılan bir yetenektir. Pasif bir life regen olarak görülebilir.(Helal olsun).

    Seçim olarak; Intimidate Siz geriden sefanızı sürerken yaratıkların petinize yani kum torbanıza daldığı sürece "Gününüzü Gün" etmenize sebeb olacaktır. Yavaşlayan moblar asıl tehlikenin siz olduğunu farketse bile nene hızında size doğru ilerleyeceklerinden melee yaratıkların bol olduğu ortamlarda kullanılabilip size hayatı yaşatabilir.

    Eğer ilk seviyede Heal ı seçmediyseniz ikinci seviyede de Loyalty güvenli ortamlarda tembellik yapmak ve bir elinizdeki mojitodan yudumlar almanıza imkan sunarak keyifli bir serüven sürmenizi sağlayabilir.


    3. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Üçüncü seviyede kum torbası bize opsiyon olarak "Charge" ve "Onslaught" yetenekleriyle hitap etmekte.

    Bu seviyede ilgimizi çeken Charge yeteneği kum torbasının zırhının arka kısmına bir tekme bastığınız anda düşmanın güruhunun içine dalarak 8 yard içindeki yaratıklara %50 Silah Hasarı(Pet'in Silahı) verip 2 saniyeliğine stunlamasını sağlar. Siz o sırada ne mi yapıyorsunuz? Diablo'nun anasını satıyorsunuz. Helal olsun. 30 cd ile kullanımı mevcuttur.

    Onslaught ise kum torbasının bunca zamandır dayak yediği yaratıklara cevabı diyebiliriz. Konan/Keltoş karması petiniz elini kaldırıp düşmana %200 Silah Hasarı vermesinden daha net olacak bir yetenek değildir. 15 sn cd ile kullanımı mevcuttur.

    Seçim olarak; Charge yaratıkların bol olduğu alemlerde size parmak ucuyla bile temas kurmasını engelleyebilir. Bir yanınızda sazlar , bir yanınızda cazlar ile sersemlemiş yaratıkların anasını satmanızı sağlar.

    Onslaught ise az ama baba ve patronvari cehennem iblislerinin barındığı alemlerde kum torbasının bir işe yaramasını sağlar. %200 Silah Hasarı(Gene petin silahıdır karıştırılmasın.) çorbada onunda bir tutam tuzu olmasına sebebiyet verir. Helal olsun.




    4. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Son seviyede bu keltoş/konan karması pet bize "Guardian" ve "Inspire" yetenekleriyle hizmet eder .

    Guardian ilk üç seviyede kum torbasının akıl edip kullanamadığı anca aklına son seviyede gelen yaralanmış bir yancıya koşup 15 yard etrafında ne kadar yaratık , iblis varsa etrafa fırlatması ve yancıyı belli bir oranda iyileştirme çabası olarak açıklanabilir. 30sn cd ile kullanımı sağlanabilir. Helal olsun. Şayet Viç Daktırlar olarak bizi ayrıca ilgilendiren ve sual bırakan konu bu keltoş/konan karması bizim köpeklere , Gargantuan dayıyada yapacak mı bu güzelliği?

    Inspire ise Viç Daktır Burjuvai sınıfımız açısından bize saniye başına 2 mana regen katan bir pasif yetenektir.

    Seçim olarak; Guardian teknik olarak Heal + Charge + Intervene olarak değerlendirebileceğinden riskli ve bir anda etrafınızı saracak yaratıkların olduğu ortamlar da kullanılabilir. Hergün başka bir alemde gününüzü gün edersiniz, benden söylemesi.

    Diğer seçeneğe baktığımızda Inspire Mananın anasını satmanıza yarayacak, spam yaparken sefa olsum dedirtecek bir pasif. Özellikle eğer kum torbasının Guardian yeteneğine o kadar da ihtiyaç duymayacaksanız petinizi mana tulumbası olarak kullanabilirsiniz.



    ? Peki Daktır Kagore, bu peti ne zaman nasıl ve hangi build ile kullanmak caiz ?

