Şimdi Ara

Winrar ile günlük yedekleme scripti (.bat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İş yerimde her gün yedek alınması gereken bir klasör var. Ben aşağıdaki scripti buldum, bat dosyası yapıp zamanlandırılmış görevlerde çalıştırıyorum.
    Yalnız şöyle bir sorunum var; script, her gün için dosya adı ve tarih biçiminde yeni bir dosya yaratıyor ama benim istediğim her gün aynı dosyanın üzerine yazması.

İnternette bir çok yerde araştırmama rağmen herhangi bir sonuç alamadım. Bu konudaki yardımlarınızdan ötürü şimdiden teşekkür ederim.

C:\PROGRA~1\WinRAR\Rar.exe a -r -M1 -MD4096 -ibck -Y -O+ -Pxxx -ac -ep1 -ag+YYYYMMDD "C:\siparisler_yedek\siparisler.rar" "d:\Ortak\siparisler"

• Hergün yeni dosya yaratması senin için daha iyi dostum. Son oluşturduğu rar dosyasında problem çıkarsa bir önceki yedeğe dönmek en az kaybı yaşatır. Belirli aralıklarla eski yedekleri sil gitsin.
  • -ag+YYYYMMDD kısmını silersen olabilir belki
  • merhaba
    bu koda 100er mb parçalayarak bölmesini nasıl ekleyebiliriz.
    teşekkürler
  • C:\PROGRA~1\WinRAR\Rar.exe a -r -M1 -MD4096 -ibck -Y -O+ -Pxxx -ac -ep1 -ag+YYYYMMDDHHMMSS -v<100000>[m] "D:\aab\yedek.rar" "d:\aaa"

bölme tamam

tarih kontrolü istiyorum.
    bugun sıkıştırma yapmamış ise dünkü kaydı silsin. yeni sıkıştırma yapsın
  • lacifert L kullanıcısına yanıt
    Bu komut dizini ile belirttiğim tarih ve sonrası için, belgelerimdeki değişmiş dosyaları, ağdaki başka bir bilgisayara kopyalattırıyorum.
    Yeni klasör oluşturduysam karşıya açıyor. Var olan dosyaların üzerine sormadan yazıyor.

Avantajı : Sıkıştırma yapmayıp ve full yedek almayıp, sadece değişen dosyaların yedeğini aldığı için, zamandan tasarruf oluyor.

Dezavantajları :

- Yeni yedek aldıktan sonra; bat dosyasını açıp, tarihi yedek aldığım günden bir sonraki gün olarak elle değiştiriyorum.(Yedeklemeyi haftada 2 defa yaptığım için çok sorun olmuyor.)

- Belgelerimde dosya sildiysem, yedekteki dosyalar silinmiyor.
    Silinmiş dosyaların temizlenmesi için; belli periyodlarda karşıdaki yedek komple silinip full yedek alınabilir.
    (Ben böyle yapmıyorum. Eski dosyalar duruyor)

- Sıkıştırma yapılmadığı için yer fazla kaplıyor. (Bu da benim için sorun değil.)

Normalde şirkette günlük yedekler alınıyor.
    Ama ben çok güvenemediğim için bu şekilde ara ara yedek alıyorum.
    Bu haliyle, komut dizisi benim işimi görüyor.

Eğer bu komut dizisini kullanmaya karar verirseniz;
    benim bilgisayarda tarih olarak önce ay sonra günü görüyor.
    Sizde farklıysa tarihi ona göre ayarlarsınız.

xcopy /c /s /h /y /e /D:08-05-2020 C:\Users\CDEMIR\Documents\*.* \\catia\CDEMIR\Belgelerim

Anladığım kadarı ile sizde yedek dosyası bir tane olacak. Eski tarihli dosyalar silinicek.
    Bu şekilde ise kontrole gerek yok bence.
    Scripte yedekleme sıkıştırması komutundan önce; ilgili yerdeki rar dosyalarını Del komutu ile sildirebilirsiniz.

Örn. :
    Del d:\aab\*.*
    (Tüm dosyaları siler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 6 Ağustos 2020; 16:47:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.