Şimdi Ara

wireless bağlantıda 169lu ip alıyorum!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • windows server 2003 işletim sistemi ,zoom x6 modem ve bide usroboticsin wireless usb adaptörü var. bu şekilde bağlanmaya çalıştığımda 169lu ip alıp modeme dolayısıyla internete erişemiyorum. aynı modeme ethernet kartı üzerinden kabloyla bağlanabiliyorum bi problem olmuyor.
    ayrıca windows xpde de denedim herhangi bi problem yok hem kablolu hem kablosuz sorunsuz bağlanıyor.

sanırım server2003 de wireless connection için extra bişeyler yapmak gerekiyor bi bilgisi olan varmı??

• hayır, wifi connection için herhangi bir ek ayara gerek yok. sadece wireless AP'nin setup'ına gireceksin. router seçeneğini modemden alması üzere ayarlayacaksın. dhcp server olarak modemi seçmesini isteyeceksin. wireless AP'nin kendi routeri çalışırsa modeme erişim sağlayamayabilir, ki sanırım sendeki sorun da bu.

kolay gelsin...
  • windows server 2003 enterprise edition kullanıyorum ve 7/24 online. bir sorunum yok. asus wireless AP kullanıyorum. zaman zaman buunla erişimi sağlıyorum. çoğunlukla da sever'dan notebook'a internet/intranet paylaşımı veriyorum. herhangi bir sorun yaşamadım. ağ ayarlarını kontrol etmeni öneririm. zira wireless için server 2003'de özel bir ayar yapmana gerek yok. kablo taktığında ne yapman gerekiyorsa wirelessde de aynı şeyleri yapman gerekiyor.

kolay gelsin...
    Electric and Electronic Engineer
  • şöle söliyimki bikere xpden 100kat daha güvenlidir.
    ikincisi benim yapmaya çalıştığım olay iki internet bağlantısını birleştirmek tek bilgisayar üzerinde.
    bu server 2003de network load balancing manager(nlb) ile mümkün oluyormuş. bu olay xpde mevcut değil
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.