    + Üzerine düştüğümüz zaman gördüğümüz o ki bu karma pet bizim yerimize dayak yemede ve bizim kılımıza zarar gelmesini engelleyebilecek yetenekleriyle hizmet eden güzel bir seçim. Özellikle haşerat kullanmayacak Viç Daktırlarımızın favorisi olacaktır. Öte yandan haşerat kullanan mıntıkamızın daktırları açısından da ekstra bir interaktif tank pet ekleyebilir.Bunun sonuda krallığa , orduya ve sefaya gider. Size hayatı yaşatır, belli başlı şeylerin anasını sattırır. Yüksek zorluk seviyelerinde bir elinizde mojito bir elinizde mojo trendini yaratır. Sözün özü tank ve healer support olarak birebirdir bu kaplumbağa.


    Scoundrel Dehe Pet

     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    +
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    = ?

    Pet Müzik Seçimi :http://www.youtube.com/watch?v=oupqctWzi4g

    Öyle bir şopar düşünün ki bu dünya üzerinde ne yaparsa yapsın hepsi spalinin aşkına gacilerin aşkına hizmet etsin. Şimdi soruyorsunuz niye gezdireyim böyle bir şoparı yanımda? Niye crossbow'u vereyim eline? Sebebi basit "Öyle güzel öttürür ki Crossbow'u ki doyamassınız tadına". Bu renkli Dehe pet, ortamlara geldiğinde birkaç yetenek ile hem size hem kendisine öyle güzel bufflar verir ki "Çal be zurnacı" diye moda girip alırsınız yanınıza.

    Başlıca Yetenekler :

    "Kara Ali geldi düğüne,zurnayı verdik eline;"

    1. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Şopar Ali ilk seviyede "Crippling Shot" ve "Poison Bolts" ile karşımıza çıkmakta.

    Bu şoparın problemleri çözme yetisi hep pis ve kirli yollardan ibaret olduğu için kullandığı Crippling Shot bu düşünce yapısından uzak olamaz. Her 6 saniyede kullanabileceği bu yetenek vurduğu yaratığı 3 saniye için "gacilerin aşkına" %60 yavaşlatır.

    Yukartta belirttiğimiz gibi Poison Bolts yeteneğide aynı yöntemlerim farklı dışa vurumu diyebiliriz. Vurduğu yaratığa ilk önce %40 Silah Hasarı üstünden zehir hasarı yapıştırır, ardından 3 saniyede %40 silah hasarı kadar zehir hasarı yaratıkta miğde bulantısına sebeb olur. Bu yeteneğide 6 saniye bir kullanır şopar. Öyle güzel yaratık indirir ki doyamassınız tadına.

    Seçim olarak; Crippling shot eğer bir Viç Daktır olarak cc ye fazla yüklenmediyseniz "spalinin aşkına" biraz da olsa ekstra bir cc olarak elinizde bulunur. Bu yetenek özellikle tek tük şayet babavari yaratıkların bulunduğu ortamlarda etkili bir cc olabilir. Pandelacı ne demek diye sorarsanız. Yeterince şopar değilsiniz demektir.

    Diğer seçimimiz Poison Bolts şoparın kendince dpsini dışa vurumudur. Şopar başlıca birkaç ok yiyip zıbaracak yaratıkların bol bulunduğu ortamda bu yeteneği ile sizin temizleme çalışmanıza pis bir şekilde yardımcı olur. "Gacilerin aşkına çal" diye moda girebilme tehlikesi yok değildir.



    2. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Şopar 2.seviyede "Dirty Fightning" ve "Vanish" seçenekleriyle gönlünüze taht kurar.

    Baştan beri ne kadar hain ve pis bir şopar olduğuna dikkat çektiğimiz Kara Ali Dirty Fighting ile yaşam felsefesini nitelendirir. Karşısına çıkan tüm yaratıklara bir ayar çekip 3 saniyeliğine kör eder. Bu yetenek hem "Spalinin aşkına" hemde "Gacilerin aşkına" hitap eder. 30 saniyede bir kör eder bu kara şopar.

    Kurnaz bir şopardır Ali, birden bire yok olur gider şaşırırsınız. "Romanların aşkına" topuğu basar şayet kaybolduktan 5 saniye sonra kendini belirli oranda iyileştirmiş olarak tekrar "Spalinin aşkına" moduna geçer. Her 30 saniyede bir kaçar gider bu şopar. Dikkatli olun.

