Şimdi Ara

Wireless in İnsan sağlığına zararları !! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
3
Favori
98.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılanların hepsini okudunm kaçış yok anlaşılan..bende 3.4 ghz çin malı wireless adaptör var.. tek bildiğim çalıştırdıktan 5 dk sonra müthiş şekilde bende baş ağrısı yapması...
  • Bu tür konularda fikir sahibi olmak için önce radyasyonun ne olduğunu kavramak gerekir. Radyasyonun kökü radiate ışıma demek.

Wireless in İnsan sağlığına zararları !!

Radyasyonun da zararlısı ve zararsızı vardır. İyonlaştırıcı radyasyon (alfa, beta, gama ve x-ray cihazları) dna'mızı parçalar bu da kansere neden olur. Ama yukarıdaki spektrumda görüldüğü gibi radyo dalgalarının enerjisi çok düşük. Karasal tv yayını da radyo dalgalarına giriyor. Yani bunların insan sağlığına zararı yok. Mikrodalgaların da enerjisi düşüktür (telefon ve wireless mikrodalga kullanıyor). Enerjisi düşük olduğu için iyonlaştırıcı etkisi yok. Yani bize zararı yok .

Zararı yok diyen kişiler son iki cümledeki gibi düşünüyor. Enerjisi düşük olduğu için dna mızı kıramaz ve kanser yapamaz. Zaten mikrodalgaların zararı iyonlarlaştırıcı radyasyondan farklıdır. DNA'mızı kırmazlar ama mikrodalga fırınlardaki gibi insanın içini ısıtarak hücrelerimizi öldürür. Mesela yarım saat telefonla konuşan kişinin beyni 1-2 derece ısınıyor.

ÖZET: Cep telefonları ve wirelessın verdiği zarar iyonlaştırıcı radyasyondan farklıdır. DNA'mızı kırmazlar ama içimizi ısıtarak hücrelerimizi öldürür.

• saol kardeş bilgi için tşk
  • Onu bunu bilmem, aklım ermez frekansa falana.

Amaaa elektrik gidince gelen o rahatlık hissi yok mu ? İşte o harika oluyor.

Dağdaki, ormandaki elektrik olmayan yerlerdeki o hisle aynı his. Serinliyo insanın içi adeta.
  • wifi ve yayın yapan istasyonlar acayip baş ağrısı yapıyor
  • size şunu diyim ben biyomedikal cihazlar okuyoryum derslerin %50 radyasyonla ilgili ve hastanede aldığınız radyon harici diğerleri zarasız çünkü insan vücüdu radyasyonu atıyor yani mesela tatil gidyorsun ve güneşleniyorsun bunun anlamı belki vücüdunda fazlasıyla radyasyon birikiyor yani bunlar hep skolastik bi düşünçe denemek için 20 yaşından 80 yaşına kadar rasyon vermen lazıki belli olsun he sadece radyasyondanmı hastalanırız veya zarar verir belli deil yemek yeme içme yaşama standartları stres bunların faktörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

1,9ghz lik frekansın insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı kanıtlanmış,bu "cep telefonu kanser yapar mı" türü araştırmalarda ortaya çıkmış bir sonuç.hem de 20 ye yakın araştırma yapılmış.eskiden cep tel.ime biraz mesafeli yaklaşırdım ama bu sonuçlardan sonra aramızdaki buzlar eridi. ama 2,4ghz de zararlı mı,zararlıysa ne kadar zararlı onu bilmiyorum..umarım zararlı değildir çünkü dizüstü bilgisayarımı dizüstünde wireless ile kullanmak istiyorum

benim oturduğum odada 3 antenli AP var antenlerden birini 8 dbi antenle değiştirdim diğer antenler 5dbi şöyle etkilenme az gibi ama cep telefonu ile 10dakika yada daha fazla konuştuğumda sanki beynimin içinde yumurta pişiyormuş gibi oluyorum. wireless sistemlerdeki güç gsm sistemine göre daha düşük. düşünsenize modemdeki kocaman anten 3 kat altındaki eve zor sinyal gönderirken üzerinde kocaman bir anteni bile olmayan cep telefonu kilometrelerce uzaktaki baz istasyonuna sinyal gönderebiliyor.

benim görüşüm telefonun çok daha zararlı olduğu yönünde. uzun süreli görüşme yapacağımda kablolu kulaklık kullanmaya özen gösteriyorum kulaklığım yoksa konuşmayı kısa kesmeye çalışıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemi_Uyducu

Onu bunu bilmem, aklım ermez frekansa falana.

