Şimdi Ara

Wireless Adaptör USB mi PCI mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar wireless adaptör almayı düşünüyorum ancak USB mi PCI mı? hangisinin verimi daha iyi olur?

Yan apartmanda oturan arkadaşıma bağlanmak istiyorum ancak Acer Turion64 Laptop ile yaptığım denemede sinyali oldukça zayıf alabiliyor. Ben desktop sistemim ile bağlanmak istiyorum. PCI mı alsam USB mi alsam kararsız kaldım. Birde çok masraf yapmak istemiyorum en ucuz yollu olsun çünkü eğer adam gibi bağlantı kuramazsam aletler kenarda duracak öyle! USB nin avantajı USB uzatma kablosu ile 3-4 metre uzağa taşıyarak daha iyi sinyal yakalayabilmem olacak. Bu nedenle USB ye daha çok aklım yatıyor USB uzatma kablosu ile adaptörü cama yapıştırabilirsam 20cm kalınlıktaki kolon duvar engelini atlamış olucam. Ancak USB lerde bir anten neyim olmadığı için sanki daha verimsiz olurmuş gibi geliyor. PCI da ek kazançlı anten takılabiliyor ancak dediğim gibi masraf yapmak istemiyorum. Eğer olmazsa aldığım şeyler yatacak bir kenarda.

Birde merak ettiğim bir nokta genellikle laptop lardaki antenlerin güçlü olduğu söyleniyor eğer laptop ile az bir sinyal yakalayabiliyorsam USB veya PCI ile hiç sinyal yakalayamayacaksam hiç kalkışmayım diyorum bu işe. Bağlantı denediğim laptop: Wireless: Acer InviLink™ 802.11g Wi-Fi CERTIFIED™ özelliği, Acer SignalUp wireless
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81340&productid=bd70204

Yani laptopta arada bir kesilen bir bağlantı yakalayabildim bazen iyi bazen kötü ama laptop ı cama yapıştıramadım tabiki:)

Eğer olur bağlantı sağlarsın diyorsanız yarın almak istiyorum ama eğer bu USB adaptörler çok verimsiz ise hiç almayım. Uygun olarak görebildiğim SURECOM EP-9001G Wireless USB Adaptor var mavibilgisayarda 25$+kdv Nasıl bi alettir verim alabilirmiyim?

Acele yanıt bekliyorum arkadaşlar yarın almayı düşünüyorum.

• http://www.teketek.com/default.asp?git=11&urunID=55458#.
    Birde bu ürün dikkatimi çekti ancak tabi antenini kablosunun uzunluğunu bilmem lazım eğer 1m den kısa ise bir işime yaramaz.
    Yarın acil yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 9 Kasım 2006; 3:10:20 >
  • Arkadaşlar bi yardımcı olun ya.. Bu süreç içinde baya araştırdım. PCI lar daha iyi ancak anteni bilgisayardan uzatamayacağım için pci almak istemiyorum. Şimdi sorum bu USB olanların hepsi aynı kalitedemidir? Hangisi iyidir veya Harici Anten takılabilen USB adaptörler varmı acaba?

Edit: Bu arada bahstettiğim laptop ile 10-20 dB SNR yakalayabildim. Sizce USB adaptör ile bağlantı sağlamam mümkün olabilirmi? Tabi USB ile hedefe daha yakın bir şekilde konumlanabilicem.

Birazdan konumları gösteren bir korki de ekliyecem:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 9 Kasım 2006; 22:42:43 >
  • Şekilde görüldüğü gibi USB adaptörü 2-3m lik bir USB uzatma kablosu
    ile A noktasına yerleştirebilirsem neredeyse çıplak bi şekilde hedefi görebiliyorum.
    Arada 30-40m lik bir mesafe mevcut..
    Yukarıda da bahsettiğim gibi A noktasına ulaşamazsam atlamam gereken 1 ton duvar oluyor.
    Bilgisayar masası ile A noktası arasındaki mesafe ise yaklaşık 3-4metre.

Wireless Adaptör USB mi PCI mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 9 Kasım 2006; 22:46:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neo_1

Tonguç buraya bi bak istersenhttp://forum.donanimhaber.com/m_10082612/tm.htm..

Baktım oralara baya araştırdım forumu çok sağlam bilgiler var:) Hatta reflektör anten olayı baya ilgimi çekti. Ama merak ettiğim 2. nokta kroki deki gibi bağlantı sağladıktan sonra birde başka bi yerdeki ağa bağlanmam gerekebilir, benim odamın camına bakan (krokiye göre Kuzeyde yani üstte kalıyor) ama uzak bi yerden. Yani eğer PCI kart ile çok daha iyi verim alabiliceksem onuda ihtimalde bulundurmak istiyorum. Şimdiye kadar oluşturduğu izlenimle USB de olsa arkadaşla bağlantı sağlarım en azından A noktasına ulaşır olmadı reflektör anten yapar sağlarım. O konudaki sorunum az çok ortadan kalktı. Ama şimdi bahsettiğim 2. bağlantıyıda kurarsam çok şahane olacak. Bahsettiğim 2. bağlantıylada laptop ile ancak 10-12dB sinyal yakalayabildim ve hedef network odamın baktığı yönde olduğu için A noktasına ulaşıp ulaşmamam çok önemli değil. Camın önüne koymam yeterli olacak, tabi yeterli sinyali yakalayabilecekmiyim. Yani laptopla ancak 10-12dB yakalıyorsam USB ile reflektör anten vs. kullanarak bağlantı kurabilirmiyim ve biraz daha iyi seviyelere çıkabilirmiyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.