Şimdi Ara

wireless mesafe arttırımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
1
Favori
155.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki bu üçgenin arkasında kalan modemler için bağlantı gücü nedir
  • @macrodemir
    üçgen olmadan önceki halinden daha az
    ama çok az değil çünkü sana gelen sinyaller heryerden yansıyıp geliyor doğrudan olmasa bie duvardan yansıyıp geliyor eğer tek yönlü anten kullanılıyorsa o zaman üçgenin arkassında baya bir azalma olacaktır
  • benim 1 tane usb wireless alıp onunla yönlendirme yapmanızdır.
    çoğu kartta ek anten çıkışı yok böyle daha kolay yaparsınız ve usb uzatma kabloları wireless'ın kilerden daha ucuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknick

@macrodemir
    üçgen olmadan önceki halinden daha az
    ama çok az değil çünkü sana gelen sinyaller heryerden yansıyıp geliyor doğrudan olmasa bie duvardan yansıyıp geliyor eğer tek yönlü anten kullanılıyorsa o zaman üçgenin arkassında baya bir azalma olacaktır

teşekkür ederim en kısa zamanda bu sistemi kendim deneyeceğim ancak en çok çanak sistemini mrk ediyorum onu zaman bulunca hemen yapıcam
  • Bizde bir ucundan diğer ucu 120 m olan sitemize wirales ağ kurmayı düşünüyorum. normal de 300 m bağlantı mesafesi olan bir wiraless modem buldum yeterlimi sizce? Yağmurlu havalda havanın direnci azalır, havanın iletkenliğide arttığından, mesafe 3/1 oranında kısalmış gibi olur. Hatırlasana yağmurlu havalarda şimşekler atmosferin nemli bölümünden akar, yani en kısa yoldan. Yardımcı olursanız çok makbule geçer hatta firuze, hayriye bile geçebilir.
    teşekkürler.
  • Peki ark.lar bu yansıtıcı uygulamasını duvar a asılı Linksys WAG354G ye nasıl uygulıcas ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: giotine

Peki ark.lar bu yansıtıcı uygulamasını duvar a asılı Linksys WAG354G ye nasıl uygulıcas ??

çok basit, duvardan söküp uygulayacaksın
  • bende yaptım denedim ama pek farketmedi yada ben farketytiğini ben farkedemedim :)

ibm laptopda adam gibi göstermiyor seviyesini.

%60 - 70 diye gösteriyor ama oda stabil değil sürekli değişiyor.o dbi dediğiniz şey bende yok :(
  • yaa bende bunla ilgili bişiy soriyim.Bu wireless mesafesini ölçmek ve sinyal kalitesini görmek için kullanılan bir program adı alabilirmiyim.??
  • quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

yaa bende bunla ilgili bişiy soriyim.Bu wireless mesafesini ölçmek ve sinyal kalitesini görmek için kullanılan bir program adı alabilirmiyim.??

netstumbler die bi program var ancak biliyorsun bunu kullanman için wireless kartın olması gerekiyor.ancak normal şartlarda windows danda örenebilirsin kartını yükledikten sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcodemir

quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

yaa bende bunla ilgili bişiy soriyim.Bu wireless mesafesini ölçmek ve sinyal kalitesini görmek için kullanılan bir program adı alabilirmiyim.??

netstumbler die bi program var ancak biliyorsun bunu kullanman için wireless kartın olması gerekiyor.ancak normal şartlarda windows danda örenebilirsin kartını yükledikten sonra

Ya bu dediğin programı yükledimde burda tam ayrıntılı olarak istediğim şeyleri göremiyorum bana daha profesyonel bir program lazım.Yani bağlantı oranını yüzde cinsinden vede DBi cinsinden gösterecek.Vardı böyle programlar ama isimlerini bilmiyorum işte.Bilen varsa sölesin.