    Seçim olarak; Başka bir CC besleme olan Dirty Fighting ile üzerinize bir anda hücum eden hızlı ve melee yaratıkları def etmede birebirdir. "Çal be kabaracı çal" diye yorumlamaktan kendimi alamadım.

    Öte yandan Vanish ise şoparın kendisini tehlike anından kurtaracağı ve bu yüzden size daha verimli hizmet etmesini sağlayan "Romanların aşkına" diye nitelendirilen bir yetenek oluvermekte. Kosla Vanish MAX şakasına girişmeyin daktırlarım, beni üzmeyin. (Sanırım kendi kendimi üzdüm)



    3. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Kara ali 3. seviyede kullanabileceği "Multi Shot" ve "Powered Shot" ile hizmet sunar.

    Kurnaz dedik , pis ve sinsi dedik. Ama Eklemeliyiz ki Kara Ali akıllı bir şopardır. Multi Shot ile normal atakları aynı anda 3 ok atar, "Spalinin aşkına" hepinizi öttürürüm naraları atar. (Asıl soru tek yaratığa 3 tane mi yoksa 3 yaratığa 1 tane mi ? Daha bilmiyoruz.)

    Öyle bir yetenek düşünün ki gerek "Romanların", gerek "Spalinin", gerek "Gacilerin" aşkına hitap etsin. Powered Shot işte öyle bir yetenek. 6 yard içindeki yaratıklara arcane tipi %25 silah hasarı vurup ardından %50 şansla onları 2 saniye için sersemletir. 20 saniye bir kullandığı bu özelliği ben "Öttürür, Üfler" olarak nitelendiriyorum.

    Seçim olarak; Mutli Shot tam olarak anlaşılamayan bir yetenek olsada şahsımca her türlü Şoparın dps arttırma çabasıdır. Açıklanmasına göre hem aoe hem de single target dps yükseltimi sayılabilir. Şopar'a şakşuka tadı katar.

    Öte yandan eğer benim açımdan konuşuyorsak bir Viç Daktır olarak Power Shot yeteneği muhteşem, harkülade ve şıktır. Sebebi ise hem aoe hem cc hem arcane hasar tipi barındıran sadece 20 saniye de bir kullanımla diğer alt sınıf pet yeteneklerine nazaran düşük olan ortam öttüren , tadına doyamacağınız bir yetenektir. Bol yaratığa karşı çok etkili , tek tük ama babavari yaratıklara karşı etkili bir yetenektir.


    4. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Kara Şoparın son seviyesi ise "Anatomy" ve "Hysteria" ile Roman Havası oynatacak cinsten

    Öncelikle bu Kara Şoparın anatomik bilgisi olduğunu bilmiyorduysanız şimdi öğrendiniz. Öyle böyle bir şopar olmayan Ali Anatomy ile statlar arasında özel ve değerli yer tutan Kritik Vurma Şansını size, kendinisine ve yancılarınıza direk %3 olarak verir.

    Şoparın Elektro Çingenlerle geçirdiği zamanlarda edindiği kopma noktası(Hysteria) bu yetenekle patlak vermektedir. Ne zaman siz veya o bir kritik vuruş yaparsa ikiniz birden Elektro Çingen tarzı bir kopma yaşayarak 3 saniyeliğine Hasarınızı %10 arttırırsınız. Elektro Çingen havasıda ne diye mi soruyorsunuz kendinize ?http://www.youtube.com/watch?v=to9DEMzbQkc&feature=related Buyrun. Dikkatli olun sizde kalıcı birşeyler bırakmasın.

    Seçim olarak; Eğer kritik şansınızı daha da yükseltmek isterseniz alın size Anatomy.

    Ama benim kritik şansım çok şık bu yüzden tek ihtiyacım hasar diyorsanız kapılın Elektro Çingen havasına diğer adıyla Hysteria ya ardından ortaya çıkan yüksek rakamlarda bir zahmet "Gacilerin , Spalinin , Romanların aşkına" oluversin.


    ? Peki Daktır Kagore, bu şoparı nasıl adam ederiz? ne zaman nasıl ve hangi build ile kullanırız ?

