Bildirim
Windows 98 ve Windows 7
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
çok kısaca söylemek gerekirse, windows 98 ilk çağ ise windows 7 yeni çağdır. bilmem anlatabildim mi?
sen istersen win 3.1e geri dön. -
quote:
Orijinalden alıntı: DoGaN0047
merhaba arkadaşlar windows 98 ve windows 7 arasındaki farklar nelerdir?
kendi ağzınızdan karşılaştırır mısnız?
Basitçe anlatmak gerekirse;biri 1998'de,diğeri 2009'da piyasaya sürülmüştür.Piyasaya sürüldükleri tarihlere baktığınızda biri 11 sene önceki donanım teknolojisini desteklerken,diğeri en son teknolojiyi desteklemektedir.Kendi başıma gelen hadiseden örnek vereyim;2003 senesinde PC toplamıştım.O zaman fiziki çift çekirdek işlemciler yoktu.Intel Pentium 4 hyper threading işlemciler yeni çıkmıştı ve ben bu PC'ye Windows 98 kurmak için bir hayli uğraşmıştım.Daha sonra aldığım yere götürmüştüm ve orada bu PC'ye Windows 98 kuramayacağımı işlemcide çift işlemci özelliği olduğunu söylemişlerdi.Ben de Windows XP kurmak zorunda kalmıştım ondan sonra.Bunun dışında USB 2.0 desteği de yoktu (hatta XP'de bile yoktu başta,Service Pack 1 ile USB 2.0 desteği geldi sonradan).
Özetlemek gerekirse,elinizdeki donanım yeni ise,işletim sisteminizin de son sürüm olması verimlilik açısından lehinize olacaktır.Gerçi bu vakitten sonra Windows 98'i kabul edecek donanımı bulmak ne kadar mümkün,o da ayrı merak konusu :D
-
arkadaşlar bilmiyor değilim ben programcıyım.:) sadece tezim için tamamiylekapsamlı bir araştırma içindeyim farklı kişilerinde bildikleri varsa onlara deyinecem horror a tşk. ediyorum.:) -
herşeyi ile aldım ekledim sonuç yorum bölümü için çok güzel bir açıklama yaptın teşekür ediyorum ben bu şekilde cümleleri bir arada toparlayıp kuramıyorum.:) saol rep olayı olsa +++++:D -
quote:
Orijinalden alıntı: DoGaN0047
herşeyi ile aldım ekledim sonuç yorum bölümü için çok güzel bir açıklama yaptın teşekür ediyorum ben bu şekilde cümleleri bir arada toparlayıp kuramıyorum.:) saol rep olayı olsa +++++:D
Rica ederim,sorunuzun araştırma/anket amaçlı olduğunu tahmin etmiştim.Vikipedi'de Win98 SE sürümü ile eklenen özelliklerde belirtilmiş,bunlar da zamanında benim karşılaşmadığım diğer farklılıklar olsa gerek.İsterseniz onları da ekleyin tezinize.Kolay gelsin
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X