• Slm Arkadaşlar,

Bu konuyu hayret ve merakla izliyorum. Ve eğer yardım ederseniz denemek istiyorum. İşyerimiz iki şubeli ve şubeler arası 600 mt. civarında. Birbirini çatı olarak görüyor. Ve biz ADSL üzerinden iki şubeyi birbirine bağlıyoruz. Malum olduğu üzere periyodik olarak telekomun hatları arıza yaptığı için, o gün içinde şube server'a bağlanamıyor ve fleç oluyoruz. İki tarafta da kablolu ethernet bağlantısı kullanıyoruz.

Bu kablolu ethernet bağlantısını ve Adsl modemleri kaldırıp wireless yapmak ve şubeyi de merkeze anten ile aynı wireless hatta dahil etmek istiyorum.

1. Acaba iki şubeyi wireless hattı ile çatıya bağlayacağımız antenle sorunsuz bibirine bağlamak için neler yapmam gerekiyor?
    2. Wireless hattı kurmak için gereken donanımın marka, model ve özellikleri ne olmalı?

Şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbulus -- 28 Şubat 2006; 11:29:14 >

• Peki bu xBee Zigbee modül TR'de satılıyor mu?

http://www.maxstream.net/products/xbee/xbee-oem-rf-module-zigbee.php
  • ARKADASLAR BU ANLATTIGINIZ SISTEMLE BENIM 5 KATLI BIR BINAYI DUSUNUN NASIL HER KATINDAN SINYAL ALABILIRIZ ACIKLARMISINIZ LUTFEN TAVSIYE MODEM NEY ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

wireless usb nin durumu

Yaw seninki giderek çanak antene benzemiş
    Peki bu folyo kaplama işini 90 cm lik bir çanak antene uyarlasak yani alıcıyı çanak üzerine yerleştirsek verimi daha fazla arttırabilirmiyiz.
    Bunu yapıp balkona koyduğumuzda 250-300 metrelik mesafelere daha güçlü yayın ulaştırabilirmiyiz?

• quote:

Orjinalden alıntı: hbulus

Slm Arkadaşlar,

Bu konuyu hayret ve merakla izliyorum. Ve eğer yardım ederseniz denemek istiyorum. İşyerimiz iki şubeli ve şubeler arası 600 mt. civarında. Birbirini çatı olarak görüyor. Ve biz ADSL üzerinden iki şubeyi birbirine bağlıyoruz. Malum olduğu üzere periyodik olarak telekomun hatları arıza yaptığı için, o gün içinde şube server'a bağlanamıyor ve fleç oluyoruz. İki tarafta da kablolu ethernet bağlantısı kullanıyoruz.

Bu kablolu ethernet bağlantısını ve Adsl modemleri kaldırıp wireless yapmak ve şubeyi de merkeze anten ile aynı wireless hatta dahil etmek istiyorum.

1. Acaba iki şubeyi wireless hattı ile çatıya bağlayacağımız antenle sorunsuz bibirine bağlamak için neler yapmam gerekiyor?
    2. Wireless hattı kurmak için gereken donanımın marka, model ve özellikleri ne olmalı?

Şimdiden teşekkürler....

wireless modem alman bi işine yaramayacak çünkü modemi çatıya koyamayacaksın!
    sen 2 tane usb wireless kartı al ve 2 çanak ile bunları
    F=D2/16C formülü ile tam f noktasına yerleştir.
    D: çanağın Çapı
    C: çanağın derinliği

sonra 2sinide birbirine yönelt. 600 mt değil 3 km den bile bağlanırsın!
    sonra herhangibirinden windows xp de ağ bağlantılarını sağ tuşla tıkla özellikler de oradan USB Wireless LAN'ı ul ve sağ tuşla tıkla tekrar özellikler de yukarıdan kablosuz ağları seç sonra aşağıdan gelişmişe tıkla açılan pencereden AD-HOC Bilgisayardan Bilgisayarı seç! sonra diğer bilgisayardan tarama yaptır ve bu bilgisayara bağlan!

ondan sonra da internet bağlantısı paylaşımını yaparsan 2 bilgisayar ile de internete güzelce girebilirsin!!!!
    bunun için kullandığın adsl modemin bağlı olduğu ağ bağdaştırıcısını sağ tuşla tıkla ve özellikler de ve yukarıdan gelişmişe tıkla sonra internet paylaşımını aktif yap aşağıda hangi bağlantıyı seçeceğin bir açılır kutu olacak oradan da usb wireless lan'ı seç

bu kadar!!!
    Kolay gelsin Umarıım başarırsın!!1

• quote:

