Şimdi Ara

Wireless USB Adapter 2 Pc'ye Bağlama Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde TP-LINK wireless usb adaptor var ama dükkanımda 3 pc var bu vireless adapter ile aldığım bağlantıyı nasıl 3 pc ye yayabilirim 2 tane de olsa olur nasıl yapılacağını anlatırsanız çok sevinirim.

• Konuyu network bölümüne taşıyacağım ama hiç böyle bir sistem kurma yardım isteği görmemiştim,görüşlerimi yazayım eğlenceli olacağa benziyor :))

Şimdi;

sen bir pcye usb adaptörü taktın,kablosuz modemden interneti aldın.Haliyle, bilgisayarın o modemden bir ip adresi aldı..
    Burada 2 yol izleyebilirsin.

Birincisi;

Usb adaptörü taktığın makineye sabit bir ip verirsin.Örneğin 192.168.2.45 olsun
    Aynı bilgisayarın ethernet girişine bir cross ethernet kablosu takarak diğer pcnin ethernet girişine verirsin.
    O diğer pcde varsayılan ağ geçidini usb adaptörün takılı olduğu pcnin ip numarası yapacaksın ve bu pcye de elle bir ip vereceksin.O da 192.168.2.46 olsun.

3.pcye interneti vermek istiyorsan eğer;
    2 nolu pcye bir ethernet kartı daha takacaksın.Bu ethernet kartına yine bir cross kablo takacaksın ve 3 nolu pcye bağlayacaksın..

Yalnız 2 nolu pcdeki ethernet kartının ortaya çıkardığı YEREL AĞ BAĞLANTISINDA'
    varsayılan ağ geçidi yine aynı pcnin ip adresi olacak (192.168.2.46)
    Eğer bunu yaptığında bu ipden var deyip sorun çıkarmaz ise ne ala.Ama çıkarırsa eğer ipyi 47 olarak değiştir.
    Sonra 3.pcde ağ geçidini 46 olarak denicen (eğer 2 nolu pcde sorun çıkmazsa).3 nolu pcye ise 48 ipsini vereceksin.

Ama 2 nolu pcde sorun çıkar da ip 47 olursa o zaman 3 nolu pcde ağ geçidini 47 yapacaksın.ip yine aynı olacak 48

2.yolun;

1 nolu pcye usb adaptörü taktın..Elle bir ip verdin.sonu 46 ile biten ip yi kastediyorum
    O bilgisayarın ethernetinden bir huba bağlantı yapacaksın.Hub dan da diğer pclere
    Uygulamada sıkıntılar çıkabilir,böyle bir sistem kurmadım ama yapılabilir gibi geliyor.

• evet eğlenceli bir konu imkan olsa denemek lazım bunları benden de bir öneri masraflı ama olsun 3 tane daha wireless adaptör alırsın internet olanda 2 wireless usb olacak böylelikle biri giriş biri çıkış olacak acses gibi diğerleride ondan alabilir yukarıdaki ethernet ayarlarıyla.
  • biraz geç oldu ama sorunun cevabını kısa olarak açıklayayım,
    win7 yüklü bir pc için ;
    ağ ve paylaşım merkezini aç
    bağdaştırıcı ayarlarını değiştir aç
    burada ethernet ve Wifi bağlantısını CTRL tuşu ile şecip sağ tıkla bağlantıları köprüle şeç
    biraz sonra köprü bağlantı oluşacak ve pc nin ethernet çıkışından normal (cross a gerek yok ) ethernet kablosu ile pc lere paylaştır.
    bunu kablosuz da yapabilirsin,
    win7 de pc deki interneti kablosuz paylaşmak için ;
    yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra,
    ağ ve paylaşım merkezini aç
    yeni bağlantı ve ağ kur a tıkla
    kablosuz (gecici ağ )kur tıkla
    ileri ileri dedikten sonra
    internet paylaşımı yapacagınız kullanıcı adı ve parolanızı belirleyin,
    diğer pclerden bağlanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.