Amaaa elektrik gidince gelen o rahatlık hissi yok mu ? İşte o harika oluyor.

Dağdaki, ormandaki elektrik olmayan yerlerdeki o hisle aynı his. Serinliyo insanın içi adeta.

Cok guzel soylediniz ekektirikler kesildigi anda her insanda bi rahatlama oluyor hatta ben elektiriklerin kesilmesiyle cok rahat uyuyorum ama kacis yok hakkaten wifi acmamla 10 15 adet sinyal aliyorum odamda biz kullanmisiz kullanmamisiz onemli degil yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinyal bozucu değil de engelleyici tedbirler falan olabilir mi acaba. mesela bebek odalarına wifi , gsm sinyali falan girmese süper olur.
    bunu sağlıklı şekilde sağlayan olursa bence ürünü cidden çok satar. direk çocuğumun odasına koyarım.

edit : varmış
    http://whatsnext.blogs.cnn.com/2012/07/18/signal-blocking-wallpaper-stops-wi-fi-stealing-and-comes-in-a-snowflake-pattern/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi_Uyducu -- 15 Şubat 2013; 11:45:59 >
  • Bu yazıyı okuduktan sonra modemi kaldırdım aldıgımdan beri basımımın ağrısı durmuyor. Tedirgin oldum açıkcası evde birtek ben yasamıyorum neden ailemin saglıgını neden tehlikeye atayım arkadaslar aktif olarak kullanmıyorsanız daha fazla radyasyon yemeye gerek yok yeteri kadar diger elektronik aletlerden etkileniyoruz zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

size şunu diyim ben biyomedikal cihazlar okuyoryum derslerin %50 radyasyonla ilgili ve hastanede aldığınız radyon harici diğerleri zarasız çünkü insan vücüdu radyasyonu atıyor yani mesela tatil gidyorsun ve güneşleniyorsun bunun anlamı belki vücüdunda fazlasıyla radyasyon birikiyor yani bunlar hep skolastik bi düşünçe denemek için 20 yaşından 80 yaşına kadar rasyon vermen lazıki belli olsun he sadece radyasyondanmı hastalanırız veya zarar verir belli deil yemek yeme içme yaşama standartları stres bunların faktörü

peki evdeki radyaysonu emici ne tavisye edersiniz bize bilginiz var mı

kaktüs filan bazı taşlar diyolar ama ??

• quote:

Orijinalden alıntı: PES_21_Murat

quote:

size şunu diyim ben biyomedikal cihazlar okuyoryum derslerin %50 radyasyonla ilgili ve hastanede aldığınız radyon harici diğerleri zarasız çünkü insan vücüdu radyasyonu atıyor yani mesela tatil gidyorsun ve güneşleniyorsun bunun anlamı belki vücüdunda fazlasıyla radyasyon birikiyor yani bunlar hep skolastik bi düşünçe denemek için 20 yaşından 80 yaşına kadar rasyon vermen lazıki belli olsun he sadece radyasyondanmı hastalanırız veya zarar verir belli deil yemek yeme içme yaşama standartları stres bunların faktörü

kaktüs var bende işe yarıyormu bilmiyorum ama wifi ile aradamda sürekli mesefa var wifi kullanılır ama dediğim gibi yakınında yatıp kalkmıcan vs vs

• quote:

quote:

quote:

kaktüs var bende işe yarıyormu bilmiyorum ama wifi ile aradamda sürekli mesefa var wifi kullanılır ama dediğim gibi yakınında yatıp kalkmıcan vs vs

hocam tamam kaktusa u de koyduk dıyelıkm ama bitkiler odadakı oksijenı tenefus edıp karbondıksit salmıyolarmı bu sefer de saglıksız olucak

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam tamam kaktusa u de koyduk dıyelıkm ama bitkiler odadakı oksijenı tenefus edıp karbondıksit salmıyolarmı bu sefer de saglıksız olucak

artık orlarını bilemicem benim minnaçık bişey zaten

• Ev içinde 6 Watt'lık kablosuz adaptör kullanıyorum. 1 metreden fazla mesafe uzaklıktayım. Kimine göre hiçbir şey olmaz, kimine göre çoktan dna'larımda bozulmalar başlamıştır. Bu cihazları üreten adamlar hiç mi birşey bilmiyor ya da hesaplamadan piyasaya sunuyorlar acaba?..
  • Bo konu hakkında başka bir konu başlığı altında yaptığım yorumu bilgilerinize sunmak isterim:

Kaktüs radyasyon emer mi emmez mi? gibi bol bol sorular konuşulurken sessiz sedasız bir inceleme yapılmış anadolu ajansı haber yapmış sonra da youtube a yüklemiş. Lakin izleme sayısı yerlerde sürünüyor.