    + Bir Viç Daktır olarak bu şopar tam bizlik. Haşeratlı kullanımı Haşeratsız kullanımına nazaran biraz daha şık olan bu şopar, gerek CC ile gerek kendi Dps ile yanınızda gezecek renkli bir romandır. Şöyle düşünün sağda köpekler solda gargantuan hemen yanınızda şopar. Elektro Çingen tarzı kopmalar, 6-20-30 saniye arasında ortalıkta patlayan ccler. Şerbet kıvamına gelmiş bir savaş alanı ve üstüne roman havası. Öte yandan haşeratsız kullanımındada tehlikeli ortamlardan hem cc hemde vanish ile kurtulabildiğini eklersek tam bir şakşuka aroması. Özet olarak bu şopar bazı daktırlarda daha az cc daha fazla hasar yükseltimine yol açabilip önümüzü hasar açısından açan, üstüne birde hasarda yardımcı olabilecek dehşetengiz bir şopar.


    Enchantress Böyücü Pet

     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    +
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    = ?

    Pet Müzik Seçimi(Kagore) :http://www.youtube.com/watch?v=KUNeLvfcNco
    Pet Müzik Seçimi(Susuvekuku) :http://www.youtube.com/watch?v=0R8YXTOldX8

    "Güvercin uçuverdi kanadını açıverdi, Yar yandım aman aman ayrılamam." repliğini Viç Daktır Zaldanmurzu'ya(Yukarda Gördüğünüz Afro Viç Daktır) okutan bir Böyücü pet olan Enchantress karşımıza türlü türlü "oyunbazlık" yapan cilveli ve oynak bir şekilde çıkıvermekte. Oyunbazlığın kitabını biz Burjuvai Viç Daktır sınıfı yazdığından dolayı bazı açılardan kullanışlı bazı açılardan şopar ve kum torbasının altında kalıvermekte. Şayet ayrılması zor ve "güvercin uçurtan" yönleriyle ayrıca tüm destekleme tiplerine hakim olduğundan "yiğit yarsız olur mu ?" sualini bize hatırlatmakta

    Başlıca Yetenekler :

    "Başlıca yetenekleri zarif, seksi ve albenili olması. Diğer yeteneklerini konuşmak için bire bir oturmamız lazım" - Viç Daktır Zaldanmurzu.

    1. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Sarı kız ilk seviyede karşımıza "Charm" ve "Forceful Push" ile gelmekte

    Sarı kız cilveli, nazlı ve oynak olduğunu not düşmüş müydük ? Peki bu durumun yaratıkları bile etkilediğini söyledik mi ? Aynen öyle Charm ile bir yaratığın aklını başından alır 4 saniyeliğine sizin tarafa çekip, savaşmasını sağlar. Hemde 25 saniyede bir. Vay anam vay.

    Ne kadar dış görünüşüyle aklımızda kalsa da sarı kız hünerli bir hatun. Forceful Push ile güvercin mi uçurur yoksa yaratık mı uçurur bilemem. Bir yaratığın üstünde yarattığı arcane patlama ile o yaratığın 8 yard çevresindeki yaratıklara Arcane tipi %100 Silah Hasarını gömer, surtında veya yakınında Arcane patlaması yaşayan yaratıklar güvercinler gibi bir oraya bir buraya uçabilmektedir. 10 saniye de bir hatta. Oy farfara...

    Seçim olarak; Charm Bir nevi cc olmakla beraber bu yetenekle en güzel verim alınabilecek mekanlar genelde tek tük Babavari yaratıkların bulunduğu ortamlardır. Bir öpücük ne gibi hasara yol açar buyrun görün.

    İkinci seçeneğimiz Forceful Push ise daha çok çelimsiz büyük yaratık güruhlarına etki edecek olan bir aoe hasar, ufaktan cc yeteneğidir. Elin gızı değil mi koyduda patlatıverdi denebilir.



