Şimdi Ara

Wirelles/Wi-Fi kullanılırken internette yavaşlama, ping problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar sorunum gayet kısa ve basit görünse de çığırından çıkmış ve çok ilginç bir sorun. Kendim modeme ethernet kablosu ile bağlı olan tek bilgisayarı kullanırken indirme yaptığım zamanlarda bile oyun oynarken hiç bir ping düşüşü yaşamazken, Wirelles açık konumda olunca eve birileri gelince, wirelles kullanılmaya başlayınca pingim 200-300 lere fırlıyor aralıklı olarak iniyor. Bu bir tesadüf falan değil, wirellesı kapattığımda veya şifreyi değiştirdiğimde kesinlikle bir sorunla karşılaşmıyorum.

    Bu durumla Doping yani mileni.com'dan ttnet'e geçtiğim zamandan beri yaşıyorum, fakat bununla bir alakası olup olmadığı hakkında bir fikrim yok. Ve yine dediğim gibi kendi bilgisayarımdan akk dolu iken veya değil iken 300 kb ile 1.5 mb ile indirme yaparken bile bir ping sorunu yaşanmaz iken, wirelles üzerinden birileri bağlandığında pingim uçuyor. Belki de bu herhangi birisi değildir çünkü wirelles kullanan çok kişi var ( ortalama 5-6 ). Wi fi kullanan bazı kişilerin telefonu ile modemim arasında bir sıkıntı yaşanabileceği geliyor aklıma. Fakat kendime mantıklı bir açıklama bulamadım, her ne kadar araştırsam da dediğim gibi bir açıklama bulamadım. Yardımınıza muhtacım.







  • Sorunuma hala bir çözüm veya tahmin dahi bulabilmiş değilim. Kısaca bir kişi aynı interneti/modemi wirelles üzerinden bağlanıp kullandığında benim kablolu bağlantı ile kullandığım ana bilgisayarda hız/ping sorunu ortaya çıkıyor. Normal şartlar altında kendi bilgisayarımdan indirme yapsam dahi yavaşlamayan ve oluşmayan hız/ping problemi bu şekilde ortaya çıkıyor.
  • İnsan hayret ediyor yav...
  • wireless baglaninca interneti kullaniyor dogal olarakta ping artiyor... Cok dogal bir durum.
  • Yazıyı tam olarak okudunuz mu bilmiyorum, gözünüzden kaçtığını varsayarak;

    Kendim bilgisayar üzerinden 800kb/s akk dolu iken 300kb/s hızla indirme yaparken kendi bilgisayarımdan hiç bir sorun çıkmıyor ve aynı anda normal ping ile oyun oynayabiliyorum. Özellikle I-phone telefon kullanan kişilerin bağlandığında pingimin dengesiz bir şekilde 200-300 aralığında arttığını ve internette fazla bir yavaşlama olduğunu farkettim ki dediğim gibi kendim indirme yaparken bile böylesine bir ping problemi ile karşılaşmıyorum. Sorun kesinlikle wireless ile alakalı çokça kez denedim.
  • Arkadasim sende acaba Iphone olarak mi verdin modeli yoksa birisi yada birileri wireless olarak telefon ile baglaninca mi diye kendin bi oku...

    Iphone ve internet baglantisi uzerinde konusuyorsak iphone larin bu tip bir durumu mevcut. Bir kac arkadasim daha soylemisti iphone nette oldugunda net girilmez olabiliyor diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Arkadasim sende acaba Iphone olarak mi verdin modeli yoksa birisi yada birileri wireless olarak telefon ile baglaninca mi diye kendin bi oku...

    Iphone ve internet baglantisi uzerinde konusuyorsak iphone larin bu tip bir durumu mevcut. Bir kac arkadasim daha soylemisti iphone nette oldugunda net girilmez olabiliyor diye.

    Hangi kısmı anlamadığınızı anlamadım fakat, muhtemelen sorunumu anladını Ev ahalisindeki 3 kişi I-Phone kullanıyor vede telefonları wireless'a bağlandığında internet hızım inanılmaz derecede düşüyor ping problemleri oluşuyor. Dediğim gibi bilgisayar üzerinden indirme açsam bu kadar yavaşlamıyor fakat bir I-phone bağlandığında ping uçuyor net yavaşlıyor.

    Nedir bu olayın aslı? Cidden çok saçma... Ayrıca eskiden de böyle bir sıkıntım yoktu ttnet'e geçtikten sonra olduğunu düşünüyordum.




  • Yani olacak iş değil yav...
  • modem büyük ihtimal başka bire cihaz bağlanınca hızı 2 ye bölüyor böylece pingin oluyor. yapacak birşey yok. oyundayken wirelessi kapat
  • wifi kapat oyun oyna
  • Oyundayken wireless'ı kapatınca ev ahalisinin tepkisini fazlasıyla çekiyorum :D Zaten yaptığım bir şey fakat böyle olmayacak. oguz298'in dediği şu ana kadar en mantıklı gelen şey. Peki ya modem ayarlarından nasıl kendime öncelik verip diğerlerinin hızını sınırlayabilirim? Bunu detaylı yapmamı sağlayacak programlar vs. var mıdır?
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.