Orjinalden alıntı: teknick

quote:

Orjinalden alıntı: hbulus

Slm Arkadaşlar,

Şimdiden teşekkürler....

wireless modem alman bi işine yaramayacak çünkü modemi çatıya koyamayacaksın!
    sen 2 tane usb wireless kartı al ve 2 çanak ile bunları
    F=D2/16C formülü ile tam f noktasına yerleştir.
    D: çanağın Çapı
    C: çanağın derinliği

sonra 2sinide birbirine yönelt. 600 mt değil 3 km den bile bağlanırsın!
    sonra herhangibirinden windows xp de ağ bağlantılarını sağ tuşla tıkla özellikler de oradan USB Wireless LAN'ı ul ve sağ tuşla tıkla tekrar özellikler de yukarıdan kablosuz ağları seç sonra aşağıdan gelişmişe tıkla açılan pencereden AD-HOC Bilgisayardan Bilgisayarı seç! sonra diğer bilgisayardan tarama yaptır ve bu bilgisayara bağlan!

ondan sonra da internet bağlantısı paylaşımını yaparsan 2 bilgisayar ile de internete güzelce girebilirsin!!!!
    bunun için kullandığın adsl modemin bağlı olduğu ağ bağdaştırıcısını sağ tuşla tıkla ve özellikler de ve yukarıdan gelişmişe tıkla sonra internet paylaşımını aktif yap aşağıda hangi bağlantıyı seçeceğin bir açılır kutu olacak oradan da usb wireless lan'ı seç

bu kadar!!!
    Kolay gelsin Umarıım başarırsın!!1

Valla ilginize teşekkür ederim ama, bi de şu önerdiğiniz "usb wireless kartı" ile ilgili bir marka/model belirtirseniz çok sevinirim. Bu USB wireless kart dediğiniz, USB wireles adaptör mü? Şu memory stick gibi olan. Bir de şunu sorayım, bu tür bir bağlantıda iki ayrı yerdeki kablolu LAN (iki ayrı işyeri ve bunların içinde iki ayrı AĞ) birbirine bağlanabilir mi? Sizin ayarlarda bahsettiğiniz AD-HOC sadece iki makinayı mı bağlar, yoksa switch ile bunu diğer makinalarda görüp paylaşabilir mi? Not: İnternet çıkışı veya paylaşımı bizim için önemli değil, internete çıkmasa da olur. Biz Merkezdeki ticari yazılımı kullanmak için bağlantıyı istiyoruz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbulus -- 13 Mart 2006; 14:16:53 >

• Valla muhteşemsiniz arkadaşlar....

Bizim 3 adet kablosuz dağıtıcı kullanıyoruz mesafe büyük olduğundan dolayı. Her bir kablosuz vericiye modemden ayrı kablo gidiyor. Birde fazla kullanıcı için böyle yapmak zorunda kaldık. Mesafe çok, kullanıcı sayımız çok... Birde arkadaşların çoğu laptoptan bağlanıyorlar. E tabi haliyle kullanıcı sayısı çok olduğundan dolayı mecburen yüksek hızlı internet var. Yoksa yavaş geliyor.... Keşke mesafesi daha çok olsaydı şu vericinin...

Kablosuz gibisi yok, koyuyosun laptopu istediğin yere,rahat rahat bağlanıyosun. Benim şu an yaptığım gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 13 Mart 2006; 19:03:42 >
  • Aidata marka bir laptop um var. Modemle aramda 20 metre var. Ama bağlantı hep düşük 1mb tan bağlanıyorum. Wireless'im harici usb değil. Mesafesini arttırmak için anten yapsam neresinden kablo çekicem onu düşüyorum. Wireless in laptop un klavyesinin hemen altında olduğunu duydum. Mesafeyi uzatıp sinayli kuvvetlendirmem mümkün mü?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.