    2. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    2. Seviyede böyücü petimiz bize "Powered Armor" ve " Reflect Missiles" hizmetini sunmakta

    "Her narin , seksi , güzel bir kız gibi oda size " Ben kendimi nasıl koruyacağımı bilirim" dediği zaman bu sefer gerçekten inanmalısınız" - Viç Daktır Zaldanmurzu

    Viç Daktır Zaldanmurzu'nun yorumladığı gibi inanmalısınız. Hatta bu şekilde Viç Daktırınıda koruyabilen, aş pişiren , özen gösteren bir pettir sarı kız. İşte Powered Armor buna en güzel örnektir. Size,kendisine ve yancılarınıza (bknz : Gargantuan , köpekler ve bilumum haşerat) %15 armor arttıran yetenektir. Ayrıca bu yetenek altında aptallık edip bu tatlı aile saadetini bozmak isteyen yaratıklar 3 saniyeliğine %30 yavaşlar.

    Bir hatun Viç Daktırına gelecek olan dedikoduları nasıl savuşturup lafı söyleyene sokmayı biliyorsa, bunu her türlü ok,büyü ve birçok üzerine atılan nesneyi savuşturmayıda bilir. Reflect Missiles ailenin tüm fertlerine 5 saniye içinde gelecek olanan her türlü istenmeyen şeyi atana geri ileten bir kalkan oluşturur. "Baba ama ben onunla mutluyum! Saadetimizi mi bozacaksın!". Allah babalara kolaylık versin. 20 saniyede bir bide anacım.

    Seçim olarak; Powered Armor ile daha çok melee yaratıkları terbiye eden bu yetenek onların bir daha ki sefer saldırırken 2 kere düşündürmeye itecek kadar iyidir.

    Birde gördüğümüz üzre Reflect Missiles daha çok ranged yaratıkların attıkları şeyi kafalarına geri yiyip iflah olmalarına sebep olacak bir yetenek olarak karşımıza çıkmakta. Ortaya bir laf attın arkasında dur durumu. İstenmeyen bir durum.


    3. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    3. Seviyede Sarı Gız bize "Disorient" ve "Erosion" yeteneklerini ikram ediyor

    Hatun kısmısı nasıl dırdırıyla erkek kısmında baş ağrısı yaratabiliyorsa bazı bazı işte o potansiyeli kullanabileceği bir yetenekle karşımıza çıkıyor Sarı kız. Disorient yaratıkları büyüleyip(ne şekilde bilmiyoruz) onların 2 saniye boyunca aval aval ortada gezmelerine sebeb olur. Her 45 saniyede bir bunu yapabiliyor, birde o açıdan düşünün.

    Erosion ise yaratıklara ikram ettiği arcane bazlı alan büyüsü ile sarı gızın her saniye boyunca onlara arcane tipi %50 silah hasarı uygulaması. Üstüne Bu gızın bu büyüsüne kapılıp gidenler %15 tüm yancılardan daha fazla hasar alabilmekteler. 15 saniyede bir üstüne üstlük.

    Seçim olarak; Disorient Böyücü petimiz ortama sunduğu aoe bazlı bir cc, yaratıkların birbirini kucakladığı ortam ve buluşmalarda kullanılırsa iyi bir sonuç alınabilir.

    Hasar alımını arttıran büyüleri beğeniyorsanız aoe bazlı olanlara bayılırsınız. Belkide sarı gızın en sağlam büyülerinden biri Erosion. Hem aoe hasar hemde aoe hasar alımı yükseltimi yapmakta. Aoe yeteneklerinizi sarı gızın bu yeteneğiyle kullanıp yüksek aoe hasar sayılarına ulaştığınızda kimi öpeceğinizi artık biliyorsunuz. O bir dudak verir mi bilmem şayet.


    4. Seviye
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    V
     Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)


    Aşkitonuz son seviyede aşkınızı "Focused Mind" ve "Mass Hex" ile pekiştiriyor

    Hatunlar bazen onlar konuşurken başka bir durumla ilgilendiğinizi ve dikkatinizin onda olmadığını görünce ve anlayınca "Benimle konuşurken yüzüme bak" laflarını sarf ediyorsa. Sarı kızda dikkatinizi Focused Mind ile savaşa vermenizi ve böylece 40 yardda tüm aile fertlerinin savaş alanında %3 daha hızlı büyü yapıp saldırmasında yardımcı oluyor. Bu yetenek bir pasif olduğundan haste düşkünü daktırların yüzünü güldüreceğe benziyor.