Buyrun Kaktüs gerçeği:

Heralde herkesin aradığı sonuç!

• Eve bir hafta once kablosuz modem aldik. 4 gunden beri bende hic olmayan bir sikinti olustu . Baş donmesi ve bas agrisi sikayeti olustu. Daha once hic boyle bir sorunla karsilasmadigim icin eve yeni aldigim modem ilk aklima gelen oldu ve gecenin bu saati internette konuyu arastirirken bu topigi sonuna kadar okudum ve hemen modemin fişini cektim. Tahminlerim ve burda yazilanlar dogru ise sorun kablosuz medemden kaynakli ki eger oyle ise durum vahim. Sonucu buradan paylasicam..
    benzer olay yasayan varsa lutfen paylassin çünkü cok onemli bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

Eve bir hafta once kablosuz modem aldik. 4 gunden beri bende hic olmayan bir sikinti olustu . Baş donmesi ve bas agrisi sikayeti olustu. Daha once hic boyle bir sorunla karsilasmadigim icin eve yeni aldigim modem ilk aklima gelen oldu ve gecenin bu saati internette konuyu arastirirken bu topigi sonuna kadar okudum ve hemen modemin fişini cektim. Tahminlerim ve burda yazilanlar dogru ise sorun kablosuz medemden kaynakli ki eger oyle ise durum vahim. Sonucu buradan paylasicam..
    benzer olay yasayan varsa lutfen paylassin çünkü cok onemli bir konu.

Tespitlerim dogrultusunda şunu çok rahatlıkla söyleyebiliyorum bende görünen bu baş dönmesi ve baş agrısı problemi eve yeni taktırdıgımız wire less kablosuz modemden kaynaklı .. buna kesin inandıgım için burada herkezi uyarıyorum. modemin fişi 2 gündür taklı değil ve bendeki sorunlar gitti. eminim ki benzer sorunları yaşayan arkadaşlar var ve sebebin modem olabileceği aklına gelmiyor. Yukarıda teknik açıdan yorum yapan ve bu zararları dile getiren arkadaşların tespitlerine katılıyorum. Bu saatten sonra bu zararlara şahit olmuş birisi olarak evimde kablosuz olarak değil artık kablolu olarak kullanarak internetten faydalanacagım..

• Normalde kolay kolay hort yapmam ama bu konu mühim.. yakın zamanda 2 akrabam kanser oldu.. biri 1 ay içinde rahmetli oldu..
    diğeri daha 30lu yaşlarında kemoterapi görüyor.. Umarım kurtulur..

yine 30 yaşında bir arkadaşım kansere yakalanmış tedavi görüyor..
    bundan 10-15 sene önce bu tip vakalar çok çok daha azdı.. Anlaşılan güvenle kullanabilirsiniz diye bize yutturulan bazı şeyler sinsice içimizi kemiriyor..
    evde bir wifi taraması yapınca 50 tane sinyal çıkıyor .. Evdeki modemi %15 verimle kullanıyorum.. diğer komşuların maşallah sinyali benim icattan iyi çekiyor..

Lütfen kendinizi düşünmüyorsanız ailenizi düşünün .. etrafınızdaki diğer insanları düşünün.. Komşularınızı düşünün..
    iyi çekmiyor diye Wifi modeminize anten takmak yerine 15-20 liraya kablo alıp kullanın..
    doğal olmayan gıdalardan uzak durun.. yemeyin yedirmeyin.. alıp desteklemeyin..

Sağlık hiç bir şeye benzemez.. kaybettiğiniz zman kıymetini anlarsınız..
    hepinize sağlıklı günler, uzun güzel bir yaşam dilerim

not: cep telefonları için en azından uyurken aldıgınız radyasyonu azaltmak için uçak modunu kullanabilirsiniz.. akıllı telefonlar için otomatik görev yapan uygulamalar var.. mesela androidte timedo.. bu program sayesinde mesela gece 1de uçak moduna alıp sabah 8de tekrar açtırabilirsiniz.

• masaüstü pc im modeme kablo ile bağlı ama ps4 ü kablosus olarak bağlıyorum modeme. bu akşam 10 metre kablo alıp ps4 e takacağım. modeminde wifi özelliğini kapatacağım. Bu güne kadar hep kablosus kullandık ama zararın neresinden dönülürse kardır.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.