    Hatununuzun sevdiği deli olduğu ve buzdolabında sakladığı son browni parçasını mı yediniz? Bu durum anlaşılınca belkide "Hayvansın sen" veyahut "Allah cezanı versin veya vermesin emi" gibi şeylerle mi karşılaştınız ? Bu tür bela ve lanet okumanın kalpten söylendiği zaman ortaya çıkacak sonuç 15 yard içindeki herşeyin 5 saniyeliğine tavuğa dönüşmesi. 60 saniyede bir bela okuyabilen bir hatun bu Sarı Kız.

    Seçim olarak; Her petin son seviyesinde yer alan büyük buff Böyücü petimiz tarafından Focused Mind adında %3 haste olarak karşımıza çıkıyor. Eğer gerçekten yeteneklerinizi daha hızlı kullanmak istiyorsanızbu küçük şayet değerli bir buff.

    Şayet eğer ihtiyacınız alan bazlı cc ise Mass Hex isteğinizi tam olarak karşılamakta. Özellikle kendinizi bir anda birçok şeytan , iblis ve yaratıkla çevrili bulursanız bahsi geçen browniyi unutmayın. Bilumum düşmansı varlığın topluca gezdiği ve varolduğu alemlerde ilaç gibi geleceğe benziyor.


    ? Peki Daktır Kagore, bu hatunu nasıl tavlarız? Hangi buildlerimizde bize eşlik eder? Nerde ve nasıl bize yardımcı olur ?

    + Böyücü petimiz Sarı Kız hem haşeratlı hemde haşeratsız size her türlü destek olacak olan tek pet. Kullandığı yetenekler genelde hep sizi bir şekilde adam etmeye yarıyor. Dikkat ettiyseniz hem cc , hem aoe hasar yükseltimi hem de defansif özelliklere sahip. Nasıl bir Kum torbası sizi korumakta ve tank olmakta eşsiz oluyorsa, Nasıl bir Şopar hasar açısından benzersiz oluveriyorsa işte Sarı Kız da sizi desteklemekte on numara seçim. Haşeratlı buildlerde birçok yeteneği hem size hemde ordunuza hitap ediyor. Haşeratsız bir build kullanacaksanız sizi tehlikeden koruyor. İhtiyacınız olan azar azar ama her türlü destek ise Sarı Kız'a çıkma teklifinizi bir an evvel edin. Sözün kısası insanın kalbinde taht kuran gerçekten şahane bir support.

    Son Söz : Burda ki yaptığımız incelemeden gördüğümüz üzre followerlar üstünde bile bazı seçimlere gidebilir, onları isteğimize göre şekillendirebiliriz. Misal olarak Herşeyiyle DPS ve DPS support olarak bir şoparda çıkabilir, cc de yükü üstümüzden biraz almış semi dps semi cc support bir şoparda elde edebiliriz. Herşey takdirinize kalmış. Nasıl bir karakter istiyorsanız seçiminde de sizi destekleyecek bir yancı bulmanız mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 25 Nisan 2012; 17:55:36 >




  • Echanterss i direkt aldım ben. Beni charmlasa yeter
  • http://www.youtube.com/watch?v=0R8YXTOldX8

    Enchantress le dolaşırken bu şarkı iyi gider. Abi koptum ya böle bi şarkı olamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi susuvekuku -- 25 Nisan 2012; 14:10:42 >
  • @ Kagore can 4' lü co-op buildimdeki hex+ toad of hugenees ile hedefim 8 mobu aynı anda pasif hale getirmekti. Tabi fetish army daha bi cümbüş olur orası bi gerçek

    Birde Hex + Hedge Magic iyi bi healing alınabilir fakat bu skill petleri de kapsıyorsa, buildinde summon olanlar için çok kulanışlı değil gibi duruyor ama PvP içi birebir
  • Bu makaleden sonra yanına enchantress almayan zencinin, köpeği kuduz olsun
  • @ Ozz üstadım okuyup beğendiğin için biz sana teşekkür ederiz.

    Şopar ve Sarı Kız makaleye eklenmiştir.

    @ Rondo

    http://www.ebay.com.au/itm/Diablo-3-III-Female-Witch-Doctor-10-Resin-Model-Figure-/190427187948#ht_11083wt_1165



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 25 Nisan 2012; 17:52:33 >
  •  Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.